Gość: p IP: *.multi-play.net.pl 18.11.10, 20:39 raczej pieszy potrącił tramwaj, no chyba że ten jechał po chodniku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość na własne życzenie zapewne IP: *.multi-play.net.pl 18.11.10, 20:43 eh i znowu będzie winny motorniczy. ludzie łażą jak debile a winny jest i tak potem motrniczy który - jak się wydaje ludziom - ma zatrzymać kilkadziesiąt ton może na odcinku 5 metrów :/ Odpowiedz Link Zgłoś
anteas Re: na własne życzenie zapewne 19.11.10, 06:00 a skąd ci się wzieło 5 metrów? Czyba ci się ręka obsuneła. Przeciętny obywatel uwarza, że skoro on może zatrzymać się w miejscu, to tramwaj powiniem wychamować na pięciu, ale centymetrach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: na własne życzenie zapewne IP: *.net.autocom.pl 19.11.10, 19:03 statystyczny obywatel raczej uwaŻa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: na własne życzenie zapewne IP: *.236.spine.pl 19.11.10, 19:34 A tramwaj ... Hamuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Tramwaj przy pl. Inwalidów potrącił pieszego IP: *.chello.pl 18.11.10, 21:17 albo były dwa wypadki albo jest jakaś nieścisłość, nie pl. Inwalidów a Starowiślna i nie 16.40 a ok. godziny 14.30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Tramwaj przy pl. Inwalidów potrącił pieszego IP: *.chello.pl 18.11.10, 21:59 W takim razie były dwa wypadki - ok. 16.50 byłam w okolicach Placu Inwalidów i było tam spore zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Re: Tramwaj przy pl. Inwalidów potrącił pieszego IP: *.gemini.net.pl 18.11.10, 23:02 Dokładnie. I lepiej wygląda "Tramwaj potrącił pieszego" niż "Pieszy wlazł pod tramwaj" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz z mpk starowiślna IP: *.182.84.1.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.11.10, 09:04 Dla tych motorniczych, co narzekają na tym forum na pieszych - niech spróbują przejść przez starowiślną na wysokości Dajwor. Tramwaje tam nie hamują, tylko przyspieszają, gdyby jechał normalnie,spokojnie zdążyłbym przejść, ale on najpierw przyspiesza (a bombardiery mają niezłe "a", nawet w porównaniu do samochodów) a potem dzwoni i gwałtownie hamuje, ludzie w środku klną. Debilizm. Tylko raz na jakiś czas zdarza się, że jedzie normalny motorniczy, jak widzi że jestem te 200 metrów od niego już na pasach to nie przyspiesza na pełny gaz, tylko powoli, wtedy ja zdążę przejść, ludzie się w tramwaju nie przewracają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bix Re: starowiślna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 09:40 Prawda, motorniczy tramwajów w ogóle często jeżdżą tak jakby tramwaj był uprzywilejowany i przepisy ruchu drogowego go nie dotyczyły. Co ciekawe, podobnie jeżdżą autobusy mobilisa - ciekawe czy tam kierowców rekrutują z krakowskich tramwajów. A w ogóle, to ciekawe ile z osób wypowiadających się o winie pieszego lub motorniczego była świadkiem tego wypadku i zna przebieg wydarzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Tramwaj przy pl. Inwalidów potrącił pieszego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 09:22 Nie lazic jak barany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Tramwaj przy pl. Inwalidów potrącił pieszego IP: 188.33.163.* 19.11.10, 12:36 gdyby jeden z drugim dostał mandat za wtargniecie pomimo że są pasy to by się nauczył a i motorniczy by uważał, nie raz widziałem jak tramwaj się zatrzymał przed przejściem ale samochód nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wściekły Potrącił moją koleżankę IP: *.markom.krakow.pl 19.11.10, 12:58 Potrącona to moja koleżanka, przechodziła normalnie na zielonym świetle, reszty nie pamięta - obudziła się wieczorem w szpitalu ze złamanym biodrem i wstrząśnieniem mózgu. Wszystko przez to że motorniczy ruszył kiedy nie powinien. Radzę się wstrzymać z krytyką poszkodowanego jeżeli nie macie bladego pojęcia co się stało. Odpowiedz Link Zgłoś