Dodaj do ulubionych

Obcokrajowcy sprzedawali fałszywe sygnety

25.02.11, 19:46
Z ostatniej chwili:

Jadącego autostradą A4 polską kierowcę zatrzymano przy konstrukcji betonowej aby pobrać od niego myto za przejazd.
Nieznajoma kobieta świetnie mówiąca po polsku zabrała mu pieniądze i dała jakiś kwitek.
Wydarzenie powtórzyło się cztery razy.
Przejazd autostradą z Krakowa do Katowic i spowrotem kosztował kierowcę tyle co 10 dni jazdy po wszystkich autostradach innych krajów (np Austrii lub Węgier).

Kierowca postanowił zgłosić kradzież na Policję.
Poszkodowanych jest prawdopodobnie więcej - sprawa jest rozwojowa - mówi Jam Niemy, rzecznik prasowy Policji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Winiarski powinni jeszcze nałożyć mandat na tego 24-latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 20:43
      Przecież trzeba być kompletnym idiotą, żeby dać się nabrać na stary jak świat numer z tombakowymi sygnetami. :/

To podatek od głupoty, Romowie się niczym nie różnią od organizatorów Lotto albo ruletki.
      • Gość: lol Re: powinni jeszcze nałożyć mandat na tego 24-lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 20:50
        > Przecież trzeba być kompletnym idiotą, żeby dać się nabrać na stary jak świat n
        > umer z tombakowymi sygnetami. :/
        >
        > To podatek od głupoty, Romowie się niczym nie różnią od organizatorów Lotto alb
        > o ruletki.

no, nie maja pozwolenia na prowadzenie zbiorki ani gry losowej :)
        • Gość: Henryk Ź bo jesteśmy okupowani przez 3rp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 08:35
          na wszystko trzeba mieć pozwolenia, koncesje itp.

Ja jestem całym sercem za przedsiębiorczymi Romami. Mam nadzieję, że 24-latek się przynajmniej trochę wyleczył z głupoty i chciwości.
    • judaszowy stare wraca, ten numer ma ok 25 lat ... 25.02.11, 21:24
      z sygnetem wyciągniętym z zawiniątka starannie zapakowane :)

che che
      • Gość: gugcia0 mein Gott,zęby bolą,jaki to jest prowincjonalny IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 22:10
        kraj.Ktos kupuje od kogos jakies "złote " sygnetypo 200 zl,nie zna cen złota w świecie,gdyby znał to od razu by wiedział,że to przekręt.Ale nie,99% narodu woli oglądać seriale,nie mają pojęcia o niczym,zwykli rumuńscy Cyganie robią ich w konia od 50 lat.W PRL było to samo,szmuglowali ludzie tony towaru,kupowali tombak,fałszywe dolary w Burgas,itd.Byłem wtedy pilotem wycieczek,ostrzegałem ludzi,nic się nie zmieniło.Rany Boskie,jest 2011,chyba jesteśmy trochę dalej niż na bazarze w Budapeszcie w 1976 lub na ruskim targu w Odessie,gdzie ryba w gazecie i "złote" wyroby na rogu targowiska w szmacie.Nie,to trwa dalej,wódka z czerwoną kartką wróciła do sklepów monopolowych,przekrety na oleju napędowym,tombakowe sygnety na skraju drogi po 200 zl,PRL trwa,nie wypuści nas ze swych szponów przez następne 100 lat.
        • Gość: Greg Re: mein Gott,zęby bolą,jaki to jest prowincjonal IP: *.acn.waw.pl 26.02.11, 11:26
          Bo PRL to nie tylko ustroj. PRL to polska mentalnosc, ktora wciaz tkwi w wiekszosci Polakow - cwaniactwo, kombinatorstwo, zawisc i patrzenie na drugiego wilkiem.
      • Gość: fighter Re: stare wraca, ten numer ma ok 25 lat ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 01:51
        www.tygodnikprudnicki.pl/index.php?tpid=1&k=3774 czyżby ci sami?
    • Gość: zizi Re: Obcokrajowcy sprzedawali fałszywe sygnety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 21:58
      Nie pozostaje nic innego jak tylko pusty śmiech :))) Jakim to skończonym idiotą trzeba być, żeby się na to nabrać :)
    • Gość: don wasyl Obcokrajowcy sprzedawali fałszywe sygnety IP: 77.236.26.* 25.02.11, 22:24
      kto jeszcze po zobaczeniu nagłówka od razu wiedział, że chodzi o Cyganów?
    • Gość: gość Obcokrajowcy sprzedawali fałszywe sygnety IP: *.multi-play.net.pl 25.02.11, 22:41
      ten 24-latek to idiota?!
      numer stary jak świat; jak widzę wyskakującego na drogę Rumuna to dociskam gaz, a nie zatrzymuję się żeby dać się oszukać, ograbić, pozbawić życia
    • Gość: JmB Obcokrajowcy sprzedawali fałszywe sygnety IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 22:58
      Spotkałem ich w Rudniku k.Sułkowic.
      na drodze do suchej beskidzkiej
      Stałem pod sklepem i podszedł do mnie.Próbował mi to sprzedać.
      Pokazał mi wizytówkę, którą ja sam bym lepiej zrobił.
      Widać że drukowana w domu na drukarce atramentowej ;)
      A jak mu odmówiłem, to koniecznie chciał zwrot tej wizytówki. Chyba miał tylko jedną... hehe
    • Gość: zzz Obcokrajowcy sprzedawali fałszywe sygnety IP: *.acn.waw.pl 25.02.11, 23:12
      Obcokrajowcy sprzedawali fałszywe sygnety ... a polacy je kupuja w ciemno...

jezu, jak bardzo trzeba byc naiwnym zeby sie nabrac? a jak juz, jesli nawet, to osobiscie nie mialbym odwagi sie przyznac, przed policjantem sie zblaznic. Co najwyzej, bym sie za rumuna przebral i sprzedal za 100, co by nie byc stratny 200 :P
    • Gość: precyzyjny nie RUMUMI, a rumuńscy Cyganie/Romowie... IP: *.pergole.net 25.02.11, 23:17
      jak w temacie
    • Gość: ? Chciwość ukarana IP: 77.236.16.* 26.02.11, 07:05
      nie tyle głupota,

co CHCIWOŚĆ ukarana :-)

ten stary jak świat "numer" opiera się jednak na
      wykorzystaniu ludzkiej chciwości w połączeniu - z przyznajmy - całkowitą głupotą....

/głupi ale nie chciwy się nie nabierze/
    • mlody_inzynier Obcokrajowcy sprzedawali fałszywe sygnety 26.02.11, 08:33
      Przecież za głupotę płaci się. Nie rozumiem dlaczego postawili zarzut oszustwa? 24 letni gnojek mógłby się czegoś nauczyć zanim straciłby więcej niż głupie 1800zł...
    • Gość: uiiu "Ich ojciec został zwolniony" - niby dlaczego? IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 09:14
      To kryminału z nim.
    • Gość: posesjant Obcokrajowcy sprzedawali fałszywe sygnety IP: *.centertel.pl 26.02.11, 10:25
      Szybko poleciał do lombardu, żeby cieszyć się niemałym zyskiem. Wyobrażam sobie jego drogę od miejsca transakcji do lombardu...jaki musiał być szczęśliwy, jakie plany już porobił.
      A tu zonk-chciwość została ukarana...hihi
      • Gość: fru Re: Obcokrajowcy sprzedawali fałszywe sygnety IP: *.artus.net.pl 26.02.11, 13:41
        A moze to pan redaktor robi sobie wierszówke, a wy się nabieracie...
    • Gość: Kraker.ltd I dlatego Rumunia domaga sie IP: *.rev.dartybox.com 26.02.11, 14:47
      zlodziei Cyganskich nazywac nie Romami czy jak padalec dziennikarz od razy pojechach "Rumuni"
      bo to obraza dla ich kraju, tylko zawsze CYGANAMI
      Ta bande zlodziei i nierobow co sobie wymyslila nowa nazwe , nie mozna im pozwolic na to...
      rownie do moglo sobie wymyslic dla siebie "polowie" , i caly swiat Polakow uwazal by za tych obesrancow i zlodziei
      Rumunia ma racje to cyganie i koniec zadni romowie ,bo to obraza dla narodu Rumunskiego
    • fanpanajurka Re: Obcokrajowcy sprzedawali fałszywe sygnety 28.02.11, 01:03
      zonzonel napisała:

> Z ostatniej chwili:
      >
      > Jadącego autostradą A4 polską kierowcę zatrzymano przy konstrukcji betonowej ab
      > y pobrać od niego myto za przejazd.
      > Nieznajoma kobieta świetnie mówiąca po polsku zabrała mu pieniądze i dała jakiś
      > kwitek.
      > Wydarzenie powtórzyło się cztery razy.
      > Przejazd autostradą z Krakowa do Katowic i spowrotem kosztował kierowcę tyle co
      > 10 dni jazdy po wszystkich autostradach innych krajów (np Austrii lub Węgier).
      >
      > Kierowca postanowił zgłosić kradzież na Policję.
      > Poszkodowanych jest prawdopodobnie więcej - sprawa jest rozwojowa - mówi Jam Ni
      > emy, rzecznik prasowy Policji.

Dobre! :-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka