Dodaj do ulubionych

Odwołanie Zarządcy

15.12.10, 09:24
Witam wszystkich,
Czytam jak niewiele robi Zarządca OE. Jeśli jest tak źle i tak drogo to może pora rozpocząć inicjatywne pozbycia się Zarządcy, który nas naraża na koszty w zamian oferując usługi daleko poniżej standardów.
Poza tym wszystkim co ty napisaliście drodzy forumowicze powinności zwrócić się do swojej administracji z zapytaniem czy wasz budynek jest wykonany zgodnie z projektem zwłaszcza czy materiały i urządzenia nie zostały niezamienione przez wykonawce na tańsze co jest ogólnie przyjętą praktyką. Efektem takiego procederu jest to iż kupujecie mercedesa a dostajecie malucha to przecież też samochód.
Wszystkich chętnych do rozpoczęcia inicjatywy zmiany Zarządcy są proszeni o propozycje ewentualny kontakt itd... Jak dla mnie jest to jedyna metoda przywrócenia normalnego życia na naszym osiedlu. Są firmy zarządzające które za połowę obecnej stawki zajmą się reprezentowaniem naszych interesów tak przed deweloperem, wykonawcami jak i zajmą się bieżącym utrzymaniem budynku w wysokim standardzie.
Obserwuj wątek
    • tomekk1960 Re: Odwołanie Zarządcy 15.12.10, 20:10
      "xpreacher napisał:
      czy wasz budynek jest wykonany zgodnie z
      projektem zwłaszcza czy materiały i urządzenia nie zostały niezamienione przez
      wykonawce na tańsze co jest ogólnie przyjętą praktyką. Efektem takiego proceder
      u jest to iż kupujecie mercedesa a dostajecie malucha to przecież też samochód"

Gdybyś myślał przy kupnie mieszkania, to byś zwrócił uwage co kupujesz i na etapie kupna zadawał pytania i sprawdzał. Nazwa Osiedle Europejskie jest tylko marketingowym chwytem (przyznam że udanym).
      Skoro zakupiłeś mieszkanie bo zawierzyłeś maślanym oczom Pani z działu sprzedaży NM to popełniłeś błąd, chociaż przyznam że oczy,uśmiech i wogóle cała Pani jest bardzo ładna i przyciąga swoim wyglądem męski wzrok..
      Jak przy odbiorze skorzystałem (chociaz znajomi uważali to za idiotyzm) z usług Pana znającego się trochę na budownictwie i dzięki temu wyłapałem kilka rzeczy które chciał nim wepchnąć NM, wpisałem to w protokół i zostały rzeczy poprawione.
      No przyznam że nie robiliśmy odkrywek fundamentów, nie kuliśmy w ścianach, nie robiliśmy przekroi poprzecznych stolarki okiennej, nie przecinałem grzejników, nie kułem wylewki aby sprawdzić połozone pod nią rury, nie wykonywałem odkrywki w suficie aby sprawdzić czy strop nie spadnie mi na głowe, nie sprawdzałem jak zazbrojony mam balkon, nie pobraliśmy próbki użytego do budowy betonu aby przekazac go do analizy, nie oddałem wody do badania do sanepidu i nie sprawdziłęm kabli elektrycznych czy maja okreslony przekrój.
      Przecież ktoś wydał pozwolenie na użytkowanie budynku!

• xpreacher Re: Odwołanie Zarządcy 20.12.10, 11:25
        Biedny człowieku - widać że nie bardzo wiesz o czym mówisz.
        Co do Pań z działu sprzedażny NM to chyba tobie się one tak podobają skoro się tak rozpisujesz i nie bardzo wiem jaki ma to wpływ na jakość wykonania budynków.
        Pozwolenie na użytkowanie - nie dostają go tylko budynki ewidentnie nie spełniające norm budowlanych, to czy został on wykonany zgodnie z projektem czy nie ma nic do pozwolenia.
        Jak się nie znasz to się nie wypowiadaj. Tym tokiem myślenia gwarancja jest bezzasadny bo budynek jest zrobiony dobrze bo ma pozwolenie na użytkowanie - co za logika !!
        Co do odkrywek fundamentów to nie trzeba ich robić wiele z budynków przecieka a nie powinny skoro zostały dobrze zrobione.
        Cały problem polega na tym, że w walce o dochodzeniu naszych praw nikt nas nie reprezentuje a powinien zarządza, który nie posiada elementarnej wiedzy na temat instalacji budynkowych i w ogóle budownictwa - pewnie to był główny powód wyboru takiego zarządcy przez NM bo na pewno nie cena.
        Na sam koniec podkreślę, że wszystkie reklamacje jakie zgłosiłem do NM zostały szybko zrealizowane i to wzorowo, zarządcy za to nie udaje się wyegzekwować naprawy drzwi wejściowych od ponad roku jak i zresztą wiele innych.........
        • billewicz Re: Odwołanie Zarządcy 20.12.10, 16:29
          Hmm, jesli Mr xpreacher prowadzisz w tym miejscu kampanię wyborczą - bo pachnie tym na milę - to miejsce jest na to takie sobie, a po drugie wymyślanie komuś na początek kampanii to chyba kiepska strategia?

Nie mi bronić administracji, jest daleka od ideału, sposób komunikowania ze swoimi Klientami ma porażający i ciągnie się za nią grzech pierworodny w postaci zakulisowych powiązań z d.NovoMaarem, ale bodaj próby na niektórych kwartałach zmian (Greń case) były jeszcze gorsze. Proszę przedstawić sensowniejszą alternatywę, a w ramach demonstracji siły przebicia wpłynąć na dewelopera aby odśnieżył/wyczyścił drogę osiedlową. Po takim sukcesie gwarantuje że będę głosował za zmianą zarządcy...

• tomekk1960 Re: Odwołanie Zarządcy 20.12.10, 18:12
          "xpreacher napisał:
          > Biedny człowieku - widać że nie bardzo wiesz o czym mówisz.
          Pozwolenie na użytkowanie - nie dostają go tylko budynki ewidentnie nie spełnia
          > jące norm budowlanych, to czy został on wykonany zgodnie z projektem czy nie ma
          > nic do pozwolenia."

I tutaj się mylisz. Może ty znasz takie przypadki, może ty tak załatwiasz pozwolenie, a może ty reprezentujesz kogoś kto ma interes w tym żebyś siał zamęt na forum OE.
          Tylko kto by zatrudniał do siania zamętu taką osobę jak ty ( która pisze tylko po to by pisać, tylko po to by zaistnieć), no ta osoba lub instytucja musiała by niestety być strasznie zdesperowana. :)))))))
          Ja bym Ci proponował zburzyć całe OE a następnie załatwić ekipę z KRYMINALNYCH ZAGADEK NY lub ekipę z KOŚCI aby sprawdziły czy wszystko wykonane jest ze sztuką i zachowaniem norm budowlanych oraz posiadaną przez Ciebie niebotyczną wiedzą!
          PS.
          Przy odbiorze nie zbadałem powietrza jakie unosi sie nad osiedlem europejskim.
          Troche się tym teraz zmartwiłem i mam pytanie do "EKSPERTA nad EKSPERTAMI" czy mam to teraz zgłosić do wydziału Ochrony Środowiska UM w Krakowie?
          • xpreacher Re: Odwołanie Zarządcy 22.12.10, 15:59
            tomekk1960 - nikt nie sieje zamętu - jak ci się podoba jak jest to super, innym nie musi i mają prawo mieć swoje zdanie i to właśnie jest demokracja.

Tak przy okazji zmuszania dewelopera do czegokolwiek to właśnie chyba Zarządcy się za to płaci ? skoro sobie nie radzi to może warto dać szanse komuś kto przynajmniej spróbuje.
            Mnie jest absolutnie obojętne jak się będzie nazywać nowa firma - ważne żeby była skuteczna.
            Eksperyment ze zmianą zarządcy udał się tylko na Atenach gdzie władze odzyskał zarząd i pozbył się zarządcy mianowanego przez NM bo jak mówisz są to jakieś zakulisowe powiązania.
            • maximus_t2 Re: Odwołanie Zarządcy 23.12.10, 10:46
              hahahaha odwolac zarzadce :)) phi, a niby jak to zrobic jak np. na zebraniach barcelony pojawia sie jakies 5% wlascicieli mieszkan (w innych kwartalach jest nie lepiej). z glosowaniem listownym taka sama padaka.
              tym sposobem obecny zarzadca moze podnosic czynsz w nieskonczonosc i dalej robic nas w ch... - totalna bezkarnosc...
            • tomekk1960 Re: Odwołanie Zarządcy 24.12.10, 11:50
              xpreacher - a może dokładniej członku zarządu z Aten lub pseudo zarządco z Aten, bo chyba taki jest satn faktyczny.
              Jezeli uważasz iż w Atenach jest super to nie możesz byc nikim innym. Tylko zarząd i zarządca są w Atenach z siebie zadowolenie.
              Ciągle zepsute i niedomykające się drzwi, brud i smieci to drugie imię Aten, ściany wyglądaja jak te z płyty betonowej z komuny
              Niechce mi sie więcej wymieniac gdyż Święta za karkiem i nie chce psuć sobie nastroju przypominaniem szarej rzeczywistości.
              Siałeś zamęt w innych wątkach ale się nie powiodło to postanowiłes założyć własny i tutaj mieszać.
              Nie da sie ukryć to rzuca się tak w oczy że aż razi masz interes w tym aby oplówać innych i wywyższać pod niebiosy siebie!!!!!!!!
              Ps.
              Wszystkim mieszkańcom Osiedla Europejskiego na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia życze dużooooo zdrowia!
              Niech kolacja wigilijna wniosie w serca spokój
              a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem
              • maximus_t2 Re: Odwołanie Zarządcy 24.12.10, 14:02
                nice one :) - "oplówać"
                • unt Re: Odwołanie Zarządcy 26.12.10, 16:58
                  Aaaaa!
                  Taka świetna inicjatywa, a Wy się zaraz kłócicie między sobą i wszystko koncentruje się wokół wzajemnych przytyków i oskarżeń. Trzeba coś zrobić, żeby pozbyć się Szczurkowej . Jesteśmy jak barany, które klepną każdą zażądaną podwyżkę. Ostatnia była w czasie największego kryzysu i podobno przeszła bez protestu. Podobno, bo osobiście wyników głosowania nie znam (np. w procentach), tak że nawet nie wiem czy są prawdziwe. Zarządca nie uznał za stosowne nas o tym poinformować. Sam głosowałem przeciwko.
                  Mieszkam w Pradze, gdzie płytki podłogowe na klatce są jedną wielką ruiną, blok pęka na potęgę. Gdy zapytałem "administratorkę" czy reklamowała u dewelopera jakość płytek, z których wykonał podłogę, bo jeżeli pod wpływem zwykłego piasku tak się zniszczyły, to wina jest po jego stronie, bo wybrał jakąś wadliwą taniochę, to opowiedziała, że tak, ale deweloper nie dopatrzył się w tym swojej winy. Zapytałem czy w takim razie pozwie dewelopera do sądu, bo odmówił uwzględnienia reklamacji. Odpowiedziała, że nie, bo potrzebowałaby do tego specjalnego pełnomocnictwa od mieszkańców, o które w ogóle nie występowała, ZGROZA!!!. W ten sposób przyczyniła się do poniesienia przez nas strat, a remont na pewno zechce wykonać z naszych pieniędzy. Terminy reklamacyjne już minęły. To jest niegospodarność pierwszej klasy. Odpowiedzialna za zaniedbania nadal nami zarządza.
                  Musimy się jakoś zmobilizować, bo będą nas wykorzystywać bez końca.
                  Rzadko chodzę do administracji, bo mnie z bezsilności tam trafia. Ale jak poszedłem w sprawie klatki, to osoba odpowiedzialna za nasz kwartał nie wiedziała nic, nie potrafiła odpowiedzieć inaczej na każde z pytań, jak tylko, trzeba zapytać szefowej. I po co nam to???

I jeszcze jedno. Podobno w Londynie została sporządzona ekspertyza budowlana dot. fundamentów. Ma z niej wynikać, że przy budowie zostały popełnione poważne błędy, które co prawda katastrofy budowlanej nie stanowią, ale są poważną usterką świadczącą o zaniedbaniach wykonawcy, a co za tym idzie, jako wada fizyczna, obniżają wartość całej inwestycji. Spytałem w administracji czy mogę się zapoznać z wynikami tej opinii (fakt jej istnienia potwierdzili). Odmówiono mi. Zapytałem czy administrator w związku z wynikami opinii w Londynie zamierza postarać się o takie opinie w stosunku do reszty bloków, którymi zarządza. Usłyszałem, że nie ma takich planów.
                  Oto troska o nasz interes.

Pamiętajcie o tym przy głosowaniu.

Wpisujcie wasze doświadczenia z "profesjonalizmem" zarządcy (jakość i szybkość odśnieżania każdy w tym roku widzi) i jakieś propozycje zmian, może się coś ruszy!!!

Pozdrawiam, i nie kłóćcie się więcej, bo tylko nas to osłabia.
                  • xxppaatt Re: Odwołanie Zarządcy 26.12.10, 20:49
                    Z tego co wiem, a mieszka w Londynie moja była żona, to ekspertyze zleciła właśnie Pani Administrator.
                    Może warto dowiedzieć się czegoś więcej a nie oskarżać bez poznania dokładnie sprawy.
                    No ale najłatwiej komus dowalić, taki już jest ten zaczarowany świat!
                    MOja eks troszke się tym interesowała i podobno firma która robiła ta ekspertyze ciągle wykonuje jakieś pomiary więc poczekajmu na zakończenie i wyniki a potem szalejny na forum.
                    Ps.
                    • unt Re: Odwołanie Zarządcy 27.12.10, 18:54
                      Nie szaleję i nie oskarżam, opowiadam jak było. Figę oficjalnie mogłem się dowiedzieć.
                      • yjustice Re: Odwołanie Zarządcy 29.12.10, 13:07
                        Tak, ci, co piszą o wielkich osiągnięciach administracji to pewnie pracownicy albo same szefowe/szefowie. U nasz ochrona nazywa je PREZESOWYMI. Tak wiec mamy prezesowe nad sobą i to my żyjemy po to żeby utrzymywać administracje.

Co do fachowości to żenada?! Wentylacja jest u nas naprawiana juz chyba ze 12 razy, woda stoi w szybach windy i dopiero po awanturze padła decyzja o powalani rzeczoznawcy, bo NM się wykręca od odpowiedzialności tłumacząc że to normalne z powodu wysokiego poziomu wód gruntowych. Wszelkie uchybienia sa skutecznie maskowane przez administracje żeby sobie pracy nie dodawać, bo przecież nikt im za to nie płaci żeby dochodzić naszych praw. Wygodnie jest jak kasa, co miesiąc wpływa na konto i jest cisza i spokój.
                        Nie zapominajmy o tym ze administrator powoływany przez dewelopera w ciągu pierwszych 2 lat od oddania budynku siedzi w kieszeni u dewelopera. Znana praktyka i ma na celu usuwanie usterek w ramach reklamacji w bieżących pieniędzy wspólnoty a nie z kasy dewelopera - zresztą by o to awantura, po której administrator stracił kilka budynków a NM zakończył współprace z ta właśnie administracja.

Zresztą co tu dużo mówić wystarczy popatrzeć na wysokość naszych czynszów i wszystko jasne.
                        • adammalysz_2010 Re: Obraz forum 29.12.10, 15:32
                          Forum widziane z boku daje taki obraz:
                          Ktoś wrzuca jakiś wątek, a następnie osoby popierające są CACY natomiast broniące lub mające inne zdanie są ŹLI.
                          PS.
                          A za oknem mróz!
                          • unt Re: Obraz forum 30.12.10, 20:24
                            Fajnie, że wypowiedziałeś się na temat, wiele to wnosi :).
                  • tomekk1960 Re: Odwołanie Zarządcy 29.12.10, 14:59
                    A po co nam jakieś badania, jakis rzeczoznawca itp idt.
                    Przecież mamy "xpreacher" w kazdym swoim wątku wychwala się jaki to on jest fachowiec i jaka ma wiedze, skoro jest taki naj to wszystko wie, wszystko pomierzy i bedzie ok.
                    • yjustice Re: Odwołanie Zarządcy 29.12.10, 17:32
                      tak tak, polecam lekturę wątku czy warto mieszkać na OE.
                      Od tego mamy Zarządce żeby zarządzał i zatrudniał fachowców. Najlepiej żeby nikt się na niczym nie znal i robił problemu a my jak barany mamy płacić za czyjąś niekompetencje.
                      Ci co się im podoba niech sobie zagorzały swój wątek i niech się tam pod niebiosa wychwalają a tu spotykają się ludzie którzy mają coś do powiedzenia na tym polega właśnie demokracja.

Pozdrawiam pracowników administracji wypowiadających się na forum.
                      • xxppaatt Re: Odwołanie Zarządcy 29.12.10, 19:55
                        Warto mieszkać na OE jeżeli o to chodzi.
                        Dlaczego bo warto, bo zjechało sie tutaj mnóstwo ludzi z różnych miejsc, bo jak pisze jeden z forumowiczów na święta OE staje się soba bo wyjeżdżają z niego frustraci.
                        Pisze się , bładga i prosi ludzi aby myśleli przy parkowaniu na OE, a niektórzy specjaliści to przechodza samych siebie, ale mimo wszystko warto mieszkać na OE.
                        DZisiaj gościu zaparkował tuz przed brama wjazdową i poszedł sobie w najlepsze, cóż waro mieszkać aby to zobaczyć
                        • yjustice Re: Odwołanie Zarządcy 30.12.10, 13:19
                          Jasne, że warto. co do frustratów wyjeżdżających na święta to raczej są studencki co serdecznie im powiewa jak jest na osiedlu, zresztą im generalnie wszystko powiewa a jak chodzi o samo osiedle to i tak tylko wynajmują - więc nie sądzę żeby ich ewentualna frustracji miała coś do rzeczy.
                          Co do parkowania, to na Atenach wpadli na pomysł i postawił sobie słupki tak żeby bystrzaki nie stawiały samochodów gdzie popadnie, warto by to samo zrobić na innych etapach a idiotów co stawiają samochody na wjeździe - odholowywać.
                          Generalnie warto by było żeby ktoś się zajął tym za co bierze pieniądze bo nie wspomnę o czymś takim jak zarządzanie nieruchomością przez jej wartość - bo na chwilę obecną budynki tylko popadają w rujne a za remont zapłacimy po wygaśnięciu gwarancji.
                          • loveeuropejskie Re: Odwołanie Zarządcy 01.01.11, 12:54
                            ten co zamontował słupek na swoim miejscu wpadł na zaj.... pomysł w końcu ten biały kombiak nie będzie parkował gdzie popadnie !!! Powiem tak fajna sprawa i koszt ok 400 zł albo i mniej a dobry sposób na buractwo zajmujące nie swoje miejsca !!! a co do zarządcy to bez komentarza
    • tomeek34 Chory układ - developer - zarządca 01.01.11, 22:56
      Coś takiego, że developer sam wybiera zarządcę powinno być prawnie zakazane. Ciekawe, że ludzie dają się tak rżnąć. Ale zgodnie z prawem można to zmienić i powołać własny zarząd tak jak w Atenach. Żaden zarząd nie będzie idealny, ale zarządca developera z założenia stoi po jego stronie.

A swoją drogą, to najlepsze jest to, że NM się w końcu pokłócił z własnym zarządcą czyli Szczurkową. Ciekawe o co?
      • nika-ika Re: Chory układ - developer - zarządca 02.01.11, 09:36
        tomku ale tak wlasnie jest! Zarzadca powolany przez developera jest jedynie tymczasowo, do czasu powolania wspolnoty mieszkancow(po oddaniu budynku takowej jeszcze nie ma od 1 dnia). przoblem tkwi w NAS czyli mieszkancach ktorzy nie biora udzialu w zebraniach i oprocz narzekania nic nie wnosza, niczego nie zmieniaja. Ja osobiscie z obecnego zarzadu jestem zadowolona (a mam porownanie z 2 innymi zarzadami), nie narzekam na ochrone (mamy bardzo milych starszych Panow, ktorzy o nas dbaja. Tak dbaja i sie staraja). Pani sprzatajaca w pocie czola pracuje i to widac. Developer nigdy nie odmówil naprawy usterek, wręcz przeciwnie pełan profesjonalna obsługa. Jedyne co można zarzucić to CENY, ktore są zaporowe ale sami się na nie godzimy niestety. Ten stan będzie trwał tak długo jak długo ludzie nie zaczną się interesować stawkami i bezmyślnie podpisywać ustawy.

Jestśmy okropni(mówię ogólnie o mieszkańcach) z naszą postawą roszczeniową i brakiem chęci jakiegokolwiek działania społecznego, wspólnego.
        • yjustice Re: Chory układ - developer - zarządca 02.01.11, 17:52
          nika-ika masz sporo racji. Zgadam się po całości że brak zaangażowania naszej społeczności prowadzi do bezkarności Zarządcy. Niestety dopiero wysoki koszty może zwróci uwagę ludzi na to co się dzieje.
          Nie rozumiem jednak Twoich doświadczeń z innymi Zarządcami chyba że piszesz o Atenach bo to jedyny etap któremu udało się wydostać spod dyktatu SW. Z tego co słyszałem koszty jednak tam spadły po zmianie Zarządcy jeśli uważasz inaczej to możemy skonfrontować wysokość opłat.
          Co do Pani sprzątającej, to do niej samej zastrzeżeń nie mam, szkoda tylko że koszt jej pracy pomimo jej tak ciężkiej pracy w pocie czoła jest tak wyskoki a ona sama dostaje pewnie 1/4 tego co dostaje firma dla której pracuje. Zresztą czytając takie komentarze o czyjeś pracy w pocie czoła to mnie aż ciarki przechodzą bo brzmi to tak jak by wszystkim innym miedzy innymi mnie samemu kasa spadała z nieba jak manna - niestety mnie to nie spotyka pomimo tego że mieszkam na EUROPEJSKIM i płace też po europejsku.
          Co do samej inicjatywy społecznej to właśnie tacy są opluwani jako wichrzyciele i podżegacze, ja nawet usłyszałem że jestem awanturnikiem bo miałem czelność zwrócić uwagę Zarządcy.
          • nika-ika Re: Chory układ - developer - zarządca 02.01.11, 18:43
            ysprawiedliwy troszkę opatrznie mnie zrozumiałeś. Mnie nie obchodzi ile zarabia Pani sprzątająca, mnie obchodzą jedynie efekty jej pracy i są widoczne, więc jestem zadowolona :)
            Co do innych zarządców to cały Kraków ma jakiś zarządców i oprocz wspomnianych Aten, porównałam stawki u kogoś z rodziny kto mieszka na Obozowej i nasze są ZAPOROWE!!! Czynsz mamy najdroższy w okolicy.
            Cierpliwie czekam na OBNIZENIE stawki za ciepłą wodę i CO gdyż zapowiadają się obniżki cen gazu w tym roku do 20%. Zachęcam również mieszkańców do CZYNNEGO uczestnictwa we Wspólnocie którą jesteśmy :)
            • xpreacher Re: Chory układ - developer - zarządca 03.01.11, 09:18
              Zgadzam się w całej rozciągłość Twej wypowiedzi z jednym małym wyjątkiem. We wspólnocie w której ja mieszkam stan czystości garażu jest tragiczny i nie jest on w ogóle sprzątany przez Panią sprzątającą z czego Zarządca nic sobie nie robi.
              • loveeuropejskie Re: Chory układ - developer - zarządca 03.01.11, 15:50
                ty tu o garażu , a dziś panie sprzątające przetarły w Atenach tylko parter i koniec na dziś pracy !!! Na piętrach to taki syf jeszcze z przed świąt. Tak sobie myślę że jeżeli jutro nie posprzątają to wykonam telefon do nich.
                • tomekk1960 Re: Chory układ - developer - zarządca 03.01.11, 17:25
                  " a dziś panie sprzątające przetarły w Atenach tylko parter i
                  > koniec na dziś pracy !!! Na piętrach to taki syf jeszcze z przed świąt. "

NO POPATRZ POPATRZ A GŁÓWNY INSPEKTOR BUDOWLANY OSIEDLA EUROPEJSKIEGO PAN/PANI "XPREACHER" założyciel tego wątku tak wychwala jak to jest super w Atenach jaki to mamy wspaniały zarząd i jak wszędzie indziej jest źle!!!!!!!.
                  Mamy jasno na białym intencje "XPREACHERA"
                  Wychwala jak to jest syper w Arenach a rzeczywistośc ma sie inaczej niz jest ptrzedstawiana w propagandzie. Czuć tu jakis interes, ale szkoda komentowac i zniżać sie do jego poziomu!
                  • xpreacher Re: Chory układ - developer - zarządca 04.01.11, 16:54
                    Żenada, co za dno .... żadnych konkretów.

Cel jest jeden:
                    ODWOŁAĆ ZARZĄDCE I OBNIŻYĆ CZYNSZ DO RYNKOWYCH REALIÓW
                • xpreacher Re: Chory układ - developer - zarządca 04.01.11, 16:56
                  to się ciesz !! pod moimi drzwiami zmywa się raz na 2 tygodnie czasami raz na tydzień i nie mieszkam na Atenach.
                  • tomekk1960 Re: Chory układ - developer - zarządca 04.01.11, 18:01
                    xpreacher - cel jest jasny i odrazu widac że masz w tym chęc finansowego zysku.
                    Najlepiej zwolnic wszystkich a zatrudnić "xpreacher" cudotwórce i specjaliste od wszystkiego
                    A jeszcze do niedawna wychwalałes jak super mieszka sie w Atenach a teraz mówisz ze tam nie mieszkasz. Ty juz chyba sam sie pogłubiłes ile masz twarzy i gdzie mieszkasz.
                    • xpreacher Re: Chory układ - developer - zarządca 05.01.11, 10:36
                      Cel jest jeden obniżenie czynszu bo na Europejskim płaci się jak na żadnym chyba osiedlu w Krakowie. Proszę o merytoryczną rozmowę i merytoryczne argumenty bo jest DROGO.

Ciekawe jak członkowie wspólnoty mogą zarabiać na wspólnocie - odrobina loggii człowieku bo bredzisz. Tak dla wyjaśnienia to wspólnota płaci a nie zarabia ale skoro znasz sposoby wynagradzania członków wspólnoty to znaczy że trąci to przestępstwem.

Mieszkałem na Atenach i jeszcze czasami tez mi się to zdarza, pod kołdrę tez mi chcesz zaglądnąć ?? hahha

Na twoje posty już nie wart podpowiadać bo merytorycznie jesteś cienki.

• nika-ika Re: Chory układ - developer - zarządca 05.01.11, 12:42
                        xpreacher przyzwyczaj się. Tutaj jak jesteś z czegoś zadowolony to NA PEWNO jesteś podstawiony a jak jesteś niezadowolony to jestś FRUSTRATEM ZE WSI. Ja już to przerobiłam, na szczęście spływa to po mnie jak po kaczce ;)
                        • xpreacher Re: Chory układ - developer - zarządca 05.01.11, 17:04
                          Dokładnie tak jest, ale wytwałość i kosekwentne działanie doprowadzi do obnizki czynszu - nie odpuszcze i nie dam się strzyc.
                          Grono niezadowolonych rośnie trzeba tylko zebrać poparcie pozbyć się balastu i poczuć się jak we własnym domu.
                          Łatwo nie będzie bo jak zawsze walka jest o KASĘ i to jak widać nie małą.
                      • tomekk1960 Re: Chory układ - developer - zarządca 13.01.11, 20:40
                        "Na twoje posty już nie wart podpowiadać bo merytorycznie jesteś cienki."
                        No znalazł sie najmądrzejszy, widać to po twoich wpisach na różnych tematach tego forum.
                        Monotematyczne bicie piany, aby zrealizować swój własny interes
                        • xpreacher Re: Chory układ - developer - zarządca 25.01.11, 14:36
                          odczep się od mojego interesu - co ty GEJ jesteś ??
                        • xpreacher Re: Chory układ - developer - zarządca 25.01.11, 14:44
                          Ty "tomekk1960" płaci ci ktoś za te wpisy czy jesteś na prowizji czy coś ?? Darmo tego chyba nie robisz skoro tak się znasz an interesach albo jesteś GEJ bo żeś się czepił mojego interesu :) hahaha
                          Wyjaśnij nam o jaki interes ci się rozchodzi ?
                          Co właściwie masz na myśli rozwiń wątek, śmiało nie daj się prosić no chyba że po raz kolejny nie masz nic sensownego do powiedzenia.
    • jedyny.czikita30 Re: Odwołanie Zarządcy 13.01.11, 14:11
      www.alodia.eu/
      • yjustice Re: Odwołanie Zarządcy 13.01.11, 20:09
        To co organizujemy inicjatywę zmian i zaprowadzenia porządku na OE ?? czy dalej będziemy jak barany chodzić na smyczy i płacić czynsze jak na Manchatanie.
    • tomeek34 p.Szczurek na zebraniu Aten 03.03.11, 22:41
      Trzeba było przyjść i pooglądać, kto wami rządzi. A było na co patrzeć. Myślę, że takie wyziewy ognia i jadu jak p.Sczurek wobec społecznego zarządu, to miał tylko Smok Wawelski na widok szewca Dratewki. Ale jak wiemy, bestia została w końcu pokonana, czego i wam z całego serca życzę.
      • xezaq Re: p.Szczurek na zebraniu Aten 04.03.11, 13:47
        Inna sprawa, że i ten społeczny zarząd niezbyt się popisał zwalając winę za to i owo na "zarząd Szczurek - Wójciak", który to już od 2,5 roku nie zarządza.
    • tomeek34 Stawki w Atenach 03.03.11, 23:45
      Oszczędności z zeszłego roku: 189 tys PLN

1,9 PLN/m - na części wspólne na 2011
      Wynarodzenie administracji 0,43 PLN/m na 2011

Jakie są w innych kwartałach, sami wiecie.
      • mikolaj1977 Re: Stawki w Atenach 04.03.11, 21:26
        CZłonkowie zarządu Aten(nie wiem czy pisze Pan PIOTR czy Pani RENATA, chociaż zarez się wyprą że to nie oni)
        Zaległości i brak pieniedzy w Atenach to prawie 300tysięcy złotych. Tak w kasie wspólnoty Aten Brakuje około 300 tys złotych!!!!!!
        - brak pieniędzy na zapłacenie faktur
        - niesciąganie zaległości finansowych od właścicieli
        - brak sald na zakończenie roku dla każdego właściciela
        - brak przegłosowanych uchwał za poprzednie dwa lata
        - bezprawne zabieranie pieniędzy z funduszu remontowego na pokrycie rachunków i faktur
        >
        A jak jest w innych kwartałach to wiecie
        ps.
        Zazdroszcze mieszkancą innych kwartałów
        • tomeek34 Re: Stawki w Atenach 04.03.11, 22:11
          mikolaj1977: piszesz takie bzdury ze mi sie smiac chce.

Widzę że zebrania w innych kwartałach się zbliżają i strach zagląda w oczy. Czemu od razu nie napisać, że w Atenach brakuje miliona złotych?

Lepiej się mikołaju przygotuj dobrze do tych zebrań, bo jak ktoś przyjdzie z planem gospodarczym z Aten, to cię wyśmieją na dzień dobry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka