Dodaj do ulubionych

PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu

IP: *.xdsl.centertel.pl 17.05.11, 20:36
Jako uczestnik wspomnianych "imprez" mogę oświadczyć że najbardziej do uczestnictwa zainspirował mnie pomysł pana jarka aby zbezcześcić dobro narodowe jakim jest Wawel poprzez pochowanie najsłabszego ze słabych naszych prezydentów pośród królów polskich.

Wciąż mam nadzieję że jest to decyzja odwracalna...
Obserwuj wątek
    • Gość: krakauer pejotneujmy się ! IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.11, 20:43
      Dywagujcie o pierdołach, kraj niech się sypie ... poczekajmy aż być może - podkreslam być może Jan Maria wspólnie z odrzuconym posłem G. - się zpejotenują i wywiną Pło numer stulecia ! Poseł R. wysiada medialnie jak stara podeszwa przy Janu Marii !!!
      • Gość: baba Re: pejotneujmy się ! IP: *.acn.waw.pl 18.05.11, 17:43
        Masz rację ,tylko to co napisałeś to tez pierdoły.A pispOseł jak ma dowody to niech leci do prokuratury a nie do gazety. Widocznie dowody typu tabloid napisała,że tylko inny moze je powtórzyć. Prezes i jego banda tylko umieją sygnalizować problemy,przekręty i tak samo sygnalizują możliwość ich rozwiązania. Reasumując PiS tylko mówi-jak my będziemy mieć władzę to i tu następuje długa lista pobożnych życzeń. Pis mówi tylko obecna ekipa jest winna-i tu długa lista . A jak się przeanalizuje jedno i drugie to zostaje tylko pisprezes,a reszta to lanie wody. I aż tak po krakowsku prosi się cytat z Wyspiańskiego -Miałeś chamie złoty róg,miałeś chamie czapkę z piór. Miałeś prezesie władzę ,miałeś prezesie brata prezydenta i co? Z władzy sam zrezygnowałeś,brata prezydenta zabrał ci ten najwyższy,więc został ci się ino sznur i idiotyzmy wygłaszane przez totumfackich.
    • Gość: Marek jaki uczestnik - widać po wpisie. IP: 192.166.203.* 17.05.11, 20:53
      Imiona po Polsku pisze się z dużej litery. Chyba, ze taka moda u państwa Woźniakowskich und Thun panuje od czasu skreślenia książki pana Graczyka i promocji "książki" pana Grossa.
      Powodzenia, "polacy", pewnikiem ci "z Odessy"!
      • Gość: vvv Re: jaki uczestnik - widać po wpisie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 21:48
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Imiona po Polsku piszemy...

a to po jakiemu? po wolsku?
      • Gość: ... Re: jaki uczestnik - widać po wpisie. IP: *.xdsl.centertel.pl 18.05.11, 08:59
        mała litera jest celowa - jako wyraz "wielkiego szacunku" jakim darzę tego pana :))
    • Gość: balusz PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu IP: *.ists.pl 17.05.11, 21:06
      Protestowanie pod Wawelem,było wrecz patryiotycznym obowiazkiem
    • big_gadu Poseł pis jest chłop kaleka ! 17.05.11, 21:06
      Nie dosyć że mu rozum odebrało,

to jeszcze nie ma nawet ptaszka do pokazania !
    • Gość: sdf Re: PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 21:18
      Byłem, protestowałem, nikt mi nie płacił, nikt mnie nie inspirował.
    • Gość: opcja PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu IP: 46.115.0.* 17.05.11, 21:32
      Jełopiegiżyński!
      To, że pani Thun jest mądrą kobietą wszyscy wiemy, nie potrzebujemy dowodów jakiegoś toruńskiego trepa.
      • Gość: krakauer Re: PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 07:12
        thun mądrą ? a co niby takiego mądrego zrobiła ?
        czy wogóle coś dla nas zrobiła czy jedynie bierze kase i się panoszy >? PO jej nie chciało
    • Gość: vvv Poseł Giżyński ożył IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 21:45
      i jak słyszymy ma się dobrze, trzyma formę i w niczym nie ustępuje reszcie drużyny.
      A kto został wydelegowany do obserwacji poczynań kol. Bielana? Sam prezes?
      • Gość: kibic Re: Poseł Giżyński ożył IP: *.ghnet.pl 17.05.11, 22:06
        czyli należy się liczyć z tym że brednie o Smoleńsku i mit o byłym prezydencie jako wybitnym mężu stanu,będą jedynym tematem na kampanię wyborczą pis-u.
        • Gość: killer Re: Poseł Giżyński ożył IP: *.t-mont.net.pl 17.05.11, 22:40
          Hej pęłowcy ! A wiecie może po ile benzyna, albo chleb?
          • ar.co Re: Poseł Giżyński ożył 20.05.11, 13:05
            Na pewno wiedzą, po ile cukier - to tylko prezesik przepłacił jakieś 40%.
    • Gość: ariok PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.11, 22:47
      Informuję posła Girzyńskiego, że byłam pod oknem papieskim w 2010 roku i w 2011 roku. W obu przypadkach zrobiłam to z własnej woli, poszłam powiedzieć "nie", bo tak uważam i czuję. Informuję też posła, że pójdę w 2012, i dalej.
      • Gość: kiler Re: PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu IP: *.t-mont.net.pl 17.05.11, 23:11
        Hej pełowcy ! A wiecie może o ile podrożeje gaz w czerwcu?
        • Gość: vvv Re: PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.11, 05:16
          Wiemy.
    • ludwik_7125 PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu 17.05.11, 23:09
      Panaprezesowym wzorem - wiem, ale nie powiem.
    • Gość: Polak23 [...] IP: *.multi-play.net.pl 18.05.11, 01:04
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Antoniszczak Thun von coś tam... poczytaj sobie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.11, 01:15
        de.wikipedia.org/wiki/Thun_und_Hohenstein
    • freeskawiniak PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu 18.05.11, 06:21
      Czy to ważne że w Krakowie Róża Thun a w Warszawie Jolanta Szczypińska wmieszały się w tłum i inspirowały dla mnie jako zwykłego szarego ludka znudzonego i zmęczonego tym co się
      dzieje w polityce wyrażam nadzieje że inni szarzy ludkowie pójdą po rozum do głowy i wspólnie
      tym razem dobrze wybierzemy.
    • Gość: A_C PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu IP: *.xdsl.centertel.pl 18.05.11, 07:18
      Wielkie brawa dla pani Róży za inspirowanie protestów przecie kretyńskiemu pomysłowi.
    • Gość: zenek PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu IP: *.cela.pl 18.05.11, 08:07
      widać że słabo inspirowała bo mlaskacz jak zaśmiecał Wawel tak dalej zaśmieca...
    • wotywa321 PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu 18.05.11, 08:14
      Girzyński nie smrodż
    • Gość: rysiek PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 08:18
      Protestowałem przeciwko Kaczyńskiemu na Wawelu, raczej z inspiracji PiS, ponieważ to oni byli pomysłodawcami tego pochówku, którego okoliczności uważam za skandal i hucpę ponieważ do zaspokojenia chorych ambicja jednego polityka i jego wyznawców, nie zawahano się wykorzystać i tym samym zdeprecjonować jedną z najważniejszych narodowych pamiątek i świętości.
      Bycie marnym, stronniczym prezydentem i śmierć w wypadku nie upoważniają do żadnego uhonorowania.
      • Gość: a10 Ładnie, krótko i na temat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.11, 08:56
        (c:
    • kociewiak2 PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu 18.05.11, 08:46
      ...nie tylko Roza Thun byla przeciwna pochowkowi L.Kaczynskiego na Wawelu ale prawie cala
      Polska no oprucz PIS -wiakow,to wielki blad i nie uczciwosc wobec innch wielkich i bardziej zasluzonych Polakow.
    • Gość: WANDA PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu IP: *.tkk.pl 18.05.11, 08:59
      NIE JESTEM Z KRAKOWA - ALE BYŁAM 18 KWIETNIA POD WAWELEM. BEZ NICZYICH INSPIRACJI !!!!
    • Gość: arysto grafinia Thun powinna być wstrzemięźliwsza IP: *.tktelekom.pl 18.05.11, 09:58
      Prezydent RP to najwyższa godność w państwie. To wystarczający argument, aby Wawel był teraz i w przyszłości, miejscem wiecznego spoczynku każdego zmarłego prezydenta RP, wybranego w demokratycznych wyborach (a więc nie Jaruzelskiego). Nie ma w Polsce bardziej odpowiedniego miejsca dla pomieszczenia grobu zmarłego prezydenta Polski.
      Pani Thun, znana z tego, że była przeciwniczką pochówku prezydenckiej pary "między królami" na Wawelu (dodajmy: tez "między" arcybiskupami i biskupami, których nazwiska i zasługi znane są wyłącznie specjalistom) powinna jednak zachowywać się bardziej oględnie. Szczególnie ona. Bowiem godność prezydenta RP powierzana jest osobie, która potrafiła zyskać zaufanie kilku milionów Polaków, podczas gdy godność grafini, księżnej a nawet królowej zdobywano się w wielu przypadkach drogą mariażu.
      • 1ewkas Re: grafinia Thun powinna być wstrzemięźliwsza 18.05.11, 10:19
        arysto
        a dlaczego nie Jaruzelskiego ?
        Przecież to dzięki niemu jakiekolwiek wybory prezydenckie mogły się w Polsce odbyć.
        • Gość: arysto Re: grafinia Thun powinna być wstrzemięźliwsza IP: *.arch.pk.edu.pl 18.05.11, 18:56
          dlatego, że nie został on wybrany w demokratycznych wyborach.
          A jak chodzi o jego "zasługi" dla demokracji, to wystarczy wspomnieć tylko Gdańsk i Wujka i już nie trzeba nawet przywoływać jego wcześniejszych ani późniejszych zbrodni.
          • Gość: Stefan Re: grafinia Thun powinna być wstrzemięźliwsza IP: *.centertel.pl 18.05.11, 22:14
            Czy chodzi Tobie o to, że w Wujku i Gdańsku dostał serią z kałacha po plecach z miejsca "gdzie stało ZOMO"? Czy tez chodzi Tobie o to, iż tam był tylko Lech Kaczyński, o którym nawet słyszałem, że to włąśnie on skakał przez przez płot a nie Wałęsa?
            Problem polega na tym, że kaczyńscy nidgy nie walczyli za komuny z komuną, a po 1990 skutecznie rozwalali wszystko od srodka. Jak widać i dzisiaj najlepiej walić w byłych kolegów, niż w komuchów i ubeków... Najpewniej strzela sie przeciez do wlasnej bramki! Nienawalczyli się przed 1990, wiec teraz próbują. Obaj - jeden zza grobu - skutecznie dzielą Polskę.
          • ar.co Re: grafinia Thun powinna być wstrzemięźliwsza 20.05.11, 13:12
            Skoro na Wawelu pochowano Piłsudskiego, winnego wywołania puczu, w którym życie straciło prawie 400 osób, to naprawdę nie widzę powodu, dla którego nie miałby tam spocząć Jaruzelski. Wujek czy Gdańsk to tylko niewielka część ofiar, których krew ma na rękach Piłsudski (o drobiazgach w rodzaju gen. Zagórskiego nawet nie warto wspominać).
            Natomiast sam pomysł chowania na Wawelu każdego prezydenta jest bzdurny, choćby ze względu na brak miejsca. Chyba, że zrobimy sleepingi.
      • Gość: Stefan Re: grafinia Thun powinna być wstrzemięźliwsza IP: *.centertel.pl 18.05.11, 21:51
        ...taaaa a Kaczorowskiego - prezydenta, który swoja postawą o wiele bardziej zasłuzył na Wawel, kaczory pochowału na budowie Swiatyni Opatrzności Bożej... przeciez obok betoniarki nie będą kłaść "bohatersko poległego w warunkach prawie wojennych na froncie wschodnim - w Katyniu " wraz z małżonką... PO PROSTU JAJA!
    • Gość: Protestantka PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 10:35
      Nie przypominam sobie, żebym widziała na proteście 18 kwietnia br. Różę Thun. Uroczyście również oświadczam, że nikt mnie nie inspirował do protestu i nie opłaca. Moje prawo myśleć odmiennie niż Pisiaki i GP. I to nie może zmieścić się im w głowach, bo to łby zakute.
    • nastasjafili PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu 18.05.11, 11:52
      Girzyński nic sobie nie robi z Komisji Etyki-właśnie.Wszystko co robi jest mało etyczne.
    • Gość: ANTY pISLAM PiS z PO kłócą się ... IP: *.40.145.27.threembb.co.uk 18.05.11, 12:27
      wawel,smoleńsk ...... kampania rozkręca się na dobre !
      POzdro :-)
    • komercjuszek Teraz kilkaset tysięcy Polaków jest w posiadaniu 18.05.11, 14:18
      niezaprzeczalnych dowodów bezdennej głupoty W.G..
      I chociażby tylko z tego powodu warto było opublikować jego wystąpienie.
      Dziękujemy panie (p)ośle.
    • Gość: waldi PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu IP: *.net.stream.pl 18.05.11, 20:59
      PIS robi wszystko aby swojego tylko jedynego prawego prezydenta utrzymać na Wawelu gdyż tam naprawdę leżą najwybitniejsi ludzie którzy byli zasłużeni dla naszego narodu i Polski a Lech prawie jak zero nic dla narodu nie uczynił tylko pod dyktando swojego drugiego jaja bliźniaka ubliżał wszystkim i poniżał . W oskarżaniu o inspirowanie wolnych ludzi że protestowali przeciwko PIS to PIS ma już tych pajaców co będą pletli co im prezes każe bo ten mały Neron p........a, autokrata i paranoik już czuje się władcą absolutnym , którego my społeczeństwo mamy się bać mamy już dość tych jego paranoicznych wizji bo jego choroba i wypowiedzi doprowadzą do wojny domowej między nami Polakami mniejszościami oraz narodami. Rok temu jak był na prochach to by do d..y wlazł wszystkim a dziś by ich jak Neron wyrżnął lub dał na pożarcie lwom.
    • Gość: Stefan PiS z PO kłócą się o pogrzeb na Wawelu IP: *.centertel.pl 18.05.11, 21:38
      Ciasne umysły nie potrafia dopuścic do siebie myśli, iż zwykły człowiek może wyjść na ulicę i powiedzieć głośno, że coś mu się nie podoba. Nigdy nie uwierzą, że obywatele mogą się po prostu zorganizować, a pieniądze na transparenty i kamielki wyciągnąć z własnych kieszeni. Girzyński musi mówić i robić to co mu jego wódz najkazuje, a my nie. Przy okazji poseł pokazuje partyjne metody organizowania przez nich protestów - ciekawe, choc niezaskakujace.
      • Gość: Antoniszczak Celne podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.11, 00:03
        Brawo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka