Gość: beQuiet IP: 81.219.145.* 19.01.11, 08:10 To może zrobimy sobie tutaj drugą Anglię w sposobie traktowania imigrantów ? Dziś tytuł inżyniera, jutro meczety i Allah wie co jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ferdynand Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż przed ... IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 19.01.11, 08:15 Jak to jest byli tutaj nielegalnie a uczyli się w państwowej podstawówce i na uczelniach. Czegoś tu nie rozumiem. Jezeli byli nielegalnie to co z zatrudnieniem? Dlaczego tłumaczkę zatrudniała policja? Szok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola TIRów z fajkami i gorzałą "nie potrafią" złapać IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 10:25 to złapali bidnego studenta tak jak policja zamiast gonić gangsterów, łapie studentów takie sa polskie słuzby mundurowe potrafia gnoić tylko spokojnych ludzi, a z gangsterką albo współpracują, albo sraja przed nią w gacie płaćcie frajerzy dalej na tych mundurowych sku...synów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rfv Re: TIRów z fajkami i gorzałą "nie potrafią" złap IP: *.ghnet.pl 19.01.11, 15:48 Czytaj ze zrozumieniem. To nie byłam policja, tylko straż graniczna. Od tego właśnie jest, żeby sprawdzać kto przebywa w Polsce legalnie a kto nie. Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista Re: TIRów z fajkami i gorzałą "nie potrafią" złap 19.01.11, 18:48 Biedactwo zajęło 11 lat stwierdzenie tego faktu, choć po drodze rodzina zasymilowała się w Krakowie na tyle, że matka została biegłym tłumaczem dla organów państwowych. Widać od razu, że to je'bane kur'wy wiecznie głodne świeżych łapówek. Takie mendy powinno się stawiać pod ścianę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: TIRów z fajkami i gorzałą "nie potrafią" złap IP: *.ptr.magnet.ie 20.01.11, 01:26 Zaloze sie ze prawo imigracyjne w PL jest z last 80- tych badz 90- tych... Kulawe i nie przemyslane.... Zreszta jak wiele rzeczy w PL.... Politycy pewnie udaja ze problemu nie ma - jak zwykle... Nie wazne czy jego wina czy nie wazne ze ustanawiajac nowe prawo powinno sie wziac pod uwage: - przyszlosc Polski, niz demograficzny, czyli potrzebujemy naplywu swiezej krwi, trzeba dokladnie okreslic z ktorych krajow zeby nie bylo pozniej problemow na tle religijnym, - kazdy imigrant w zawodzie w ktorym jest popyt np. Lekarz, inzynier etc... Powinien automatycznie miec prawo stalego pobytu (lecz nie obywatelstwo bo wtedy ucieknie do zachodniejmeuropy) Wiele by wymieniac warunkow, wazne jest ze potrzebni do tego sa lebscy ludzie, jak sie to takiej ustawy zabierze jakis mizerota urzedas to znow bedzie jedno wielkie G.... Radzilbym dokoptowac domtakiego zespolu takze historykow i znawcow tego proble,u z takich krajow jak francja, holandia, uk oraz Usa. Framcja dlatego ze chyba najgorzej sobie z tym radzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Ten chłopiec odebrał Polakowi miejsce na uczelni, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 01:32 mógłby ktoś rzec. Czyli legalnie przystąpić do egzaminów, studiować przez kilka lat i zaliczyć studia mógł, ale przebywanie na terenie naszego kraju było nielegalne? Ciekawe mamy rozwiązania prawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ten chłopiec odebrał Polakowi miejsce na ucze IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.01.11, 22:25 To może zrobimy sobie tutaj drugą Anglię w sposobie traktowania imigrantów ? Dziś tytuł inżyniera, jutro meczety i Allah wie co jeszcze. Masz racje ale nie w tym wypadku. W Mongilii religia dominujaca jest buddyzm - jedna z najbardziej pokojowych religii swiata. Jesli wiec obcokrajowcy to tylko buddysci. A co do arabow i turkow to masz Kolego 100 proc racji. Pozdrawiam z Niemcoarabii Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka-ltd Rozumiem rozgoryczenie, ale Straz Graniczna 19.01.11, 22:11 guzik tutaj winna - wykonywala polecenie na zgloszenie 'nielegalow' przez jakiegos wszawego 'prwdziwego Polaka', moze i samego Wojewody... Zaden kraj EU, starej EU, by tych ludzi nie ruszyl, bo i studenci sa nietykalni, i nikt przy zdrowych zmyslach doswiadczonej tlumaczki z mongolskiego nie bedzie sie pozbywal. Niestety, dla Polski - jak widac - cenniejszy palestynski terrorysta, czeczenski bandyta czy albanski streczyciel, co przy szosach dziwki pedzi. Bo tak polsim pioeskom kazal wierzyc Wielki Brat w Waszyngtonie, a wiec polski interes i prawa przyzwoityh ludzi guzik tu znacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Rozumiem rozgoryczenie, ale Straz Graniczna IP: *.motorola-solutions.com 20.01.11, 09:20 glupoty opowiadasz... nie znasz ani jednego imigranta !!! w kazdym kraju jest tak samo, nie pie...ie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doswiadczony Jak tlumaczyla dla policji i sadow, to oczywiste, IP: 85.222.87.* 19.01.11, 19:34 ze narazila sie komus, kto wiedzial komu zaplacic. Policja powinna sie dokladnie przypatrzec decyzji i majatkom wszystkich zaangazowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpeter Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż przed ... IP: *.303net.pl 19.01.11, 08:18 A czy ten urodzony w Polsce nie jest obywatelem polskim?? Odpowiedz Link Zgłoś
cowgirl_ride Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze 19.01.11, 08:29 To nie USA, w Polsce, "prawo ziemi" nie obowiązuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: *.112.92.240.wireless.dyn.drei.com 19.01.11, 18:26 A MOZE BY TAK STUDENCI Z UNIWERSYTETU BY SIE ZA KOLEGA STAWILI? JAKAS DEMONSTRACJA, MANIFESTACJA? PRZECIEZ WSZYSCY JESTESCIE TACY KATOLICCY I BOGOBOJNI, do kosciola co tydzien na paciorki lecicie, a tyle ironii i nienawisci w waszych mailach. W Austrii, na tym zdegenerowanym laickim zachodzie, w obronie jednej dziewczyny z Kosowa, ktora prosto z gimnazjum chciano deportowac do domu, na ulice wchodzily tysiace ludzi, chowali ja po prywatnych domach. Deportacja doszla do skutku, ale Arigona Zogaj razem z rodzina mogla po pau miesiacach legalnie powrocic. Tyle ze w samym Wiedniu jest 40% obcych, a w Polsce to jakis promil. Odpowiedz Link Zgłoś
ankecenamon Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze 20.01.11, 07:25 Co Ty Bredzisz Czemu to niby mieli by się wstawiać i jacy oni katolicy! Nie wiem czy wśród studentów jest chociaż 1% tych praktykujących ! Dziwnym jest natomiast to ze całe chmary różnych kolorowych "legalnie" sobie w Polsce pracują , a tu straż graniczna robi takie polowanie na rodzinę mongołów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty - polak Jakiś mundurowy karierowicz chce się wykazać IP: 93.159.164.* 19.01.11, 08:39 bo zabiega o awans? Wyłapują tych, których łatwo rozpoznać na ulicy bo są charakterystyczni. I traktuja ich gorzej niż mordujących się koboli? w pełnej izolacji. Ktoś chciał pokazać władzę i zrobić statystykę, bo od czasu Schengenlandu granica ze Słowacją nie potrzebuje już straży? W dymyśle: znowu ktoś w Warszawie w ramach oszczędności chce zlikwidować Karpacki Oddział SG i tzreba pokazać, że "działa" i jest potrzebny. Tylko ofiarami cynicznych rozgrywek urzędników i organów władzy nie mogą podać przypadkowi ludzie. Ci imigranci nie są niezbepieczni i wręcz modelowo zintergrowani z polskim społeczeństwem. To hańba i barbarzyństwo! KTO BĘDZIE PRACOWAŁ NA WASZE EMERYTURY? Sami na zachód wyjeżdżacie a dzieci miec nie chcecie. Jesteście skazani na imigrantów więc wybierajcie tych, ktorzy są najlepsi - A NIE RÓBCIE Z NICH OFIAR MUNDUROWYCH PROWADZĄCYCH ROZGRYWKI MIĘDZY SOBĄ. Ci Państwo z Mongolii przynajmniej są inzynierami (a czy o mundurkach z SG da się to powiedzieć? - znów nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera "SG"?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zascianek-KR Re: Jakiś mundurowy karierowicz chce się wykazać IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 08:50 A ktoś tutaj pisał o wielokulturowym Krakowie. Dla mnie to prawicowy bastion ksenofobicznych prowincjuszy. Obszar narodowo-katolicki. Trzymajcie tak dalej, a będziecie jeszcze większym grajdołem niż dziś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus z dziada Re: Jakiś mundurowy karierowicz chce się wykazać IP: *.net.autocom.pl 19.01.11, 09:04 mam nadzieje ze masz racje!:) bedziemy sie starac!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyż krakuska Re: Jakiś mundurowy karierowicz chce się wykazać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.11, 15:23 dziad był dziadem i tak zostanie na wiek wiekow amen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q-ku metody "pracy" SG budzą obrzydzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 10:26 wszystko to nieludzkie i rasistowskie tymczasem biali Krakowianie mordują przechodniów jak widać z prasy Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Co Straż Graniczna ma do tego? 19.01.11, 09:41 Gość portalu: anty - polak napisał(a): > bo zabiega o awans? Wyłapują tych, których łatwo rozpoznać na ulicy bo są chara > kterystyczni. I traktuja ich gorzej niż mordujących się koboli? Pewnie chodzi o kiboli, zapytam więc jaki odsetek wśród kiboli stanowią nielegalni imigranci? Co Straż Graniczna ma do tego? > Ktoś chciał pokazać władzę i zrobić statystykę, Udowodnij to. > Tylko ofiarami cynicznych rozgrywek urzędników i organów władzy nie mogą podać przypadkowi ludzie. To nie są przypadkowi ludzie, to nielegalni imigranci, a zadaniem SG jest ich wyłapać. > Ci imigranci nie są niezbepieczni Ponownie, udowowdnij to. Nie pójdą na zasiłek? Nie zachorują? > KTO BĘDZIE PRACOWAŁ NA WASZE EMERYTURY? No właśnie, kto będzie pracował na emerytury kiedy tylko Mongoł wyjedzie na Zachód jak dostanie dyplom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasmin Re: Co Straż Graniczna ma do tego? IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 14:54 11 lat w Polsce na wizie nie przedłużonej jedynie z powodu niejasnych przepisów i zero pomocy/tolerancji ze strony urzędników, cóż z tego ze bez skończonego prawa nawet nie bardzo wiadomo czego i gdzie szukać :) Ależ to przecież istne męty - matka tłumaczką przysięgłą, wraz z ojcem pracujący legalnie, najstarszy syn zdający egzamin inżynierski na renomowanej uczelni, średni rozpoczynający naukę na AGH, najmłodszy - przewodniczący klasy i prymus - prawdziwa patologia, nieprawdaż? Bezczelnie nigdy nikogo nie prosili o pomoc, a tym bardziej o pieniądze. Tak po za tym to wszyscy wiedzą że Polska cierpi na nadmiar inżynierów, najlepiej takich wyszkolić i wyrzucić z kraju na miesiąc przed ukończeniem studiów, prawda? Jasmin P.S. Nie chcę nikogo obrażać, ale sformułowanie "nielegalni imigranci" jest bardzo ciekawe w złożeniu z faktem że mieszkali tutaj od 11 lat, ich dzieci chodziły do państwowych szkół, a oni sami płacili podatek etc. i samo w sobie powinno dać do myślenia :) Strach się bać tych "nielegalnych imigrantów" przecież "No właśnie, kto będzie pracował na emerytury kiedy tylko Mongoł wyjedzie na Zachód jak dostanie dyplom?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Co Straż Graniczna ma do tego? IP: *.xdsl.centertel.pl 19.01.11, 15:58 Popieram z całym sercem, co teraz zrobi biedna policja jak nie będzie miała tłumacza. dać im obywatelstwo i jakiś medal, jak państwo nie chce im dać obywatelstwa mogę im oddać swoje i niech mnie wyrzucają mnie z mojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anne Re: Co Straż Graniczna ma do tego? IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 16:10 Zgadzam się, oddaj swoje obywatelstwo. Polska będzie miała więcej pożytku z ludzi, którzy chcą tutaj zostać niż z kogoś kto nie chce. Niech oni zostaną a Ty wyjedź do Mongolii :) Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: Co Straż Graniczna ma do tego? 19.01.11, 16:24 Gość portalu: anne napisał(a): > Zgadzam się, oddaj swoje obywatelstwo. Polska będzie miała więcej pożytku z lud > zi, którzy chcą tutaj zostać niż z kogoś kto nie chce. Niech oni zostaną a Ty w > yjedź do Mongolii :) ja bardzo chętnie... byłem, widziałem, żałowałem że muszę wracać do tej zapyziałej dziury na dzikim wschodzie Europy Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb To przeprowadź się za Konin 19.01.11, 21:17 jamnnik napisał: > Gość portalu: anne napisał(a): > > > Zgadzam się, oddaj swoje obywatelstwo. Polska będzie miała więcej pożytku > z lud > > zi, którzy chcą tutaj zostać niż z kogoś kto nie chce. Niech oni zostaną > a Ty w > > yjedź do Mongolii :) > > ja bardzo chętnie... byłem, widziałem, żałowałem że muszę wracać do tej zapyzia > łej dziury na dzikim wschodzie Europy To przeprowadź się za Konin, będziesz miał Europę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Co Straż Graniczna ma do tego? IP: *.bb.online.no 19.01.11, 19:14 Ja tez juz nie chce byc Polakiem. Wstyd mi za te super akcje SG. Wezcie moje obywatelstwo, bo ja mam juz dosc tego pieknego kraju, gdzie ludzi traktuje sie jak bydlo, gdzie polityka zaslania czlowieczenstwo, gdzie prawda ginie w klamstwie, gdzie prawo jest tylko dla biednych, gdzie honor jest pustym slowem. Ci ludzie zasluguja na prawo pobytu. To hanba co sie z nimi wyprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Białoruś czeka! 19.01.11, 21:16 Gość portalu: Jasio napisał(a): > Popieram z całym sercem, co teraz zrobi biedna policja jak nie będzie miała tłu > macza. dać im obywatelstwo i jakiś medal, jak państwo nie chce im dać obywatels > twa mogę im oddać swoje i niech mnie wyrzucają mnie z mojego kraju. Ależ Białoruś czeka na swojego pierwszego azylanta politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Co Straż Graniczna ma do tego? 19.01.11, 21:15 Gość portalu: Jasmin napisał(a): > 11 lat w Polsce na wizie nie przedłużonej jedynie z powodu niejasnych przepisów > i zero pomocy/tolerancji ze strony urzędników, cóż z tego ze bez skończonego p > rawa nawet nie bardzo wiadomo czego i gdzie szukać :) Przepisy są jasne, a znam je z autopsji. > Ależ to przecież istne męty - matka tłumaczką przysięgłą, wraz z > ojcem pracujący legalnie, najstarszy syn zdający egzamin inżynierski na renomow > anej uczelni, średni rozpoczynający naukę na AGH, najmłodszy - przewodniczący k > lasy i prymus - prawdziwa patologia, nieprawdaż? Dokładnie, to też znam z autopsji. Przy okazji, tłumacz przysięgły to uprawnienie, nie zawód. > Bezczelnie nigdy nikogo nie prosili o pomoc, a tym bardziej o pieniądze. Wszystko przed nimi. > Tak po za tym to wszyscy wiedzą że Polska cierpi na nadmiar inżynierów, najlepi > ej takich wyszkolić i wyrzucić z kraju na miesiąc przed ukończeniem studiów, pr > awda? Naiwność Polaków nie zna granic: większość imigrantów przybywa do Polski po to, żeby dostać obywatelstwo, a nie prawo stałego pobytu. Przyczyna tego jest bardzo prosta. > P.S. Nie chcę nikogo obrażać, ale sformułowanie "nielegalni imigranci" jest bar > dzo ciekawe w złożeniu z faktem że mieszkali tutaj od 11 lat, Dokładnie, mieszkając w Polsce 11 lat mieli czas na legalizację. Jeśli ktoś wybiera życie w "szarej strefie", to sam ryzykuje. > ich dzieci chodziły do państwowych szkół, W każdym cywilizowanym kraju szkoły podstawowe biorą dzieci bez względu na obywatelstwo. Chodzenie do szkoły legalizuje pobytu. > a oni sami płacili podatek etc. i samo w sobie powinno > dać do myślenia :) Rzeczywiście, płacenie podatków przez przybyszy ze wschodu powinno dać do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty - polak a Pan to wspisy prywatnie czy słuzbowo robi? IP: 93.159.164.* 19.01.11, 23:21 nie wstyd ze służbowego komputera w czasie pracy w internecie siedzieć? "Przepisy są jasne, a znam je z autopsji." Jak mawiał niejaki Dorn: jest inteligencja (bez dodatków) oraz inteligencja techniczna. Teraz kolega udowodnił, ze jest takze "inteligencja mundurowa". Róznica medzy nimi taka jak między dziennikiem a nocnikiem. ze słuzbowym pozdravkiem dla Pana - Herr Von Nogay i tak nic wasć nie zrozumiał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulik Re: Co Straż Graniczna ma do tego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 16:38 Znam tych ludzi osobiście,starsi bracia byli moimi uczniami,z pewnością mogą być pozytywnym worem dla każdego i ostatnimi,którzy by tak postąpili jak Ty piszesz.Nie znasz,to choć nie obrażaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co Straż Graniczna ma do tego? IP: *.16.0.93.manx.net 20.01.11, 09:36 a ty łebski mądralo udowodnij swoje tezy na to iż ta rodzina się nie zasymilowała w nowym otoczeniu...głupiś że aż strach...to niestety my tworzymy poza granicami kraju szczelne enklawy...przykład Niemcy,Usa,Francja nawet w UK....więc następnym razem przemyśl to co chcesz przekazać na forum miast marnować czas swój i innych użytkowników...rzekłem... Odpowiedz Link Zgłoś
chemik49 Re: Jakiś mundurowy karierowicz chce się wykazać 19.01.11, 11:55 bo zabiega o awans? Wyłapują tych, których łatwo rozpoznać na ulicy bo są chara > kterystyczni. I traktuja ich gorzej niż mordujących się koboli? Przyłączam się do tej opinii. Opisana sytuacja z szykanowaniem studenta z Mongolii to skandal, świadczący że Polska ciągle jest dzikim krajem. Przypomnijmy sobie naszą niedawną sytuację w Unii Europejskiej, czy musimy powtarzać wszystkie błędy tamtych biurokratów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meczet Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż przed ... IP: 109.243.153.* 19.01.11, 09:07 prawo równe dla wszystkich będzie miał wszystkie formalności załatwione proszę bardzo jeśli nie żegnamy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.11, 09:34 Prawo równe dla wszystkich, dla piłkarzy, którzy znają 2 słowa po polsku i już dostaję nawet obywatelstwa od razu bo kopną piłkę? za co się pytam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulik Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 16:43 meczet-my Ciebie też... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.11, 09:36 Mongolia nie jest krajem islamskim debilu Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Brawo Straż Graniczna 19.01.11, 09:38 Nie ma co marudzić, należy się cieszyć że państwowe instytucje tak sprawnie działają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbm tak brawo łapią studenta, zamiast mafii wschodnich IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 10:27 lmb nie wypowiadaj się, bo juz wielokrotnie udowodniłes na tym forum, że masz problemy z mysleniem głebokie, jako tzw. "przystosowany idiota" Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: tak brawo łapią studenta, zamiast mafii wscho 19.01.11, 21:19 Gość portalu: mbm napisał(a): > lmb nie wypowiadaj się, bo juz wielokrotnie udowodniłes na tym forum, że masz p > roblemy z mysleniem głebokie, jako tzw. "przystosowany idiota" Ta forum "Kraków" nie pisuję. Odpowiedz Link Zgłoś
tamiko Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż przed ... 19.01.11, 09:39 Tak wam wszystkim łatwo osądzać? Ilu Polaków jest w Stanach nielegalnie? Ilu z waszych rodzin? Rozejrzyjcie się. Jeśli komuś pozwolili być tu 11 lat, pracować, uczyć się, rodzić dzieci i zapisywać je do szkół, to czego teraz nagle od nich chcą? Nieważne, czy nie złapali ich przez nieudolność, czy przez coś innego, ale może trochę za późno na wydalenie? Przecież się nie ukrywali, można to było dawno zrobić, a nie teraz łapanki na ulicy. Żenada. A wypowiedzi o "islamskich Mongołach", którzy meczety będą budować, to mi się nawet komentować nie chce. Kraków jest grajdołem pełnym takich ignorantów, jak autorzy tych "mądrości". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 19.01.11, 10:02 No tak ale pomyśl że jeżeli zrobi się wyjątek dla kogoś to jednocześnie powinno się też wpuścić innych. Dlaczego inni imigranci mają być gorsi? Każdy ma jakąś historię. Mam znajomych w USA i wiedzą że jeżeli wyjadą to już nie będą tam mogli wrócić. Kolegów ostro trzepało Home Office na wyspach, kilku zawrócono. Dola imigranta nie jest lekka, jednak jeżeli nie ma pogwałconych praw człowieka i ustaw zabezpieczających prawa imigrantów to o co robić aferę? Każdy imigrant liczy się z ryzykiem wydalenia, na tym to polega. Trzeba pamiętać że to nie jest problem wewnętrzny naszego kraju ale UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAH Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: *.haye.cable.virginmedia.com 31.01.11, 19:46 tak buraku bo prawo jest prawo jak do polski przyjedzie milon islamistow i zaczna siewysadzac za polskich zolnierzy w iraku to zrozumiesz debilu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meczet Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż przed ... IP: 109.243.153.* 19.01.11, 09:42 debilu a kto pisze o islamie ? nic nie mówią o tym że piłkarze nie mają dokumentów a tutaj sprawa ewidentna nie donieśli dokumentów to wypier...ć i żadnej litości !!! jak by im tak zależało stanęli by na głowie aby sprawę domknąć!! następni którym się należy!!! ale dość nie będę ich utrzymywał z moich podatków!! Odpowiedz Link Zgłoś
tamiko Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze 19.01.11, 09:44 Lepiej wydalić takich jak ty. Byłoby spokojniej i bezpieczniej. I zabierz swoje podatki ze sobą. Najlepiej na bezludną wyspę. Niech je ostrygi zużyją. Bardziej rozwiniętej społeczności nie można tobą karać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meczet Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: 109.243.153.* 19.01.11, 10:03 no fakt musisz zażyć tabletkę! dalej gloryfikuj bezczelne łamanie prawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 12:18 Ja też płacę podatki i nie życzę sobie aby w wypadku gdy stracisz pracę choć złotówka z nich była wydana na twój zasiłek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rahi Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: 62.233.181.* 19.01.11, 16:23 Dura lex sed lex? Może i tak, ale trzeba rozróżniać nielegalnych emigrantów działających na szkodę Państwa (niepłacący podatków, bez wykształcenia, zarabiający żebraniem itd.) od tych, którzy swoją obecnością wspomagają rozwój Państwa. Głupotą jest wyrzucanie ludzi nie mających problemów z integracją, pozytywnie oddziałujących na swoje otoczenie. Proszę zauważyć, że w krajach typu Szwajcaria wymogiem przyznania obywatelstwa (przyjemniej jeszcze nie dawno, bo nie wiem czy nadal taka sytuacja istnieje) jest pozytywna ocena najbliższego otoczenia. Obywatelstwo dostają z reguły ludzie wnoszący coś swoją osobą i nie mający konfliktów z otoczeniem. Ostatnio tą drogą (chociaż niezbyt skutecznie) idą również kraje Skandynawskie. W Norwegii powstał raport wymieniający pożądanych emigrantów (co ciekawe na trzecim miejscu znaleźli się tam Polacy, zaraz po Szwedach i Duńczykach). Nie rozumiem sytuacji w której celowo pozdobywany się wartościowych jednostek w każdym innym kraju osoby płacące podatki, pracujące legalnie i to nie na zmywaku lecz jako specjaliści, dostali by chociaż prawo stałego pobytu. A u nas? Wojewoda mówi nie, bo nie. Zresztą moja znajoma Ukrainka polskiego pochodzenia, zamężna z Polakiem, biegle mówiąca po polsku i rosyjsku (w tym operująca biznesowym rosyjskim) glottodydaktyk, ma również wielkie problemy z polskimi Urzędami. A w moim mieście dzieciaki ledwo mówiące po polsku, bliżej nieokreślonej narodowości bez większych problemów żebrzą w tramwajach i wszyscy mają to gdzieś. Wystarczającym skandalem jest żebrzące dziecko, nie mówiąc o całej reszcie. W takiej sytuacji ja tego prawa kompletnie nie rozumiem, jest ono złe i powinno zostać zmienione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty - polak chyba "Durna lex sed lex" IP: 93.159.164.* 19.01.11, 23:24 jak mawiał pewien (nieżyjący) profesor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamiko Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 09:50 Od razu sprostuję, zanim dostanę po łbie: zabrzmiał twój post, jakbyś był draniem, który by chciał tych biednych Mongołów wyrzucić i żałował na nich swoich podatków. Zawiodło moje czytanie ze zrozumieniem. Mogę się tylko usprawiedliwić zarwaną nocką i złością na chamstwo, które ich spotkało. Przepraszam więc za niezrozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulik Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 16:48 Meczet,zrobimy zrzutkę i Ci oddamy,przyda Ci się na lekarza specjalistę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z agh Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż przed ... IP: *.ists.pl 19.01.11, 09:58 Nie wolno w cywilizowanym kraju tak traktować wartościowych ludzi. Na AGH przewineło się wielu takich studentów (np. z Mongolli) i wszyscy oni byli bardzo zdolni i pracowici. Niejednokrotnie byli to różni stypendyści, o zdolnościach daleko przekraczajacy ich polskich kolegów. Ja wszystko rozumiem, prawo, przepisy emigracyjne - ale takie łapanki można robić na żebraków i złodziejaszków ulicznych co się snują, a nie na tego rodzaju ludzi. Jest mi po prostu po raz kolejny wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Buraklandia dla Buraków 19.01.11, 10:17 A niby po co nam inteligentni i wykształceni mieszkańcy? Wszak buraczanym polem łatwiej zarządzać. Ale skoro burak ma już władzę nie odpuści komuś lepszemu od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meteor Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 19.01.11, 10:24 Ja też studiowałem z obcokrajowcami tylko na innej uczelni dziennie i za darmo. Zawsze sie zastanawiałem nad tym że obcokrajowcy zajęli miejsca kilkunastu dzieci osób które płaciły podatki m.in. na uczelnię. Nigdy nie zrozumiałem jaki to miało sens. Może jakiś miało. Ktoś o tym zadecydował, jakis urzędnik. A cóż... Polscy obywatele musieli sobie zapłacić studia zaoczne bo miejsca brakło. Uczyłem się także z koleżanką ze wschodu w szkole średniej. Nie miała polskich korzeni w ogóle. Niedawno ją spotkałem i dowiedziałem się co myśli i myślała wtedy o Polakach (byłem zszokowany że aż tak źle) i że nie wie czemu jej to wszystko finansowali :) Chociaz tyle że nie wyjechała na zachód i pracuje tutaj. Osobiście mam mieszane odczucia o imigrantach uczących się w Polsce, co nie oznacza że złe. Odpowiedz Link Zgłoś
astrum-on-line Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze 19.01.11, 11:12 Gość portalu: Meteor napisał(a): > Ja też studiowałem z obcokrajowcami tylko na innej uczelni dziennie i za darmo. > Zawsze sie zastanawiałem nad tym że obcokrajowcy zajęli miejsca kilkunastu dzi > eci osób które płaciły podatki m.in. na uczelnię. Nigdy nie zrozumiałem jaki to > miało sens. Może jakiś miało. Ktoś o tym zadecydował, jakis urzędnik. A cóż... > Polscy obywatele musieli sobie zapłacić studia zaoczne bo miejsca brakło. Studiowałam na AGH. Był u nas na roku obcokrajowiec. Za naukę płacił - 12 albo 14 tysięcy za rok (nie pamiętam). Strasznie zabierał miejsca biednym Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meteor Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 19.01.11, 11:19 Moi znajomi nie płacili nic. Jeszcze chyba dostawali stypendium od rządu RP w postaci jakiejś kasy na życie co miesiąc. Fajni byli to koledzy to muszę przyznać :) dużo pili szczególnie trunki ze swoich stron :) i większe lesery ode mnie :) Aha opowiadali jeszcze że gdzies w łodzi jest jakieś miejsce w którym najpierw musieli uczyć się języka polskiego przez pewien czas. Narzekali że tam na stołówce nie było noży. Na pewno sam czułem się dzięki nim międzynarodowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 20:24 Jak Polacy dostają stypendia i zasiłki np. w Anglii to jest cacy? Mentalność Kalego... Odpowiedz Link Zgłoś
moa.k Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze 20.01.11, 21:33 A co to za różnica czy ktoś który BARDZIEJ ZASŁUGUJE NA MIEJSCE (bo jest bardziej uzdolniony, ma wyzsze punkty na maturze itd) jest Ukraińcem, Chińczykiem, Murzynem, Niemcem czy małpą? Lepiej wypadł = on bardziej zasługuje na miejsce, proste, chyba nie sądzisz że dodawanie punktów na maturze za obywatelstwo i korzenie byłoby sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: *.adm.agh.edu.pl 19.01.11, 15:01 Szkoda tylko, ze nie wiesz ,że obcokrajowcy za studia płacą i to wcale nie mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasmin Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 15:08 "Zawsze sie zastanawiałem nad tym że obcokrajowcy zajęli miejsca kilkunastu dzieci osób które płaciły podatki m.in. na uczelnię." Hmm, niewątpliwie można posyłać dzieci do szkół publicznych i pracować jako tłumacz przysięgły i nie płacić podatków? Co do innych przypadków - niewątpliwie EU powinna podjąć taką samą decyzję w sprawie Polski, wielkie tablice "Współfinansowane przez EU - Polski wkład 10%" wiele mówią o naszej zaradności i potencjale wydawania osądów "Tak mówię bo ja za to płacę"? Ludziom którzy się nie dostali "bo miejsc zabrakło" sugeruję więcej nauki, gdyż ja osobiście wolę osobę dowolnej narodowości, która tego niedostasia prześcignęła swoją wiedzą i potencjałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rahi Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: 62.233.181.* 19.01.11, 16:31 O ile się orientuję, jeszcze w czasach, gdy ja studiowałam, drogi Panie, na studia trzeba było zdawać egzamin. Najzwyczajniej w świecie wybierano tych lepszych i zdolniejszych, nie patrząc czy to Chińczyk, Polak, Mongoł. Reszta, która była za słaba, by dostać się na wybrany wydział, szła do prywatnej uczelni, bo tam interesowały ich pieniążki a nie poziom studenta. Uczelnia to nie wielka orkiestra świątecznej pomocy i nie każdy musi studiować. Dobra uczelnia dba o poziom studentów, poziom nauczania i prestiż, bo to się przekłada na punkty a punkty na pieniądze, które dostaje dany instytut. Proste i logiczne. Czysta ekonomia, ostatnio się tylko o niej zapomina i przyjmuje jak leci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż przed ... IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.11, 10:01 jakos nie moge sie pozbyc skojarzenia z lapankami na zydow. porzadek musi byc no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Mongol To zemsta za grobu za zepsute kolo TU-154 Kaczynsk IP: *.adsl.alicedsl.de 19.01.11, 10:16 iego w Mongoli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meteor Re: To zemsta za grobu za zepsute kolo TU-154 Kac IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 19.01.11, 11:21 raczej zemsta za 1241 r. Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless mogąc wybierać pomiędzy rodzimym debilem a uzdoln 19.01.11, 10:17 uzdolnionym, importowanym Mongołem, to wybieram tego drugiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-anna Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż przed ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 10:19 Po pierwsze: ci ludzie od lat starają się o legalizację pobytu! To urzędników tak załatwiających sprawy należałoby wydalić z kraju! U nas najlepszy urzędnik to taki, który nic nie robi, bo wtedy nie popełnia błędów! Po drugie: "...wojewoda powinien wziąć pod uwagę ogół relacji łączących tę rodzinę z Polską." Ludzie pracują, mają mieszkanie, akceptują tutejsze zwyczaje, nie wyciągają rąk po pomoc społeczną to o co chodzi?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: *.toya.net.pl 19.01.11, 11:19 Masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze 19.01.11, 12:53 Gość portalu: jo-anna napisał(a): > Ludzie pracują, mają mieszkanie, akceptują tutejsze zwyczaje..... no chyba jednak nie, skoro nie dali w łapę komu trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Złapali i wywieźli. Ma szczęście w Czechach mierzyli by mu Przerodzen 19.01.11, 10:19 Byłe kraje Postsocjalistyczne, mają takie sobie stare dobre zwyczaje z okupacji. U jednych łapanki i do obozu. U drugich po łapance oględziny jaj. U innych gadać i pisać nie wolno. (bo i poco po próżnicy gębę drzeć) Raz dobrze nauczeni i wyszkoleni niezapomnianą nigdy. A słowo kolaboranci, to tylko Francuskie, w Polsce nieznane, zupełnie obce. A ci w sklepach to czyści hobbyści, bez "złotych żniw" donoszą?. To tylko taki przypadek, a bo każdy ma komórkę i zawsze gdzieś dzwoni. Przykładowo do księdza czy inszej rodziny w czapkach czy kominiarkach. Ale Polacy to w zasadzie nie mają nic z tym do czynienia, to na pewno żydzi co rozdzwaniają i donoszą, tu jest każdy Polak przekonany i pewny. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze 19.01.11, 10:21 Gość portalu: beQuiet napisał(a): > Dziś tytuł inżyniera, jutro meczety i Allah wie co jeszcze. Akurat w porównaniu z Mongolią to my jesteśmy bardziej Muzułmańskim państwem, ale żeby to wiedzieć nie wystarczy trochę nauczyć się pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: str Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: *.toya.net.pl 19.01.11, 11:27 Masz rację ! Szczególnie pod rzadami PiSu . Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz 11 lat i nie nauczyli sie 19.01.11, 10:45 ze w Polsce jak nie posmarujesz to nie jedziesz. Przepisy dlatego sa metne, zeby urzednik mial mozliwosc zarobic cos na boku. Proponuje zrzutke na koperte dla urzednika zajmujacego sie sprawa, a wiza wydana zostanie od reki. W Anglii to samo spotkalo kolezane z Chin. Zapomniala odnowic wize, trafila do osrodka dla imigrantow. Jeden telefon od dziekana potwierdzajacy za studiuje i natychmiast ja wypuscili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boston masacziuset Re: 11 lat i nie nauczyli sie IP: 193.201.167.* 19.01.11, 11:06 Oczywiscie, że tak. Prawo to prawo. W USA nawet obywatel Kanady jak nie ma pozwolenia na pracę to jest zwyczajnie wywalany z kraju. I nikt się nie dziwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Re: 11 lat i nie nauczyli sie 19.01.11, 11:21 Tyle ze prawo jest proste i przejrzyste. Np. jak chcesz sie zrzec obywatestwa USA to idziesz do urzednika i podpisujesz odpowiednie oswiadczenie. Jak chcesz sie zrzec polskiego placisz horrendalne pieniadze, przedstwiasz zyciorys, swiadectwo urodzenia, slubu, dowod nadania lub obietnice nadania obywatelstwa innego kraju, musisz uzasadnic czemu sie zrzekasz a na koncu decyzja pozostaje w gewstii prezydenta. Moze ci odmowic prawa zrzeczenia sie obywatelstwa bez uzasadnienia i nie masz od tego apelacji. Ja mialem podobne meki z moja narzeczona, bo mieszkajac w anglii nie mialem jak zdobyc zaproszenia z urzedu wojewodzkiego, bo do tego musialem miec zaswiadczenie o niezaleganiu z podatkami, zaswiadczenia z ZUS-u, zawiadczenie od pracodawcy, i zobowiazanie ze to ja pokryje wszystkie koszty jej pobytu i ewentualnego leczenia. Zyjac i pracujac w Anglii nie mialem jak zdobyc tych dokumentow. Wiesz jaka byla rada z Konsulatu? 'To niech panstwo nie jada'. Zalatwilismy jej normalna turystyczna, bo kumpel pracowal w hotelu i nam zrobil rezerwacje za darmoche. Takie w Polsce prawo, nie da sie go przestrzegac. Odpowiedz Link Zgłoś
astrum-on-line Re: 11 lat i nie nauczyli sie 19.01.11, 11:40 O ile wiem zrzeczenie się polskiego obywatelstwa jest dość trudne, praktycznie niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Re: 11 lat i nie nauczyli sie 19.01.11, 11:56 Podobnie z uzyskaniem. Zona nie gra w pilke wiec zamieszkalismy w Anglii, gdzie zasady sa proste i przejrzyste. I tak ma Brytyjskie zamiast polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasmin Re: 11 lat i nie nauczyli sie IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 15:24 Natomiast jak przyjechał legalnie, ewidentnie pracuje na dobro tego kraju to nie ma żadnych problemów żeby tę wizę przedłużyć, w najgorszym przypadku wystarczy zaświadczenie jednego obywatela. Natomiast tutaj nawet 500 nic nie daje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaacc Re: 11 lat i nie nauczyli sie IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.11, 16:16 tylko dlaczego musimy się wzorować na tych tępakach z USA zamiast mądrze postępować naśladując bardziej rozwojowe cywilizacje... wydala się porządnych ludzi mydląc oczy prawem (nie zastanawiając się nawet czy ono nie kuleje). z jakiej watachy politycznej jest ten cymbał co podjął taką decyzję... czy to nie czasami ci co jedyne co potrafią to maskować wlasny smród... ? Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka-ltd I ten obywatel Kanady 19.01.11, 22:17 jako 'illegal' pracuje dla amerykanskich sadow i amerykanskich wladz? Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjkjkj Re: 11 lat i nie nauczyli sie IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 14:08 Niestety kolego ale (co do Polski) muszę ci przyznać rację Odpowiedz Link Zgłoś
astrum-on-line Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż przed ... 19.01.11, 10:51 Pracują tu, zarabiają, płacą podatki, nie robią rozrób to o co chodzi? W czym problem, żeby dać im tu żyć? Rozumiem że cenniejsi dla miasta są niezaradni repatrianci z Kazachstanu ściągani w ślepo (bo są repatriantami) albo uczestnicy poniedziałkowych wydarzeń na Kurdwanowie? Chore to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jusper Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze IP: *.146.127.181.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.01.11, 16:20 Takich imigrantów aż żal wydalać. Spokojni, zaradni. Dzieci na prestiżowej uczelni, tak potrzebnych Polsce technicznych kierunków. Widać ktoś woli ściągać do kraju rzesze muzułmanów, widocznie kebaby robione przez terrorystów-darmozjadów są Polsce bardziej potrzebne. Chore to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donkey Potraficie łapać właśnie takich "przestepców" IP: 193.109.212.* 19.01.11, 10:53 polska straz graniczna, straz miejska i policja - banda amatorow, zenada do kwadratu :(:( Odpowiedz Link Zgłoś
zwyklak Miedzy innymi do "tamiko", "z agh" 19.01.11, 11:23 Dzieki. Dziekuje wam i innym OK ludziom ...za mentalnosc:). Dzieki w moim imieniu:). Ludzi z wasza mentalnoscia potrzeba jak najwiecej. Przeciez nie chodzi tylko o spory typu "jak?, gdzie? kto? komu?" Jest oczywiscie wielu forumowiczow nie tylko wrazliwie, ale i racjonalnie reagujacych. "Tamiko", jakakolwiek proba rozmowy z osoba, ktora zaczyna wpis do kogos od slowa "debilu" i jego buraczana mentalnosc ("jamnik" dowcipnie, ale trafnie okreslil zapotrzebowanie umyslowe jakie reprezentuje tzw burak:) jest impregnowana na jakakolwiek rozmowe. Brednie o "Polsce TYLKO dla Polakow", czy "nie chce placic podatkow na bla, bla, bla", to okreslona mentalnosc wlasnie. Ignorowac wpisy takich ludzi i nie dawac im pozywki. Oni/one wlasnie oczekuja reakcji, by moc chamsko wywrzeszczec wlasne kompleksy. Ty "tamiko", "z agh" jestes fajnymi ludzmi (kilka wpisow, sposob, okresla czlowieka i nie trzeba miec "Nobla z psychologi", by wiedziec kto zacz:) i sie nie zamienicie w malostkowe buraczki:) Prostak tez sie nie zmieni. Przynajmniej nie na forach. Do "z agh": nie bardzo rozumiem dlaczego Ci wstyd? Przeciez, to nie Ty podejmujesz decyzje i nie przeprowadzasz tych kompromitujacych urzednikow dzialan. Nie Ty piszesz zenujace komentarze do artykulow. Tak jak czlowiek powinien byc dumny JEDYNIE z wlasnych, osobistych osiagniec, tak i wstydzic sie POWINIEN "JEDYNIE za wlasne naganne postepowanie. "Jestem dumny, ze jestem Polakiem, bo bla, bla, bla?" Albo "wstyd mi za Polakow w panstwie X, bo oni bla, bla, bla?" Jestes gosciu w porzo, to nos glowe wysoko:) ...a jak narozrabiasz, to "przepraszam":))))), ale JEDYNIE za siebie. Za siebie i tylko siebie:))) ---"Wystarczjaco wielu ma gebe pelna boga, a krzywde ludzka na sumieniu" - Przemyslaw A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Miedzy innymi do "tamiko", "z agh" IP: *.toya.net.pl 19.01.11, 11:29 Zwyklak,brawo!!! Szacunek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apos przekłady dla sądów i policji IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.11, 11:38 Skoro ta rodzina przebywała nielegalnie, to należy rozumieć, że jej członkowie nie mieli pozwolenia na pracę. W takim razie może sądy i policja się wytłumaczą dlaczego zatrudniali kogoś kto przebywa nielegalnie w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derek czytając takie newsy... IP: 67.159.45.* 19.01.11, 11:41 ... wstydzę sie że jestem Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Zobaczymy czy Wojewoda się sprawdzi 19.01.11, 11:51 Prawniczka Fundacji Helsińskiej mówi: "zanim zostanie wydalona w związku z nielegalnym pobytem, wojewoda powinien wziąć pod uwagę ogół relacji łączących tę rodzinę z Polską". Czekam więc jak się sprawdzi Wojewoda czyli Państwo, którego jest organem. Szkoda, że aż tak bardzo się ich izoluje od polskich przyjaciuł i znajomych po zatrzymaniu, to jest okrutne. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Kretynizm niektórych polskich urzędników 19.01.11, 11:54 państwowych jest nieograniczony. Chyba że nie o inteligencję chodzi w tym przypadku a o to że ktoś nie "dostał w łapę". Może CBA zajmie się niektórymi urzędnikami Krecika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Kretynizm niektórych polskich urzędników IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 12:00 Popieram działania mojego Państwa !! Nielegalnie to nielegalnie koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz A zdajesz sobie sprawe 19.01.11, 12:41 ze prawo w Polsce jest tak skonstruowane, zeby na kazdego miec haka? W tym kraju nie da sie zyc 100% zgodnie z prawem, wiec uwazaj, bo kiedys i ty mozesz sie znalezc na celowniku urzednikow. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: A zdajesz sobie sprawe 19.01.11, 12:46 Doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Tyle, że w stosunku do nielegalnych imigrantów polskie prawo powinno się dla nich zaczynać i kończyć na wywaleniu ich stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: A zdajesz sobie sprawe 19.01.11, 13:05 three-gun-max napisał: > Doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Tyle, że w stosunku do nielegalnych imigra > ntów polskie prawo powinno się dla nich zaczynać i kończyć na wywaleniu ich stą > d. tu masz przykład jak to prawo działa: mieli wszystkie pozwolenia, zawalił pracodawca, ich wywalili (wyprowadzając pod bronią do pociągu) www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100722/POWIAT01/10333178 potem się nie dziw, że nikt za granicą nas nie szanuje Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: A zdajesz sobie sprawe 19.01.11, 13:45 Akurat to Ukraińcy i Mongołowie a nie my mają interes w tym abyśmy ich szanowali. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Re: A zdajesz sobie sprawe 19.01.11, 14:10 On o rybce ty o pipce. Co ty sie tak boisz imigrantow? Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: A zdajesz sobie sprawe 19.01.11, 16:22 three-gun-max napisał: > Akurat to Ukraińcy i Mongołowie a nie my mają interes w tym abyśmy ich szanowali. szacunek do innych to nie kwestia interesu tylko kultury osobistej a ją się ma albo... jest się burakiem, no chyba że ta druga strona (tak jak my) usilnie stara się ten szacunek stracić ale to już inny problem Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Re: A zdajesz sobie sprawe 19.01.11, 13:40 Prawo wogole nie powinno regulowac imigracji. Jak kogos stac zeby zyc w Polsce, lub jak go nie stac ale znajdzie sobie prace to jego sprawa i tego kto go chce zatrudnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż przed ... IP: *.ip.netia.com.pl 19.01.11, 12:11 Problemem jest debilizm i głupota polskich urzędników - ale naszczęście PO zgłosiło bardzo dobry projekt ustawy o 10% redukcji zatrudnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
astrum-on-line Re: Złapali go na przystanku i wywieźli. Tuż prze 19.01.11, 13:24 Dziesięć 10% urzędników mniej, nie ustaw, więc będą mielić to samo jeszcze dłużej Odpowiedz Link Zgłoś