Dodaj do ulubionych

mam juz dosc :(((

06.07.04, 21:37
tych wlochow jest coraz wiecej i sa wszedzie... niedlugo zaczna rosnac na
twarzy (nie mowie o standardowym wasie :( ).. nie mam zielonego pojecia, co
zrobic.. diana nie pomaga, ale nie sadze, zeby to byl hirsutyzm
idiotpatyczny, jakoze sie zwieksza... w sieprniu ide do lekarza, nie wiem,
czy prosic o androcur, czy o jakies skierowania?? nie chce tego wyleczyc, bo
wiem, ze sie nie da, ale niech one przestana rosnac! :( sa naprawde wszedzie,
jak 18-latka moze miec owlosione ramiona, gorna czesc plecow, cale rece,
brzuch i cala reszte ? nie mam juz sily :( przeciez nie bede sie kapac w
wodzie utlenionej :/ na laser nie mam pieniedzy, a kompleksow przybywa... :
(((((((( poradzcie cos, albo chociaz pocieszcie, bo nie mam z kim o tym
pogadac :(((((((((
Obserwuj wątek
    • karusia4 Re: mam juz dosc :((( 07.07.04, 14:24
      cathterrine,
      po pierwsze: jeśli pocieszy cię to, że nie jesteś sama, to donoszę, że u mnie
      rosną coraz bardziej, sa nowe miejsca (np. oprócz karku pojawiły się włosy na
      linii czoła, na bikini się rozszerza, rece to samo etc.)

po drugie: ja MUSZĘ WIERZYĆ, że jakoś się z tym uporam; czy to leczeniem
      powstrzymam porost, czy to w przyszłosci laserem. I Tobie też to polecam.
      Wielokrotnie debatowałyśmy nad tym, że koncernom nie jest na rękę, że nikomu
      się nie chce nad tym pochylić, że lekarze są albo bezsilni albo niedouczeni. W
      koncu na nas też mogliby zarobić... i to w taki sposób, że łatwo i z
      przekonaniem wydawałybyśmy kasę na skuteczne leczenie.

po trzecie: to choroba nieobliczalna. Mam 25 lat, początki były rok temu.
      Kompleksy najabrdziej palą w kontaktach z innymi; ja się "pocieszam", że jeśli
      ktoś w duchu się naigrywa czy coś, to niech nie będzie taki zadowolony - też
      go to moze spotkać.

po czwarte: życzę, żebyś trafiła do dobrego lekarza. Ja cały czas mam nadzieje,
      że to mi pomoże. Też czekam na wizytę. Nawet odwołałam wcześniejszą wizytę w
      przychodni na rzecz szpitala. Łudze się, że w szpitalu podejdą bardziej
      profesjonalnie. Ale to nigdy nie widomo...

po piąte: moje bikini stanowczo sie nie nadaje do kostiumu, a jeszcze w zeszłym
      roku nie było ani jednego włoska w miejscach, gdzie teraz są długie i czarne :
      ((( Mam nadzieję, ze będzie BARDZO ZIMNE LATO.

pozdrowionka
    • sambuka Re: mam juz dosc :((( 07.07.04, 19:52
      Hello Catherrine! Rzeczywiście na dzień dziesiejszy jedynym pocieszeniem może
      być to, że nie jesteś sama. Ja walczę z tym od jakiś 6 lat. Zaczeło się jak
      miałam 18 - najgorsze, ze zaczęlo się od twarzy i nie mam na myśli brody i
      meszku pod nosem ale nawet na policzkach, co mam do dziś. Codziennie rano i
      wieczorem wyrywam je pęseta - koszmar. Resztę ciala golę i depiluję. Powoli się
      z tym godzę bo nie mam innego wyjścia. Chodzę do lekarza wstępnie zapisał mi
      Spironol. Jakiś oszalamiających efektów nie ma, ale przynajmniej w trakcie
      brania (10 dni w miesiącu) czuję, że jest odrobinę lepiej, po 10 dniach
      wszystko wraca do normy. Podobno efekty widać dopiero po pół roku - zobaczymy.
      Proponuję wizytę u lekarza lub jak Cię stać laser.
      Trzymaj się
    • kroplla Re: mam juz dosc :((( 08.07.04, 00:06
      hej:)
      jestem tu nowa i powiem szczerze, ze czuje sie troszke jak intruz wchodzacy w
      czyjs intymny swiat... (ale problem dotyczy mnie rowniez.. niestety:( i bardzo
      ciesze sie, ze znalazlo sie miejsce, gdzie moge o nim porozmawiac..)
      pocieszania jednak nigdy za wiele, tak wiec dodaje moj post:)
      po pierwsze, catherrine, przeczekaj ten "kryzys". bo to z pewnoscia jest takie
      chwilowe wieksze zalamanie - przezywa to kazda z nas.. (ja caly czas
      zastanawiam sie, czy by nie zdezydowac sie na te elektrolize;)). po drugie zas,
      zawsze mozna sie pocieszac tym, ze niektorym nie przeszkadza troche wiecej
      wloskow u kobiety. przykladem niech bedzie sienkiewicz, ktorego powiesciowe
      pieknosci nie byly zupelnie gladziutkie - krzysia ('pan wolodyjowski') miala
      ciemny meszek nad gorna warga, a aniela ('bez dogmatu') 'obsypane ciemnym
      puszkiem policzki':)
      pozdrawiam bardzo serdecznie!!!
      • catherrine Re: mam juz dosc :((( 08.07.04, 10:40
        :)) no no no :) szkoda ze nie pisal o kobietach z czarnym puszkiem na brzuchu :>

dzieki Wam bardzo, wiem, ze ten kryzys minie- wczroaj na przyklad udalo mi sie
        kompletnie spalic ramiona. bol cholerny, ale za to wlosy sa teraz pod swiatlo
        blond. haha:)

do lekarza tak czy tak pojde, nie wiem tylko, czy rposic o skierowanie na
        badania tarczycy czy od razu o androcur :/ skoro diane nie pomaga, to to nie
        musi byc hormonalne :/
    • aga174 Re: mam juz dosc :((( 08.07.04, 22:03
      Catherine, a jakie Ty badania w ogóle robiłaś? Oznaczałaś tylko androgeny we
      krwi czy robiłaś coś jeszcze?
    • dolorka Re: mam juz dosc :((( 08.07.04, 23:11
      Ojoj, dziewczyny, czy z tą chorobą naprawdę jest tak źle? Tak trudno ją
      wyleczyć? Ja też ją mam i już sama nie wiem co mam robić. Jak tak dalej pójdzie
      to...
      • mika261 Re: mam juz dosc :((( 26.09.04, 12:58
        takz tą choroba to jest własnie tak ze trudo ja wyleczyć a zresztą nie ma tu
        mowy o całkowitym wyleczniu tylko zaleczeniu. bo jeśli przerwie sie kurację
        wszystko znowu powraca.koszmar.no cóz ja na razie jestem na etapie zaleczania
        nie wiem co z tego wyjdzie ale wiem napewno ze diane to nie jest lek na te
        włoski.diane nie pomaga!!!Proście od razu swojego lekarza androcur-to podobno
        jedyny skuteczny lek na hirustyzm.najgorsze ze lekarze w ostateczności
        przepisują ten lek podobno zle dziłą na wątrobę...Zawiera 50mg antyandrogenów
        gdzie diane tylko 2 mg..wiec same wiedzicie róznicę.I nie zwlekajcie z wizyta u
        lekarza to niczego nie poprawi tylko pogorszy.nie ma co chowanie głowy w piasek
        i nabijanie kasy firmom kosmetycznym na woski itp.Najpierw trzeba zacząć walke
        od srodka póżniej od zewnatrz.
    • justysia25 Re: mam juz dosc :((( 09.07.04, 00:53
      Hej
      Ja po wizytach u ginekologa dostałam skierowanie do endo. Niestety na wizytkę
      trzeba czekać. Szkoda tylko że te włosy nie chcą czekać i się codziennie pchają
      coraz to dłuższe i ciemniejsze.
      Ginekolog przepisała mi diane choć od razu powiedziała że mi to nie pomoże bo
      testosteron mam za wysoki, jajniki i nadnercza ok.
      Więc może coś zaradzi ten endo.
      Mnie najbardziej wkurza moja broda: niedługo będe golić się razem z mężem w
      łazience:)) A tak na poważnie to już nie mam siły do tego...
      Wczoraj byłam na basenie, a dziś to wszystko mnie boli w okolicy bikini bo
      włosy już odrastają. Nie mogę jednak używać wosku - a tak się cieszyłam że
      udało mi się to zrobić samej w domku - włosy bardzo powrastały. Wolę nie
      ryzykować więcej. Ale przynajmniej przez ok. 10 dni miałam spokój na nogach,
      tylko że wtedy pogody nie było i i tak chodziłam w spodniach :(
      Ach... mam teraz inne problemy więc to nie jest dla mnie takie tragiczne, po
      prostu patrzę w lustro i usuwam na bieżąco, musze jakoś z tym żyć, przecież się
      nie powieszę:)
      Pozdrawiam
      Justyna
      • kamila1234 Re: mam juz dosc :((( 19.07.04, 12:29
        WITAM
        ja mam podobny problem do was tzn mam owolsione piersi i klatke piersiowa .To
        jest straszne jak wloski zgole to nie moge zalozyc bluzki na ramiaczka bo widac
        krosty po goleniu.wloski odrastaja w blyskawicznym tempie juz po 5 godzinach
        je widac......juz mam tego dosc diana 35 nie pomogla. endo mowi ze tego sie nie
        wyleczy..jzu nie mam sily
    • faktoria18 mam ten sam problem..... 11.08.04, 18:30
      mam ten sam problem ...myslalm ze jestem jedyna....bylam u lekarza standardowo
      diane-35 bralam przez kilka miesiecy ...doszlam do wniosku ze nie warto sie
      truc, zrobiono mi badania na poziom hormonw i oczywiscie nic nie wykazaly
      wszystko ok tylko dlaczego ja tak wygladam...nie chodze na basen...nie jezdze
      na wakacje nie mam faceta...zreszta kto by mnie chcial ..przez te chorobe nie
      moge nikomu zaufac bo boje sie ze mnie wysmieja ....nikomu o tym nie mowilam
      oprocz amy ale ona to tarktuje jak cos zwykalego chyba uwaza ze przesadzam ale
      ja nie przesadzam ...ja nie potafie juz na siebie patrzec..to jest nie do
      wytrzymania...czasami pocieszam sie ze ludzie maja gorzej...ale to nic nie daje
      bo jak mozna zycie z takim czyms LUDZIE Z TYM SIE NIE A ZYC...ostatnio
      sprawdzalam ceny fotoepilacji..myslalam ze to jedyna nadzieja...ale jak ktos ma
      500 zl na jeden zabieg to moze sie cieszyc niestety ja nie am tego
      szczesia ...zbiegow tych trzeba wykonac okolo 5 zeby wlosy juz nie odrastaly
      tylko ze kazda czesc cial tyle kosztuje osobno lydki osobno uda, okolice
      bikini...ale jest rabat dla cytuje "nowych miejsc" az 20% nie no w ogole to sie
      nie mamy o co zucac prawda..w koncu to nie ich wina ze to wszystko tyle
      kosztuje... pewnie cie nie pociesze tym listem ale wiedz ze nie jestes
      sama ...nie wiem jak ciebie ale duzo mmi dalo przecztanie tego
      forum ...myslalm ze jestem jedynym wybrykiem natury..a wiesz c mni najbardziej
      dobija to jak widze te wszystkie wesole panienki ktore narzekaja ze nie maja
      nowej szmineczki czy spodniczki wiem ze to wredne ale zycze im tego zeby i one
      mialy nasza "przypadlosc" moze to nauczylo by ich czegos...jesli bedziesz
      chciala kiedy pogadac pisz ...nie przejmuj sie mozesz sie wyrzalac ...dobrze
      jest z kims o tym pogadac i poczuc ulge..normalnie to nie jestem taka wredna
      ale pierwszy raz moge sie komus wygadac ..moge sie wyrzyc...dzieki i w razie
      czego wal smialo...papaappa
      • nessa6 Re: mam ten sam problem..... 14.08.04, 21:23
        fanie napisalas faktorio.Mam to cos ,aczkolwiek badan nie robilam ,wlasnie sie
        wybieram jak wroce bo narazie poza polska jestem.Mnie to wstrectwo dobija
        zreszta co tu pisac tak jak Ciebie , bo wiesz o co chodzi.Mam nadzieje ze
        lekarz mi pomoze licze na to .a najpierw musze znalezc naprawde dobrego lekarza-
        nadzieja i dodatkowo musze myslec ze "JAkos Przejdzie".pal licho z tymi co sa
        ale zeby nowe nie wyrastaly.Wypowiadam strajk wlosiskom wstretnym.A co do tych
        panienek i szminek tez ta se mysle i sie wtedy zastanawiam czemu wlasnie ja
        musz miec to.Nikomu nie mowilam o tym,bo w pierwszej kolejnosci
        badania.Kolezanka moja tez ma TO az zwiazane jest to u niej z policystycznymi
        jajnikam z tego co wiem bierze diane no i niby lekarz mowil ze ma pomoc.JA zyje
        nadzieja.pozdroweczka
      • mika261 Re: mam ten sam problem....do Faktori18. 04.10.04, 08:54
        wiesz co masz zupełna rację z tymi wesołymi panienkami, co one wiedzą o
        cierpieniu jakie my przezywamy??Najgorsze ze ja też niedawno byłam podobną
        głupią panienką której jedynym problemem było co na siebie włożyć, i do jakiej
        dyskoteki sie wybrać..Teraz dostałąm porzadna lekcję od życia-koszmar trwa już
        rok, ja mam za soba kilka prób samobojczych.Leczę sie androcurem i diane a le
        to nic nie daje na razie.(biorę dopiero pierwszy cykl)Prosze Boga o cud, żeby
        te tabletki zaczęły działać, żeby te cholerne włoski przestały rosnąc, bo weim
        ze jeśli tak sie nie stanie nie dam rady z tym zyć.
    • paulina0087 Re: mam juz dosc :((( 19.08.04, 17:00
      catherrine nie jesteś sama.to nie jest pocieszenie, ale je też mam ten
      problem.tylko że Ty brałaś jekiekolwiem leki, a moja lekarka nic nie robi!!już
      do niej nie chodzę ale nie mam kasy na prywatnego lekarza.
      też rosną mi na twarzy(policzki itd) no i ręce, nogi, posladki!!, bikini, na
      sytkach.....tragedia!!!!co robić??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka