odyseusz 21.02.02, 15:33 Cześć witam wszystkich miłośników skośnookich potraw,może podyskutujemy jakie placówki w Krakowie są najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikolaj7 Re: chińskie knajpy 21.02.02, 22:53 odyseusz napisał(a): > Cześć witam wszystkich miłośników skośnookich potraw,może podyskutujemy jakie > placówki w Krakowie są najlepsze? ja bylem raz w zeszlym roku na szlaku. ogolnie pierwsze zetkniecie z kuchnia wschodu zniecheca do nastepnych. moze po prostu nie gustuje w tych potrawach albo mam za duze wymagania? Odpowiedz Link Zgłoś
odyseusz Re: chińskie knajpy 22.02.02, 02:55 No cóż ja myślę,że ta kuchnia jest o wiele lepsza niż ciekawsza niż polska, na przykład na Długiej są dwie świetne knajpy polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma Re: chińskie knajpy IP: *.net.autocom.pl 22.02.02, 09:50 Ja polecam knajpkę na Karmelickiej.Naprawdę smaczne specjały. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: chin´skie knajpy 23.02.02, 16:37 Gos´c´ portalu: sigma napisa?(a): > Ja polecam knajpke˛ na Karmelickiej.Naprawde˛ smaczne specja?y. moi kumple jedza czasem gdzies na Zwierzynieckiej, podobno tanio i dobrze, ale ja ich zwykle ciagne do Taco i tam nie mail nigdy okazji byc. btw. co do tej knajpy na szlaku to ona jest praktycznie na dlugiej, moze 20 metrow od skrzyzowania tych ulic, wiec moze mowimy o tych samych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: chin´skie knajpy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 20:27 ja polecam chińską knajpkę na ul.Zamkowej1,koło mostu Dębnickiego.Super lokal,dobre jedzonko i normalne ceny.Goraco polecam! Acha! Jeszcze można telefonicznie zarezerwować stolik na dany dzień i godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patryk Re: chin´skie knajpy IP: *.kolornet.pl / 192.168.2.* 03.05.03, 17:59 tak uwazam ja za najlepsza w tym przedziale cenowym wegoz chrupiacy:) i tu zaskocze w kerfurze nowym w czyzynach zupy dania naprawde bardzo duze i pozytywne zaskoczenie dla mnie, a jestem milosnikiem chinszczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: chińskie knajpy IP: 62.233.163.* 27.02.02, 12:42 Ja przeważnie jadam na Placu Szczepańskim (albo jest to koniec św.Tomasza). Dobre jedzonko i tanie!!! Słyszałam jednak opinie, że na Stradomiu koło kina jest dużo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: chińskie knajpy 27.02.02, 21:22 a byl ktos w tej na zwierzynieckiej? dzisiaj mnie tam cignal kumpel, ale w koncu wyladowalismy w pizzy hut i tradycyjnie wyszlismy niezadowoleni z jedzenia :((( wiec byl ktos na zwierzynieckiej i moze polecic cos z jedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma Re: chińskie knajpy IP: *.net.autocom.pl 28.02.02, 11:56 Nie byłam na Zwierzynieckiej,ale polecam właśnie KARMELICKĄ.Pyszne rzeczy- naprawdę!Jadłam tam np zupkę,naleśniczki z grzybami mung,żabie udka,ale ryż z warzywami jeszcze wspanialszy. Mikołaju27 następnym razem idz tam,a nie powinieneś pożałować Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: chińskie knajpy 02.03.02, 20:10 Gość portalu: sigma napisał(a): > Nie byłam na Zwierzynieckiej,ale polecam właśnie KARMELICKĄ.Pyszne rzeczy- > naprawdę!Jadłam tam np zupkę,naleśniczki z grzybami mung,żabie udka,ale ryż z > warzywami jeszcze wspanialszy. > Mikołaju27 następnym razem idz tam,a nie powinieneś pożałować chodzi Ci o to z czerwonym wejsciem po lewej stronie idac od rynku? nad wejsciem jest napis 'kuchnai orientalna', czy jakos tak... wyglada na duzy lokal. o tym mowa? moze bym sie przeszedl niedlugo, skoro polecasz :))) ps. wystarcz Mikolaju, a juz na pewno nie Mikolaju 27 :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma Re: chińskie knajpy IP: *.net.autocom.pl 06.03.02, 12:01 Mikołaju sorry za błąd,zasugerowałam się innym nickiem i ups... Nigdy więcej nie odważę się popełnić tak kardynalnego błędu... Mam pytanie -czy byłeś kiedykolwiek w "TAWERNA POD JAGNIĘciem"? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: chińskie knajpy 06.03.02, 20:49 Gość portalu: sigma napisał(a): > Mikołaju sorry za błąd,zasugerowałam się innym nickiem i ups... > Nigdy więcej nie odważę się popełnić tak kardynalnego błędu... ? (tylko tyle moge powiedziec, bo nic nie rozumiem :)))) > Mam pytanie -czy byłeś kiedykolwiek w "TAWERNA POD JAGNIĘciem"? niee... a gdzie to? Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: chińskie knajpy 12.03.02, 19:50 Karmelicka może być, ale generalnie króluje pogląd, że wszystkim skośnym kucharzom trzeba patrzeć na ręce Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: chińskie knajpy 12.03.02, 20:17 peteen napisał(a): > Karmelicka może być, ale generalnie króluje pogląd, że wszystkim skośnym > kucharzom trzeba patrzeć na ręce eee tam, przeciez tam sami polacy pichca. skosnego spotkasz predzej na placu... Odpowiedz Link Zgłoś
odyseusz Re: chińskie knajpy 13.03.02, 14:05 Ja stołuję się na Kalwaryjskiej w pasażu (ko ło agencji towarzystkiej)i gotuje tam żólty, bardzo dobrzez resztą. polecam kurczaka po wietnamsku i wołowinę sajgon - pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: chińskie knajpy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.02, 19:56 szczyro prawda, też smacznie dają... na Karmelickiej widziałem gotujących żółtków - słowo ! Odpowiedz Link Zgłoś
odyseusz Re: chińskie knajpy 14.03.02, 14:50 oczywiście. że to są żółci, ale są różni, np. an Starowiślnej był taki brudas - podali mi śmierdza=ącą sa łatkę i się lekko wkurzyłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma Re: chińskie knajpy IP: *.net.autocom.pl 15.03.02, 10:47 Tak peteen na Karmelickiej pichcą ŻÓłtki.Fajna atmosfera i w ogóle dobra organizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma Re: chińskie knajpy IP: *.net.autocom.pl 15.03.02, 10:50 A o Starowiślnej słyszałam,że tam brudno jak cholera.Obrusy żadko zmieniane itp. Odpowiedz Link Zgłoś
odyseusz Re: chińskie knajpy 15.03.02, 11:11 nie idźcie tam podają śmierdzące sa latki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: chińskie knajpy IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 19:19 LUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!! TO NIE SĄ CHŃSKIE KNAJPY TYLKO WIETNAMSKIE JEŻELI GOTUJE TAM SKOŚNY OMIJAJCIE JE DUŻYM ŁUKIEM TO SA BRUDASY, MÓJ KOLEGA PRACOWAŁ KIEDYŚ Z TYMI FLEJTUCHAMI TYDZIEŃ I ANI RAZU NIE ZJADŁ TAM POSIŁKU - A PRACOWAŁ PO 12 GODZ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: chińskie knajpy 26.03.02, 20:50 Kogo bolal kiedys brzuszek po zjedzeniu "chinszczyzny"?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: chińskie knajpy IP: *.client.attbi.com 21.05.02, 02:34 Mnie nigdy, smakuje super. Ale po meksykanskim zdarzylo sie. Ich jedzonko nafaszerowane jest fasola i grochem. Nie raz zjadlem troche a czulem sie przejedzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koli Re: chińskie knajpy IP: 149.156.12.* 20.05.02, 20:12 Hoang-Hai na Stradomiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: chińskie knajpy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 18:34 Z wietnamskimi knajpkami to jest tak, że konkurują głównie cenami i w menu króluje (sympatyczna skąd inąd) taniocha i malizna. Warunki sanitarne są tragiczne - byłem, widziałem zaplecze u zanjomego właściciela jednej z nich.Chyba dlatego nie ma u nas restauracji chińskich wysokich lotów. Kuchnia chińska w topowym wydaniu wymaga czasem drogich przypraw i surowców, a może być prawdziwym przeżyciem. Miałem to szcęście pracować w Chinach i Hongkongu i powłóczyć się po dobrych kanjpach (za służbową kasę) :-)))) U nas na razie nic nie przypomina tamtych klimatów.... Odpowiedz Link Zgłoś
odyseusz Re: chińskie knajpy 01.10.02, 19:38 Pewnie masz rację, ale jest to tanie jedzenie, zresztą jak na całym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro Re: chińskie knajpy IP: *.arkada.pl / 10.3.0.* 13.06.03, 14:06 Niestety tylko jeden dykutant miał racje nie mieszkam w Krkowie już 2o lat ale często to jestem to wszystko są knjpy wietnamskie nie chińskie.Mieszkam w Wiedniu i wiem że chińska kuchnia w cale nie musi być drogo to są tanie knajpy nawet na warunki krakowskieza 10 Euro to się można objeść po pachy i naprawde smacznie.Może ktoś napisze czy jest w Krakowie prawdziwa Chińska Knapa tylko nie mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmówcie mi tak taryfiarz że ta po Telimenie ochyda . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: chińskie knajpy IP: *.w80-13.abo.wanadoo.fr 13.07.03, 15:33 Chinska kuchnie poznalam w Londynie. Od tamtej pory prawie nic w Polsce nie da sie porownac do prawdziwej chinszczyzny, tzn po angilesku , bo jest zrobiona jednak pod gust europejski. Glownym powodem jest brak autentycznych skladnikow /pomijam zwierzece/, ale swiezych chinskich warzyw i roslin dostepnych codziennie na Soho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arien Re: chińskie knajpy IP: *.tele2.pl 21.08.03, 17:14 bardzo lubie restauracje A-Dong, naprawde świetne jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś