Dodaj do ulubionych

Małopolskie tematy maturalne z języka polskiego...

IP: *.milowka.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 13:46
Uważam, że tegoroczne tematy ostatniej "starej" matury były proste...
Co do swej matury, w przyszłym roku, jestem pełna obaw..
Obserwuj wątek
    • Gość: JAGA Małopolskie tematy maturalne z języka polskiego... IP: *.crowley.pl 11.05.04, 13:47
      W KOŃCU DZIENNIKARZE WYBORCZEJ SIĘ OBUDZILI I PODALI TEMATY!!! BRAWO.
      POZOSTAJE POD WRAŻENIEM SZYBKOŚCI!!
    • Gość: Piątkowa Małopolskie tematy maturalne z języka polskiego... IP: *.kety.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 14:02
      proste tematy!!! pisałam trochę lat temu (98r.) ale to najprostszty egzamin w
      życiu!!! Wierzcie mi!!! Nie ma to jak matematyka na studiach! pozdrawiam
      wszystkich. Piątkowa Maturzystka
    • klymenystra milo bylo 11.05.04, 14:21
      ale dobrze ze juz sie skonczylo. im mniej takich matur tym lepiej :>
    • kati_p Re: Małopolskie tematy maturalne z języka polskie 11.05.04, 17:51
      Ja obstawiałam tematykę żydowską. Do tematu trzeciego aż prosiło się wtrącić o
      Marku Edelmanie, o "Opowiadaniach" Borowskiego i o "Medalionach". Bardzo mi ten
      temat podszedł, czekamy teraz na rezultaty :)
      • Gość: Craig Re: Małopolskie tematy maturalne z języka polskie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 18:20
        Podobnie jak ładnie dało się wcisnąć "Pianistę" oraz poza kwestią żydowską "Dżumę", "1984" i trochę fantasy :)
    • Gość: k. Re: Małopolskie tematy maturalne z języka polskie IP: *.autocom.pl / *.autocom.pl 11.05.04, 18:02
      a ja pisałam na drugi:)
      no.
      • Gość: patka Re: Małopolskie tematy maturalne z języka polskie IP: 81.186.225.* 11.05.04, 18:07
        jakich bohaterow omowilas w drugim temacie? Bo wlasnie nie moglam nic wymyslec,
        procz raskolnikowa i syna marnotrawnego. Wybralam temat 1.
        • Gość: Craig Re: Małopolskie tematy maturalne z języka polskie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 18:22
          Pasował tu na przykład młody Żyd z "Początku" Andrzeja Szczypiorskiego, który uciekł z getta ale wrócił aby walczyć i zginąć ze swoimi.
        • Gość: ja Re: Małopolskie tematy maturalne z języka polskie IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 11.05.04, 21:39
          łatwe. wybrałam temat trzeci, bardzo otwarty, ale na pierwszy też można było
          dużo napisać. drugi nieco ograniczał.
    • Gość: maturzystka Re: Małopolskie tematy maturalne z języka polskie IP: *.NET / 81.21.203.* 12.05.04, 09:08
      No ale już tematy omuwine przez nauczycieli to niełaska umieszczać...z
      wszystkich regionów Polski już komentarze nauczycieli są...ale oczywiście
      Małopolska jak zwykle ma czas....beznadziejni jesteście!!!!!!!!!
      • klymenystra Re: Małopolskie tematy maturalne z języka polskie 12.05.04, 14:45
        a Ty na jaka ocene liczysz? bo chyba Ci obniza za ortografie... i czemu do nas
        pretensje?
    • Gość: fcf ZENADA GAZETO ZENADA!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.05.04, 14:59
      Tak wiec tak szumnie piszecie ze w tym roku ostatnia stara matura, tymczasem to
      nei prawda. W przyszlym roku beda rownoczesnie stara matura w techinkach i nowa
      w liceach idacych juz nowym programem. Oczywiscie nei uwzgledniliscie tego u
      siebie, a jesli sie nie myle za dwa lata tez bedzie stara matura dla uczniow
      idacych systemem 3+3(czyli szkola zawodowa + szkola na podbudowie zawodowej) -
      oni tez ida starym systemem!! GDZIE TU KOMPETENCJA ??
    • Gość: kama Re: Małopolskie tematy maturalne z języka polskie IP: *.west.tarnow.pl 15.08.04, 14:08
      a ja mam w dupie maturę
    • Gość: OREST Program "Oswajanie" powinien być dla wszystkich!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 18:29
      Program "Oswajanie" powinien być dostępny dla wszystkich i powtarzany np.
      comiesięcznie z nowymi zadaniami. Wtedy uczniowie będą wiedzieć jak ma wyglądać
      ta matura. Dalczego uprzywilejowane uczestnictwem w tym programie są tylko
      wybrane szkoły?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka