haldeman79 19.05.11, 07:05 Mam nadzieje, że wszyscy którzy zagłosowali na tego idiotę są teraz bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miś PO popiera propozycję prezydenta,więc o co chodzi? IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 07:22 GW, po jaka cholerę judzić i szczuć przeciwko Majchrowskiemu ? każdy normalny, który znalazłby się na jego miejscu, zrobiłby to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art jasne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 07:28 dołożyć do 2 stadionów, wybudować muzeum podziemne za 100milionów, a mieszkańcy jeżdżą po dziurawych drogach i srają do szamb!!! tu trzeba szukać paru miliardów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: PO popiera propozycję prezydenta,więc o co ch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 08:05 Mylisz się. Nie każdy na jego miejscu był tak bezczelny, żeby w takiej sytuacji ukraść 10 milionów mieszkańcom swojego miasta i rozdać kumplom w nagrodę za pracę przy swojej kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Przyczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 11:54 www.dzp.pl/files/Art/Minister%20spuszcza%20na%20gospodarke%20sniezna%20kule.pdf www.rp.pl/artykul/659362.html www.pozwij-rzad.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halabala Prezydencka lista podwyżek w Krakowie IP: *.ists.pl 19.05.11, 07:26 Majchrowski szuka kasy bo w skarbcu pusto, a wydatki duze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art majcher to k.rwa i złodziej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 07:26 majcher nawpuszczał supermarketów, castoram i innego dziadostwa, zwiekszył bezrobocie, ograniczył wpływy z małych iteresów [wykanczając je] a teraz sie bierze za roboli [czytaj: mieszkanców] krakówka, może ktoś w koncu otworzy mu szkoły konkurujące z jego uczelnią, zobaczy wtedy jak to jest, kiedy wpływy maleją, a koszty rosną.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Prezydencka lista podwyżek w Krakowie IP: 81.168.254.* 19.05.11, 07:33 i polityka prorodzinna w Krakowie na wysokim poziomie 300 Odpowiedz Link Zgłoś
haldeman79 Miasto jest zadłużone po uszy. 19.05.11, 07:51 Gość portalu: asd napisał(a): > i polityka prorodzinna w Krakowie na wysokim poziomie 300 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer A skąd weźmiemy pieniądze ? IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 08:03 A skąd wziąć pieniądze ? Z piasku ukręcić ? Co zrobić z oświata ? wyciąć o połowę ? (oszczędzimy z 300 mln !!!!!!) Jesteście za tym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: A skąd weźmiemy pieniądze ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 08:06 A skąd Machlojkowski wziął 10 milionów, które rozdał ostatnio swoim przydoopasom tytułem "należnych" (jak zwykle) premii? Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista a skąd weźmiemy nowych mieszkańców? 19.05.11, 08:14 Kraków jest miastem wymierającym - wystarczy poczekać do wakacji i zobaczyć, co się dzieje jak wyjeżdżają studenci. Starzejemy się w zastraszającym tempie. Dlatego nie jest najmądrzejszym pomysłem skokowe podwyższanie opłat za żłobki i przedszkola. No, chyba że miasto otwiera nowe placówki. Z kolei podatki od nieruchomości dotkną wszystkich, zarówno młode rodziny które właśnie zaciągnęły kredyt na zakup nowego lokum, jak i emerytów mieszkających często w centrum miasta. [quote] Prezydent chciałby w ciągu trzech lat podnieść podatki od nieruchomości do maksymalnego dopuszczalnego poziomu, czyli niemal je podwoić. [/quote] Podwojenie podatku od nieruchomości w 3 lata? Czy nikt nie zwraca uwagi na ten pomysł? Dodatkowo to posunięcie "z pewnością" zachęci inwestorów do zakładania biznesu w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv z Podkarpacia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.11, 08:28 rejestracje R** to po KR i KRA trzecia w kolejności grupa krakowian. Z tym że oni w odróżnieniu do KRA tu mieszkają ale pity pewnie w więszości opłacają "u siebie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Prezydencka lista podwyżek w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 08:04 A ja myślałem, że pod tym tytułem znajdę listę wszystkich podwyżek i premii, które Majchrowski przyznał ostatnio urzędniczym pasożytom. Bo 10 milionów, które ukradł krakowianom, żeby rozdać swoim kumplom tytułem "należnych premii" za pracę przy kampanii wyborczej, to tylko czubek góry lodowej. Dobrze byłoby też sprawdzić, szanowni państwo dziennikarze, o ile wzrosła w ubiegłym roku liczba urzędniczych pasożytów w Krakowie i jaką część tej liczby stanowią złodzieje publicznych pieniędzy zatrudnieni z polecenia Majchrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joachim Den Bult chroni bogaczy IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 08:10 Owszem dla mieszkańców te kwoty nie będą znaczące, ale dla przedsiębiorców mogą stanowić cios - oceniał radny PO Patrick den Bult. - POWIEDZIAŁ CO WIEDZIAŁ WŁAŚCICIEL 7 MIESZKAŃ ZARABIAJĄCY PONAD 100 TYŚ MIESIĘCZNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ŻENADA WSTYDŹ SIĘ CZŁOWIEKU - RZECZPOSPOLITĄ TRZEBA RATOWAĆ - A CZY TY WIESZ CO TO RZECZPOSPOLITA ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wonia Re: Den Bult chroni bogaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 08:25 A co ma piernik do wiatraka?? Gdyby radny PO Patrick den Bult miał np. dwa mieszkania i zarabiał 50 tyś. miesięcznie to podwyżka podatku od nieruchomości walnęła by w przedsiębiorców mniej?? Akurat podatek od nieruchomości w najmniejszym stopniu uderza we właścicieli mieszkań czy domów mieszkalnych. Wali ostro w przedsiębiorców. Sprawdź stawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Den Bult chroni bogaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 09:02 dokladnie! podniesie Majchrowski czynsze do maximum, za rok, dwa zaczną sie wynoscic stad przedsiebiorstwa, nastapia masowe zwolnienia, mniej kasy w kieszeni Krakowian - mniej wydatków - dalsze straty przedsiebiorstw.... i dopiro bedzie bida! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pod sąd szkodnika To radny Pilch z PISu zrobił 30 mln dziurę w MPK ! IP: 193.164.255.* 19.05.11, 08:14 w 2010 r. (kampania samorządowa) zgłosił ulgę dla niektórych osób jeżdzących MPK która wygenerowała dziurę budżetową na poziomie 30 mln. TO była jego prywatna kampania wyborcza za pieniądze wszystkich krakowian. Odpowiedz Link Zgłoś
polakonly Kraków to miasto które najbardziej ucierpiało w 05.06.11, 00:15 wyniku działań Komisji Majątkowej. Tak mniemam na podstawie dostępnych publikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Prezydencka lista podwyżek w Krakowie IP: 213.77.2.* 19.05.11, 08:23 Brawo Panie Prezydencie. Jestem starym Krakusem, moja rodzina mieszka tu od zawsze. W pełni Pana popieram. Komu się te podwyżki nie podobają, nie musi mieszkać w tym pięknym Mieście. Niech wyjedzie... Nie każdy musi mówić "jestem Krakusem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do marco chyba lubisz być ru...y w dupe IP: *.polsel.pl 19.05.11, 08:49 j.w Odpowiedz Link Zgłoś
haldeman79 Re: Prezydencka lista podwyżek w Krakowie 19.05.11, 08:54 Gość portalu: Marco napisał(a): > Brawo Panie Prezydencie. Jestem starym Krakusem, moja rodzina mieszka tu od zaw > sze. Po co ten wstęp? >W pełni Pana popieram. Będzie jakieś uzasadnienie? > Komu się te podwyżki nie podobają, nie musi mieszkać w tym pięknym Mieście. To miasto nie należy tylko do starych Krakusów.Tak trudno to zrozumieć? > Niech wyjedzie... Nie każdy musi mówić "jestem Krakuse > m" A po co w ogóle mam tak mówić? Odpowiedz Link Zgłoś
harrison_bergeron Re: Prezydencka lista podwyżek w Krakowie 19.05.11, 08:55 Argumentacja cienka jak zupka na gwoździu... Mogę mówić o sobie 'jestem Krakusem' i mogę też mówić głośno o tym, że nie podobają mi się podwyżki. Kraków w tej chwili przypomina żula, który nie ma na jedzenie, ale na flaszkę zawsze znajdzie. Po co dwa stadiony w mieście bez Euro? Po co ta głupia kładka przez Wisłę? Jak się nie ma kasy to się oszczędza, a nie wydaje na pierdoły. Tym bardziej nie napada w bramie na sąsiadów z hasłem "kyyyerowniku, daj na wino". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Prezydencka lista podwyżek w Krakowie IP: *.play-internet.pl 19.05.11, 11:48 Mafia prezydencka trzyma się mocno sobie podwyżki i mieszkańcom też :) Czy to nie jest najwyraźniejszy dowód na brak gospodarności? Co z systemem sterującym ruchem w mieście na który poszły miliony? Co z projektem nowe miasto którym w kampaniach podpierał się prez, w zamian mamy paskudny sklep i obskurny dworzec(tragiczna wizytówka miasta). Co z budynkami po dawnym Związkowcu? Miał się tam przenieść KBF ale lepiej mu w prywatnym domu z sauną, a Związkowiec niszczeje. Co z Targiem Solnym? Co z Fortem Benedykt? Co z podziemiami rynku gł ? jakie koszty utrzymania ponosi miasto , wady wykonawcze, odstępstwa od projektu, co z resztą podziemi, czy dla znajomków prezio trzyma? kładka 200 m od mostu za taką kwotę to paranoja! stadiony ile miały kosztować a ile wydarto naszych pieniędzy z kasy miasta? kto powie jaka to kwota w całości? nie dość że utracono amatorskim i zarozumiałym podejściem szanse na euro2012 to zatwierdzono projekt stadionu Wisły znajomka bez konkursu i bez sensu! Przypomnę że stadion jest niefunkcjonalny i nikt go nie chce utrzymać więc znów będzie dodatkową kulą u nogi budżetu. Nie jest tajemnicą że prezio wszystko wszystkim obieca a nie dotrzymanie słowa i utrzymywanie nadziei na wywiązanie się z obietnic to gwarancja wsparcia w kolejnych wyborach... Mafia która rządzi niby promocją miasta i kulturą, wydaje miliony bez ładu i składu w zamian Kraków znika z mediów i promocji już Kielce lepiej się promują!! Speców od kultury tłumy ale żaden nawet rodowitym krakowianinem... tylko familia i znajomi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: Prezydencka lista podwyżek w Krakowie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.11, 09:54 pewnie masz ubecką rentkę i parę rodowych precjozów zrabowanych po wojnie to tobie taka podwyżka pewnie nie zrobi różnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Re: Prezydencka lista podwyżek w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 12:51 Krakauerzy myślą tak samo - jak się komuś kraków i jego najwspanialszy i jedyny niezależny w kraju Prezydent nie podoba nie musi tu mieszkać -niech się wyniesie do katowic lub wwy które sie podobno dynamicznie rozwijają i zobaczy jakie tam sa podatki lokalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Prezydencka lista podwyżek w Krakowie IP: *.181.92.120.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.05.11, 10:00 majchrowski ma racje,oplaty musza wzrosnac.a wypowiedz tego kolesia z po o tym ze podniesienie podatku od nieruchomosci dla przedsiebirców to cios dla nich to jakis zart.zawsze widzialem ze po to partia przedsiebiorców ,a teraz mam juz 100 % pewnosci.jacek trzymaj sie!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko POzew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 11:18 www.dzp.pl/files/Art/Minister%20spuszcza%20na%20gospodarke%20sniezna%20kule.pdf www.rp.pl/artykul/659362.html www.pozwij-rzad.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gingi Majchrowski uderza w dzieci IP: *.play-internet.pl 19.05.11, 11:23 jak zwykle- na stadiony jest - żeby hołota miała co demolować, na bezsensowne centra kongresowe przy grunwaldzkim też było, ale rodziców z dziećmi kopnijmy w dupe. Ja w ogóle nie uważam, żeby wspieranie najbiedniejszych było takie słuszne i logiczne, większości zabiorą becikowe, każą bulić więcej za przedszkole, bo wiadomo, że normalny rodzic, dusze sobie wydrze, a na dziecko zarobi, a najbiedniejsi? najbiedniejsi powinni dostawac nie 3000 ciepłą rączką na pępkówe dla tatusia tylko mądre wsparcie poprzedzone wnikliwym wywiadem środowiskowym. Bo spora część najbiedniejszych to albo margines, który powinien dostawać środki antykoncepcyjne, albo kombinatorzy pracujący na czarno. Przypominam, że obecnie kryterium dochodowe kwalifikujące do otrzymywania pomocy społecznej wynosi 351 zł na osobę w rodzinie!!Kto za tyle żyje w Krakowie i rodzi dzieci?? oczywiście osoba która ma 400 zł na osobę, to już krezus, któremu becikowe nie jest potrzebne. Czyli wystarczy, że tatuś pracuje za minimum socjalne, a mamusia bezrobotna, jedno dziecko i już jest świetnie prawda? Jestem za pomocą, ale rozsądną, a to nieszczęsne becikowe tak kłujące niektórych starczy rodzicom akurat na część szczepionek skojarzonych albo najtańszy wózeczek. Albo prywatny żłobek na miesiąc, ale co to majchrowskiego obchodzi? Studenci do Ak zawsze sie znajdą, najwyżej przyjada z okolicznych 300 km, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była radna skąd pieniądze ? IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 11:34 zlikwidowac rady dzielnicowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: skąd pieniądze ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 11:51 "ja ja"ko by"ła to są Rady Dzielnic a nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conchis no i co elektorat majchra zadowolony??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 12:02 na podwyżki dla urzędasów pieniądze są, a skąd, wiadomo od nas!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Prezydencka lista podwyżek w Krakowie IP: 83.238.5.* 19.05.11, 12:38 szykuje się duża demonstracja przeciw podwyżkom... www.facebook.com/event.php?eid=202838583084852 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisiaki Spokojnie Panowie z PO obywatele wiedzą ile płacą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.11, 13:16 w sklepie, na stacji benzynowej, itd. Swój rachunek wystawimy jesienią. A Pqanowie z wyborczej też powinni wiedzić jak rosną ceny. No chyba że swoje pensje odbierają w naturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aqq Prezydencka lista podwyżek w Krakowie IP: *.mech.pk.edu.pl 19.05.11, 13:24 Panie Majchrowski jeszcze jeden stadion, jeszcze dwa stadiony za 400 mln sztuka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP Prezydencka lista podwyżek w Krakowie IP: *.ghnet.pl 19.05.11, 13:42 Tylko pogratulować prorodzinnej polityki! Na stadiony dla kiboli wywalamy grube miliony, które potem musimy sobie odbić na żłobkach. Jak ludzie mogli na niego głosować?! Odpowiedz Link Zgłoś
1234qwerty Prezydencka lista podwyżek w Krakowie 19.05.11, 14:06 Wku...eni podatnicy a zapomnieliście o molochu z Czyżyn za 400 baniek a o hali Gwardyjskiego Towarzystwa Sportowego. W tamtym roku na Majora padł żłobek i do tej pory nikt nawet nie kiwnął palcem w sprawie budowy. Może ktoś poda koszt tzw zarządu miastem, ilości instytucji, urzędników. Jaki plan oszczędnościowy ma Pan Machlojski ???, czemu radni bezradni doją diety, jaka jest średnia zarobków urzędników, kiedy ktoś odchudzi przechowalnię bagażu czyli ZIKiT itd itp a pózniej sięgajmy do kieszeni podatnika. Kredyty na czyjeś konto łatwo się bierze bo odpowiedzialność zerowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubdiduch Prezydencka lista podwyżek w Krakowie 19.05.11, 17:11 czy Radny Duda ma kota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucqwer Re: Prezydencka lista podwyżek w Krakowie IP: *.compower.pl 19.05.11, 17:57 Jakby prezydentem został Kracik to dopiero byłyby podwyżki,czego przykładem jest Warszawa.A lemingi dalej popierają panią prezydent i płacą ,bo pragnienie bycia "inteligentem", "europejczykiem", jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
haldeman79 A to ciekawe... 19.05.11, 23:01 Gość portalu: lucqwer napisał(a): > Jakby prezydentem został Kracik to dopiero byłyby podwyżki,czego przykładem jes > t Warszawa.A lemingi dalej popierają panią prezydent i płacą ,bo pragnienie by > cia "inteligentem", "europejczykiem", jest najważniejsze. W Warszawie przedszkola i żłobki też po 300 stówy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krótko Popieram prezydenta Majchrowskiego IP: 193.164.255.* 19.05.11, 17:25 jestem lekko zdziwiony dlaczego wzrost podatków jest tak niski - osobiście wszystkim bym przychrzanił wzrost o 100 %. Zwłaszcza tym którzy popierali Kracika. Brawo Panie prezydencie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: nie popieram prezydenta Majchrowskiego IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.11, 11:46 urzędniku z magistratu popierasz bo od tych 100% podwyżek twoja pensja wzrośnie ty masz pracować dla ludzi a nie ludzie na ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Prezydencka obłuda IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.11, 17:29 GRATULUJE MAJCHROWSKI TERAZ POKAZAŁEŚ PRAWDZIWĄ TWARZ . NIGDY BIEDNE RODZINY CIĘ NIE OBCHODZIŁY .TWOJE OBIETNICE TO PUSTE SŁOWA BEZ POKRYCIA. JESTEŚ ZIMNYM WYRACHOWANYM CZŁOWIEKIEM , DLA KTÓREGO NIE LICZĄ SIĘ MIESZKAŃCY KRAKOWA, A SWOJE UKŁADZIKI I PRZYDUPASY. MAM CICHĄ NADZIEJE ŻE MIESZKAŃCY KRAKOWA TERAZ ZROZUMIELI CO TAKIEGO MĄDREGO ZROBILI WYBIERAJĄC CIĘ PO RAZ KOLEJNY NA PREZYDENTA.!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś PO zaczeło kampanię wyborczą IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 18:38 swoim chamstwem dorównuje PiSowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akcja swinka Prezydencka lista podwyżek w Krakowie IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.11, 15:13 STOP MARNOTRAWIENIU PIENIĘDZY PODATNIKÓW!!! - dość samowoli urzędników, sam zdecyduj, na co mają zostać przeznaczona Twoje prywatne pieniądze! www.akcjaswinka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec a gdzie urzędnik znajdzie kasę na wyższą pensję IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.11, 11:42 jak nie u mieszkańca w kieszeni. Mamy to co wybraliliśmy, sprawdzony prezydent .... Odpowiedz Link Zgłoś