Dodaj do ulubionych

Prawie POukładane listy wyborcze do parlamentu

01.02.11, 07:55
Wprowadzenie na czołowe miejsca ludzi stanowiących polityczne ramię Kościoła sukcesów nie przyniesie. Popularność PO wzięła się głównie z nadziei na państwo nowoczesne, otwarte, liberalne - nie tylko ekonomicznie. Próby implementacji poglądów religijnych do prawa państwowego jest tego zaprzeczeniem. Potem będzie zdziwienie, że małopolanie mając do wyboru PiS i jego podróbkę wybiorą oryginał. Dla tych polityków odpowiednie miejsce to PJN - ni pies ni wydra...
Obserwuj wątek
    • Gość: zonek Prawie POukładane listy wyborcze do parlamentu IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 08:01
      Nie ma czegoś takiego jak 'jedynka na liście do Senatu'...... To są większościowe wybory, a kandydaci są umieszczeni na jednej wspólnej liście alfabetycznie......
      • Gość: MS Re: Prawie POukładane listy wyborcze do parlament IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 09:15
        Mało tego. Po zmianach w Kodeksie Wyborczym - wybory do Senatu będą odbywać się w okręgach jednomandatowych.

Tym bardziej nie można mówić o jedynce czy dwójce albo towarzyszeniu na liście do Senatu.

Polecam redaktorowi kurs doszkalający z ordynacji wyborczej.
    • Gość: Anty-cwaniak Partia cwaniakow i partia ukladu towarzyskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 08:29
      TRzeba PO rozpirzyc na 4 strony..to partia szkodnikow i cwaniakow.. a nazwiska w Krakowie od siedmiu bolesci.pytam co Fedorowicz zrobil dla Krakowa zero !!! przeciez on zadnego glosu nawet nie zabral. niby fan sportu..to cwaniactwo..mierne postacie i mierne nazwiska.. PO ciagle obraca sie wokol starych ukladow.partyjnictwo i nic innego. a ich rzady prowadza do degrengolady w kraju.. jak najszybciej posatwic na nowe elity a nie pseudosalonowcow.rozgrywajacych wylacznie swoje i swojej rodziny interesy...
    • Gość: we Pan Gowin jako intelektualista IP: *.aster.pl 01.02.11, 09:32
      powinien startować z Krakowa. Wysyłanie go do Małopolski Wschodniej to przesada.
      • Gość: Anty-Gowin Tylko do lasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 09:38
        Jako czolowy kowboj-intelektualista bedzie startowal w Bieszczadach :Rancho Texas.
    • Gość: Przybyl Prawie POukładane listy wyborcze do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 10:12
      Niestety mam wrażenie, że większość źródeł informacji tego artykułu grała zamiast informować - to są strzępy prawd i pół-prawd, a raczej szans i pół-szans, bo prawie nic nie jest przesądzone.

Krytykom konserwatywnego skrzydła PO proponuję przyjrzeć się wynikom kilku ostatnich wyborów w Małopolsce i wyciągnąć wnioski, zamiast odreagowywać ;).
    • Gość: s31 Prawie POukładane listy wyborcze do parlamentu IP: *.radioalfa.pl 01.02.11, 10:15
      Czy to nie PO obiecywała nam w ostaniej kampanii jednomandatowe okręgi wyborcze. I znów będziemy głosować na listę partyjną i listę krajową, a nie na swoich nawet najlepszych kandydatów, którzy dzięki układom nie załapali się na wyższe miejsce na liście.
    • Gość: balusz Prawie POukładane listy wyborcze do parlamentu IP: *.multi-play.net.pl 01.02.11, 16:13

Fedorowicz !!! Czy ten ten który nie głosował za przyznaniem pieniędzy na obwodnicę Krakowa. Bezczelny typ. Na PO juz nie zagłosuję. Gdzie reformy oszuści ?!
    • Gość: krakauer Prawie POukładane listy wyborcze do parlamentu IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 16:50
      kol Raś wyciął kol Gibałę ? przeciekawe ! A czy znajdzie się miejsce dla Jasia ? (Jaś siedzi i gorzknieje)
    • biedron78 Re: Prawie POukładane listy wyborcze do parlament 01.02.11, 17:56
      Barbara Dziwisz to córka TEGO Dziwisza?
      ehh... sojusz tronu z ołtarzem... i wszystko zostaje w rodzinie.
    • Gość: lopek Prawie POukładane listy wyborcze do parlamentu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.11, 19:17
      Kogo brakuje?
      Nr 5 Barbara Bulanowska krakow.gazeta.pl/krakow/1,35824,2913536.html
      "W Sejmie nie chce być drugą Zytą. - Nie lubię być druga, nie mam zamiaru nikogo powielać. Mój cel? Liderzy PO niech pozostaną głową partii, ja mam ambicję być jej sercem i sumieniem - wyjaśnia.

Fot. Krzysztof Karolczyk / AG
      RAPORTY
      Platforma Obywatelska Lista nr 8 Na razie w małopolskiej Platformie pełni funkcję sekretarza, jest też jedyną kobietą w zarządzie regionu. Inicjatorka powstania Klubu Kobiet PO. Dyrektor Małopolskiego Centrum Rehabilitacji Dzieci, wcześniej dyrektor departamentu w Ministerstwie Zdrowia. Absolwentka wydziału filologicznego UJ, ukończyła studia podyplomowe z zarządzania ochroną zdrowia.

Mama dwóch nastoletnich córek: Małgosi i Oleńki. "Jestem dumna z tego, że wychowałam i utrzymałam je od początku sama, nie poddając się samotności i rozpaczy oraz nie rezygnując z życiowych pasji i marzeń" - pisze o sobie. "

Więcej... krakow.gazeta.pl/krakow/1,35824,2913536.html#ixzz1CjTKb1qu
    • jur-ko Prawie POukładane listy wyborcze do parlamentu 01.02.11, 20:46

Siaś Bisztyga jak zwykle w czołówce
      Najpierw Stronnictwo Demokratyczne, Vice Naczelnik Krowodrzy, potem nagle Chemobudowa, powstały tereny targowe Chemobudowy ,Wyjazdy na budowy eksportowe i PLATFORMA, Rada Miasta Stołecznego SENAT ścieżka kariery BEZBŁĘDNA
    • Gość: Rob Prawie POukładane listy wyborcze do parlamentu IP: 195.117.166.* 02.02.11, 01:11
      Nie głosuję na partie które podnoszą podatek. Platforma Obywatelska nie może liczyć na mój głos, chyba że obniży podatek vat.
      PS.
      Obniży to nie znaczy wróci do starej stawki. Koniec szastania moimi pieniędzmi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka