Dodaj do ulubionych

oto prawda o sabbinie... bot, to juz zajeżdża prok

13.04.04, 14:53
uraturą !

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=11952454&a=11954465
Obserwuj wątek
    • sabbina peteen wstydu oszczędź !!! 13.04.04, 15:03
      toż "malowany Ptak" to licalna lektura obowiązkowa !
      a tam jest napisane dokładnie jak ja napisałam !
      :)))

Źródło :
      Jerzy Kosiński
      "Malowany Ptak",
      wyd. Da Capo 1993,
      s. 187.
      • to.ya Sabbin(a) ZAMILCZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.04.04, 15:05

• sabbina ależ obciach :)) 13.04.04, 15:08
          das_bocie,
          jakby co sprawdź sobie, że "malowany Ptak" o licealna lektura wysyłając majla
          dokuratorium,

KRÓL JEST NAGI

Jerzy Kosinski napisał jak ja, a jak się wkurze to przepisze całą stronę !
      • peteen sabbin, ty jednak nie udajesz kretyna... 13.04.04, 15:07
        ty nim jesteś naprawdę...
        eot
        • nielubiekrokodyli Re: sabbin, ty jednak nie udajesz kretyna... 13.04.04, 15:29
          Ilu potrzebujesz potwierdzeń sabbi żeby uwierzyć,że z ciebie jełop i cham???
          Dorzuć i moje.
          • Gość: H56 Cholera, przegapiłem wątek IP: *.comnet.krakow.pl 13.04.04, 18:55
            peteenie Ty to taki współczesny ormowiec. Zawsze tak skarżysz ? Sabina napisz
            wątek na forum innego miasta np. Katowic, Szczecina ,zobaczymy jak tam zareagują
            • sabbina Re: Cholera, przegapiłem wątek 13.04.04, 19:46
              zacytowałam fragment książki "Malowany Ptak" Jerzego Kosińskiego.
              napewno pamiętasz, ta książka była głośna jakieś 12 lat temu w Polsce,
              Kosiński opisał w niej swoje przygody podczas II wojny światowej, gdy jako
              zydowskie dziecko ukrywał się po wsiach,
              ale po napisaniu książki i jej opublikowaniu wybuchła afera, bo okazało się, że
              Kosiński wiele w niej nakłamał,
              potem kosiński popełnił samobójstwo w Nowym Yorku,

cytat, który wzbudził taką reakcję, jutro wieczorem wklepię tu..
              • Gość: H56 Re: Cholera, przegapiłem wątek IP: *.comnet.krakow.pl 13.04.04, 19:53
                Słyszałem ,ale nie czytałem. Zapewne jutro książkę sobie wypożyczę.
                • sabbina Re: Cholera, przegapiłem wątek 13.04.04, 20:01
                  napiszę z grubsza:

książka ta opowiada losy małego żydowskiego chłopca podczas II wojny światowej
                  w Polsce, który aby przeżyć ukrywa się po wsiach i pracuje jako parobek,

w książce jest napisane, że Polacy to prostacy, antysemici i wszystko co
                  najgorsze...

Po opoblikowaniu jej, skojarzono, że celem tej książki jest opis
                  autobiograficznych przzeżyć Kosińskiego, który jako żydowski chłopiec ukrywał
                  się podczas II wojny światowej w Polsce,

Książka ta dotarła do ludzi, którzy podczas II wojny światowej ukrywali
                  Kosińskiego i Oni strasznie się wkurzyli, że on tak nakłamał,
                  oni twierdzili, że przedstawił jako motłoch, ciemnogród itp.

jak kosiński przyjechał do Polski 9mieszkał w USA), to poszli do niego na
                  spotkanie autorskie, ale on uciekł przed nimi,

w odpowiedzi na tą książkę "Malowany Ptak",

rok później w 1994 r. Joanna Siedlecka napisała "Czarny Ptasior", w którym po
                  kolei zdementowała wszelkie kłamstwa Kosińskiego

o co była awantura na forum, i co zostało skasowane,

ano napisałam jak Kosiński opisał, jak Polacy "przeprowadzali aborcję" podczas
                  II wojny światowej,

ale jak wypozyczysz książkę, przeczytasz, zobaczysz
                  • garg_ul Re: Cholera, przegapiłem wątek 13.04.04, 22:05
                    Kiedy ty dziewczyno zrozumiesz, żeś nie jest pępkiem świata, a to całe halo,
                    aczkolwiek nie nazwałbym tego awanturą, nie było o to, co napisał Kosiński, bo
                    jak sądzę nawet średnio inteligentny szympans rozumie, że literatura piękna ma
                    to do siebie, że jest fikcją, ale o to, w jakim kontekście umieściłaś ten zgoła
                    nienajwłaściwszy cytat.

Zapominasz czasem, że nie wiemy najczesciej, kto i dlaczego na forum pisze, a
                    moc słowa pisanego wielka jest. I trzeba uważać, by tą mocą krzywdy bliźnim nie
                    uczynić (choćby sie nimi nie wiem jak pogardzało).

Hawgh.

• Gość: Rara avis Re: Cholera, przegapiłem przyloty ptakow.... IP: *.gdynia.mm.pl 13.04.04, 22:32
                      Rzadki ptak - potega rozumu czleczego w slowie tkwi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka