Dodaj do ulubionych

Buty mają być modne, a nie wygodne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 18:42
Twój styl, moja droga, nosi nazwę: to styl HaeMciowy (H&M). Nie ma w nim nic indywidualnego. Paradoksalnie, przez swoją 'ekstrawagancję' lokuje się w centrum mainstreamu bezguścia.

Przykre jest to, że dziewczyna POWAŻNIE myśli, że jest uosobieniem indywidualizmu.

Poziom tego bloga, zestawiwszy go choćby z StreetEthiquette, nie mówiąc już o The Sartorialist, jest poniżej dna.
Obserwuj wątek
    • Gość: kal Re: Buty mają być modne, a nie wygodne IP: 10.136.188.* 25.10.10, 14:46
      Zgadzam sie z przedmówcą... tylko po co taka forma?

Dziewczyna idzie sobie ulicą, zaczepia ją fotograf i mówi że fajnie wyglada... Nieznajomy robi jej parę zdjęć.. ona zaskoczona rzuca kilka zdań - i to cała sprawa.

Po co w tych słowach atakować bogu ducha winną osobę? Poczułeś się lepiej Tom?
      • Gość: Tom @ Kal IP: 83.142.184.* 26.10.10, 11:45
        Ja wcale nie chciałem atakować jej personalnie.

Chciałem odnieść się do meritum tego artykułu. Jednak to meritum to wywiad.

W wywiadzie dziewczyna eksponuje swoje przekonania estetyczne, wystawiając je na krytykę.

Celem mojego wpisu było jedynie zwrócenie uwagi na sens tego, co robi autorka bloga, jednak ponieważ koncentruje się ona wyłącznie na tym, co mówią spotkane postaci, nie można odnieść się do niczego poza doborem osoby. Taka krytyka wymaga uzasadnienia, a uzasadnienie to musi, z konieczności, dotyczyć osoby opisanej.

Z konstruktywnych wniosków, sugerowałbym, by P. Francuz pokazała, że potrafi coś poza przytaczaniem tego, co powie ktoś na ulicy i publikacją kiepskich technicznie zdjęć (ponownie odsyłam do The Sartorialist).

Może niech napisze jakąś swoją opinię na temat zjawisk modowych, może niech nawiąże do historii evergreenów stylu, może niech wyrazi opinię dotyczącą doskonałego kroju, tego, jak leży marynarka, czy strój wpisuje się w jakiś kanon, etc.

Wtedy będzie można wyrazić jakiś inny pogląd, a nie tylko taki, który dotyczy osoby zilustrowanej.

Jeżeli nic się miałoby nie zmienić, polecam redakcji zmianę redaktorki. Na pewno jest wielu ludzi z ikrą i talentem.
        • Gość: kal Re: @ Kal IP: 151.193.220.* 26.10.10, 12:22
          Być może taka właśnie jest przyjęta przez autorkę konwencja. Lekka w formie rozrywka. Specjalistyczne artykuły o modzie można znaleźć w specjalistycznych magazynach i innych źródłach.

Poco od razu czepiać się i krytykancko oceniać innych? Gdzie tolerancja? Czy na PL forach zawsze każdy za punkt honoru musi obrać sobie by zgnoić rozmówcę/autora i udowodnić, "że jego racja jest mojsza"?
    • Gość: Kosa Re: Buty mają być modne, a nie wygodne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 08:19
      Zgadzam się z pierwszym komentarzem.
      Nie wiem co w tym stroju ciekawego, na szczęście powoduje przynajmniej uśmiech na twarzy gdy sie zauważy kogoś tak ubranego na ulicy :)
      • mondego1 Re: Buty mają być modne, a nie wygodne 26.10.10, 10:39
        Cos miedzy Lady Gaga a planciara.Prostytuty na plantach niestety podobnie wygladaja.Szkoda, ze dziewczyna jest kolejna ofiara sieciowek.Ale gust z wiekiem sie polepsza wiec jest nadzieja.
    • Gość: Szewc Buty mają być modne, a nie wygodne IP: 81.219.203.* 27.10.10, 01:13
      Co tu dużo gadać. "Buty modne, a nie wygodne" Ortopeda będzie miał za jakiś czas robotę i oby mógł coś jeszcze zrobić. Moda to jednak coś co odbiera rozum.
      • Gość: Kot Duuużaaa z niej tygrysica, nie ma co IP: *.betanet.pl 27.10.10, 21:06
        kawał ciałaaa....
      • anteas Re: Buty mają być modne, a nie wygodne 27.10.10, 21:11
        Miałem właśnie w tym stylu uwagę napisać, ale widzę że nie tylko ja tak uważam.
    • Gość: Ridż Buty mają być modne, a nie wygodne IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 28.10.10, 08:42
      Ale kociak, mrauuuuu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka