Gość: RitaR. IP: *.milowka.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 13:46 Uważam, że tegoroczne tematy ostatniej "starej" matury były proste... Co do swej matury, w przyszłym roku, jestem pełna obaw.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JAGA Małopolskie tematy maturalne z języka polskiego... IP: *.crowley.pl 11.05.04, 13:47 W KOŃCU DZIENNIKARZE WYBORCZEJ SIĘ OBUDZILI I PODALI TEMATY!!! BRAWO. POZOSTAJE POD WRAŻENIEM SZYBKOŚCI!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piątkowa Małopolskie tematy maturalne z języka polskiego... IP: *.kety.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 14:02 proste tematy!!! pisałam trochę lat temu (98r.) ale to najprostszty egzamin w życiu!!! Wierzcie mi!!! Nie ma to jak matematyka na studiach! pozdrawiam wszystkich. Piątkowa Maturzystka Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra milo bylo 11.05.04, 14:21 ale dobrze ze juz sie skonczylo. im mniej takich matur tym lepiej :> Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: Małopolskie tematy maturalne z języka polskie 11.05.04, 17:51 Ja obstawiałam tematykę żydowską. Do tematu trzeciego aż prosiło się wtrącić o Marku Edelmanie, o "Opowiadaniach" Borowskiego i o "Medalionach". Bardzo mi ten temat podszedł, czekamy teraz na rezultaty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Craig Re: Małopolskie tematy maturalne z języka polskie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 18:20 Podobnie jak ładnie dało się wcisnąć "Pianistę" oraz poza kwestią żydowską "Dżumę", "1984" i trochę fantasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Małopolskie tematy maturalne z języka polskie IP: *.autocom.pl / *.autocom.pl 11.05.04, 18:02 a ja pisałam na drugi:) no. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patka Re: Małopolskie tematy maturalne z języka polskie IP: 81.186.225.* 11.05.04, 18:07 jakich bohaterow omowilas w drugim temacie? Bo wlasnie nie moglam nic wymyslec, procz raskolnikowa i syna marnotrawnego. Wybralam temat 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Craig Re: Małopolskie tematy maturalne z języka polskie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 18:22 Pasował tu na przykład młody Żyd z "Początku" Andrzeja Szczypiorskiego, który uciekł z getta ale wrócił aby walczyć i zginąć ze swoimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Małopolskie tematy maturalne z języka polskie IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 11.05.04, 21:39 łatwe. wybrałam temat trzeci, bardzo otwarty, ale na pierwszy też można było dużo napisać. drugi nieco ograniczał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: Małopolskie tematy maturalne z języka polskie IP: *.NET / 81.21.203.* 12.05.04, 09:08 No ale już tematy omuwine przez nauczycieli to niełaska umieszczać...z wszystkich regionów Polski już komentarze nauczycieli są...ale oczywiście Małopolska jak zwykle ma czas....beznadziejni jesteście!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Małopolskie tematy maturalne z języka polskie 12.05.04, 14:45 a Ty na jaka ocene liczysz? bo chyba Ci obniza za ortografie... i czemu do nas pretensje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fcf ZENADA GAZETO ZENADA!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.05.04, 14:59 Tak wiec tak szumnie piszecie ze w tym roku ostatnia stara matura, tymczasem to nei prawda. W przyszlym roku beda rownoczesnie stara matura w techinkach i nowa w liceach idacych juz nowym programem. Oczywiscie nei uwzgledniliscie tego u siebie, a jesli sie nie myle za dwa lata tez bedzie stara matura dla uczniow idacych systemem 3+3(czyli szkola zawodowa + szkola na podbudowie zawodowej) - oni tez ida starym systemem!! GDZIE TU KOMPETENCJA ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Małopolskie tematy maturalne z języka polskie IP: *.west.tarnow.pl 15.08.04, 14:08 a ja mam w dupie maturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OREST Program "Oswajanie" powinien być dla wszystkich!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 18:29 Program "Oswajanie" powinien być dostępny dla wszystkich i powtarzany np. comiesięcznie z nowymi zadaniami. Wtedy uczniowie będą wiedzieć jak ma wyglądać ta matura. Dalczego uprzywilejowane uczestnictwem w tym programie są tylko wybrane szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś