Dodaj do ulubionych

king square

IP: *.ip.netia.com.pl 05.11.10, 09:08
Czy ktoś może wie kiedy ma zostać otwarte centrum handlowe king square i jaki wielkopowierzchniowy sklep spożywczy tam będzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: king square IP: 77.236.16.* 05.11.10, 22:29
      to jest forum Kraków

nie forum Londyn ???
      • Gość: ja Re: king square IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 00:01
        To nie jest forum Londyn!
        To jest forum Kraków !!!
        King Square powstaje przy tadnecie na brzegu zalewy Bagry (tego mniejszego).
        Jak nie wiesz o co pytają to nie odpowiadaj
        • Gość: ? Re: king square IP: 77.236.16.* 07.11.10, 08:31
          jesteś niegrzeczny forumowiczu "ja" :-)
          • Gość: ala Re: king square IP: *.centertel.pl 09.11.10, 14:17
            Chyba lidl ?
            a tak wogle to obok tandety powstaje ten gmach ale to też tandeta bo właścicielami powstających butików będą kupcy z tandety więc bez rewelki te same bety będą co są.
            czyli ten sam klimat nie miłych sprzedawców!!!!!!!
            3 razy byłam na cht weszłam do kilku "butikow" i nikt mi dzien dobry nie odpowiedział pozatym te kobitki "ekspedientki" stoją w tym przejściu i obgadują ludzi dramat typowy bazarrrr!!!!!!!!!!
            najgorsza ekspedientka to ruda dziewczyna pracująca na stoisku z paskami i badziewiem na pierwszej hali TUZ PRZY WEJŚCIU łaske robi ze żyje i ze Ci odpowie.... KOSZMAR
            • Gość: pytający Re: king square IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 22:50
              Dzięki "ala". Już myślałem że nikt nic nie wie.
              A swoją drogą to mnie trochę dziwi że LIDL, bo przecież jest niedaleko, przy Wielickiej.
              Klimat TANDETY właśnie taki ma być. Są tacy, którym to odpowiada i są stałymi klientami. Wolny rynek zweryfikuje co bedzie dalej.
              Puki co "cht" trzyma się chyba nieźle, sądząć po tłumach ją odwiedzających. Dla mnie rzeczą ważną jest że handlują tam firmy POLSKIE sprzedając towary wyprokukowane w POLSCE i to właśnie trzeba popierać.
              POZDRAWIAM
              • matanzas Re: king square 14.11.10, 12:21
                Gość portalu: pytający napisał(a):

> Dzięki "ala". Już myślałem że nikt nic nie wie.
                > A swoją drogą to mnie trochę dziwi że LIDL, bo przecież jest niedaleko, przy Wi
                > elickiej.
                > Klimat TANDETY właśnie taki ma być. Są tacy, którym to odpowiada i są stałymi k
                > lientami. Wolny rynek zweryfikuje co bedzie dalej.
                > Puki co "cht" trzyma się chyba nieźle, sądząć po tłumach ją odwiedzających.

Dla
                > mnie rzeczą ważną jest że handlują tam firmy POLSKIE sprzedając towary wyproku
                > kowane w POLSCE ....
                no teraz to pojechałeś ......co tam jest produkowane w Polsce....?

i to właśnie trzeba popierać.

> POZDRAWIAM
                • Gość: havi Re: king square IP: *.chello.pl 19.11.10, 02:01
                  nawet coraz czesciej sprzedające są jakieś z importu....

...ze wschodniej azji
                  • sebos99 Re: king square 19.11.10, 08:55
                    Poczytajcie sobie jak nasz kandydat na prezydenta- KRACIK przymyka oko, pewnie z korzyścią dla siebie w sprawie budowy king square, która jest NIELEGALNA.
                    krakowska.info/index.php/interwencje/348-kupcom-z-tandety-nadal-wieje-wiatr-w-oczy
                    krakowska.info/index.php/interwencje/363-kupcom-z-cht-nadal-wieje-wiatr-w-oczy
                    krakowska.info/index.php/interwencje/386-dlaczego-wojewoda-kracik-kpi-z-kupcow-cht
                    krakowska.info/index.php/interwencje/498-krakowskie-centrum-handlowo-targowe-tandeta--stan-na-dzi
              • Gość: porucznik borewicz nie wiem za co ty jej dziekujesz jak ci nie IP: 77.236.26.* 03.12.10, 22:57
                odpowiedziala na pytanie - otwarcie jest 11 grudnia, wystarczy troche checi i latwo znalezc, bo na ich stronie jest o tym przeciez napisane
                • sebos99 Re: nie wiem za co ty jej dziekujesz jak ci nie 04.12.10, 09:13
                  Otwarcie oficjalne jest w kwietniu. 11 owszem otworzą, ale czynnych będzie kilkanaście sklepów, więc mało to atrakcyjne dla klientów chyba.
                  • Gość: Gość Re: nie wiem za co ty jej dziekujesz jak ci nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 21:12
                    .........No może trochę więcej niz kilkanaście...więcej optymizmu...Być może nie będzie to pierwszorzędna galeria ,ale może takiej kolejnej już nie trzeba...przesyt ! Taki King Square to będzie coś pomiędzy. Ani ze mnie Tandeciara ,ani też rasowa Galerianka ale wierzę ,że ma to miejsce jakieś szanse...I godziny otwarcia też zachęcające...Póki co czekamy na market spożywczy ,to w takim rejonie jak ul Powstańców , bardzo dobry pomysł.Pozdrawiam
                    • Gość: ala Re: nie wiem za co ty jej dziekujesz jak ci nie IP: *.centertel.pl 15.12.10, 10:08
                      żadnej spożywki raczej tam nie będzie ... nawt tam takiej pow nie widziałam na tym otwarciu :) co to wogóle ma być ktoś chciał na siłe galerie wyczarować ale mu nie wyszło :P) jakieś schody ruch tzn fragment zimno tam brak muzyki i wiatr na przejściach 5 sklepów otwartych .... i szfędający sie "robotnicy z drabinami" organizacje tego sklepu moge ocenić na -1!!!! pow sklepów -1 sklepy długie a wąskie!!! i tak nic nie jest wyeksponowane generalnie TZW LIPA pojechałam tam z dzieckiem córa ma 6mcy wziełam wózek i dramat nie ma szans przemieszczenia się górz duł MOJA CENNA WSKAZÓWKA RADZIŁABYM TO CENTRUM TROCHE DOPRACOWAĆ!!!!!!!!!!1
                      • Gość: Gość Re: nie wiem za co ty jej dziekujesz jak ci nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 18:46
                        Spożywka będzie Droga Koleżanko...Skąd tyle pesymizmu???????Nie od razu Kraków zbudowano i widać nie od razu zagospodarowano i to miejsce.....Krążący robotnicy to chyba nie nowość ,jeżeli cały obiekt nie jest jeszcze otwarty....Przebywałam tam mnóstwo czasu przed otwarciem (a nie jestem posiadaczką tamtejszego lokalu ) i byłam świadkiem prac postępujących z dnia na dzień ....Wg mnie jest bardzo ładnie ,zwłaszcza teraz ,przed Świętami...Kto lubi narzekać ,ponarzeka ....Nieprawdą jest również ,że jest czynne pięć sklepów ,dużo więcej ...a liczyć potrafię . Daję szansę Kingowi ,mam nadzieję że słuszną
                        • Gość: gość Re: nie wiem za co ty jej dziekujesz jak ci nie IP: *.centertel.pl 16.12.10, 20:25
                          Tak kochana to po co mówić o wielkim otwarciu ja też jechałam przez cały krak na to otwarcie a tam gó... ... zimno chciałam zmierzyć spodnie i lipa myślałam że umarznę !!!!!!
                          Pozatym sklepy fakytycznie zamknięte ba mało tego nie skończone .... więcej nam nie pojadę szkoda czasu!!!
                          • Gość: US Re: nie wiem za co ty jej dziekujesz jak ci nie IP: *.ists.pl 17.12.10, 22:02
                            No i to, że kasy fiskalne, faktury i jakiekolwiek prawidłowe odprowadzanie podatków to chyba tam mrzonka. Oficjalna lewizna..
                • Gość: pytający Re: nie wiem za co ty jej dziekujesz jak ci nie IP: *.ip.netia.com.pl 06.12.10, 14:37
                  "poruczniku borewicz" - wtedy kiedy zadawałem pytanie o termin otwracia, nie było go jeszcze na stronie, więc zupełnie nie rozumiem Twojej zgryźliwości
        • Gość: porucznik borewicz mniejszego zalewu bagry ??? pogielo cie ?? to jest IP: 77.236.26.* 03.12.10, 22:54
          staw plaszowski a nie zaden mniejszy zalew bagry, bo bagry sa tylko jedne
          • Gość: gość Re: mniejszego zalewu bagry ??? pogielo cie ?? to IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 19:55
            Jeśli chodzi o wybór i asortyment, to w tym Centrum na pewno brakuje spożywczego sklepu i apteki, a że mieszkam w pobliżu, wiem co mówię...nie wydaje mi się, żeby tego typu centrum było lipą i pozwoliło sobie na nieuregulowanie działań handlowych, to co robią właściciele stoisk jest ich wyłączną sprawą jeśli chodzi o wydawanie paragonów czy faktur... rację ma ktoś kto pisał, że nie do razu Kraków zbudowano i malowanie, drabiny i prace wykończeniowe to standard w każdej nowo otwieranej galerii czy centrum handlowym, King powstał w bardzo fajnej lokalizacji, staw płaszowski daje świetne możliwości wykorzystania i wbrew pozorom animowania życia w lecie zwłaszcza...super byłoby widzieć wynajęte wszystkie sklepy na górze, ale wydaje mi się, że trzeba trochę czasu - pewne nawet 2 lata temu wszystko byłoby wynajęte od razu, teraz trochę jednak rynek siadł, tak czy inaczej King ma u mnie kredyt zaufania
            • Gość: anka Re:nadzieja matka głupich IP: *.centertel.pl 19.12.10, 11:28
              TAK BRAKUJE apteki spozywki restauracji fastfood/ow kosmetyczki i wszystkiego a nawet podjazdów dla wuzków ojjojo a właściciele sklepów powinni miec troche wiecej inwencji twórczej skoro ludzi sie zaprasza na otwarcie to wypadałoby żeby cos było ... a szfendające się drabiny wsrod klientów to moja droga pani nie codzienny widok. mieszkam w krakowieod 34 lat byłam na otwarciu kazdego wiekszego centrum ale to TO CO TO WOGÓLE JEST jeszcze parking płatny Kpina ja rozumiem ze w karakowskiej jest płatny bo jest w samym sercu keakowa ale tam no NIE!!!!!!!!!!! łaske mi ktos robi abym mogła chinskie buty kupić. NIECH WŁAŚCICIELE sklepów zrozumią ze w obecnej dobie ubrania są tak dostępne dla każdego ze nikt nikomu łaski nie robi i 6zł za parking płacił nie będzie. powodzenia pozdrowienia :)
              • Gość: Calzone Re:nadzieja matka głupich IP: 195.190.2.* 11.02.11, 10:47
                Apteka będzie od maja, markiet spożywczy również a i kosmetyczke też widziałem.
                A co do otwarcia to w grudniu było nie oficjalne, jak otworzą w maju całość to pewnie będzie z pompą.
                co do płatnego parkingu to rzeczywiście RZENADA !!! jedyne co ma się zmienić w przyszłości to pierwsza godina bedzie gratis a następne płatne
    • Gość: ciekawy Re: king square IP: *.ip.netia.com.pl 04.01.11, 12:10
      Czy ktoś ma jakieś KONKRETNE informacje kiedy i jaki sklep spożywczy zostanie otwarty w K.S.?
      • Gość: g';rh, Re: king square IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 21:38
        to nie wlasciciele sklepow wymyslaja oplaty za parking tylko zarzad
        • sebos99 Re: king square 05.01.11, 09:40
          Dlatego zawsze będzie tam drożej niż w CHT. Myślano, że wejdzie Mc'donald, Tesco czy inne sieciówki, a inwestycja się okazała niewypałem. Nawet nie będzie spożywki, już ją zamurowano i zapewne zostanie podzielona na mniejsze sklepy.
          Przecież już najemcy się sądzą z właścicielem. A nie od dziś wiadomo, że cała budowa była nielegalna.
          • Gość: kaya Re: king square IP: 178.56.3.* 09.01.11, 13:36
            tak tak niezłe kity rossman czy tesco juz tam leciiiiiiiiii nawet poszła fama ze sephora będzie ha ha doobre ale tak to można wy... tylko kretynów a sądzić mogą się z samym sobą podpisali umowy chyba wiedzieli i widzieli co podpisali//// a powiedzieć ludzią ze będzie tam nawet sam
            Bruce Lee na otwarciu razem z maserakiem może kazdy. JASNO zwiężle i na temat kupcy sami sobie pod nosem konkurencje zrobili "YNTELYGENTNIE" właściciel nowej inwestycji zarządał wszystkiego na piśmie wiec jest zabezpieczony a kupcom obiecał gruszki na wierzbie ale obiecywac mozna wszystko niczego nie mają na piśmie i tu pojawia się mały problem szkoda mi tych ludzi ... sama się zastanawiałam nad oferta sqara ale po skonsoltowaniu umowy z prawnikiem przejrzałam na oczy .
            • Gość: xxx Re: king square IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 23:09
              Lubię sobie poczytać posty ludzi tak ziejących ogniem ......Nawet już nie patrzą jak piszą....z błędami , czy bez .....ha ,ha ...Jak Ktoś kiedyś powiedział zawiść ludzka nie zna granic ...Po piśmie też można poznać człowieka...
            • Gość: mała Re: king square IP: *.rev.snt.net.pl 25.01.11, 13:21
              No właśnie chyba nie wszystko jest tak pięknie w tych umowach,bo są w nich luki i najemcy zaczynają się wycofywać,zatrudniają prawników. Chyba trochę popłyną właściciele. Inne były umowy,inaczej to wygląda. Także king square może szybko zakończyć swój żywot.
    • Gość: gall anonim Re: king square IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 15:32
      Też mnie to ciekawi,zawsze jakieś nowe miejsce pracy.
      • sebos99 Re: king square 02.02.11, 13:28
        W centrum handlowym King Square doszło do szarpaniny. Do oczu skoczyli sobie właściciel galerii i jeden z najemców. Interweniowała policja. To nie była przypadkowa sprzeczka, a wynik sporu, który trwa w nowej krakowskiej galerii przy ul. Powstańców Wielkopolskich. Część najemców oskarża właścicieli King Square, że wprowadzili ich w błąd roztaczając wizję sukcesu. Tymczasem centrum handlowe przy Powstańców Wielkopolskich to w dużej części ciągle plac budowy.
        Między niewielką liczbą klientów chodzą robotnicy. Wiele lokali stoi pustych, co nie przyciąga klientów. Do szamotaniny doszło w poniedziałek ok. godz. 19. - Policjanci ustalili, że naruszono nietykalność cielesną. Jeden z mężczyzn został chwycony za poły marynarki i był potrząsany - informuje Michał Kondzior z biura prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji.

Szarpanym był Krzysztof Fujawa, który
        wynajął w King Square powierzchnię pod kącik dla dzieci i biuro. Teraz chce zrezygnować ze współpracy z galerią. Do zajścia doszło, gdy sprzątał lokal. - Zostałem zaatakowany przez właściciela galerii. Chwycił mnie. Odgrażał się - opowiada pan Krzysztof. - Mój brat nagrywał zajście telefonem. Kiedy ten pan to zobaczył, próbował mu go wytrącić z ręki. Pełnomocniczka właściciela galerii twierdzi, że tylko "przytrzymał on lekko za kurtkę" najemcę. Miał tłumaczyć, iż pan Krzysztof nie może sprzątać lokalu w godzinach otwarcia galerii. Jest to zakazane w regulaminie. To nie pierwsze zamieszanie, jakie wybuchło wokół King Square. W 2010 r. prokuratura wnioskowała o unieważnienie pozwolenia budowlanego. Inwestor wygrał jednak spór. Centrum otwarto w grudniu ub. roku, z około czteroletnim opóźnieniem.

Kraków: kontrakt NFZ na przychodnię, której wciąż nie ma

Kolejną sprawą, która oburza najemców, jest fakt, że parking dla klientów jest płatny 3 zł za godzinę. - To strzelanie sobie w kolano - kwitują kupcy. Faktem jest, że w galerii handel nie kwitnie. Niemal zaraz po wejściu do czynnej części centrum, po lewej stronie, są trzy sąsiadujące ze sobą puste lokale. Jest ich tutaj więcej, a na pierwszy piętrze całe rzędy "boksów" nie są zagospodarowane. - Do tego mieliśmy problemy z ogrzewaniem. Raz odnotowaliśmy na termometrze 13 stopni Celsjusza - dodaje Fujawa. Miesięcznie miał płacić za dwa lokale (kącik dla dzieci i biuro podróży) 10 tys. zł. Zapłacił z góry za kilka miesięcy. Teraz chce zerwać umowę i domagać się zwrotu pieniędzy i odszkodowania za nakłady poniesione na adaptację swoich lokali.
    • Gość: Jacek Re: king square IP: *.ghnet.pl 02.02.11, 14:55
      Odradzam wszystkim to centrum, nic tam nie ma, lepiej jechać np. do Bonarki, kupić sobie co trzeba (mimo, że może to trochę więcej kosztować), za to klimat znacznie lepszy, traktują ludzi tak jak ludzi, a nie jak bydło, i parking jest bezpłatny:). A jak ktoś szuka czegoś taniego, to już lepsze jest CHT (przynajmniej jest jakiś wybór) , albo stare, dobre Kleparze. Ten cały królewski skwerek upadnie szybciej niż Solvay Park.
    • gosiak1610 Re: king square 03.02.11, 23:20
      Szkoda że tak wyszło w King Square bo przydałyby się w okolicy jakieś fajne sklepy, zwłaszcza jakiś spożywczy. No ale jak nawet jak najemcy się wyniosą to coś tam musi tak czy tak być.
    • sebos99 Re: king square 04.02.11, 11:18
      Oczywiście, że zrobią biurowiec, bo budynek jest przystosowany konstrukcyjnie do całkowitej zmiany wnętrza. Właściciel głupi nie jest i zabezpieczył się na wypadek niewypału z galerią, a najemcy mu elegancko sfinansowali inwestycję.
      • krakowianka007.online Re: king square 09.02.11, 16:51
        super ze w końcu ten teren został zagospodarowany i ktos stworzył polskim firmom mozliwosc funkcjonowania w estetycznych warunkach.
    • Gość: Gość Re: king square IP: *.aster.pl 11.02.11, 10:15
      Witam, moja koleżanka ma kiosk i opowiadała mi iż "popłyneła" ponad 340 tys. zł. wszystkich przestrzegam,brak klietów, totalna kicha. ....
      • beciawitek Re: king square 14.02.11, 18:51
        uwazam ze galeria jest w bardzo dobrym miejscu nie ma porownania z dziadostwem na cht ,jak kazda galeria musi miec swoja klientele i trzeba na to czasu zamiast krytykowac trzeba sie zastanowic co zrobic zeby klientow przybywalo bo to jest sprawa nie tylko wlascicieli ale rowniez kupcow a niektorzy wydaje mi sie sami podcinaja galaz na ktorej oni tez siedza zastanowcie sie ludzie czy walczyc z wlascicielami czy moze wspolnie zarabiac pieniadze?
    • Gość: tederedzio Re: king square IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 14:42
      Miało być fajnie przystań,kajaki,rekreacja,oazy zieleni, czytałem o ich planach w gazecie, a co jest każdy widzi. Slizgają sie na reklamie CHT . O King skórach nikt nie słyszał bo otwarcie to wielka kicha. Pośmiewisko. "Wielki szef" nastawiony jest tylko na zysk. Garaż już zamienił na bazar. Jakieś buty tam sprzedają, ale nie wiem czy to nowe czy używane. W CHT jest lepiej . Małe sklepy, ale bardzo szybko reagują na modę. Zawsze tam kupuję. Mam nawet kilka ulubionych sklepów. Parking płatny, ale zawsze wraca się bo wszedzie można się targować. :)
      • Gość: gosc Re: king square IP: 213.158.217.* 22.02.11, 10:00
        Byłem w niedziele w King Square z cała rodzina ,niejest tak zle jest bardzo przyzwoicie powiedzialbym ,sklepy sa na miare wysokim poziomie jest schludnie czysto i przestrzennie towar sprzedawany z trendami mody .Mysle ze jak to wszystko sie rozrosnie daje tej Galerii duze szanse przebicia..
    • sebos99 Re: king square 22.02.11, 11:24
      >.s.A parking tez jest płatny w CHT .Lepiej isc do galerii z miła obsł
      > uga niz w CHT robia ci łaske że cos sprzedadza.
      W KING SQUARE parking jest dwukrotnie droższy :)

>.Napewno lepiej niz w CHT tez tam mam stoisko
      > i niejestem zadowolony z dochodow jest gorzej niz jeszcze nie do konca otwartej
      > galeri
      Śmiem twierdzić, że jesteś jedyną taką osobą. Nie wiem czy reklama pomoże i odda kiedykolwiek błędnie zainwestowane fundusze. Prędzej konflikt sądowy z właścicielem doprowadzi do likwidacji galerii.
    • Gość: tomek Re: king square IP: *.eranet.pl 22.02.11, 14:52
      Z waszych wypowiedzi promuje sie tylko cht jest gorsze od bonarki a nawet solvay park .dajmy to rozstrzygnac klijentom a nie osoba zwiazanymi z cht bo tu klijent ma sie wypowiedziec gdzie mu lepiej a nie najemca ...wogole jak mozna porownywac galerie king square do cht zwykych blaszanych baraków ..zostawcie wypowiedzi klijentom wasz komentarz jest tu zbednych cochwile ci sami uzytkownicy prubuja oczernic galerie.miom zdaniem galeria jest super duzo lepsza niz jakies baraki!!!
      • koral-0 Re: king square 22.02.11, 20:50
        Mysle,ze nie jest tak zle,byłam tam kiedys i mysle ze bedzie coraz lepiej tylko na dole troche badziewiaste ciuchy sa ,osobiscie na gorze widzialam fajne sklepy z damska odzieza i nawet w jednym cos kupiłam i ceny przystepne ,a jak sie wszystko pootwiera to całkiem fajna galeria bedzie tylko trzeba czasu a zyczliwi zawsze beda kopac dołki to oczywiste ,cht trzesie porami i tyle i wypisuja bzdury .Bede tam zagladac i zycze tym biednym ludziom zeby sie odkuli wreszcie Generalnie fajne miejsce tam bedzie za pare miesiecy mysle .powodzenia !!!!
    • Gość: życzliwa Re: king square IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 21:12
      Fajnie by było, gdyby się to rozwinęło, ale o ile wiem konflikt z właścicielem przybiera coraz ostrzejszą formę, ma być podwyżka czynszu, co się odbije na cenach. Cenach wyższych obecnie niż w CHT, co zauważyłam. Niestety najemcy muszą sobie jakoś odbić pieniądze włożone w sklepy, a to działa tylko na rękę ludziom z CHT. Kilkanaście osób nawet zrezygnowało ze swojej zaliczki i wróciło na tandetę, a to powoduje, że na Kingu jest otwarta mała ilość sklepów, ze znikomym wyborem towaru.
      • koral-0 Re: king square 22.02.11, 22:10
        Jak na razie to sklepow przybywa z tego co zauwazyłam ,wiec niewiem bo nie jestem wtajemniczona ,ale sadze ze jakby bylo tak zle to nie otwierały by sie nowe butiki .
        • Gość: don pedro Re: king square IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 22:57
          sklepów przybywa bo nieszczęśnicy którzy podpisali umowy najmu z oszołomionym właścicielem na podstawie tych umów muszą otworzyć sklep ,inaczej płacą kary
          przewidziane w umowie w bajońskich kwotach. Jednak otwarcie sklepu w tym muzeum
          również powoduje ogromne straty i do momentu rozstrzygnięcia sporu w sądzie i wydaniu
          prawomocnego wyroku ci nieszczęśnicy nie mają wyjścia.
          Z tego co wiem w fazie przygotowania jest ok 70 pozwów do sądu.
          Oj prawnicy będą mieć duuużo pracy.
          • sebos99 Re: king square 02.03.11, 08:35
            A najgorsze dla najemców jest to, że za bardzo to oni swoich włożonych w inwestycję pieniędzy nie odzyskają, bo poszły one na spłatę zaciągniętych przez pana Kalafuta kredytów. Budynek zawsze mają, można byłoby zamiast tego zrobić duży parking dla CHT. W końcu i tak są to Ci sami ludzie, którzy mają swoje udziały na tandecie.
    • Gość: ola Re: king square IP: *.eranet.pl 23.02.11, 10:07
      Tez uwazam ze tam powstaje coraz wiecej sklepow i warto w ta galerie inwestowac!!Wiadomo ze styczen i luty sa to dni do handlu ciezkie ale tak bywa w tym zawodzie...
      • Gość: ogarnijcie się Re: king square IP: *.centertel.pl 25.02.11, 11:49
        oh Karol i reszta poszkodowanych nie życzliwi z cht żal mi Cię chłopie sklepów przybywa ??? to z kąd te inf które poszły w eter o nie płaconych czynszach wprowadzonych karach za nie ortwieranie sklepów bójek z właścicielem uf żal mi was ludzie co tu się ma rozkręcić wszyscy wiemy ze king to dno dobrze nie byłoi już dobrze nie będzie a co do cht to dupą nie trzęśe ludzie chetnie tam kupują ceny są niskie a stoisk do wynajęcia BRAK natomiast w kingu stoisk do woli świecących pustkami do wynajęcia już za grosze i co ludzi BRAK więc po co tu kogoś oszukiwać jak wszyscy już wiedzą ąe king to KOMPLETNA KLAPA A Ci któży kupili bądz wynajęli stoiska przeżyć tego nie mogą i ciągają własciciela po sadach czynszów nie płacą AFERA w mediach prasie internecie a jakiś KAROL życzliwych szuka ŚMIESZNE ... POZDRAWIAM ZDRUZGOTANY CZŁOWIEKU
        • Gość: zyczliwa klijentel Re: king square IP: *.182.117.112.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.02.11, 16:47
          Widac ze jestes zyczliwa osoba w CHT ,skoro tak ja promujesz a to jedno wielkie zadupie w którym niema co kupic i ceny wysokie mysle ze najgorsze centrum krakowa jakie moze tylko byc upadajace przez powstajaca galerie king square ,wlasnie widac jak sie bronicie rekami i nogami zeby tylko przetrwac na zgliszczach.
    • Gość: viki Re: king square IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 17:32
      King to zupełna kicha i niestety ale się nie rozwinie tylko zwinie.
      Szkoda tylko tych najemców którzy zainwestowali w tą ruinę,bo to jest jedno
      wielkie nieporozumienie, a chciwi właściciele jeszcze długo będą się włóczyć po
      sądach podobnie jak właciciele Solvay Parku.
      • Gość: ania Re: king square IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 19:23
        Masz rację ,totalna miazga...Nic się tam nie dzieje ...Głupio aż chodzić po takiej GALERII gdzie kupujących nie ma ,a tylko sprzedawcy ,na alejkach robią wielkie oczy na widok wchodzących ...Zal mi wszystkich co kasę wyłożyli w to gó... ,ale pewno dobrze rokowali...Trzymajcie się i snujcie plany ,chyba inne już niż ten chory King..
        • Gość: uzga Re: king square IP: *.centertel.pl 27.02.11, 20:48
          gdyby w tym kingu tak super było utargi sięgajace zenitu to by się kupcy bili o miejsca a nie BILI się z właścicielem że ich oszukał pozdr..
          • Gość: krecia praca Re: king square IP: *.180.179.92.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.03.11, 14:56
            ''Komu zalezy na złym wizerunku king squara.'' Zeby spojrzec na to obiektywnie nalezy stwierdzic że konkurencja chyba czuje sie zagrozona i komus musi płacic niezla kase zeby wystawili takie negatywne opinie i mozna stwierdzic ze powstanie konkurencji zawsze odbija sie na tym i nie klijent na tym zyskuje. Zostawmy wybór dla klijentów.!
            • Gość: paradoks Re: king square IP: *.centertel.pl 01.03.11, 19:14
              paradoks można by to ująć kto pod kim dołki kopie ten sam w nie wpada :( hmmm ale nie w tym przypadku bo Ci sami kupcy co mogli by stanowic konkurencje dla nowo powstałej pseudo "galerji" mają sklepy tu i tu więc o jakiej konkurencji tu mowa chyba że ktos sam dla siebie stanowi konkurencje ......... żenada
              • Gość: weronika Re: king square IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 21:37
                Galeria ogolnie bardzo przyjemna. Podoba mi się bardziej niz CHT. Jest wiecej przestrzeni. Duży wybór ubran dla mezczyzn. Dla kobiet troche kiepsko. Generalnie to samo co na tandecie. Wyjątkiem sa buty. Dosc fajny wybor. Spożywczy przyciągnąlby sporo ludzi.
    • Gość: bolo Re: king square IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 22:21
      To centrum to wielka kicha najemcy nie oszukujcie się podpisywaliście umowy kilka lat temu kiedy na rynku panowała wyjątkowa koniunktura napędzana tanim kredytowanym pieniądzem. Wtedy sprzedawało się wszystko nie tylko wasza odzież ale i mieszkania, samochody itd. ale bańka kredytowa pękła i te czasy już nie wrócą , przynajmniej za życia części z was. Teraz przy coraz wyższych kosztach utrzymania ludzie liczą każdy grosz. Ci biedniejsi nie szukają ruchomych schodów tylko niskich cen i na zakupy pójdą na tanie bazary pod gołym niebem. A ci pozostali i tak do was nie przyjadą po te badziewie, nawet nie pamiętają kiedy byli ostatni raz na tandecie. A co do marketu spożywczego to jak naiwnym trzeba być aby uwierzyć że zarządy jakichkolwiek sieci zdecydowały by się otworzyć sklep obok tych waszych bazarowych butików. Wasza niepochamowana chciwość i kompletny brak zrozumienia mechanizmów rynkowych spowodowała że wdepnęliście w wielkie gó.... Sfinansowaliście właścicielowi tą
      inwestycje której planowane przeznaczenie było już na początku pewnie zupełnie inne. Doświadczenie uczy że procesów sądowych i tak nie wygracie, a jeżeli ktoś z najemców zaciągnął na taki butik kredyt to niech sobie już szuka lokum u rodziny. Powodzenia bezmyślni kupcy.
      • Gość: .... Re: king square IP: *.nsystem.pl 04.04.11, 10:52
        W weekend byłem na tandecie po buty, rozmawiałem z panią, która ma swoje stoisko w tzw. King Square. Mówiła, że kupując swoje stoisko chciała wreszcie się usamodzielnić i nie płacić najmu. Efekt jest taki, że teraz tylko dzięki temu, że wynajmuje stare stoisko może płacić za nowe w KQ, bo tam nie ma kompletnie ludzi, ponoć pusto jak w d......totalna klapa
        • Gość: gosc Re: king square IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 18:48
          ja byłem w niedziele okolo 12 i było pełno ludzi, wiec nie wiem o ktorej tam byles? nawet nie mialem miejsca na parkingu platnym !
          ja myśle ze jak otworza droge i jakis spozywczak to im sie ruszy
          • Gość: ... Re: king square IP: *.nsystem.pl 05.04.11, 09:36
            pelno ludzi bylo ale w starej hali CHT, w nowej hali pusto ...
    • Gość: ciekawy Re: king square IP: *.ip.netia.com.pl 13.04.11, 06:48
      No to kiedy to wielkie otwarcie ?
      • Gość: halina Re: king square IP: 195.150.70.* 13.04.11, 12:45
        Nie ma żadnych planów. Raczej już będzie tak jak jest, po prostu skończą budowę i tyle.
        • Gość: entlik22 Re: king square IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 20:17
          Z tego co sie orientuję, to ma tam powstać ogromny fitness klub. Ja sie bardzo ciesze bo mieszkam niedaleko i wygodnie będzie mi tam chodzić. Poza tym otwieraja tam Biedronke. Poćwiczę i zrobie zakupy do domu w jednym miejscu ! Dla mnie extra !!!
          • Gość: Efcia Re: king square IP: *.comarch.com 27.04.11, 14:42
            Biedronka? Świetnie by było, w okolicy brak dyskontu :) wiadomo kiedy?
            • Gość: sebastian Re: king square IP: *.1and1.pl 29.04.11, 10:11
              Myślę, że to kwestia czasu jak wszystkie lokale będą wynajęte. To miejsce ma duży potencjał. Kiedy otworzą biedronkę i fitness to na prawdę wróżę im sukces to przyciągnie najemców i klientów.
              • Gość: Gość Re: king square IP: *.net 06.05.11, 11:33
                Byłem zobaczyć co to jest ten King Square. Część już jest oddana do użytku. Jakiś duży sklep ma być otwarty i chyba fitness. Niech dokończą swoją robotę i zobaczymy efekt końcowy. Moim skromnym zdaniem to miejsce za jakiś czas rozkwitnie
                • Gość: czytelnik Jakże podobne w treści laurki ... IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.11, 20:10
                  I styl też taki, i niedoinformowanie o "jakimś" sklepie i "jakimś" fitness ...
                  Przynajmniej IP już krypto-autor zmienił, bo poprzednio z tej samej mało popularnej domeny (1and1) pisał ...
                  • Gość: Katarzyna Re: Jakże podobne w treści laurki ... IP: *.myslenice.net.pl 29.05.11, 12:53
                    biedronke otwierają w połowie czerwca
                    • kokolino.2 Re: king square 13.06.11, 12:49
                      To bardzo dobrze dla tego miejsca. Ja bedę kibicować KS bo nie jest tam tak zle. Sklepy juz otwarte maja dobry towar a z tyłu jest jeszcze część hurtowa
                      • Gość: ad Re: king square IP: *.lipska.net 26.06.11, 18:36
                        biedronka to dobry pomysł, bo nie było w tej okolicy żadnego sklepu spożywczego. Ale powinni choć dla klientów biedronki zrobić parking bezpłatny.
                        • Gość: ciekawy Re: king square IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 19:48
                          Czy to znaczy że Biedronka została już otwarta?
                          • fifirififi Re: king square 28.06.11, 11:58
                            Otwarcie biedronki dzisiaj. A i z tego co mi wiadoma z parkingiem własnie tak ma być, że bezpłatny dla klientów biedronki.
                            • krypciocha Możesz jeszcze coś więcej napisać? 28.06.11, 13:04
                              Np. jaki ma sens zakładanie konta na forum tylko po to, żeby poinformować o otwarciu biedronki oraz przedstawieniu swoich "niepewnych" informacji?
                              Bo jedyny powód jaki mi się nasuwa do tego typu działania na otwartym forum(*) to chęć ukrycia adresu z którego się wali krypciochę ...

(*)otwarte forum, czyli takie, gdzie można podać informacje bez logowania.
                              • Gość: komar Re: Możesz jeszcze coś więcej napisać? IP: *.146.41.44.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.06.11, 08:14
                                ciekawe czy parking bedzie bezplatny, myslę, że biedronka by nie weszla w ten biznes bez gwarancji bezplatnego parkingu
                                • Gość: Gość Re: Możesz jeszcze coś więcej napisać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.11, 15:11
                                  chyba jednak weszła i bardzo tego za pewne żałuje. to tylko kwestia czasu jak zamkną tą biedronkę. byłem tam na zakupach i same kasjerki śmiały się że bedzie to pierwsza biedronka która upadnie (podobno bardzo dużo owoców się psuje i wszystko ląduje na śmietniku), potwierdza ten fakt ochrona. kiedy tam bylem pierwszy raz około 19 oprócz mnie było jeszcze 2 innych klientów
                                  • sebos99 Biedronka do grudnia 30.07.11, 18:32
                                    Biedronka jest tam tylko do grudnia - to nieoficjalna informacja z wczoraj. Katastrofa dla tej galerii, nie udało się odebrać klientów CHT i wszystko na to wskazuje ze sama galeria też długo nie pociągnie.
                                    • Gość: Marta Re: Biedronka do grudnia IP: *.49.classcom.pl 31.07.11, 21:21
                                      Slyszalam to samo, a jak bedzie zobaczymy
                                      • Gość: waldi Re: Biedronka do grudnia IP: *.gemini.net.pl 08.10.11, 09:20
                                        ciekawe skąd macie takie informacje? z tego co się orientuję, to nie ma takiej opcji, żeby Biedronka miała się zamknąć. Poza tym to jest sieciówka i ma podpisaną umowę na pewno na kilka lat, więc nie może się tak łatwo wycofać. Ludzie rozpuszczają różne plotki i nie trzeba w nie od razu wierzyć!
                                        • 1gossip_girl Re: Biedronka do grudnia 14.10.11, 00:53
                                          To jest jakaś plotka! Pytałam wczoraj panią przy kasie i też nic o tym nie wie. Poza tym, dlaczego mieliby zamknąć? Jestem tam dość często i nie zauważyłam, żeby Biedronce źle się powodziło.
                                          • krypciocha Re: Biedronka do grudnia 14.10.11, 09:02
                                            Rejestrowanie konta z bzdurną nazwą tylko po to, żeby na otwartym forum napisać "pozytywną odpowiedź" podciągającą wątek?
                                            Nie no, to na pewno nie jest marketing szeptany ... :D
                                            • 1gossip_girl Re: Biedronka do grudnia 14.10.11, 10:21
                                              niestety, gossip_girl było już zajęte, a bardzo chciałam mieć taki login. przy okazji polecam nowy odcinek - genialny! :)
                              • Gość: Polak Re: Możesz jeszcze coś więcej napisać? IP: *.ip.netia.com.pl 29.06.11, 09:49
                                .... wali krypciochę ...
                                W jakim języku to jest napisane ... Po polsku ?
                                • Gość: HHHHHHHHJ Re: Możesz jeszcze coś więcej napisać? IP: *.79.77.66.atman.pl 07.09.11, 22:38
                                  KRYPCIOCHA to jak nie trudno sie domyslić slang od kryptonimu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka