Dodaj do ulubionych

Krakowskie becikowe już nie dla każdego

IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 08:14
czy ktoś kto ma dochodu mniej niż 504 zł/os wogóle decyduje się na dziecko?genialne krytrerium- niech niezaradni uczą się jak można wyciągnąć kasę od miasta, to z pewnością im pomoze, przekroczyć granicę ubóstwa. może im podwoić beciowe? będzie większa motywacja, i szybciej do tego miliona dojdziemy. Na takich co mają ponad 504/os nie ma co liczyć- zajmują się tylko wydawaniem pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzegorz Krakowskie becikowe już nie dla każdego IP: *.multi-play.net.pl 22.03.11, 08:21
      Czy nasz wielce szanowany pan Prezydent zaczyna zbierać znowu pieniążki dla swoich urzędników ostatnio rozdał 10 mln za mało???
      • Gość: Grobli Re: Jest Serdel! Jest burdel! IP: *.2.20.195.pp.com.pl 22.03.11, 09:23
        Dla nich niebo! Dla nich raj! Patataj patataj!
    • Gość: mieszkaniec Majchrowski IP: *.aster.com.pl 22.03.11, 08:24
      Ile dałeś z miejskiej kasy na stadion? 500mln PLN?

Zabrałeś też dofinansowanie dla rodzin chcących przyjąć dziecko do adopcji.
      • haldeman79 Najgorsze gó.wno jakie kiedykolwiek... 22.03.11, 09:22
        Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):

> Ile dałeś z miejskiej kasy na stadion? 500mln PLN?
        >
        > Zabrałeś też dofinansowanie dla rodzin chcących przyjąć dziecko do adopcji.

...wybudowano w Krakowie, ale teraz spłacać trzeba.
    • Gość: mm Re: Krakowskie becikowe już nie dla każdego IP: *.tktelekom.pl 22.03.11, 08:42
      to jest skandal, nie bede wiecej glosowal na PO w Krakowie jak to uchwalą
    • Gość: Olaf Re: Krakowskie becikowe już nie dla każdego IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 22.03.11, 09:01
      no chyba że ze wpadki, przy takim poziomie dochodu zostaje tylko ta jedyna darmowa rozrywka... a na środki anty przecież nie ma gotówki. W zasadzie mogła by być to najlepsza polityka prorodzinna - doprowadzić do skrajnej nędzy społeczeństwo, mnożyli by się jak króliki.
    • joliefemme Krakowskie becikowe już nie dla każdego 22.03.11, 09:16
      Aby osiągnąć taki dochód jeden z rodziców musiałby pracować na 1/4 etatu a drugie być bezrobotne. Rzeczywiście, są takie przypadki. Becikowe nie jest jednak wtedy żadną pomocą. Co 1000 zł może w obliczu wydatków kilku tysięcy w pierwszych miesiącach życia dziecka?
      Te kwoty "pomocy" są tak absurdalne, jakby włodarze rzeczywiście myśleli, że wszyscy mają ukryte dochody.
    • Gość: matka polka Panie Majchrowski!!! IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 09:19
      w maju urodze dziecko i nie dla 2 tys zl becikowego, ale dla wielu rodzicow zwroca sie koszty wozka czy nadprogramowych szczepionek (np). proponuje zlikwidowac jeszcze panstwowe zlobki w krakowie, i placic 500 zl za przedszkole, gwarantuje Panu spadek dzietnosci krakowskich kobiet. zenujace zagranie. PS. proponuje za urodzenie dziecka wreczac kobiecie tulipana i kalendarzyk z Panska podobizna. wstyd
      • Gość: kasia Re: Panie Majchrowski!!! IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 13:45
        Skandal! Dlaczego taką zmianę proponuję pan teraz, a nie przed wyborami! Za trzy tygodnie mam termin porodu- na pewno na pana więcej nie zagłosuję jeśli wprowadzi pan tą zmianę!
        Wczoraj zamówiliśmy z mężem wózek- jedynie 1100 złotych... (chcieliśmy w miarę solidny, żeby wystarczył na 3 lata i nie rozpadł się po drodze), wizyta w markecie po kosmetyki na start dla dziecka prawie 200 złotych... (do szpitala niestety trzeba wziąć wszystko swoje- pieluchy, kremy, waciki, itp...). Całe szczęście, że praktycznie wszystkie ubranka i łóżeczko dostaliśmy od znajomych, odpadł nam duży koszt dzięki temu. Czy pan wie ile kosztuje dziecko??? Do tego szanse że dziecko dostanie się do żłobka są jak 1 do 50... A jak z mężem mamy się utrzymać z jeden pensji??? Do ma być polityka prorodzinna? W tym momencie jesteśmy z mężem przekonani że to jest nasza pierwsze i ostatnie zarazem dziecko...

Panie Majchrowski- stracił pan w tym momencie dwoje wyborców (a trzeciego za 18 lat...).
    • Gość: Tata Krakowskie becikowe już nie dla każdego IP: 212.244.59.* 22.03.11, 09:53
      Jeśli PO poprze tę chorą prpozycje to straci okolo 20 tysięcy wyborców ( tata,mama * 10 000 tys. urodzeń, a napewno mój.
    • Gość: kasjer Lepiej obniżyć diety radnych miejskich IP: 68.233.241.* 22.03.11, 09:57
      Po raz kolejny PiSiurek Boluś Kosiórek wydukał mądrość na poziomie kółka różańcowego. Bolusiu Kosiorku, najpierw trzeba rozbudować miasto, ludzie muszą mieć gdzie mieszkać, muszą mieć czym i po czym dojechać do szkoły i pracy, dopiero później można myśleć o Krakowie jako milionowym mieście. Bolusiu Kosiórku, co jako radny miasta zrobiłeś w tej sprawie?, ano NIC. Bolusiu Kosiórku pamiętaj także, że dzieciom miasto powinno zapewnić miejsca w żłobkach i przedszkolach, a z tym jest w Krakowie bardzo poważny problem. A co w tej sprawie zrobiłeś?, ano NIC.
      Z jedną rzeczą zgadzam się z Bolusiem Kosiórkiem, że szukanie oszczędności budżetowych należy szukać w innym miejscu. W pierwszej kolejności proponuję przyjrzeć się wysokości diet radnych miejskich. Radny to taki dziwny „zawód”, gdzie nie płaci się za jakość pracy tylko za prawo wykonywania „zawodu”. Radny Kosiórku ile razy byłeś w ciągu ostatnich 4 lat na dyżurze w Biurze Dzielnicy IV w ramach spotkań z mieszkańcami?, ano ANI RAZU. Zatem oszczędności budżetowych należy szukać w wysokości diet radnych miejskich, którą należy uzależnić od stopnia wykonywania wszystkich obowiązków radnego.
      • Gość: test Re: Lepiej obniżyć diety radnych miejskich IP: *.motorola-solutions.com 22.03.11, 10:54
        > Bolusiu Kosiórku pamiętaj także, że dzieciom miasto powinno zapewnić miejsca w żłobkach
        > i przedszkolach, a ztym jest w Krakowie bardzo poważny problem. A co w tej sprawie
        > zrobiłeś?, ano NIC.

Ano, właśnie. Magia miliona zaślepiła pana (bez)radnego. Fajnie - Kraków będzie milionowym miastem, będzie mnóstwo dzieci tylko... żłobki, przedszkola - szanowni rodzice, urwijcie sobie łby!
    • Gość: ? pisdzielce to oszołomy IP: 22.03.11, 10:52
      gdzie ten milion ludzi pośle dzieci do żłobków i czym dojedzie w korkach do pracy i do jakiej?

Machloj z radnymi zadłużył miasto i teraz nie ma nawet na becikowe - dobrze że starczyło te 10 mln na nagrody dla tej sitwy urzędniczej

macie co wybraliście
    • Gość: !!!!!!!!!!!! Krakowskie becikowe już nie dla każdego IP: *.ghnet.pl 22.03.11, 13:17
      I ja głosowałam na tego patafiana prezydenta. Od początku kadencji masa skandalicznych decyzji. 504 zł? Czy becikowe ma być dla marginesu społecznego, czy dla normalnych ludzi już nie? Ja rozumiem wprowadzenie limitu, powiedzmy 1000 na osobę, ale to jest kpina. A stadion Wisły oprócz kosztów wybudowania kosztuje co roku miasto 15 mln złotych, tylko dlatego, że ptaszysko stoi. Dlatego Wisła nie chciała go przejąć. Ale to nie jest marnotrawstwo, za to becikowe jest. Jeżeli kiedykolwiek - a takie jest podobno marzenie prezydenta - będzie inicjatywa żeby powstała ulica jego imienia, albo pomnik na jego cześć, społeczeństwo NIGDY do tego nie dopuści! Przykre, ale czekają nas 3,5 roku gehenny!
    • Gość: krakus Krakowskie becikowe już nie dla każdego IP: *.sloneczko.net 22.03.11, 13:54
      Jest o racja ale dziwi mnie wysokosc 504 zł na osobe.Stara sie o dopłate do czynszu 504 zł stara SIE O MIESZKANE KOMUNALNE 504 ZŁKto to wymislił taka kwote gdzie wszedzi wystpuje 504 zł,A laczeo ne 503 1000 zł.
    • Gość: Won z JM!!! Znow glupi pomysl, naszego pozal sie boze.... IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 13:56
      "prezydenta". majchrowski tobie juz dziekujemy, glosu mojego napewno nie otrzymasz!!
      • Gość: tommy Re: Znow glupi pomysl, naszego pozal sie boze.... IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 14:04
        Kiedy taka ustawa (w przypadku uchwalenia), może najwcześniej wejść w życie??? Czy ktoś się orientuje? Dziękuję za odpowiedź.
    • Gość: Becikowe Krakowskie becikowe już nie dla każdego IP: *.tktelekom.pl 22.03.11, 14:55
      Tak radni sobie podwyzszyli to innym muszą odebrać.Pracują na 3 etatach a to w radzie nadzorczej, w pracy i jako radni .Wszędzie w tym samym czasie.Ja jak mam 700 zł na osobe to według nich jestem bogaczka .To hieny nienasycone,jeszcze trochę a ludzie wyjdą na ulicę i zrobia im druga Tunezję albo Egipt.
    • Gość: conchis Majchrowski, a ile niedawno dałeś swoim urzędasom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 19:41
      tu nie brakło kasy, a nieudolność twoich pupilków aż kole w oczy, oj wstyd, tak oszczędzać na biednych, panie prezydencie!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: salsa Krakowskie becikowe już nie dla każdego IP: *.centertel.pl 23.03.11, 15:26
      Prezydent Majchrowski swobodnie rozdaje pieniądze swoim pracownikom i tu nie ma problemu najlepiej zabrać ludziom po co sobie. Dlaczego nie wyszedł z tym pomysłem przed wyborami. Może warto zastanowić się nad promocją miasta a nie bazować tylko na Sukiennicach i Wawelu. Do roboty!!!!!
    • maciekszelag Becikowe w Krakowie 25.05.12, 10:29
      Dzień dobry.
      Dlaczego Panie Prezydencie chce Pan zabrać coś co jest dobrym pomysłem na zwiększenie liczby mieszkańców Krakowa a w perspektywie wpływy do budżetu miasta?
      Nie należy różnicować wypłaty ze względu na zarobki, gdyż pieniądze pochodzą z podatków, które wpłacamy do kasy miasta.
      Zarabiając więcej płacę więcej podatków.
      Chyba że chce Pan aby podatki moje płacić w innej gminie?
      Bardzo dużo ludzi mieszka poza Gminą Kraków a podatki dalej płaci w Krakowie.

Proszę pomyśleć o młodych bo będziemy musieli niedługo pracować aż do śmierci a nie emerytury
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka