Dodaj do ulubionych

zielone kliny co to za spółka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 08:47
Poszukuję mieszkania. Znalazłem ofertę na Klinach. Tanio i w ładnym miejscu. Niepokoi mnie oplakatowana budowa obok- "ZAPŁACONE NIESKOŃCZONE". Ktoś może wie, czy te inwestycje są od siebie zależne? Czy Univers po prostu zmienił szyld? W takiej sytuacji kupno to totalna mina.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.t-mont.net.pl 11.02.11, 09:34
      MINA!!!! a potem mina nie do śmiechu.
    • Gość: ? Re: zielone kliny co to za spółka IP: 77.236.16.* 13.02.11, 22:34
      ludzie LITOŚCI

czy wy nie możecie kupić mieszkania w już zbudowanym domu...

/no pewnie też mogą czekać niespodzianki jakościowe, czy
      też "developer" może sprzedać mieszkanie 3 osobom, ale pewnie już by się trochę bał/
      • Gość: umpa Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 22:57
        człowieku litości, czy nie rozumiesz że mieszkanie w gotowym domu jest droższe?

Ktoś kto kupuje budynek w budowie więcej ryzykuje, ale taniej płaci. proste
        • Gość: ? Re: zielone kliny co to za spółka IP: 77.236.16.* 14.02.11, 05:34
          Bardzo ładnie - tylko to niech potem ci ryzykanci

nie wypłakują się tu na forum

że zapłacili za obietnicę budowy mieszkania
          a "developer" tej obietnicy nie dotrzymał :-)
          • Gość: umpa Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 11:21
            Całkowicie się z Tobą zgadzam.
            Można kupić przysłowiową dziurę w ziemi i porządnie się zabezpieczyć, ale cały czas trzeba mieć świadomość podejmowanego ryzyka.

Większość ludzi jednak, kompletnie nie zabezpiecza się stosownymi umowami i wpisami do KW, a do tego nie ma świadomości że kupuje obietnice wybudowania lokalu i w razie kłopotów jest na takiej samej pozycji ze swoimi roszczeniami jak murarz któremu nie zapłacono na roboty.
    • Gość: Uczciwy obserwator Re: zielone kliny co to za spółka IP: 212.160.172.* 21.02.11, 14:12
      Do poczytania zanim skasują
      www.kliny.pl/kliny/index.php?t=artykul3
    • Gość: kasprzyk Re: Zielone Kliny(Univers) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 17:11
      Oj, coś im cienko idzie na Zielonych Klinach. Tylko kominy postawili( 3 w ciągu miesiąca), okien nadal niet, ale w czerwcu oddadzą( cha, cha, cha)! Od ulicy robią elewację, warto zobaczyć bałagan z drugiej strony...
      A fundusze firmy na Cyprze... I bądź tu patriotą...
      • Gość: Czenczka Re: Zielone Kliny(Univers) IP: *.multi-play.net.pl 02.03.11, 19:23
        Pozdrawiam prezesa kasprzyka;)Odemnie.Powodzenia w Czerwcu roku 2032
        • Gość: ? Re: Zielone Kliny(Univers) IP: 77.236.16.* 02.03.11, 20:41
          A mury runą, runą, runą
          i pogrzebią kredyt do spłacania....
          • Gość: beata - pinokio Re: Zielone Kliny(Univers) IP: *.lanster.com 04.03.11, 12:29
            Cóż powiedzieć robią z ludzi frajerów i myślą, że kolejnych znajdą na kolejne ich budowy.
            Dlatego ostrzegam uwaga na tego dewelopera - wystarczy przyjechać i zobaczyć jak wygląda teraz blok nr.7 a na bloku Zielonych Klin czyli tych samych robi teraz max 5 pracowników aby stwarzać pozory.
            • Gość: Kłamsprzyk Re: Zielone Kliny(Univers) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 15:57
              Chociaż pogoda ładna to się chłopy na budowie opalą... Kasy nie ma , to i robić nie trzeba...
            • Gość: Wiem! Re: Zielone Kliny(Univers) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 13:59
              Opowiadacie bzdury. "ZK" to inna firma. Kupili od Universu i robią. Ja ich polecam!
              • Gość: KazpQ Re: Zielone Kliny(Univers) IP: 212.160.172.* 07.03.11, 14:31
                Taaaaaak robią jak trzech robotników na dwa bloki , ternin realizacji II kwartał tylko sprawa roku nadal otwarta.
                Gratujuję wiedzy!!!!!!!!!!
              • Gość: cz..ek Re: Zielone Kliny(Univers) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 16:17
                Siedzisz w biurze, zimno i nudno, klientów nie ma, więc szukasz rozrywki... Znajdź inna pracę- ZK nie płacą, U też nie- i nie licz, że to się zmieni...

A może ty taki złośliwiutki jesteś i polecasz, bo jak sam się naciąłeś, to innym niech lepiej nie będzie? A ty, ty brzydalu!!! Mamusia nie uczyła, że to nieładnie?
                • Gość: inny Re: Zielone Kliny(Univers) IP: *.t-mobile.pl 10.04.13, 14:12
                  Na budowie nić sie nie dzieje, i nie będzie sie działo, historia lubi sie powtarzać (czytaj UNIVERS).
                  • Gość: juhtd Re: Zielone Kliny(Univers) IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 10:43
                    a tupolewa zestrzelili ruscy :) a moze nie? jaki cel jest podsycania konfliktu? Kazdy wie swoje i jak nie masz człowieku nic konkretnego do dodania to lepiej nie pisz nic....
                    • Gość: qwerty Re: Zielone Kliny(Univers) IP: *.scansafe.net 12.04.13, 11:03
                      celem jest ruszenie sprawy, albo w lewo albo w prawo, w tym momencie stoimy w miejscu, budowa się nie posuwa do przodu, a wierzyć w zapewnienia że coś się ruszy to nieporozumienie
                      • Gość: qwerty Re: Zielone Kliny(Univers) IP: *.scansafe.net 12.04.13, 12:20
                        dodam do tego, że wszystko jest ok jak ma się gdzie mieszkać, a jak ktoś nie ma mieszkania?
                        ktoś tu piszę żeby nie robić zamieszania,
                        "Kogo nie boli, temu powoli"
        • Gość: skoczek Re: Zielone Kliny(Univers) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 13:24
          Dlaczego 2032? Tak Szybko?
    • jedynypoinformowany Re: zielone kliny co to za spółka 09.03.11, 20:58
      A ten aktywista na forum to nie jest czasem ten koleś wykonawca, który ostatnio wyleciał z hukiem z budowy??? A tak na marginesie na budowie jest 50 a nie 5 osób. Polecam sprawdzić.
      Pozdro!
      • Gość: ? Re: zielone kliny co to za spółka IP: 77.236.16.* 10.03.11, 13:02
        jedynypoinformowany

czy jedyne co jesteś w stanie napisać to atak osobisty na innego forumowicza ???
      • Gość: pinokio Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 21:12
        Sprawdziłem- nie było nikogo w zasięgu wzroku i słuchu. Chyba Ci się w oczach dwoi, a nawet troi i pięciorzy... Nieładnie tak kłamać...
        • Gość: poinformowany Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 13:41
          O 21 to jet tylko portier. A domy buduje sie glównie wewnątrz, tak że z okna na Bartla 6 g..o widać.
    • Gość: poinformowany Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.play-internet.pl 11.03.11, 20:39
      Nie bede robic zdjec bo nie jestem psem!
      Byłem na tej budowie Bartla 8 i 9 kilka razy od października i WIEM, że budują normalnie,jak inni.
      Sam chce coś kupić i jakoś Wasze pianie mnie nie przekonało.
      A na Cypr sam pojedź. Na rekonwalescencję. Na razie radzę zacząć brać leki,'
      zgodnie z zaleceniem lekarza. DOKŁADNIE JAK LEKARZ ZAPISAŁ. A nie od przypadku do przypadku :(. Idzie wiosna. O tej porze pewne objawy się nasilają. Literatura najlepszych psychiatrów to potwierdza. Polecamm.in. A. Kępiński "Schizofrenia" wyd.PWN 1973. Tam wszystko o sobie przeczytasz. I Pamiętaj LEKI ! Należy popijać dużą ilością wody. A nie wódy, bo wtedy skutki leczenia są opłakane! Dobranoc.
      • bewulf Re: zielone kliny co to za spółka 13.03.11, 10:26
        Gość: poinformowany 13.03.11, 08:22 Odpowiedz
        Właśnie! Ta retoryka - FATALNA !
        "Mamy nieskonczone mieszkania - winny Univers."

A KTO K......A WINNY ????? PAN BÓG ???? PROSTE ŻE UNIVERS SKORO OD 5 LAT NIE MOGĄ SKOŃCZYĆ BUDOWY !
    • Gość: ki.chu Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.multi-play.net.pl 13.03.11, 09:21
      Człowieku skończ bełkotać!
      Próbujesz pisać pseudo- inteligentne posty a pogrążasz się w ten sposób
      • Gość: doświadczony Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.11, 10:36
        Jeśli ktoś chce coś tam kupić- odradzam! Sam przed wejściem w bagno, jakim jest spółka U.( a obecnie to ZK- co do tego nie ma ŻADNYCH wątpliwości) czytałem negatywne posty na tym forum i niestety, zlekceważyłem je. Dlatego teraz sam się wypowiadam wszędzie, gdzie mogę pomóc osobom chcącym coś od nich kupić i uchronić je przed życiowym błędem a nawet katastrofą- jak to jest w moim przypadku. Wszystkie osoby, które obrażają rozmówców i chwalą na tym forum spółkę U. - są albo przez nich wynajęte, albo u nich pracują.
        Oglądam budowę przy Bartla 8 i 9 - obecnie nic się tam nie dzieje- stanęły prace przy dachu, przy elewacji, brak transportu materiałów budowlanych, nie widać ruchu na placu budowy- ani w pomieszczeniach- do nich też zaglądam- plac nie jest ogrodzony. Powtarza się więc historia z Bartla 19e- przestój z powodu braku środków.
        Jeśli U. i ZK chcą odzyskać zaufanie klientów, jest tylko jedna droga- dokończenie 6 i 7. Dziwi mnie krótkowzroczna polityka firmy. Po zakończeniu prac w 6 i 7 pokazałaby, że jednak zależy jej na klientach, a tak od razu wiadomo, że chcą wyszarpać pieniądze od kolejnych naiwnych szukających tanich mieszkań.
        Lepiej kupić drożej gdzie indziej- i tak koszty prawnika, konieczność różnych dopłat za fuszerki i niezrobione prace podniosą koszty tych lokali- jeśli w ogóle zostaną ukończone. Bartla 19e miało być oddane w 2007r.- jak jest, każdy widzi...
        Akty notarialne, zabezpieczenia prawne- spółka z nich kpi, a państwo polskie pozwala na niszczenie obywateli.
        Kupno od nich czegokolwiek to zniszczone życie i nieprzespane noce. Jeśli ten, który tak zawzięcie broni ZK jest klientem- serdecznie współczuję i rozumiem jego zacietrzewienie- im więcej naiwnych, tym lepiej się człowiek czuje- przynajmniej jest się w towarzystwie.
        Najprawdopodobniej jest to jednak ktoś związany ze spółką, stąd ta gorąca obrona i kłamstwa.
    • Gość: poinformowany II Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.nsystem.pl 13.03.11, 10:23
      forum.gazeta.pl/forum/w,412,59535690,59535690,Univers_na_Bartla_podobno_budowa_wstrzymana.html
    • Gość: Pinokio Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.lanster.com 14.03.11, 12:42
      Do Pana poinformowanego, prosiłem o fakty nie dąłeś mi ich!!! A ja Ci dam całościowe FAKTY jak się dzieje i co powiesz teraz na to?
      Poniżej link z dokumentacjami foto!! Ja nie jestem gołosłowny a Ty? – bez komentarza….

www.facebook.com/pages/Wsp%C3%B3lnota-mieszkaniowa-Bartla19e/207577239255284
      Człowieku oszczędź sobie swojego zdrowia i odstaw te używki którymi się wspomagasz bo żal mi Ciebie lekomanie i najlepiej załóż duże ogromne okulary abyś nie zwariował oglądając siebie deweloperku U i ZK!!!!!

I co Ty teraz na fakty???

• Gość: U-samozło Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 13:51
      Poinformowany dobrze by zrobił, gdyby poinformował, gdzie kasa wpłacona za mieszkania. Myślę, że ze swoją wszechwiedzą na pewno to wie.
      • Gość: Pinokio Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.lanster.com 14.03.11, 14:04
        Jak to gdzie? Na budowę bloku numer 7!!! Może też cześć pieniędzy poszła na 8 i 9 choć w małym stopniu. A kolejne pieniądze osób które wpłalili idą na prawników U i ZK tak aby czasem nie zrobić im krzywdy... Słono płaca!!! Zamiast robić infrastrukturę jak i dokańczać blok 7 to pchają kase w prawników, ot to ich metoda...
        • Gość: ? Re: zielone kliny co to za spółka IP: 77.236.16.* 17.03.11, 19:06
          O jak ładnie znikają wypowiedzi....

ciekawe że ewidentnie naruszające netykietę itd wypowiedzi ob. "poinformowanego"
          nie znikają :-)
          • Gość: czenczka Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 16:08
            A ile kasy na przeszukanie sieci U. wydaje... Prawda boli i po kieszeni bije!
            • Gość: obojetna Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.play-internet.pl 20.03.11, 07:04
              Nie qmam o co tu idzie, ale moja znajoma kupowala u leoparda. Ona to sie dopiero dowiedziala na czym zycie polega. Ten wasz U to jeszcze pół biedy.
    • Gość: 666 Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 13:06
      Ziemia im się pali pod stopami- długi rosną.... Kupno czegoś z tej inwestycji to życiowy dramat.
      • Gość: zadowolony klient Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.tktelekom.pl 01.04.11, 13:43
        Jestem szczęśliwy że wybrałem Zbawiciela. Apartamęta wybudowane terminowo, jakość "niemiecka". Polecam. Tanio i solidnie.

Obudziłem się. To już 2 kwietnia....
        • Gość: obserwator Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 17:00
          Ho Ho ! Pomalowali ten skrawek elewacji, za który nie zapłacili! Ale tylko od frontu, bo oni zawsze frontem do klienta.:)
          • Gość: Postronny Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.05.11, 15:37
            Nie chcę być za ludźmi którzy kupili jak i za deweloperem U i ZK ale szczerze Wam powiem że byłem na tym weekendzie na Bartla i co widzę.
            Po pierwsze przy bloku nr.6 budują się schody- pewno deweloper bo kto inny? Na pewno nie mieszkańcy
            Po drugie budynek nr 7 niszczeje, rzekłbym nawet że straszy, nie wszędzie jest zewnętrzna elewacja jak podszedłem pod budynek zobaczyłem co zobaczyłem hmm ciężko opisać – oczywistym jest ze to budowa ale…. śmieci pełno się wale, część studzienek jest pozbawiona wieczek – pewno ludzie złomu pozabierali.
            Po trzecie budynek o którym piszecie że ZK coś się dzieje na nim ale strasznie powoli. Ludzie opowiedzieli mi przezabawną historię, że najpierw stawiają rusztowania po chwili znikają znowu stawiają i znowu znikają nie wiem o co chodzi ale pewno o pieniądze. Kolorek i styropian tylko z przodu aby zachęcić klienta.

Nie wiem chciałbym być obiektywny i z tego co widzę to z tej mąki chleba nie będzie Wam powiem.
            • Gość: olo Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.11, 16:39
              Z tym budynkiem ZK racja i jest to komiczne - elewacja zrobiona tylko na tym kawałku, który jest ustawiony frontem do ulicy, a obok gołe mury i nawet rusztowania nie stoją. Żenada
            • Gość: mieszkaniec bartla Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.multi-play.net.pl 20.05.11, 12:28
              Nie chcę być za ludźmi którzy kupili jak i za deweloperem U i ZK ale szczerze Wam powiem że byłem na tym weekendzie na Bartla i co widzę.
              Po pierwsze przy bloku nr.6 budują się schody- pewno deweloper bo kto inny?

Nie tylko budują w imponujacej jak na siebie liczbie 5-6 osób, ale - Uwaga - regularnie fotografują, bo mają spawe w sądzie o dokończenie 6 i próbują ją wygrać. Jak wygraja nie bedzie sposobu, zeby ich do tego zmusic i przez następne kilka lat nie beda musieli kiwnąc palcem.
    • Gość: Pan Pinokio Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.ip.netia.com.pl 23.05.11, 21:46
      Co zrobią? Postarają się wybudować kolejną inwestycje i sprzedać ją mało zorientowanym młodym ludziom którzy chcą za małe pieniądze lub ( za niewielkie pieniądze) kupić swoje wymarzone mieszkanie aby czuć się w nim komfortowo aby dzielić z drugą połową to szczęście o które walczą przez całe życie, chcą mieć spokój, komfort, cieszę, spokój!!!! STOP tego nie da WAM ten deweloper ja doświadczam tego, jż od czasu zarezerwowania mieszkania od 2006 oku. Moje życie to ciągła pogoń, ciągła tułaczka, ciągłe wyzwanie co będzie jutro? co się stanie dnia następnego! Kupowałem super mieszkanie z super infrastrukturą z super otoczeniem, to był błąd to koszmar. Przestrzegam ludzi młodych w średnim wieku i bogatych to utopia są tu ludzie mądrzy którzy też tak myśleli jak Wy!!! Ja takim byłem i dziś co? Wiem o czym pisali - szkoda że dałem się nabrać :( Nie bądź mną obudź się przeczytaj, dowiedz, przyjdź na budowę, rozglądnij się co się dzieje? ZK obiecywało czerwiec 2011 to jeszcze 1,5 tygodnia!!!! Obejdź bloki ze wszystkich stron zobaczysz że nie warto tu kupić!
      • Gość: olo Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.11, 00:00
        Masz racje - sciana budynku od strony ulicy ma piękną fasadę, a idąc trawą dalej ten sam budynek nie ma nawet wszystkich okien wstawionych i do tego gołe mury! I jak oni chcą ukończyć inwestycję w czerwcu 2011? czyli maksymalnie za miesiąc?
        • Gość: Pan Pinokio Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.multi-play.net.pl 27.05.11, 22:52
          Z ostaniej chwili dowiedziałem się dziś z bardzo dobrych źródeł że Firma AW BUD zamierza wybudować na Klinach kolejne budynki pod nazwa Sol & Art Sp. z o.o. ul. Komuny Paryskiej. A wiec drodzy klienci proszę o mocne zastanowienie się nad kupnem to ten sam wykonawca co budował budynek 6a
    • Gość: uwaga Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.cityconnect.pl 03.06.11, 19:40
      forum.gazeta.pl/forum/w,25,122023070,122648619,Re_Zielone_Kliny_Krakow.html?v=2
      • Gość: Pan Pinokio Kolejna inwestycja powstaje na Klina: Sol & Art IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.06.11, 15:43
        Witam mam pytanie bo zauważyłem, że kolejna inwestycja powstaje lub ma zamiar powstać na Klinach, które ostatnimi laty są jakąś mekką INWESTYCYJNĄ .
        Kto tam zaczyna nie kończy inwestycji- czy tak się i teraz stanie? Mam pytanie gdyż jak ostatnio wchodziłem na strony dewelopera który to buduje były ładne zdjęcia z prac (jakoś bardzo podobne do zdjęć fundowanych swoim klientom przez De.... Zielone Kliny- czyzby to tylko przypadek?) , nawet była koparka, auta a w ostatnich dniach ok. 8dni nic się tam nie dzieje, a inwestycja ma być zakończona w IV kwartale 2012. Jak na moje oko tam powinny być już wykopy z fundamentami aby to zakończyć na czas jaki funduje swoim klientom inwestor. DObra inwestycja trwa 1,5roku ale powinno się tam gotować od ludzi budujących a tak nie ma...:(

Coś mi tu nie gra….. i nie chce być złym prorokiem ale tej inwestycji będzie ciężko……
      • Gość: olo Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 23:30
        a te zielone kliny przesunęły termin zakonczenia inwestycji z drugiego na 3 kwartał 2011 (tak jest na dominium.pl). Dziwne - w styczniu/lutym z wielką pompą wstawiali okna, robili instalacje i nie udało sie dokonczyc? przeciez na fragmencie muru od strony ulicy jest nawet piękna fasada
        • Gość: klient.. Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.lanster.com 09.06.11, 09:50
          No cóż zrobić tak też było z blokami numer 6 (19E) oddane po 4 latach i w dalszym ciągu nie ma pozwolenia na budowę a jakby nie właściciele i ich determinacja to nadal by przy tym bloku nie było nic atak to coś się dzieje, blok numer 7 w dalszym ciągu stoi i już nawet nie pamiętam kiedy ma być oddany hmm? Pewno kiedyś będzie ale kiedy? I też do końca nie jest zrobiona elewacja od strony autostrady…….
          Co do Z.K. hmm już kiedyś mówiłem, że się nie może udać i jak widać chyba jestem PROROKIEM, szkoda tylko tych ludzi co nie czytali i nie myśleli tylko szli i kupowali te mieszkania, z drugiej strony się nie dziwię bo ja tak samo zrobiłem ale jakby ktoś mnie wcześniej ostrzegł to na pewno bym się zastanowił, podjechał zobaczył co się dzieje i pewno nie zdecydował lub bym wpisywał w akty notarialne uwagi i zabezpieczenia dla mnie…… ale jedno zabezpieczenie i tak mam 
        • Gość: Zły człek Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.multi-play.net.pl 09.06.11, 10:17
          Prezes Universu ostatnio podjechał na budowę ZK to teraz nie ma siły, musi się udać!:)
          • Gość: reminow Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.zet.agh.edu.pl 22.06.11, 12:24
            W lutym byłem zainteresowany tą inwestycja (zielone kliny). Ostatecznie zrezygnowałem. Natomiast co chcę powiedzieć. BYłem tam ostatnio zobaczyć co się dzieje i moim zdaniem poza kawałkiem elewacji od osiedla nic się tam nie zmieniło.
            • Gość: Poinformowany... Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.11, 11:24
              No co zrobić tak to własnie wygląda, szkoda mówić, szkoda że nie kończą gdyż miejscówka jest naprawdę super....Ale co od nich wymagac wystarczy popatrzeć na bloki wcześniej :(
              • Gość: Mieszkaniec Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.07.11, 08:38
                ,,W wykonaniu zawartej ugody sądowej z dnia 10 czerwca 2011 r. w sprawie toczącej się przed Sądem Okręgowym w Krakowie o sygn. IC 196/11 oświadczam, że w dniu 23 listopada 2010 r. opublikowałem na stronie internetowej pod adresem www.bartla19e.npx.pl/news.php wypowiedź zawierającą treści naruszające dobra osobiste Pani Beaty Czenczek i Pana Tomasza Zawiła poprzez naruszenie ich czci i godności, przez zawarcie sformułowań o charakterze obraźliwym. Za działanie wyżej opisane wyrażam publiczne ubolewanie. Dariusz Kazek.’’
            • Gość: . Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 17:21
              osiedlezielonekliny.pl/zdjecia_z_budowy.html
              • Gość: ? Re: zielone kliny co to za spółka IP: 77.236.16.* 15.07.11, 19:48
                może by tak skasować poprzedni post - spam Zielonych Klinów :-)
              • Gość: mb Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.multi-play.net.pl 15.07.11, 22:04
                spoko fotki:)
                Proponuję co miesiąc fotografowac te same miejsca, żebyśmy mogli podziwiać "postępy"

• Gość: Pinokio Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.multi-play.net.pl 17.07.11, 12:24
                  No proszę nawet szanowny deweloper Zielone Kliny zaszczycił nas i podesłał fotki upokarzające jego postepny na planowanej inwestycji ,która miała się zakończyć jak pamietam właśnie w czerwcu 2011 roku!!! Brawo szanowny deweloperze ,,Zielone Kliny''.
                  Zapraszam wszystkie zainteresowane osoby chcące kupić te mieszkania do wejscia do nich, do ogladnięcia mieszkań ,,zielonych klin'' jak one wygladają. Z całym szacunkiem ale.... moim zdaniem słabo, bardzo słabo - proponuję zacząć oglądanie tego zacnego budynku od tyłu czyli od autostrady - tam dopiero widać całą okazałość tej inwestycji! Jak pisałem zakończenieinwestycji czewriec- lipiec 2011 hmm czyżby to był inny deweloper od tego z bartla 6 i 7? I miał podobne przesunięcia w terminie oddania mieszkań??? Niebywałe ale prawdziwe - jakoś bliźniaczo podobne te Zielone Kliny do Universu?
              • Gość: buhahaha Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.nsystem.pl 17.07.11, 16:33
                przejrzałem z nudów te fotki - niezła slumsowania ;-) nawet za darmo bym tego nie chciał ;-)
                • Gość: Klient Universu Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.lanster.com 18.07.11, 13:31
                  Szkoda, że nie została pokazana piękna infrastruktura wokoło bloków, najlepiej budynków 6 i 7 a później 8 i 9. Deweloper Zielone Kliny mocno sie stara aby wszystko ładnie wygladało - cytat,, Naszym priorytetem jest przede wszystkim satysfakcja Klientów, robimy więc wszystko by sprostać ich oczekiwaniom. Nasze największe atuty to wysoka jakość inwestycji i profesjonalizm. Wykonawstwo inwestycji powierzyliśmy firmie o ugruntowanej pozycji na rynku usług budowlanych, która to firma już niejednokrotnie miała okazję sprawdzić się w podobnych inwestycjach'' - zapraszamy wszystkich do odwiedzania tego pieknego miejsca. cytat ,,którzy pragną mieszkać w cichym, spokojnym i otoczonym zielenią miejscu''
                  • Gość: obserwator Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 15:17
                    Zapraszam na Bartla 19e- po sąsiedzku. Błotko takie samo , bo i wykonawca i developer ten sam- chociaż się tym głośno nie chwalą.
                    Budowa coś do domków Patiomkina podobna- fasada się robi, ale plecki gołe... Ładnie to tak ludzie w butelkę nabijąć? Ale to przecież zwykła strategia developera, według którego sama jazda koparką po budowie doprowadza do realizacji inwestycji- tak w sądzie mówili
                    ( zaprotokołowane).
                    • Gość: Beti Czenusia Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.multi-play.net.pl 18.07.11, 18:15
                      Zielone Kliny z moich obserwacji to najprawdopodobniej Univers tylko pod inną nazwą.To będzie to samo co na Bartla 19e tez przeciąganie oddania inwestycji.W zeszłym tygodniu słyszałam jak pan z Zielonych Klinów oprowadzając potencjalnych klientów po inwestycji mówił że oddanie we wrześniu 2011.Jakoś w to nie wierze patrząc na ilość robotników i tempo prac.Ciekawe też czemu prezes Universu tak czesto przyjezdza na budowe Zilonych klinów i do biura Zielonych Klinów?Może odwiedza starych pracowników z UNIVERSU KTÓRZY TERAZ PRACUJĄ TAM?(A pracują)
                      • Gość: Fan Universu Re: zielone kliny co to za spółka IP: 193.200.150.* 19.07.11, 09:27
                        Proponuje przyjechać samemu zobaczyć inwestycję Zielone Kliny i zobaczyć tempo prac.Oraz popytać pracowników i sąsiadów jak to wygląda;)
    • Gość: tomcio Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 15:33
      Dobrych prawników ma UNIVERS. chętnie dzieli się nimi ze swoimi klientami. Odchodzi skubanko na cacy!
      • Gość: zając poziomka Re: zielone kliny co to za spółka IP: 67.159.5.* 19.07.11, 17:15
        Uciekajcie !
        • Gość: Mundek Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.opera-mini.net 20.07.11, 09:50
          Pozdrowienia dla Universu i Zielonych Klinów.Bajera ciągle ta sama a potem "Zapłacone Nieskończone"
          • Gość: Uprzejma Re: zielone kliny co to za spółka IP: 193.200.150.* 20.07.11, 18:00
            Z ostaniej chwili: Na budwie Zielonych Klinów 60-ciu robotników,na Bartla (Univers art) 35 robotników praca wre.I tak od 2006 roku na Bartla a Zielone Kliny w takim tempie do odbioru z pełna infrastrukturą pewno za dwa tygodnie.No chyba że mnie wzrok myli;) W Bloku nr 7 otwieraja kryty basen,w zimie lodowisko a na jesieni paintbal,i chodowle pieczarek bo inne grzyby już są.
            • Gość: Zako Re: zielone kliny co to za spółka IP: 67.159.36.* 21.07.11, 08:40
              Ciekawy post

forum.gazeta.pl/forum/w,412,59535690,127148057,Re_Univers_na_Bartla_podobno_budowa_wstrzymana.html
    • Gość: janek Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 23:43
      Nie wiem na ile jest prawdą jest że włodarze Univers-u to ci sami co zarządzają Zielonymi Klinami, ale jest tutaj jednak wiele podobieństw w faktach i sposobie działania:
      1. Opóźnienia - jak na razie to tylko 1 miesiąc od pierwszej oferty, ale domyślam się że jak w przypadku Univers-u będzie to kroczące, i spodziewam się po tym co dzisiaj widziałem na budowie opóźnienia będą minimum 1 rok a więc czerwiec 2012 (zakładając oczywiście że się uda)
      2. Brak kontaktu z Zarządem,
      3. Mały kapitał własny,
      4. Biuro w wynajętym budynku,
      5. Kilkukrotny przerost marketingu i innych PR-owych działań nad postępem w budowie,
      6. Pracownicy ci sami,
      Radzę zatem POWAŻNIE zastanowić się czy już kupować, czy też zaczekać do czasu ukończenia budynku. Na chwilę obecną uważam że ryzyko jest zbyt duże aby angażować kilkaset tysięcy pln-ów, tym bardziej że ceny nie są zachęcające.
      • Gość: Informator społecz Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.net 22.07.11, 11:41
        Widze że lekko znasz lub sledzisz losy dewelopera Univers Art. i Zielone Kliny.
        Ja tylko jedną sprawę chcę poruszyć ad 1)
        Opóźnienie dzisiejsze jest 1 miesiąc a do zrobienia całości jest jeszcze bardzo dużo!!!
        - elewacja z tego co widziałem to dopiero malutka cześć jest zrobiona - jak zawsze przód to samo było w Uniwers Art. (rzekłbym że blok nr 7 nawet w całości jeszcze nie jest zrobiona elewacja i pewno długo długo nie bedzie!
        - po elewacji przychodza barierki z koloru zielonego zrezygnowano aby nie było widać podobieństwa do wcześniejszych budynków teraz jest szary, kilka barierek nie powinno zachwycać włascicieli a bynajmniej potencjalnych kupujących! Montaż barierek też trwa bynajmniej u tych fachowców.
        - po elewacji i barierkach przyjdzie czas na dziedziniec i prosze mi uwierzyć to sporo czasu znając tą sama ekipę z bloków wczesniejszych do tej pory przy 6 dziedziniec nie wygląda tak jak być powinien
        - po elewacji, barierkach, dziedzińcu przychodzi czas na obsadzenie kominów co nie jest proste i jak widac w blokach obok przeciekają,
        - po tych wczesniejszych sprawach przychodzi czas na studzienki wodne, podciągnięcie gazu, prądu a to trwa oj trwa bynajmniej u tego dewelopera,
        - kolejną sprawą jest odwodnienie z budunków wczesniejszych widać że nikt nie ma pomysłu jak to zrobić bo rynne łatwo założyć ale aby ona trafiała do odwodnienia to.... sami bedziecie musieli sobie to zrobić,
        - i najwazniejsza rzecz INFRASTRUKTURA!!! tu czas jest dramatyczny gdyżjak uda się państwu to wszystkozrobić to ta najwazniejsza cześć chyba pozostanie po Waszej stronie do wykoania.... przykro mi to mówić ale jak widze mieszkańców z bloku 6 jak co jakiś czas robią sami sobie infrastrukturę to nie wierzę aby deweloper zielone kliny postapił inaczej... do puki nie sprzeda kolejnych mieszkan i zacznie obiecywać że jak tylko sprzeda kolejne mieszkanie to jakaś część tego co zostanie a zostanie dużo zostanie zrobiona ufff współczuje
        • Gość: Informator społecz Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.net 22.07.11, 11:46
          A i chciałem dodać że moim skromnym zdaniem ta inwestycja nie zostanie zakończona do 2013 roku. Prosze sobie to zapisać gdzieś u siebie a jak bedziecie odbierać ją otwórzcie ten post. Powodzenia.
          • Gość: grek zorba Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.home.otenet.gr 23.07.11, 19:20
            Dzięki Bogu za SIEĆ! Ona prawdę Ci powie! Włodarze universu
            ( czyli moim i nie tylko zdaniem również Zielonych Klinów) nie mają już pomysłów na skubanie klientów. Nadchodzi zmierzch firmy i powolne czołganie w stronę cmentarza z prześcieradłem na głowie... Jedyna szansa na powrót na rynek to zadośćuczynienie i dokończenie inwestycji,które na to czekają od 2006r. Tylko tak pozyskuje się klienta i uczciwie zarabia kasę.
            • Gość: Informator społecz Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.net 23.07.11, 23:18
              Warto poczytać: www.kliny.pl/kliny/index.php?t=artykul3

i się przkonać jak jest......
    • Gość: Obserwator Re: zielone kliny co to za spółka IP: 95.154.230.* 26.07.11, 21:37
      O godzinie 14.15 z sidziby Zielone Kliny wyszli Pani Beata C o raz Pan Tomasz K(prezesi Univers Art)Wsiedli do czarnego Range Rovera i odjechali.To tak informacyjnie.
    • Gość: Zorba Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.home.otenet.gr 28.07.11, 07:11
      Oczywiście Zielone Kliny i Univers Art nadal nie mają ze sobą nic wspólnego. Pewnie tylko kupują od siebie mieszkania. Może znów znajdą nabywcę na bloki 8 i 9 i rozpoczną kolejną fntastyczną i kryształowo czystą inwestycję, zostawiając oszukanych klientów na lodzie.
      • Gość: Informator społecz Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.net 30.07.11, 22:51
        Nie napewno nic nie mają wspólnego....:) poprostu przejeżdżając prezesi Univers Art wpadli pogadć z konkurencją Zielone Kliny jak idzie im sprzedaż. Lub razem zastanawiali sie co zrobić aby złowić kolejnych ,,chętnych'' na słoneczne zielone przestrzenie...
    • Gość: Informator społecz Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.net 12.08.11, 12:58
      Proszę, proszę zaczęło pojawiać się więcej osób na budowie 8 i 9 Univerts Art.; Zielone Kliny, czyżby to jakiś ruch w kierunku do ludzi aby ich uspokoić czy po prostu praca nad ukończeniem inwestycji :) Poczekamy zobaczymy?
      Na razie idą w mury, tak to dewiza tego dewelopera muruj, muruj a może ludzie się skuszą….? i kupią mieszkania?
      • Gość: gość zielone kliny vs krakowskie wzgórza IP: 77.236.26.* 14.08.11, 22:53
        po co sie martwić kupnem takiego mieszkania na klinach i nie spać po nocach jak można się rozglądąć na rynku deweloperskim w krakowie i wybrać bardzo dobrze wykonane, oddane do użytku dwa bloki na belwederczyków przy 29-Listopada. 1-sza inwestycja dewelopera ale w 100% godna polecenia, niby z drugiej strony miasta ale do rynku dużo bliżej, a argumenty typu duże korki na wylotówce na warszawe? a gdzie nie ma korków? Deweloper Adchor to uczciwi ludzie sam się przekonałem... ceny od 5200 na parterze i 5800 wyżej
        • Gość: za dużo reklam Re: zielone kliny vs krakowskie wzgórza IP: *.ghnet.pl 15.08.11, 09:13
          Smutne i żenujące jeśli deweloper Adchor musi uciekać się do takiej reklamy....
    • Gość: olo Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 11:40
      Byłem wczoraj na budowie tej inwestycji. W to, ze ta inwestycja ma ona być oddana do użytku w 3 kwartale 2011 uwierzy chyba tylko ta osoba, ktora ogląda budowe jedynie od strony ulicy - czyli ten fragment, gdzie zrobiono juz elewację. Bo reszta - stan surowy, gołe mury z zaciekami i budowana dopiero jedna z brakujących klatek. Termin oddania inwestycji przesunięto już o 3 m-ce, do konca tego kwartału pozostało 1,5 miesiąca. Więc czy zdażą z tym wszystikim w 90 dni? M.in. podłączenie mediów, elewacja, infrastruktura wokół....
      • Gość: ja Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 22:16
        nie smutne i żemujące tylko prawdziwe, sam przez pewnien czas sie interesowałem zielonymi klinami bo do tej pory mieszkałem na ruczaju no ale jest jak jest...
        • Gość: diablo Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.net 16.08.11, 10:52
          Mocno smutne i żenujące!!!
          Tu piszemy o Univers Art. i o Zielonych Klinach a nie o innym deweloperze. Załóż nowy wątek i zacznij propagandę sprzedaży tego dewelopera co forsujesz.

Wracając do poprzednich wątków to przypomina mi się przekładanie co 3 miesiące u dewelopera Univers Art. czyżby to nie ten sam deweloper tylko pod inna nazwą? Sami się przekonajcie, zapraszam do odwiedzin. Co można powiedzieć ta sama ekipa robi wykonanie tej inwestycji co Bartla, Ci sami szefowie dewelopera przyjeżdżają i doglądają inwestycji, Ci sami ludzie w biurze Zielone kliny co u dewelopera Univers Art. To nie przypadek to FAKTY! Ale każdemu zostawiam decyzje.
          • Gość: Jaco Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 31.08.11, 21:41
            No to juz prawie wrzesien, ludzie sie beda wprowadzac zgodnie ze slowami prezesa glownego wykonawcy oraz prezesa Zielone kliny.
    • Gość: Informator społecz Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.net 29.09.11, 21:55
      I co oddają te Zielone Kliny (,,Univers Art.'') czy kolejny raz przesówają termin???
      Ciekawi mnie że nikt z tych osob które kupiły tam mieszkania nic sie nie wypowiada nie szuka wsparcia, rozwiązania, działania, itd. Chyba że mają wpisy w aktach takie jak na Bartla 19e które ,,zabraniają'' wypowiadania się źle o tym deweloperze////???
      Nie zdziwiłbym się....
      • Gość: ręce opadają Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.nsystem.pl 30.09.11, 08:38
        Żal mi ludzi, którzy są tak tępi, że pomimo tego, że cały Kraków trąbi i huczy jak to firma na U robi w ch..... wszystkich, ale dalej kupują od nich i od ich spółek mieszkania. Krzyż na drogę i potem nie narzekać.
        • maziagh Re: zielone kliny co to za spółka 19.10.11, 23:42
          Zobaczcie jak w zielonych klinach zmieniają się osoby w KRSie. Nowa znana osoba pojawiła się, oraz zmienił się prezes - zagraniczne nazwisko, domyślcie się po co ....:((((
          • Gość: tu i tam Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.net 20.10.11, 16:02
            Nie dziwne, że tak się dzieje, poprostu czyszczą się i wymydlają jak to u nich zawsze bywało jedną ręką myci Univers Art. i Zielone Kliny.
            Jedo jest pewne szukają kolejnych ludzi aby ich naciąć bo robią od przodu elewację na budynku aby móc coś sprzedać....może jakieś mieszkanko się komuś wciśnie??? Ktoś dalej nie zaglądnie tylko od frontu a tu proszę prace wre......
            Powodzenia w pakiecie proponuje dobrego prawnika, który jeszcze nie pracował dla Universu lub Zielonych Klin a może lepiiej takiego który pracował i nie dostał pieniędzy?
        • Gość: olo Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.11, 00:15
          A na ich WWW najnowsza relacja z placu budowy:

Budynek 19h
          - prace elewacyjne na części północnej budynku
          - tynkowanie klatki I
          - prace wykończeniowe w piwnicy w klatce IV
          BUDYNEK 19i
          - tynkowanie klatki I
          - położenie instalacji elektrycznej w klatce III

Dzieje się! ...
          • Gość: ;) Re: zielone kliny co to za spółka IP: 67.159.5.* 03.11.11, 16:40
            No dzieje się.Czerwiec,wrzesień ,listopad.KRS-Y też się dzieją.Dziać to się dopiero będzie. Ale głupiota nie boli tylko prawnik kosztuje.Powodzenia jest naprawde tyle mieszkań w Krakowie.
            • Gość: Kulturalny... Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.net 07.11.11, 13:05
              Ale nie wiem po co tu się wypisuje aby ludzie uważali na tego dewelopera, że deweloper Univers to ten sam co Zielone Kliny.
              A niech ludzie kupują i to niech kupują nagminnie!!! Najlepiej po 3 lub 4 mieszkania aby nie stały puste za 4 lata hahaha jak może w ogóle skończą to robić.
              Ludzi nie uczą wcześniejsze sprawy wcześniejszych ludzi którzy kupili, ludzie widzą cenę i od razu kupują i bardzo dobrze – niech kupują.
              Bo jak kupią to wiadome, że mają kasę, a jak mają kasę to i ich stać na prawników i kolo się zamyka!
              Ludzi nie odstrasza budowa 19e, 19d – ludzie nie chodzą nawet w około budynku, co więcej nie wchodzą do niego aby popatrzeć jak to wygląda po prostu z ulicy wygląda cudownie i dlatego trzeba kupić, więc wzywam Was kupujcie  Ale jak ktoś później będzie prosił o pomoc, aby dać Wam prawnika to sory nie liczcie na ludzi którzy Was ostrzegają liczcie na samych siebie.
              Powodzenia w odbieraniu mieszkań – a tak na marginesie w tym KRS to jakiś GREK? I na kiedy kolejny termin ten GREK dał Wam odbiór? Chętnie bym się dowiedział kolejnej daty :)
              • jasecurka Re: zielone kliny co to za spółka 20.11.11, 22:38
                Witam!
                Tak, potwierdzam - zakupiłam mieszkanie w spółce Zielone Kliny. Faktycznie jest dosyć trudna współpraca. Faktycznie przesuwaja termin oddania mieszkanie. Jestem na budowie co tydzień. Buduja w tepie mało ciekawym, ale JESZCZE NIE UCIEKLI. Mieszkania powoli są wykańczane - w środku jest tynkowanie, budynek 19H zostało kilka mieszkań do wykończenia. termin odbioru przesuneli na 31 grudnia. A w zarządzie jest Grek.
                I co mi z tego, że mnie drogi internauto nazwiesz idiotą czy debilem? Czy to mi zwróci pieniądze i nerwy? NIE. Wydam kolejne pieniądze na prawnika, bo musze. mam do wyboru - albo zrezygnowac i nie zobaczyć wsadzonych pieniędzy nigdy, albo cierpliwie czekać i starac sie wiecej nie popełniac błędów i w koncu odebrac kiedyc to mieszkanie.
                Ciesze sie, ze Panu/Pani tak ulży jak sobie nas ludzi którzy kupili mieszkanie od spólki Zielone Kliny ponazywa idiotami.. zawsze to jakiś "wentyl "bezpieczeństwa. Nam nic to nie da, może tylko pokiwamy glową - gorzka prawda...
                • Gość: manieck Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 00:26
                  Nie, idiotami są tylko Ci, którzy pomimo szumu jaki powstał (i trwa od paru lat) wokół tej inwestycji i natłoku informacji na jej temat w internecie połakomili się na kolejne nowe, tanie mieszkania. Ci którzy kupili mieszkania od Universu na początku mieli pecha i im się należy wsparcie w walce z deweloperem.
                  • Gość: jasecurka Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.147.33.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.11.11, 11:13
                    Rozumiem, że osoby które kupuja mieszkanie to w 80% wyjadacze nieruchomości, osoby siedzące w tym biznesie od lat i mające wyrobione zdanie o wszystkim i o wszystkich.
                    Niestety z tego co wiem owa reszta 20% to zwyczajni ludzie, pracujący na jakichś etatach, ktorym udalo sie gdzieś tam po wielu trudnych decyzjach wziąsc kredyt mieszkaniowy. Nie jestem prawnukiem, nie jestem specem od budowlani, nie jestem nałogowym internautą. Ufam ludziom i uważam,ze w biznesie jest jakis fair-play. Sprawdzalam spółkę nie drążąc zawiłości prawno-budowlanych. Wydawało się ok. Znajomi też nie oponowali, chociaż zęby zjedli na takich sprawach. Spólka wydawala sie dobra. Leopard w Krakowie też był cudowny i co deż debile kupili, tez nalezy ich linczować???? Ludzie, może nie obrażajmy się. Jasna i rzeczowa informacja o stanie budowy i opinia o Deleloperze jest wystarczająca, nie musimy sie obrzucac błotem. Ja nie narzekam - cytuję "widziały gały co brały". Nie oczekuje współczucia. Drażni mnie tylko opiniowanie mojej osoby przez osoby które w takiej sytuacji nie są. A dopisywanie kolejnych komentarzy że "nie zasługujemy na wspołczucie" bo jestesmy z Zielonych Klinów a nie z Universu wzbudza agresję...
                    • Gość: manieck Re: zielone kliny co to za spółka IP: 81.21.196.* 21.11.11, 11:56
                      Nie chodzi tu o żadną wiedzę prawno-budowlaną ale o zwykły rozsądek i pewną dozę ostrożności. Zapewne przed kupnem mieszkania byłaś tam i widziałaś porozwieszane w bloku obok szyldy "zaplacone-nieskonczone". Czy to nie daje choć trochę do myslenia? Przeciez to sąsiadująca inwestycja. Nawet jakby deweloper byl inny to powinna sie zapalic zolta lampka ostrzegawcza. Dlaczego nieskonczone? Moze dzialka na na ktorej blok stanal ma nieunormowana sytuacje prawna? I moze to takze miec skutek na wszystkie inwestycje wokol...
                      Przyklady z Leopardem sa nieadekwatne bo to byly inne czasy, srodek boomu mieszkaniowego kiedy to nikt sie nie spodziewal takich numerow ze strony deweloperow. Wiadomo, niczego nie mozna byc pewnym, ale w przypadku Zielonych Klinow sytuacja byla latwa do przewidzenia. Wystarczylo pogooglowac albo popytac przechodniow...
                    • Gość: blabla Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 13:59
                      bo nie zasługujecie na współczucie. Za własny brak rozsądku (delikatnie mówiąc) zapłacicie na szczęście sami. Można było poczytać w internecie, można było przed zakupem iść do prawnika i wydać 1000zł, a można też było w ciemno wywalić kilkaset tysięcy złotych. Dla niektórych to drobiazg, a niektórzy przed wydaniem takiej kwoty wszystko sprawdzają i pakują się na mine.
                      • Gość: jasecurka Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.180.169.113.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.11.11, 10:30
                        Niezaprzeczam że to MÓJ BŁĄD I BRAK ROZSĄDKU. Ale myślę że leżacego się nie kopie. teraz to mi już nic nie da użalanie się. Nie wiem co dalej będzie. Robimy korektę aktu notarialnego, zgadzają się na karyy umowne i pewne ustępstwa. deweloper nie jest może jak INTER-BUD ale pcha to do przodu, powoli i mozolnie ale jakos to idzie. termin wyznaczyli na 31 grudnia. Bedą płacić za moje kosztu wynajmu mieszkania bo nie oddali w terminie. takie sa prwane ustalenia na dzień dzisiejszy między Mną a Deweloperem. Nie wiem jak inni "malorozsądkowi" kupujacy ale moja sytuacja własnie tak sie przedstawia. Czy jest to cos co powinno cieszyć? Mnie tak, bo równei dobrze mogliby sie zwinąć i zostawić mi przysłowiową "dziure w ziemi".
                        A jeśli jest tu ktos kto ma taką sytuacje jak ja - prosze o wypowiedź, ale rzeczową, nie "że jestem głupia, idiotka itp" tylko jakie powział decyzje czy sposób rozwiązania problemu. szum, że "trzeba bylo, brak rozsądku, niedoinformowani" to już teraz musztarda po obiedzie. Nie mam na to czasu żeby bić się teraz w piersi i krzyczeć "MEA CULPA". A jeśli ktroyś z Państwa nie chce pomóc - to proszę mnie nie obrażać, nie dogadywać i bez sensu glupot nie pisać.
                        Bo na plotki i biadolenie możemy sie umowic w barze przy piwku a nie tutaj.
                        • Gość: PAN Re: zielone kliny co to za spółka IP: 212.160.172.* 22.11.11, 15:10
                          Byłem na miejscu ,brak materiałów budowlanych i robotników termin grudzień 2011 nierealny
                • Gość: blabla Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 09:28
                  widziały gały co brały.
    • Gość: zig Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.play-internet.pl 02.12.11, 17:50
      Jak sądzicie, czy do wakacji skończą tą inwestycję? Chodzi mi o najbardziej zaawansowany blok 19H. Pytam zarówno sąsiadów z bloków obok, którzy widzą co się dzieje na budowie, jak i przyszłych mieszkańców, którzy widzą postępy robót w swoich mieszkaniach. Pośpiechu nie widać zarówno wśród ewentualnych kupujących (wiele mieszkań czeka na właściciela), jak i (z tego co tutaj czytam) - sprzedających...
      • Gość: ho Re: zielone kliny co to za spółka IP: 194.156.44.* 04.12.11, 17:36
        nie skończą :( codziennie obserwuję. Nie ma siły sprawczej
        • Gość: gosc_portaluX Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 17:57
          Dzis robilem porzadki i wyrzucilem gazete z reklamą tej inwestycji. Tłustym drukiem było napisane "ODBIORY - CZERWIEC 2011" :-)
          • Gość: jasecurka Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.noc.fibertech.net.pl 04.12.11, 21:24
            Witam!
            A w jakiej gazecie - niestey wiem z pewnego źródła, że nie daja ogłoszeń w gazetach ze względu na problemy z płatnościami za emisję ogłoszenia. Co do terminu - nie wiem czy będą przedlużać, w moim akcie notarialnym sa w stanie podpisac tzw. Kary umowne. myslę ze ich nie bedzie na to stac. Ale juz sama nie wiem. Bede w tym tygodniu w ich biurze i w sprawie swojego nieszczęsnego mieszkania na budowie - wypada mi wizytacja swojego mieszkania, co jest co było a czego nie ma (i pewnie tego czego nie ma bedzie najwiecej). Jesli jest tu na forum ktos kto kupił mieszkanie w bloku 19H prosze o kontakt na maila: zofca@interia.pl
            • Gość: gosc_portaluX Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 22:10
              "Krakowski Rynek Nieruchomości" nr 02/2011
              • Gość: jasecurka Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.noc.fibertech.net.pl 04.12.11, 22:36
                ano tak:) Ja juz wprzyszłosc zaczęłam lecieć:) i zakoodowałam że CZERWIEC 2012... zgadza się, mieli oddac w czerwcu 2011r. póxniej we wrześniu, a teraz w grudniu... Czekamy nadal...
                • Gość: Informator społecz Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.net 06.12.11, 14:54
                  Szanowni Państwo, juz wcześniej to pisałem ale napisze jeszcze raz.
                  Co z tego że deweloper Zielone Kliny (,,Univers Art'') wpisują w Akty Notarialne Państwu że będą płacić odsetki? Co z tego że macie takie zapisy oni mogą wszystko Wy nie możecie nic od nich wyegzekwować no chyba, że będziecie wchodzić na hipotekę bloku 19H i pogrążać swoich przyszłych sąsiadów chyba to jest droga, która z doświadczenia ma jakiś sens.
                  Co więcej chyba nic nie możecie zrobić…..

Co do wprowadzania się do swoich mieszkań to moim zdaniem do końca roku 2012 się nie wprowadzicie…. A jak by się udało to bez infrastruktury, bez pozwolenia na użytkowanie, bez podłączonej wody, gazu, prądu – gwarantuje to Wam że tak będzie. Z moich ostatnich obserwacji do zrobienia zostało wiele, lepiej bardzo wiele.

Proszę sobie wyobrazić jak mają zrobić infrastrukturę w około bloku 19H jak musi tam ciężki sprzęt dojeżdżać do roku 2015!!!!!? Po kostce aby za chwile były protesty, abyście mieli im za złe, itd., dlatego nie zrobią infrastruktury ani przy bloku 6, 7, 8, 9 aż zakończa inwestycję w całości wybudowania tego grajdołku a to jeszcze czasu upłynie…… żal mi nas. Ale co zrobić żyjemy w takim kraju gdzie deweloper może wiele.
                  • Gość: Informator społecz Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.net 06.12.11, 14:55
                    Jeszcze jedno nie zapłaca nawet kar umownych, nie będą płacić za wynajmowane mieszkania, nie będą płacic za nic abyśmy niemieli złudzeń.
                    • Gość: On Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.t-mont.net.pl 08.12.11, 02:54
                      kapitał spółki wynosi 100000zł z czego wam zaplaca?? odpowiadaja tylko do wysokosci kapitału, pierwsi będą wykonawcy i podwykonawcy, czy cos zostanie ja wiem ze nie... krótko mówiąc pupa blada... budowa stoi bo wykonawca nie bedzie pracował za darmo( jak wiekszosc z nas).
                      • Gość: klient Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.play-internet.pl 07.08.12, 13:30
                        bylem u prawnika skonsultowac sytuacje tego dewelopera,owszem duzo sie pisze negatywnie o tej firmie ale w rzeczywistosci nie ma tam nic niepokojacego i sytuacja firmy wyglada dosc stabilnie.Zdecydowalismy sie z zona zakupic u nich mieszkanie zwlaszcza ze ceny maja bardzo atrakcyjne z powodu braku u nich kredytu inwestycyjnego
                        • Gość: mieszkaniec Re: zielone kliny co to za spółka IP: 139.149.1.* 07.08.12, 14:10
                          brak kredytu???
                          Może inwestycyjnego.
                          A w księgi wieczyste ten prawnik wogóle patrzał????
                    • Gość: Ziki Re: zielone kliny co to za spółka IP: 67.159.5.* 12.12.11, 20:25
                      Mieszkańcy Bartla 19e też maja w aktach kary umowne i co?I nic sprawy wygrane w sądach komornicy i dalej nic nie maja ani złotówki od paru ładnych lat. Blok ma chipotekę na pare milionów.To tak co by nie mieć złudzeń.
                    • Gość: gosc_portaluX dzisiaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 14:04
                      .. zrobilem sobie jogging kolo inwestycji. Praca wre aż miło. Kilku robotników coś konsultowało przy "wjeździe do garażu". Dwóch coś dłubało przy balkonach. Pogoda piękna i nawet fajne tereny do biegania (dopóki czegoś tam nie postawią).
                    • Gość: UWAGA WAŻNE Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.ip.netia.com.pl 12.07.12, 23:13
                      Ludzie nie dajcie się ogłupiać! Trzeba tą sprawę zgłosić czym prędzej do Prokuratora! Universum vel Zielone Kliny to oszust jakich wśród deweloperów wielu. Wesół z żoną byliśmy bardzo bliscy zakupu u nich mieszkania w maju zeszłego roku w programie "rodzina na swoim". Mieliśmy już przygotowane 5000 PLN na rezerwacje, ale poprosiliśmy o zbadanie tej spółki znajomego prawnika i tu nastąpił dla nas SZOK (!!) Ta spółka to przekręt w biały dzień, na oczach radnych z dzielnicy i urzędu miasta. Nikt nic z tym nie robi we władzach, bo ponoć właściciel U vel ZK ma dobre biznesowe relacje z grubymi rybami z PO/RP. Kolejni ludzie wpadają w tą pułapkę i tracą częstokroć oszczędności całego życia - bo nie okłamujmy się ta inwestycja nie będzie skończona ani w 2013, 14 ani nawet w 2020 roku... Szkoda że w tym kraju za rządów Tuska tylko oszust i złodziej może spać spokojnie, a zwykły uczciwy obywatel musi trząś się o swoje ciężką pracą zarobione pieniądze. Deweloperzy, Firmy Budowlane, Biura Podróży - to tylko wierzchołek góry lodowej Tuskolandu czyli liberalnej wolności bez żadnej odpowiedzialności. Kiedyś straszyli mnie Kaczyńskim, Ci którzy bali się zdemaskowania swoich ciemnych interesów. Przemyślcie tą moją głębsza refleksję. I NIE KUPUJCIE TYCH MIESZKAŃ !!! Pozdrawiam
                  • Gość: zk Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.183.220.121.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.07.12, 20:23
                    Jest jedno pozwolenie na budowę wiec musi być całość skończona!!! można to sprawdzić w umowie aktu not. zielonych klinów.
                    • Gość: sąsiad Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 11:48
                      Myślę, że ci, którzy kupili lub chcą kupić mieszkanie od spółki ZK, powinni wiedzieć, że ma ona zobowiązania finansowe wobec U, który właśnie upadł. Syndyk na spotkaniu z mieszkańcami mówił o kwocie 10mln.
            • Gość: zofca@interia.pl Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.180.88.103.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.01.12, 18:48
              Witam
              Kupiliśmy mieszkanie w bloku 19H szukamy
              też ludzi którzy są w podobnej sytuacji,w zasadzie od 2-tygodni nie możemy dorwać prezesa ani osoby która powie nam co dalej będzie z tym blokiem.Jeżeli P coś wie na ten temat prosimy o inf
              pozdrawiam mój nr tel 604624952
      • Gość: bowa Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.mofnet.gov.pl 11.01.12, 15:18
        Szukając mieszkania na początku roku trafiłam również i na tę inwestycję. Zrobiłam nawet rezerwację zapłaciłam 5000zł i jakoś coś mnie zaciekawiło i zacząłam szukać informacji na ich temat i oczywiście okazało się to o czym wszyscy piszą na tym formu. Zerwałam umowę, na szczęście pieniądze mi oddali. Ale nie do tego zmierzam, znalazłam innego dewelopera, którego inwestycja nie była w marcu 2011 nawet w połowe tak zrealizowana jak ta na zielonych klinach (którzy rzekomo mieli oddawać mieszkania w czerwcu 2011), tylko, że paradoskalnie obecnie ja już mieszkam w moim nowiutkim mieszkanku!!!! a na zielonych klinach budowa ciągle w toku. Nie wiem czy te kilka tysięcy różnicy na mieszkaniach są warte tego czekania, niepewności itp!!!! Jak tylko możecie to szukajcie innych inwestycji bo szkoda czasu i pieniędzy.
    • Gość: ? Re: zielone kliny co to za spółka IP: 77.236.16.* 07.12.11, 05:38
      was is das: "mikołajki" ????
    • Gość: Informator społecz Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.net 07.12.11, 12:01
      Do [jasecurka] - proszę się nie denerwować ,,łatwo powiedzieć- wiem coś o tym'' ale nie warto trzeba przyjąć to na klatę. Ja walczę w Universem Art - ,,Zielone Kliny'' juz spory czas i wiem, że ta walka o słuszność sprawy jest mozolna ale warta grzechu. Nie dostanie Pani ani grosza ale warto zainwestować w prawnika, najlepiej aby zebrała w tym momencie Pani wszystkie osoby, które kupiły mieszkanie w 19H i wyjaneły prawnika aby Was reprezentował gdyż sami indywidualnie sobie nie poradzicie. Prosze mi zaufać, wiem co mówię. Po tym etapie iść do Sądu z racji nie wykonanie terminowo to co w Aktach Notarialnych macie Państwo wpisane i takimi argumentami można coś wskurać, to dobra rada i już przerabiana na Univers Art - działa. A tak z ostatnich obserwacji to robią już tylko ruchy takie jak wcześniej na budynku 6A a więc pozorowane, jak ktoś przyjedzie to aż żal patrzeć natych pracowników gdyż jakby był materiał, wróc jakby były pieniadze to bardzo szybko by tam się zaczeło dziać a tak to stoi i kolejne bloki nieskończone będa stały....
      • Gość: jasecurka Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.noc.fibertech.net.pl 08.12.11, 09:20
        Dziekuje za radę w imieniu swoim i innych mieszkańców. Ochłonelam i po prostu do sprawy musze sie zabrać konstruktywnie. a jak nie, to "jesień średniowiecza" z tej spółki zrobię i wszystkimi jej pracownikami. Choćbym miała iść za to siedzieć. ehh.. Zobaczymy, na razie czekam na spotkanie i rozmowę z Panem Byłym Prezesem. Ciekawe jakie nowości mi przekaże...?
        • Gość: klient Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.11, 20:50
          Jako że zbliżają się święta, życzę firmie Univers = Zielone Kliny, by szefowie wreszcie przemówili ludzkim głosem- w Wigilię, jak wieść niesie, nawet zwierzęta to robią. Klientom zaś, czyli też sobie, wytrwałości w walce o prawdę i o swoje.
          • Gość: gosc_portaluX Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.124.8.226.szara.net.pl 20.12.11, 11:45
            Powodzonka.

A co tam w ogóle na Bartla słychać ciekawego?
            • Gość: jasecurka Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.noc.fibertech.net.pl 21.12.11, 10:26
              Na bartla praca trwa.
              Byłabym niesprawiedliwa twierdząc, że nic sie nie dzieje. Przepraszam Zielone Kliny za niestosowne i krzywdzące komentarze. Emocje nie sa dobrym doradcą a jedynie konstruktywne i chłodne myślenie.
              Dla zainteresowanych odsyłam na stronę www.osiedlezielonekliny.pl/zdjecia_z_budowy.html - stan faktyczny. Sprawdzone, potwierdzone.
              I bynajmniej nie jest to post napisany "pod naciskiem" czy też "na wniosek".
              Obiektywnie stwierdzam, że poslizg jest znaczny, termin oddania przesuniety, ale praca trwa i postępy są. Trzymam kciuki za siebie i innych (przyszłych) mieszkańców Bartla 19H, za cierpliwość, a za Zielone Kliny za terminowe oddanie inwestycji.
              • Gość: ? Re: zielone kliny co to za spółka IP: 77.236.16.* 21.12.11, 16:18
                stwierdzam obiektywnie

pewne nieścisłości logiczne w wypowiedzi ob. Jascurki....
                • Gość: Informator społecz Re: zielone kliny co to za spółka IP: 176.31.202.* 22.12.11, 11:22
                  No nie wiem co się stało ale jak widzę to jakieś dobre słowa o Zielonych Klinach??? Niesamowite!!!
                  Proszę Państwa na tym etapie co jesteście pamiętam swoje mieszkanie od Universu i powiem szczerze że jeszcze minimum rok czasu abyście Państwo się wprowadzili.
                  Przykro to mówić bo Święta za pasem ale pisze prawdę, gdzie infrastruktura, gdzie podłącza- gaz, woda, prąd, odbiór wodno kanalizacyjny? Gdzie dziedziniec?
                  Później Państwa odbiory mieszkań – przekazywanie ich przez przedstawiciela Zielonych Klin=Universu, a będą błędy w położeniu parapetów- wypukłości, będą błędy w prostocie ścian, będą błędy w stolarce okiennej, będą błędy w ościeżnicach i krzywych drzwiach.
                  I też nasuwa się pytanie czy odbierzecie takie mieszkania? Pewne rzeczy przepuścicie ale budynek musi być uzbrojony w przyłącza a znając dewelopera albo ich nie zrobi i trzeba samemu się starać o to albo będą chcieli zrzucić to na Was – zapłatę.
                  Ot to cała prawda.
                  • Gość: gosc_portaluX Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.124.8.226.szara.net.pl 23.12.11, 08:55
                    Zgadzam sie z przedmówcą. Tak patrzę na stronkę co zostało ostatnio zrobione i widzę: tynki, tynki, tynki, parapety, wylewki, kawałek dachu... wykonanie tego to nie są wielkie koszty. Każdy kto sam budował dom przyzna, że postawienie budynku w stanie zamkniętym, otynkowanie go i zrobienie wylewek to dopiero 1/3 pracy. Bo tak jak przedmówca napisał najdroższe jest wykonanie instalacji elektrycznej (okablowanie wraz z całą elektroniką, rozdzielnicami jest cholernie drogie), kanalizacji, ogrzewania, wentylacji... nie wspominając o całej infrastrukturze zewnętrznej i parkingu podziemnym :-). Ale Univers o tym dobrze wie, stąd też tak rychło zabiera się za ocieplanie budynku, żeby zrobić złudzenie, że budynek prędziutko zostanie oddany...
                    • Gość: kupilem Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.play-internet.pl 24.12.11, 02:03
                      Panowie przedmówcy! Wszystko wiecie! To jaka będzie 6-tka w totka za trzy miesiące? Pewnie to też wiecie?
                      Okablowanie i przylacza są. Inaczej nie byłoby tynkow i wylewek.
                      Też tam kupilem. I jakos mnie zgaga nie pali.
                      Poogladajcie "boba budowlanca. Tam buduja na miare waszej wiedzy o temacie. Pa!
                      • Gość: gosc_portaluX Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 09:08
                        Prezesi Universu na pewno się ucieszą jak przeczytają to co napisałeś. Skoro mają takich wyluzowanych klientów, których zgaga nie pali, ba, którzy nawet dziękują im za to, że ktoś im parapety i wylewki zrobił w jednej klatce pół roku po terminie to nie będą się tak bardzo spieszyć z oddaniem budynku :-)
                        • Gość: Informator społecz Re: zielone kliny co to za spółka IP: 176.31.202.* 27.12.11, 09:28
                          Chciałbym zwrócić się do niku ,,kupiłem'' – człowieku co Ty piszesz?
                          Ja i jak widzę parę innych osób próbują Wam uzmysłowić, że tego mieszkania nie będziecie mieli tak szybko jak sobie myślicie ale są tacy jak Ty którzy bałamucą innych formuowiczów…. I wciskasz im kit, że za chwilę za moment będą odbierać mieszkania.
                          Bądź człowiekiem….!!! Nie kłam, pisz prawdę, trzeba mieć świadomość, iż tych mieszkań ludzie nie odbiorą przynajmniej jeszcze rok czyli do grudnia 2012.
                          Jest sporo do zrobienia i ,,gość portaluX’’ ma rację pisząc że do zrobienia jest sporo.
                          Wystarczy jak przyjedziesz teraz na tą budowę i spokojnie wejdź sobie na nią gdyż nie jest zabezpieczona, a ochrona (jaka ochrona?) i sam przejdź sobie po budowie i zobaczysz jak to wygląda – brakuje większości rzeczy!!! Podejdź później do wykończonych bloków i zobaczysz ile jeszcze pracy zostało.

To co teraz robią to mydlenie oczu ludziom jak i mi wcześniej, myślałem że już w 2008 IV kwartał odbiorę mieszkanie było ono na podobnym etapie co u Was i wiesz kiedy je odebrałem? W 2010 roku i to prawie siłą bez całkowitego uzbrojenia, bez przyłączy i dziedzińca! Wszystko musieliśmy sami załatwiać, za wszystko sami płacić, a Univers tylko umie pieniądze wykładać na Sady i prawników za chwile i Ty się przekonasz jak zaczniesz telepać gaciami bo nie będzie wystarczało Ci na życie a mieszkania nadal nie będziesz miał – wtedy zaglądnie bezradność w Twoje oczy i jak nawoływałem wcześniej jak teraz nic nie zrobicie to później tym bardziej nic Wam się nie uda.
                          Zbierzcie się w jedność i idźcie do gazet, radia, telewizji i mówcie jak jest. Zatrudnijcie prawnika, który nie jest związany z świadkiem Krakowskim (wiadome o co chodzi) i działajcie abyście mogli odebrać te mieszkania i nimi się cieszyć.
                          Powodzenia
                          • Gość: Kurczak Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.11, 02:01
                            Czy jest jakieś forum bloków Zielone Kliny ? Ja tam sam nie wiem może lepiej założyć forum i publikować zdjęcia i opinie wzajemnie się informować o postępach. Razem działać w dobrej wierze. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów z Bartla ;). Ciekawe ile jeszcze jest wolnych mieszkań ?
                            • Gość: pracownik POLDROB Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.117.119.217.in-addr.arpa 31.12.11, 10:25
                              po co ci ta analiza ekonomiczna spolki, rozumiem ze odlozyles troche milionow i chcesz kupic troche udzialow w w/w spolce.Obawiam sie jednak ze nie podolasz temu wyzwaniu skoro juz na na wstepie masz problem z ustaleniem ilosci mieszkan do sprzedazy...moze lepiej byloby dla ciebie zyc w epoce prl-u,tam bylo modne podejmowanie spolecznych inicjatyw...
                              • Gość: kupilem Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.play-internet.pl 01.01.12, 10:28
                                Twój pomysł żeby zamknąć tą budowę jest czasochłonny. Ja tyle czasu nie mam żeby dymić na własną szkodę! Co zwojowaleś - pochwal się???????
                                • Gość: Francuz Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.vectro.com 05.01.12, 17:29
                                  "Panowie przedmówcy! Wszystko wiecie! To jaka będzie 6-tka w totka za trzy miesiące? Pewnie to też wiecie?
                                  Okablowanie i przylacza są. Inaczej nie byłoby tynkow i wylewek.
                                  Też tam kupilem. I jakos mnie zgaga nie pali.
                                  Poogladajcie "boba budowlanca. Tam buduja na miare waszej wiedzy o temacie. Pa!"

Oj, wyczywam klakiera z biura pod dębami. Tak się wam tam nudzi, że już nic nie macie innego do roboty? Nic dziwnego, tylko do tego się nadajecie, żeby mydlić ludziom oczy.
                                  Ja tam jestem za tym, żeby wszyscy wykupili te wasze mieszkania, nawet te w klatkach bez wylewki , nawet te w tym drugim, nie otynkowanym bloku. Statystycznie w końcu traficie na gościa, który w obliczu waszych matactw i utraconych pieniędzy nie wytrzyma i was wyzabija.
                                  To, że zielone kliny to univers bis to nie żadna tajemnica, nawet w oficjalnych papierach się do tego przyznajecie. Metody też jak narazie podobne - rosnące opóznienie, minimalna ilość pracowników na budowie, zagraniczny ( a zatem nieuchwytny) prezes, klakierzy przedstawiający patologię jako normę i tłumaczący dewelopera na forach.

Na nowy rok życzę temu żałosnemu developerowi (ZK) i wszystkim jego prawdziwym klientom, żeby do końca 2012 udało się skończyć budynek. Żadna to satysfakcja, gdy się patrzy na cudze nieszczęście. Jesli jednak marionetkowi prezesikowie zapragną zrobić z wami to co z waszymi poprzednikami z budynków 19e i 19f a także swoich innych chybionych inwestycji jak na wybickiego czy zielonym ruczaju to niech lepiej Bóg ma was w swojej opiece, bo w tym kraju nikt wam nie pomoże, czy to odzyskac włożoną kasę, czy wywalczyć swoje prawa, odszkodowania itd
                                  • Gość: chętny na zakup Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.12, 22:00
                                    Czy jest jakaś realna data odbioru tych bloków z Zielonych Klin ? Ja bym chciał kupić tutaj mieszkanie ale boję się kolejnej obsówki. Widzę że kolejny podawany termin na koniec I kwartału 2012 jest mało realny skoro już 3 razy o kwartał przesuwają datę zakończenia budowy. Lepiej jakby podali np : 3 kwartał 2012 i go dotrzymali . Wtedy każdy by wiedział że będzie we wrześniu 2012 i już. Poczekam jeszcze 3 miesiące i może jak już będzie wybudowane to kupię bez ryzyka . Pozdrawiam wszystkich forumowiczów zwłaszcza tych obeznanych w temacie :)
                                    • Gość: ? Re: zielone kliny co to za spółka IP: 77.236.16.* 06.01.12, 06:40
                                      chętny, ty lepiej bez kupowania udaj się trochę dalej

do takiego dużego kompleksu małych budynków w parku przy ul .Kobierzyńskiej..

może tam Ci pomogą ?
                                  • Gość: kupilem Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.play-internet.pl 08.01.12, 16:59
                                    Kolego Francuz - w tym biurze byłem dwa razy , potem na podpisaniu umowy u notariusza. I płacz sobie, że nie będę histeryzował razem z Tobą. Tez chcę się tam szybko wprowadzić. I dlatego wolę, żeby tacy jak ty nie dymili, bo mi to nie pomoże.
                                    • Gość: Franek Francuz Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.vectro.com 09.01.12, 02:30
                                      Kolego Francuz - w tym biurze byłem dwa razy , potem na podpisaniu umowy u notariusza. I płacz sobie, że nie będę histeryzował razem z Tobą. Tez chcę się tam szybko wprowadzić. I dlatego wolę, żeby tacy jak ty nie dymili, bo mi to nie pomoże.

Ja płakać nie muszę, ale ty pewnie jeszcze nie raz bedziesz miał okazję.
                                      Jesli chodzi o wiedzę o omawianych spółkach to jestem o 4 lata przed tobą. W związku z czym proponuje minimum szacunku lub poszerzanie swojej wiedzy nt. stanu realnego inwestycji tworzących tzw. "osiedle za fortem", co w niedalekiej przyszłości ci się przyda. Przeszkadza ci, że burzę twój spokój i poczucie samo-zadowolenia?
                                      Moje wpisy nie szkodzą ani tobie ani innym klientom, bo jesli już kupiliście to jedziemy wszyscy na poniekąd tym samym wózku. Uczulam na nieprawidłowości, na które powinniście zwracac uwagę, bo już troche uzbierało się osób, które przez swój brak ostrozności czwarty, piąty rok płacą raty bez możliwości wprowadzenia się do swoich mieszkań.

Jedyny podmiot, który mógłby odebrac mój poprzedni post jako "dymienie" i tak by pewnie jak zwykle go nazwał to biuro handlowe pod dębami, więc odpuść i nie dekonspiruj się w tak banalny sposób jak to robisz. Zaliczyłem kiedys takie gadki nomen omen przy "zielonym ruczaju", a tak swoją droga podobna nazwa, nie? Poczytaj sobie ich forum do poduszki.
                                      • Gość: Informator społecz Re: zielone kliny co to za spółka IP: 176.31.202.* 11.01.12, 15:08
                                        Nie chcę nikogo denerwować ale z informacji, które uzyskałem ale zamknęli biuro Universu, a więc zaraz mogą zamknąć i biuro Zielonych Klin!
                                        I gdzie teraz będą ludzie chodzić aby coś od nich uzyskać?
                                        • Gość: gosc_portaluX Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.124.8.226.szara.net.pl 11.01.12, 15:14
                                          co za firma... nóż się w kieszeni otwiera. Profesjonalizm na poziomie zero.
                                        • maziagh Re: zielone kliny co to za spółka 11.01.12, 22:45
                                          Racja - biura nie ma !!! info potwierdzone z kilku źródeł! pracownicy na wypowiedzeniach!.
                                          • Gość: naiwni Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.min-pan.krakow.pl 12.01.12, 11:14
                                            Witajcie kochani forumowicze. Też chciałabym się podzielić uwagami na temat ZK po to, żeby nikt więcej nie dał się skusić na ich ładne gadanie... Jesteśmy jednym z tych młodych małżeństw, które zdecydowało się kupić u nich mieszkanie, jednak w porę się opamiętaliśmy, a w zasadzie bank sprowadził nas na ziemię, bo nie udzielił nam kredytu właśnie z powodu dewelopera, który po wywiadzie i wizji lokalnej przeprowadzonej przez bank okazał się niewypłacalny i niewiarygodny. ZK są nam winni 5 tys zadatku, termin zwrotu upływa 14 stycznia... Dziś pan Piotr W. z biura stwierdził, że nie rozumie mojego niepokoju bo jeszcze mają 2 dni na wypłatę i wcale nie muszę im o tym przypominać!ja sądzę, że oni nawet takich sum nie posiadają!!!długo by opowiadać i pisać...Jeżeli ktoś jeszcze by miał wątpliwości to NIE POLECAM, A WRĘCZ ODRADZAM I PRZESTRZEGAM!!! Pozdrawiam i trzymam kciuki za tych, którzy są już na takim etapie, że nie mogą się wycofać..
                                            • czarny-tytyryty Re: zielone kliny co to za spółka 13.01.12, 14:59
                                              Gość portalu: naiwni napisał(a):

> Witajcie kochani forumowicze. Też chciałabym się podzielić uwagami na temat ZK
                                              > po to, żeby nikt więcej nie dał się skusić na ich ładne gadanie... Jesteśmy jed
                                              > nym z tych młodych małżeństw, które zdecydowało się kupić u nich mieszkanie, je
                                              > dnak w porę się opamiętaliśmy, a w zasadzie bank sprowadził nas na ziemię, bo n
                                              > ie udzielił nam kredytu właśnie z powodu dewelopera, który po wywiadzie i wizji
                                              > lokalnej przeprowadzonej przez bank okazał się niewypłacalny i niewiarygodny.
                                              > ZK są nam winni 5 tys zadatku, termin zwrotu upływa 14 stycznia... Dziś pan Pio
                                              > tr W. z biura stwierdził, że nie rozumie mojego niepokoju bo jeszcze mają 2 dni
                                              > na wypłatę i wcale nie muszę im o tym przypominać!ja sądzę, że oni nawet takic
                                              > h sum nie posiadają!!!długo by opowiadać i pisać...Jeżeli ktoś jeszcze by miał
                                              > wątpliwości to NIE POLECAM, A WRĘCZ ODRADZAM I PRZESTRZEGAM!!! Pozdrawiam i trz
                                              > ymam kciuki za tych, którzy są już na takim etapie, że nie mogą się wycofać..

Witam wszystkich raz jeszcze chciałabym serdecznie przeprosić firmę Zielone Kliny za słowa umieszczone w powyższym poście (autorstwa "naiwni") i publiczne, bezzasadne oczernianie dewelopera. Zwrot pełnej kwoty zadatku, zgodnie z zapisami aktu notarialnego, nastąpił w terminie. Pozdrawiam
                                            • Gość: naiwni Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.min-pan.krakow.pl 13.01.12, 15:07
                                              Witam wszystkich raz jeszcze chciałabym serdecznie przeprosić firmę Zielone Kliny za słowa umieszczone w powyższym poście (autorstwa "naiwni") i publiczne, bezzasadne oczernianie dewelopera. Zwrot pełnej kwoty zadatku, zgodnie z zapisami aktu notarialnego, nastąpił w terminie. Pozdrawiam
                                              • Gość: gosc_portaluX Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.rom.net.pl 13.01.12, 15:45
                                                Mieszkania też oddają w terminie? Zgodnie z zapisami w aktach notarialnych?
                                            • Gość: misiek Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.play-internet.pl 20.01.12, 19:39
                                              I jak zrobili Ci zwrot zadatku?
                                              Nam oddali z opóźnieniem ok 2 tyg. jakiś miesiąc temu :-) Miałem podobną sytuację też tam chciałem kupić mieszkanie ale się wycofałem po opiniach kilku banków do których złożyłem wnioski.
                                          • qzgzf3 Re: zielone kliny co to za spółka 13.01.12, 22:16
                                            Niestety mój prawnik to potwierdził. Ma ktoś akt własności na garaż czy tylko notarialne przedwstępne z udziałem?
                                            • Gość: polewacz Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.play-internet.pl 13.01.12, 23:41
                                              Chodzi Ci o przeniesienie własności? Podobno są ksi. wiecz. na mieszkania?
                                              • Gość: jasecurka Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.noc.fibertech.net.pl 14.01.12, 20:02
                                                Potwierdzam, mieszkania mają założone księgi wieczyste - sprawdzone przez mojego prawnika.
                                                • Gość: Informator społecz Re: zielone kliny co to za spółka IP: 176.31.202.* 16.01.12, 14:12
                                                  Jak widzę to gościa o niku ,,naiwni'' musieli dopaść prawnicy Zielonych Klin, że tak szybko przeprosił w Internecie za to co napisał. Pamiętam jak i nas tak szargali po sądach. Sprawa jest prosta Zielone kliny i Univers Art. mogą nie wywiązać się z zapisów w umowach, aktach notarialnych czy innych dokumentach i to jest naturalne i normalne. Ale człowiek który został oszukany, okradziony z tego co miał w AN lub nie dostał w ogóle tego za co zapłacił to Ci deweloperzy Zielone Kliny i Univers Art. szybko płacą prawnikom na których wydają krocie aby uciszyć swoich ukochanych klientów. Powiedźcie mi dlaczego tak robicie? Przecież to my Wam daliśmy żyć godnie za nasze pieniądze i zaufaliśmy Wam że wybudujecie nam nasze mieszkania, a teraz Sądem nas straszyć i karami za pisanie prawdy?

Lepiej byłoby abyście te pieniądze przeznaczyli na zrobienie budynków przy Bartla. Każdy z nich wymaga dużego wkładu finansowego. Więc prosta rada pompujcie pieniądze w nie a nie w prawników i nie skarżcie ludzi którzy chcą podzielić się swoim doświadczeniem z Wami. Jakbyście byli ok to na pewno nikt złego słowa o Was by nie napisał.
                                                  Dziękuję
                                                  • Gość: Klient Re: zielone kliny co to za spółka IP: 176.31.202.* 18.01.12, 11:39
                                                    Co tu taka cisza? Czy ktoś wie co się dzieje z biurem Zielonych Klin czy oni nadal są otwarci bo słyszałem że ich matka Univers Atr już nie?
                                                    Proszę o informację gdyż żywo jestem zaineresowany tą informacją.
                                                  • Gość: jasecurka Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.noc.fibertech.net.pl 19.01.12, 09:10
                                                    Są otwarci. Biuro działa normalnie, nadal trwa sprzedaż mieszkań. Nie ma powodów do obaw. Sprawdzone przez prawnika.
                                                  • Gość: gosc_portaluX Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.rom.net.pl 19.01.12, 09:28
                                                    - budowa ma ponad 6-miesieczny poslizg (i konca nie widac)
                                                    - poprzednia budowa niezakonczona i obciążona hipotecznie
                                                    - prezesi zakladaja w niewiadomym celu spolki-corki
                                                    - prezesem jest jakiś pionek o grecko-cypryjskim nazwisku
                                                    - firma nie ma pieniedzy zeby utrzymac poprzednie biuro
                                                    - firma nie ma pieniedzy na reklame, chocby w prasie

Ale prawnik sprawdzil ze wszystko w porzadku, mozna kupowac mieszkania. Smialo! Póki są otwarci 9.00-17.00, bo za pare miesięcy będzie gorzej z dostępnością przedstawicieli firmy.
                                                  • Gość: Informator społecz Re: zielone kliny co to za spółka IP: 176.31.202.* 19.01.12, 11:11
                                                    Tak, tak ja też śmiało potwierdzam kto nie ma co robić z pieniędzmi kupujcie puki otwarte biuro bo nie znamy dnia ani godziny jak i to zostanie zamknięte.
                                                    Jak prawnik sprawdził to gitara, pytanie czy sprawdził ilu ludzi jest na budowie i czy w ogóle coś robią? Czy praca wre?!
                                                    Bo wydaje mi się że to jakoś tak pomału zamiera… ale prawnik sprawdził więc nie ma obaw.

Gość (w domyśle czytaj prawnik) wie co robi, mówi ludziom że wszystko jest ok aby mieć na lata pracę za która będzie brał pieniądze, aż miło będzie mu się robiło na duszy jak jeden za drugim klientem będzie szedł do niego. Człowiek ma łeb jak zarabiać pieniądze i jak naciągnąć ludzi którzy wzięli na całe życie kredyt.
                                                  • Gość: ja Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.home.aster.pl 19.01.12, 12:28
                                                    Widzę, że niektórzy popadają w paranoje, wszędzie widzą spisek. Zamiast wypisywać pierdoły zajmijcie się czymś pożytecznym.
                                                    Powodzenia w przyszłości.
                                                  • Gość: gosc_portaluX Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.rom.net.pl 19.01.12, 14:26
                                                    Nikt nie węszy spisku. Po prostu chcemy ostrzec potencjalnych klientów, żeby się zastanowili dwa razy zanim zainwestują tam oszczędności może i nawet całego życia (a przynajmniej 25-30 lat).

Bo czy to normalne, że klienci, którzy powinni się cieszyć z własnie kupionego mieszkania i ze spokojem czekać na odbiór wynajmują prawników, żeby obserwowali posunięcia dewelopera, który bez wyraźnego powodu przesuwa terminy odbioru w nieskończoność i zbywa klientów?

Wy chyba ludzie całe życie zadajecie się z jakimiś cwaniakami i wydaje wam sie, że to co robią Ci to po prostu norma w branży. A to nieprawda.
                                                  • Gość: jasecurka Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.noc.fibertech.net.pl 19.01.12, 21:04
                                                    Odpowiadam konkretnie na pytania. Pytano czy biuro działa- działa. sprzedaz mieszkań trwa. Spółka nie zgłosiła upadlości itp. w ostatnim tygodniu - więc uważam, że nie ma powodu do obaw w tym momencie. Nie bede w każdym poście powtarzała, że jest opóźnienie, bo z tego co widzę osoby aktywne to takie które nie sa tutaj od przyslowiowego "wczoraj". Wiem jak jest, ale nie muszę znowu tego wykrzykiwać. Konstruktywnie podchodze do sprawy. a jesli sie komuś nie podoba - trudno. A dla dociekliwych - nie jestm prawnikiem spółki ZK. Jestem ich klientem który od 6 miesiecy czeka na mieszkanie. Ale racja, co to kogo obchodzi. A zgadzam sie z przedmówcą - nie wypisujcie głupot i nie nakręcajcie atmosfery na forum. Nikomu to nie pomaga.
                                                  • Gość: Zygmunt August Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.vectro.com 26.01.12, 11:41
                                                    No kochani! Końcówka stycznia czyli koniec (którego to już?) terminu zakończenia waszej budowy! To jak? Wprowadzacie się? Nieee???
                                                    Coś zostało jeszcze do wykończenia? Wyleweczki są? A balustradki na klatkach? Domofoniki pozakładane, Stryszki pouszczelniane?
                                                    JEST SUKESIK?
                                                  • Gość: Eunucho Zaviloni Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.vectro.com 26.01.12, 11:46
                                                    "A dla dociekliwych - nie jestm prawnikiem spółki ZK. Jestem ich klientem który od 6 miesiecy czeka na mieszkanie. Ale racja, co to kogo obchodzi. A zgadzam sie z przedmówcą - nie wypisujcie głupot i nie nakręcajcie atmosfery na forum. Nikomu to nie pomaga. "

Jascurecka-Cencka
        • Gość: gość Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.krawarkon.pl 27.01.12, 14:08
          Witam, spodobał mi się Pani/ Pana zapał. Proszę o podanie adresu email. Chciałabym omówić bliżej sprawę. Anna
          • Gość: Informator społecz Re: zielone kliny co to za spółka IP: 176.31.202.* 28.01.12, 19:54
            I jak tu się nie zdenerwować?
            Ale jak się mówiło, że jest coś nie tak, ludzie tu pisali żeby nie wydawać pochopnych opinii
            A teraz no proszę upada Univers Art., ciekawe czy i ich córka Zielone Kliny też?
            Pewno zaraz znajdzie się paru chojraków, którzy zaraz napiszą że nie, żeby nie pisać i zaraz będą przepraszać za pisanie prawdy
            Tylko patrzeć, aż i Wy się zdenerwujecie….. i zasłonę dymna zdejmiecie i zaczniecie działać!
            Sąd, Prokuratura, Policja, Komornicy, Prawnicy – to zacznie być Waszym chlebem powszednim…
            • Gość: jasecurka Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.noc.fibertech.net.pl 30.01.12, 22:13
              Po poerwsze nie JASCURECKA tylko jasecurka:) Po drugie - jest tu ktos kto sie podemnie podszywa i pod mój adres e-mailowy wpisuje nie mój nr telefonu. Jest ktoś perfidny, i paskudny. Przestrzegam wszystkich - adres zofca@interia.pl nie ma nic wspólnego z telefonem podanym pod wpisem z nickiem "zofca@interia.pl". To mistyfikacja!!!!!
    • Gość: jasecurka Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.noc.fibertech.net.pl 03.02.12, 11:03
      Z racji tego, że forum stało się miejscem dziwnych pyskówek, sprzecznych informacji, miejscem działań osób drwiących sobie zarówno z Klientów spółki ZK jak i samej spólki ZK wydaje mi sie bezsensownym udzielanie jakichkolwiek informacji.
      Jesli kogokolwiek interesuje Inwestycja Osiedla Zielone Kliny myślę, że powinien zasięgnąć informacji osób faktycznych a nie wirtualnych nicków na tym forum. Może i częśc Państwa to kompetentni ludzie, ale sądząc po dyskusji - większość ma niezły ubaw i radochę macąc w głowach potencjalnych klientów jak i tych którzy juz kupili i chcieliby zasięgnąć rady i pomocy w swojej sytuacji.
      Jest to mój ostatni post na tym forum, każdy kolejny podpisany nickiem JASECURKA nie będzie mojego autorstwa.
      Bawcie się dobrze, jak wam forumowicze sprawia to taka radochę. Rada dla klientów terażniejszych i przyszlych - czytajcie forum, dedukujcie, ale myślcie trzeźwo i z dystansem, nie wszyscy maja rację.
      • Gość: iii Re: zielone kliny co to za spółka IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 03.02.12, 13:49
        JASECURKO! dziekowac, ze konczysz swoja pisanine, bo zalosc bierze! Wiekszosc ma racje, deweloper byl i jest nieuczciwy, wystarczy spojrzec na osiedle. Lepszych dowodow nie potrzeba nikomu. wszyscy, ktorzy obserwujemy slimaczaca sie budowe Bl.8,9 bardzo Wam wspolczujemy, a nie robimy pyskowek. Czas zastanowic sie nad soba, dobrym prawnikiem, a nie czas bronic NIEUCZCIWEGO DEWELOPERA!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka