Gość: don IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 10:07 Bardzo dobry sondaż - uśpi wyborców Majchrowskiego a zmobilizuje zwolenników Kracika ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
normaln.yy W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski 02.12.10, 10:08 Majchrowskiego 71 proc. osób z wykształceniem podstawowym, Majchrowski wygrywa też w wiezieniu. Kracik wygrywa wśród osób z wyższym wykształceniem. Nie trzeba więcej komentarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyprowadzam się racja normalny, selekcja negatywna działa od lat IP: 89.78.110.* 02.12.10, 10:20 w tym mieście nie ma perspektyw dla naprawę inteligentnych ludzi wystarczy popatrzeć na dowolny portal z ogłoszeniami w byle pipidówie ze 100 000 mieszkańców jest więcej ofert pracy dla inżynierów, niż w Krakowie Kraków ma być skansenem, praca nisko płatna za barem albo na mopie przy sprzątaniu rzygowin angielskich turystów względnie dawaniu im dupy to jest wizja Krakowa utrwalana przez ostatnie lata i promowana to się podoba motłochowi jak Majchrowski wygra wyprowadzam się w się, wstyd się przyznać, że się jest z Krakowa (aaaaaa Kraków, Kraków..... piwko dyskoteki dziwki - tak nas postrzegają) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keke Re: racja normalny, selekcja negatywna działa od IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.10, 12:46 nie chodzi o to zeby sie wyprowadzic, bo i tak zawsze bedzie tu Krakusa ciagnelo. ale przykro patrzec jaki mamy zastoj. szkoda, ze dla wiekszosci mieszkancow przecietnie = wystarczajaco by oddac glos :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watchman Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.compower.pl 02.12.10, 10:21 Doprawdy zabawne. Może przypomnę tylko, że krakowska Platforma Obywatelska to banda nienachapanych półgłówków, naprawdę nie chcę tych ludzi zobaczyć na wysokich stanowiskach w mieście, wolę już nieco(?) nachapanych urzędasów Majchrowskiego. Nie wiem, czy jakakolwiek forma życia, której udało się wykształcić mózg, zagłosuje na zatęchłą konserwę latino lovera Kracika, który prawie niczym nie zasłuzył się dla województwa odkąd objął swoje stanowisko, a potrafi tylko kłapać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.10, 16:15 Święte słowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDD Re: Już w Krakowie były sondaże IP: 89.174.214.* 02.12.10, 20:42 sondaż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alt Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.xdsl.centertel.pl 02.12.10, 10:28 Przyjacielu, ja też mam wyższe wykształcenie, jestem sympatykiem PO, ale nie zagłosuję na Kracika, bo mnie nie przekonuje po prostu. Weź sobie na wstrzymanie, bo to jest aż niesmaczne. Tobie nikt nie ubliża. Odpowiedz Link Zgłoś
ama.pola Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski 02.12.10, 10:43 Chłodnym okiem patrząc niestety wiele poważnych firm wybyło z Kraka, bo niewiele mogą załatwić. Planów zagospodarowania nie ma, co dla urzedników jest dobre, a dla ludzi niekoniecznie. Moja rodzina z Kraka popierala, ale już nie. Tam potrzebny jest ktoś z wizją otwarcia frontu dużych, niezależnych inwestycji dających ludziom pracę i koniunkturę. A podobno tylko jedna poddzielnica jest uprzywilejowana komunikacją i naukowymi inwestycjami. Czy to prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoltar Jakie to firmy? IP: 194.181.164.* 02.12.10, 11:43 Rzucać słowa na wiatr może każdy. Powiedz więc może konkretnie, jakież to firmy wybyły z Krakowa i gdzie też postanowiły osiąść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojaczek Re: Jakie to firmy? IP: *.77.classcom.pl 02.12.10, 11:48 "Spragniony sukcesu Wrocław ma się czym pochwalić. Ściągnął inwestycję Google'a - firmy, która jest symbolem internetu. Czy ten fakt wpłynie na polską politykę? We Wrocławiu ma powstać drugie w Europie centrum operacyjne Google. O tę inwestycję zabiegał też Kraków. Ale na własne życzenie przegrał wyścig. Tak to komentowała "Gazeta Wyborcza Kraków":" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Jakie to firmy? IP: 89.78.1.* 02.12.10, 13:00 i po co piszesz takie pierdoly? google we wro to tylko dzial marketingu. w krakowie jest dzial r&d. chcecie sobie do krakowa sciagnac takich "super" inwestorow jak wroclaw? jest wielu chetnych w krakowie do pracy za 1300zl na linii produkcyjnej(takie place sa w lg w krakowie)? a moze jest wielu chetnych do pracy w fabryce karmy dla psow za podobna kase? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam NH Re: Jakie to firmy? IP: 195.116.120.* 02.12.10, 13:17 Kolego , wolę pracować przy karmie dla psów za 1300 zł niż na bezrobociu siedzieć, jak jesteś taki cwany to otwórz firmę , podejmij ryzyko i płać ludziom więcej, głosuj na Majchra i od razu zapisuj się w Urzędzie Pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojaczek Re: Jakie to firmy? IP: *.77.classcom.pl 02.12.10, 13:28 "i po co piszesz takie pierdoly?" Rozpoczęcie wypowiedzi od inwektywy znacznie obniża jej wartość merytoryczną. Podałem przykład firmy którą można było zatrzymać w Krakowie: "We Wrocławiu ma powstać kolejne polskie centrum badawczo-rozwojowe Google. Wrocławskie centrum ma być większe od Krakowskiego i zatrudni więcej osób" Pomimo tego, że Google już działało wcześniej w Krakowie postanowiło swoje centrum otworzyć we Wrocławiu. Tak dbamy o inwestorów. "chcecie sobie do krakowa sciagnac takich "super" inwestoro w jak wroclaw?" Tak! Przede wszystkim należy ściągać takich inwestorów jak Google. Kraków ponoć ma stawiać na dział IT, a firma ta jest jednym z lepszych pracodawców na rynku jeśli chodzi o wynagrodzenia i warunki pracy. Inwestorów należy do Krakowa przyciągać, dają miejsca pracy, płacą podatki więc nie rozumiem tego optymizmu i radości z faktu, że pracodawca wybrał inne miasto. A tak zamiast Google mamy: "1300zl na linii produ > kcyjnej(takie place sa w lg w krakowie)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Jakie to firmy? IP: 89.78.1.* 02.12.10, 13:40 przeciez dzial r&d jest w krakowie! we wro tylko marketing i ksiegowosc nie majaca nic wspolnego z it! " Inwestorów należy do Krakowa przyciągać, dają miejsca pracy, płacą podatki więc nie rozumiem tego optymizmu i radości z faktu, że pracodawca wybrał inne miast o." nie wiem czy wiesz ale wiekszosc tych firm podatkow nie placi, a co wiecej doplaca do tego panstwo z naszych podatkow(przyklad ibm we wro). stopa bezrobocia w krakowie na koniec pazdziernika to 4,4-tak wiec praktycznie bezrobocia w krakowie nie ma! tak wiec nie chodzi o sciagniecie inwestorow ale sciagniecie inwestorow ktorzy beda dobrze placic. ps stopa bezrobocia we wro to 5,5% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojaczek Re: Jakie to firmy? IP: *.77.classcom.pl 02.12.10, 14:02 "przeciez dzial r&d jest w krakowie! we wro tylko marketing i ksiegowosc nie maj > aca nic wspolnego z it! " Nie ważne jaki to dział, ważne są to nowe miejsca pracy. Tak trudno to zrozumieć? Akurat w Krakowie działa bardzo wiele firm zajmujących się marketingiem/księgowością więc też by pasowało. "nie wiem czy wiesz ale wiekszosc tych firm podatkow nie placi, a co wiecej dopl > aca do tego panstwo z naszych podatkow(przyklad ibm we wro)" Te firmy dają zatrudnienie ludziom i płacą podatki lokalne (dla miast) - PIT4, zaliczka na podatek dochodowy od ludzi zatrudnionych w firmie. "stopa bezrobocia w > krakowie na koniec pazdziernika to 4,4-tak wiec praktycznie bezrobocia w krako > wie nie ma!" Jest 4,4 % i należy dążyć do jego obniżenia. "tak wiec nie chodzi o sciagniecie inwestorow ale sciagniecie inwest > orow ktorzy beda dobrze placic" Google dobrze płaci - spełnia ten warunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a10 Dawny Bank BPH - w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.10, 13:54 Policz sobie na paluszkach: ile central czegokolwiek zagranicznego mieści się w Krakowie. I nie licz na to, że ktoś będzie Ci tu robił wykłady ze statystyk, które zna cała Polska - tylko Twój Prezio nie. I nigdy o nich nie słyszał. Cała Polska się z nas śmieje. Przewaliliśmy szanse na dziesięciolecia. Za cenę długonogich lasek przyjmowanych w "Kraku" i ładnie wyglądających na korytarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianka Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 10:42 Całkowicie się zgadzam, też mam wyższe wykształcenie i również nie zagłosuję na Kracika. Takowoż on mnie nie przekonuje i jakoś nie dowierzam, że zrealizowałby wszystkie swoje obietnice w ciągu czterech lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.12.10, 10:57 Z tym więzieniem to ryzykowny argument.Przypomnę ,że Bronisław Komorowski w więzieniach zdobył 99,90 procent głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickt Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.ghnet.pl 02.12.10, 10:58 Następny który uważa że on jest tylko inteligętny a reszta mieszkańców to ciemnota i głupota. Typowe myślenie PiSiorów(Kurskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: 81.219.70.* 02.12.10, 11:02 tak na geniusza kracika glosuja sami geniusze ble ble bla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.se 02.12.10, 11:07 normaln.yy napisał: > Majchrowskiego 71 proc. osób z wykształceniem podstawowym > Kracik wygrywa wśród osób z wyższym wykształceniem Wykształcenie nie świadczy o tym, że ktoś jest mądry, odpowiedzialny, inteligentny. Z sondażu jednoznacznie wynika, że nie trzeba mieć wyższego wykształcenia, aby zrozumieć który kandydat będzie lepszym prezydentem. To, że większość osób z wyższym wykształceniem popiera Kracika, to raczej powód do ubolewania, że na studiach nie nauczono ich logicznego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: 77.236.26.* 02.12.10, 11:34 Kracik wygrywa również w szpitalu Babińskiego w Kobierzynie, ty - niedouczony ćwierćinteligencie, młody, "wykształcony", z dużego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 11:58 większość pacjentów tego szpitala jest ubezwłasnowolniona i w związku z tym nie głosuje, poza kilkoma wyjątkami. Odpowiedz Link Zgłoś
thomm_ash Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski 02.12.10, 12:49 Panie normaln.yy? Moim zdaniem, nie masz dobrego rozeznania w rzeczywistości i w pewien sposób dochodzi do tego, że twoja retoryka odgania mnie od partii kracika. Inna sprawa, że o Majchrze mogę same dobre rzeczy mówić. Pan chyba pomyliłeś partie, ten komentarz na który odpowiadam trąci pisowszczyzną. Może lepszym nickiem dla pana byłoby PO_szołom? to mówię ja, popierający kraków ergo popierający Majchra, popierający normalne ludzkie relacje z dala od polityki. Dumny z wydarzeń artystycznych i cieszący się tym, że kraków będzie wolny od najazdu kiboli podczas euro. Z poważaniem - wykształciuch uprawiający wolny zawód PS.Komorowski też miał lepsze poparcie w więzieniach - tak dla przypomnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: 77.236.26.* 02.12.10, 14:10 Ciekawe czy ci wykształceni czytali programy obu kandydatów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conchis ludzie opanujcie się, znowu ta wydmuszka :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 10:17 8 lat straconych i dalej ten nieudacznik ma tu rządzić :(( Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: ludzie opanujcie się, znowu ta wydmuszka :(( 02.12.10, 10:22 Gość portalu: conchis napisał(a): > 8 lat straconych i dalej ten nieudacznik ma tu rządzić :(( No tak, lepszy taki, który będzie „dla świętego spokoju” przekazywał grunty/nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOKO Re: ludzie opanujcie się, znowu ta wydmuszka :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 10:32 Sondaz pokazuje ze rozsadni ludzie mieszkaja w Krakowie/ Brawo !! Odpowiedz Link Zgłoś
69baron69 W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski 02.12.10, 10:41 W niedziele zaglosuje na niego jak i reszta moich znajomych ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 10:50 wszyscy moi znajomi (z wyjątkiem babci mojego kolegi, ale ona już i tak się leczy psychicznie) tez zagłosują na Kracika! Idziemy i głosujemy! Komu Kraków leży na sercu, niech idzie i odda głos na Kracika! Koniecznie! ps. kocham Was wszystkich :)) Odpowiedz Link Zgłoś
69baron69 Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski 02.12.10, 11:22 No wlasnie zawsze zastanawiaja mnie te sondaze i ludze glosujacy na np Kracika, jestem ciekaw jak sie ubieraja, co jedza, czy rozpoznalbym ich na ulicy albo na uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a10 Na KSW rozpoznałbyś ich bez pudła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.10, 13:47 Odstawali by wyraźnie od tej dyskoteki pełnej dresów i lasek studiujących za kasę rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrednyj Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.scansafe.net 02.12.10, 11:25 czy na tych wszystkich forach muszą siedzieć trolle. W tym poście wszyscy kochają Kracika, a post niżej tylko prawdziwi Polacy głosują na Majchrowskiego - ciężko się przebić przez te śmieci. Chętnie bym zagłosował na Kracika, gdyby wykazał chodź minimalnie bo miał na to czas podczas bycia wojewodą i teraz mógłby sypać osiągnięciami jak z kapelusza, albo przynajmniej chwalić się czymś co zapoczątkował. Tak pomimo, że śledzę w miarę regularnie co się dzieję w naszym mieście zapamiętam tylko pyskówkę popowodziową, kto jest odpowiedzialny za wały. Obecnemu prezydentowi jedyne co jestem w stanie uznać za zasługę to otwarcie kilku muzeów (oczywiście z wpadkami), ale żadne inne miasto nie postawiło tak na kulturę. z drugiej strony w czterech literach są sprawy dotyczące zwykłego mieszkańca i nie ma się co rozpisywać o tym po raz n-ty. Do tej pory to Majchrowski był dla mnie zawsze mniejszym złem podczas wyborów, ale teraz jest to Kracik i nic po za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 10:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Majchrowski jest Najlepszy IP: 89.78.183.* 02.12.10, 12:12 takiej głupoty to tu jeszcze nikt nie napisał .....pewnie jakas pani z Urzedu miasta ....niedokształcona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Majchrowski sie "juz wykazał" teraz IP: *.ists.pl 02.12.10, 10:57 chciałbym zobaczyć innego pajaca na jego stanowisku, a nóż "będzie lepiej". Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack [...] 02.12.10, 11:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reko Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.multi-play.net.pl 02.12.10, 11:30 Oczywiście Majchrowski ma zostać prezydentem Krakowa dożywotnio. A to, że nie umie sobie uszeregować ważności priorytetów w tym mieście to inna sprawa. Dla mnie największym idiotyzmem jest głoszenie, jaka to w Krakowie jest super komunikacja, jedna z najlepszych na świecie. Ktoś tu musi mieć ludzi za totalnych wieśniaków, którzy siedzą cały czas w tym Krakówku i nie widzieli jak działa w innych krajach naprawdę dobra komunikacja zbiorowa. Bo niby mamy coraz nowocześniejszy tabor? Żaden tabor nie wytrzyma na dłuższą metę tych krakowskich dziur. Co było ważniejsze: tramwaj do Małego Płaszowa, czy na Ruczaj? Gdzie mieszka więcej ludzi? Może tamta trasa była wcześniej zaplanowana, ale trzeba było zweryfikować gdzie jest na nią większe zapotrzebowanie. I jeszcze jeden idiotyzm: mówienie, że w Krakowie jest coś takiego jak szybki tramwaj. Szkoda, że nie ekspresowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 11:32 Czy ludzie ogłupieli? Wprawdzie Kracik jako wojewoda trochę rozczarował, ale gorszy od Majchrowskiego na pewno nie będzie, a jego wybór dawałby Krakowowi jakąś nadzieję. Choć wiem, że niektórzy, zwłaszcza kobiety, popierają dotychczasowego prezydenta, ponieważ "on taki spokojny" i "dobrze mu z oczu patrzy", a Kracik "to na wrednego wygląda". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kra Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: 77.236.26.* 02.12.10, 11:51 Kracik przynajmniej nie musi odwoływać się do zapraszania kogos takiego jak Alicja B-C i wmawać opini publicznej, że ona promuje Kraków. Żenua. Kracik nie kładzie torów pod swoją szkółkę kosztem tramwaju na Ruczaj planowanego od dziesięcioleci. Czyż to nie przez J.M nie mamy i Hali w Czyżynach, Centrum kongresowego i zmodernizowanego Ronda Ofiar Katynia a Rondo Mogilskie potraktowano niechlujnie i nieudolnie, tak samo jak Operę Krakowską? To mało? 10 lat to aż nadto żeby uporać się z tematem. Czas na zmany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poli Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: 77.236.26.* 02.12.10, 18:51 Tramwaj na Płaszów był planowany, jak na Ruczaju wiatr jeszcze hulał i nie było tam mowy o osiedlach. A co do inwestycji, które wymieniasz - to może zainteresuj się bliżej kto te inwestycje blokował. Natomiast nie widzę niczego co miałoby świadczyć na Ronda Mogilskiego? A wbrew sugestiom niektórych powyżej - jestem kobietą i mam wyższe wykształcenie. I głosuje na prof. Majchrowskiego, bo widzę ile w Krakowie zrobił. Natomiast nie przekonują mnie puste argumenty typu sprowadzę firmy do Krakowa - pana Kracika. Hmm dziwny pomysł o tyle, że wszędzie na świecie stara się właśnie budować takie inwestycje poza miastem. Choćby po to aby nie blokować komunikacji tirami - m.in. dlatego swoją siedzibę przeniosła Vistula. Ale niektórzy wiedzą lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glow1244 w takim razie czekamy na nastepne propagandowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 11:34 artykuly w wyborczej - w koncu trzeba pokazac, ze GW popiera tylko PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 11:54 świetnie, głosujmy wszyscy na majchra bo kraków nie jest jeszcze wystarczająco zadłużony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krecik W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.ghnet.pl 02.12.10, 11:57 Smog Krakowiakow otumanil... Jeszcze nie jest za późno przewietrzyć pierdzistołków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus =Polak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 12:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonidas nie przeszkadza, że zarobki do 1500 zł? IP: *.multi-play.net.pl 02.12.10, 12:07 w Krakowie wprawdzie o pracę nie jest ciężko, ale o sensowną i w miarę dobrze płatną już bardzo ciężko, nawet mając kilka lat dobrego doświadczenia. Większość moich znajomych ze studiów wyjechała do Wrocławia, na Śląsk, do Wałbrzycha oraz oczywiście do Warszawki. Jak komuś taka sytuacja nie przeszkadza, trudno, ale mi przeszkadza. Mi przeszkadza, że przez 7 lat nie robiono nic (a to co zrobiono, to albo źle, albo z aferami w tle, w dodatku większość wg planów jeszcze poprzedniego prezydenta), a nagle przed wyborami próbuje się nas oszukać. Mi przeszkadza, że w wykorzystaniu funduszy UE na 1 mieszkańca jesteśmy pod koniec stawki większych miast w Polsce, a pod względem zadłużenia na 1 mieszkańca na 1 miejscu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka KSW nie bo za to mieszkania tak drogie jak w Warszawie IP: 89.78.110.* 02.12.10, 12:22 na wykładach mówli nam, że to dobrze, jak mieszkania są drogie, a płace niskie, bo wtedy dobrze jest dla deweloperów i banków dawać kredyty na 40 lat jak masz kredyt na 40 lat to masz cel w życiu jakiś i motywację do pracy w naszym pięknym Krakowie, gdzie możesz sobie na przykład pójść i oglądnąć plastikową fontannę za 5 milionów na rynku, czyli zaspokoić swoje potrzeby kulturalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Kracik wygra, ale musi atakować IP: *.mobile.project4.pl 02.12.10, 12:13 a nie grzecznie rozmawiać. Trzeba pokazać opinii publicznej wszystkie brudy Majchra jak o pokoju w Kraku, przeklinaniu "profesora" , czy niekorzystnym oddaniu części parku Dębnickiego. Opinia publiczna powioa dowiedzieć się prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Kracik wygra, ale musi atakować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 13:06 Kracik przegra te wybory z wlasnej winy. Nie wiem, komu powierzył zarządzanie swoją kampanią, ale jest ona fatalna. Miał mnóstwo argumentów w ręku i nie umiał ich wykorzystać. Nie potrafił do siebie przekonać nawet mieszkańców Nowej Huty, która w czasach Majchrowskiego została potwornie zaniedbana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NH to prawda stary, NH cierpi za J.M. IP: 89.78.110.* 02.12.10, 13:12 przed chwilą koleżanka babci (80) żaliła się, że chodniki nieposypane, ślisko jak cholera ale na Majchrowskiego twardo będzie głosować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.multi-play.net.pl 02.12.10, 12:22 Ponoć Kracik nie lubi jak mu urzędnicy mówią, że coś NIE DA SIĘ ZROBIĆ. Marne szanse, żeby wygrał w tym Niedasiowie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
thomm_ash Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski 02.12.10, 13:03 myślę, że to autoreklama autokracika - nawiasem majcher niech startuje w wyborach na prezydenta rp, będzie normalniej, bo jest ciepłym człowiekiem i gwarantuje stabilizację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 13:21 Majchrowski rzeczywiście wygląda na "ciepłego człowieka", i dlatego tak wiele błędów, przekrętów i skandali uchodzi mu na sucho. Idzie do TV, robi minę słodkiego misia i głosem sieroty, która nie jadła nic od dwóch dni, tłumaczy, że on zawsze chce jak najlepiej, ale rada miasta mu nie pozwala, a tak w ogóle, to nie jego wina, bo "niedasie", a on jako prezydent "niewiele może". Wielu ludzi to kupuje. Z kolei Kracik robi wrażenie choleryka, co dla mnie jest zaletą, bo Kraków potrzebuje prezydenta, który weźmie urzednicze towarzystwo za mordę. Niestety, wygląda na to, że większość Krakowian woli ciepłe kluchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exra Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: 77.236.26.* 02.12.10, 14:23 Smutne, ale prawdziwe. Dla większości Krakowian lepszy jest niekompetentny Majchrowski, który osiągnął poziom mistrzowski w tłumaczeniu, że "nie da się", ale za to taki ciepły, nobliwy itepe, niż Kracik, który ma na koncie imponujące osiągnięcia - fakt, że w mniejszej skali, ale to i tak dużo więcej, niż Majchrowski, kiedy zaczynał. Żal mi tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski 02.12.10, 14:34 Gość portalu: exra napisał(a): > Kracik, który ma na koncie imponujące osiągnięcia I będzie w imponującym tempie oddawał KK mienie jak popadnie. Dla świętego spokoju. Faktycznie, imponujące. Dziękuję, postoję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 03:14 > j, bo jest ciepłym człowiekiem i gwarantuje stabilizację. bardzo wielu z jego otoczenia chcialoby stabilizacji.... i tego błogiego stanu nicnierobienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyfus na zeslaniu Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.net.autocom.pl 02.12.10, 20:19 Niedasizm krakowski jest już legendarny. Gospodarni ludzie północy za głowę się chwytają poznając realia życia w Krakowie. Ten wielkomiejski Kraków to wsie połączone historycznymi traktami o historycznej szerokości i historycznie niewyposażone w chodniki. W głowie by mi się nie mieściło że miasto może być nie skanalizowane bez wodociągów, gazociągów. Na północy na najbardziej zapyziałych wsiach kanalizację zbudowano w zeszłym wieku - szamba zlikwidowano. Tymczasem przejazd ulicą Kosocicką po ulewie to jazda w rynsztoku od przelewających się szamb. DZIADOSTWO. Przykro patrzeć jak legendarne miasto rozwija się w sposób karykaturalny podążając za bufonadą obecnego prezydenta ślinącego się do aktorek ... a w biednej Bydzi Camerimage mimo śnieżycy... czasami bieda konserwuje i pozwala zachować zdrowy rozsądek mimo szalonego prezydenta miasta (nie ma pieniędzy na jego najbardziej szalone wybryki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam NH W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: 195.116.120.* 02.12.10, 13:06 Pan Majchrowski wczoraj w TVN24 wraźnie powiedział że Kraków jest do studiowana a kończący uczelnie muszą wyjechać tam skąd przyjechali "niosąc kaganek oświaty", ślepy lud zagłosuje na Majchra a później płacz że dziecko po studiach do Wawy wyjeżdża bo tutaj roboty NIE MA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.10, 13:41 Stać nas na więcej ale nie na Kracika. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista ręce opadają 02.12.10, 13:42 Majchrowski zrobił wszystko, żeby przegrać, popełnił wszelkie możliwe błędy a zadowolona gawiedź znowu pobiegnie do urn, by na niego głosować. I znowu nic się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: 195.150.133.* 02.12.10, 14:22 Ludzie, zmobilizujmy się, idźmy na wybory, mimo zimy, ślizgawicy, śnieżycy! Skończmy wreszcie z rządami Majchrowskiego, bo ileż można?! Kracik może nie jest idealnym kandydatem (nie ma w końcu tytułu profesora, na co chyba wielu krakowian głównie patrzy :), ale ja już mam dosyć tego, co wyprawia i czego nie robi prezydent Majchrowski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: 77.236.26.* 02.12.10, 14:29 Wolę prezydenta realistę który ma sporo sukcesów ale oczywiste też pewne porażki, niż bajki wojewody który wszystko zrobi lepiej-tak to każdy potrafi powiedzieć. Po debacie wygląda tak że według Kacika obecny prezydent nic nie zrobił albo coś zrobił ale za mało lub źle. Wymiana taboru mpk który jest najlepszy w kraju-to i tak pan Kracik uważa że jest źle że on zrobiłby to lepiej. Wybudowao pętle na Płaszów Mały to albo się mówi że to pod kampanie, lub też czemu to nie był Kampus UJ. Tak tylko gdyby wybudowano pętle na Kampus to pytano by się czemu nie na Płaszów. 7-8 milonów turystów to też jakiś przypadek, a pieniądze które zostawiają to pewne idą do kieszeni kogoś albo znikają pewnie według pana Kracika. Warto spojrzeć na inne miasta i wtedy się można przekonać że to Kraków był pierwszy który się rozbudowywał-KST, obwodnice, tabor,Balice, Stadiony lepsze czy gorsze, galerie, muzea,turystyka,wygrane w międzynarodowych rankingach, seriale i filmy tworzone w krk, estakady, ronda-1 rondo 3 poziomowe w budowie, wodociągi i oczyszczalnie. Nie wszytsko ale jak ktoś mysli że znajdzie się lepszy to się mysli. W słowach to każdy mocny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exra Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: 77.236.26.* 02.12.10, 14:42 Nikt nie mówi, że Majchrowski nie ma osiągnięć. Zmieniło się sporo w mieście. Ale jak jeżdżę po Polsce to widzę, że wszędzie się ostatnio dużo zmienia - w końcu Unia wpomowała w nas masę funduszy i to widać. Dlatego te osiągnięcia Majchrowskiego specjalnie mi nie imponują (zwłaszcza że chyba każdemu towarzyszyły mniejsze albo większe wtopy). Kracik jest mocny tylko w słowach? A słyszałeś o takiej miejscowości, co się nazywa Niepołomice i co ten facet tam zrobił? I to w czasach, kiedy żadnych funduszy unijnych nie było. Fakt, że to mniejsza skala, ale twój ulubieniec na starcie wcale nie miał większego doświadczenia. Ale oczywiście, głosuj na Majchrowskiego, zafunduj nam wszystkim kolejną niekompetentną prezydenturę. Pociesza mnie tylko, że Ty też na tym ucierpisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ario Dość majchrowskiego czas na zmiany !!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.10, 14:56 Wczoraj znowu się popisał. Całe miasto sparaliżowane. Odpowiedz Link Zgłoś
normaln.yy zgadzam się 02.12.10, 15:23 dlatego właśnie trzeba głosować na bezpartyjnego Kracika, to jedyna postać która zagwarantuje rozwój Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg Brawo Panie Prof. Majchrowski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.12.10, 20:39 www.tvn24.pl/12690,1684665,0,1,majchrowski-wygrywa-w-sondzie-i-w-sondazu,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Astronom Re: Brawo Panie Prof. Majchrowski IP: *.net.autocom.pl 02.12.10, 21:47 Braaawo, braaaawooo... zalejmy się formaliną płynącą z ust Pana Profesora. Reszta świata odjedzie TGV na kilka parseków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BydlakzKrakowa W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 20:47 W takiej sytuacji każdy, byle nie fekalia z Partii Oszustów. Jeżeli ktoś się nie zgadza na ten argument, to proponuję inny. Otóż nigdy bym nie powierzył kierowania bolidem formuły F2, kierowcy( kiepskiemu zresztą ) malucha. A poza tym twierdzę, że Płathfołma winna być zdelegalizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Re: W sondażu SMG/KRC wygrywa Jacek Majchrowski IP: *.net.autocom.pl 02.12.10, 21:45 Na złość mamie odetnij sobie palec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Z największych miast w Krakwie najsłabiej płacą IP: 193.164.255.* 02.12.10, 20:56 w porównaniu z innymi największymi miastami to w Krakowie są najniższe zarobki. Porównajcie to do prawie najdroższych mieszkań. Dlaczego najniższe płace w KRK? To proste, przez turystykę - wg GUS w tej branży są najniższe płace a przecież kraków stawia na turystykę. Podobnie Zamość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polomka przeczytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 23:44 Tak, tak, na pewno lepsza jest FAMILIA Majchrowskiego, z jego układami i kolesiostwem. Majchrowski - postrach inwestorów i deweloperów! Nie znam wśród lokalnych polityków nikogo bardziej interesownego. Jestem z Niepołomic, mieszkam tu 5 lat. Do 30-tki żyłam w Krakowie, zdążyłam wiele widzieć, w różnych środowiskach się pokręcić. Troszkę można poczytać w internecie, wystarczy wpisać w google: Majchrowski familia, Majchrowski SB, Majchrowski Tajster, Majchrowski paraliż, Majchrowski KSW itd... Czemu nie ma w Krakowie Euro 2012? Dlaczego społeczeństwo w Krakowie żyje na niskim poziomie? Z potencjałem tego miasta nasze zarobki powinny być na wyższym poziomie i nie są to puste słowa - sobaczcie jeśli nie na Warszawę, to choćby na Wrocław. Krakowianie masowo opuszczają miasto - nie oferuje ono dobrej pracy ani nawet nie mieszka się tu wygodnie. Przez 8 lat nawet nie widać hali widowiskowo-sportowej, filharmonii ani centrum kongresowego. ŻAL. PROSZĘ, zobaczcie na tę strony: nie_majchrrowski.republika.pl/ krakow-majchrowskiego.pl/ jacekprezydent.blogspot.com/. Tylko KRACIK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi JM? za co go lubicie? IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 02:49 dzisiaj w debacie w tv krakow majcher polegl. np. nie potrafił wyjasnic dlaczego straz miejska nie pojawila sie w czasie slynnej bójki na grodzkiej znanej z artykułu GW, oraz zrzucił wine protestujacych o park debnicki na "te trzy domki" ktore są obok i ktore protestują przeciwko budowie, a wiadomo że inni też wolą aby park był nienaruszony. Kracik pokazał wyższość intelektualną i merytoryczną min w sprawie budowy spalarni gdzie opowiedział sie za zmianą technologii utylizacjii itp... Szczerze mowiąc to nie wiem co w JM widzą jego zwolennicy???? gość jest nijaki opowiada że będzie kontynuował, ale co to cieżko mu było powiedzieć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pallapont Re: JM? za co go lubicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 11:04 Chyba oglądaliśmy inną debatę. Kracik oprócz napastliwości nic ciekawego nie powiedział. Wszystko to były slogany- zrobię, wybuduję. Co Majcher miał się rozgadywać na temat bójki- przecież to zadanie należy do policji i straży miejskiej, czy ty uważasz, że on miał własnoręcznie interweniować? Jeśli chodzi o Park Dębnicki, to wczoraj wyszło w rozmowie, że za sprzedaż tych zachwaszczonych terenów przy parku odpowiedzialny jest Andrzej Gołaś a nie Majchrowski. Nie siej propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W rozmowie wyszło Ale za zmianę przeznaczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.10, 07:32 już nie. To Ty nie siej propagandy. Sądzisz, że świat składa się z niedoinformowanych idiotów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a10 havi ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.10, 07:30 Czytam Cię - i czytam... wychodzi mi, że my jesteśmy sąsiadami. Już Cię lubię. Z Górki wyjątkowo dobrze widać "panajacusiowe" sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś