Dodaj do ulubionych

MOCAK - co i jak dalej?

IP: *.ghnet.pl 09.06.11, 10:22
Wydaje się, że artykuły publikowane na poważnym portalu powinny przechodzić korektę, żeby uniknąć właśnie tekstów takich, jak ten. To jest BEŁKOT. Nie da się czytać, nie da zrozumieć.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mocazek MOCAK - co i jak dalej? IP: *.telbeskid.com.pl 30.06.11, 16:34
      Pani architekt ma rację z tym Mo' - jako More, lecz tego slangowego skrótu nie używają Brytyjczycy, ale czarni mieszkańcy USA (zwłaszcza Nowego Jorku). Dobry przykład: tytuł filmu "Mo' Better Blues" Spike'a Lee. W tym sensie oznacza to "Więcej dobrego bluesa".
      Także to skojarzenie nie jest bezpodstawne, jednak Brytyjczycy nie są tą grupą dla której jest ono naturalne. Można więc stwierdzić, że obie Panie chybiły w swoich koncepcjach, jednocześnie obie mają rację. Błąd polega na tym, że punktem odniesienia obie zrobiły Brytyjczyków.

Mnie się akurat nazwa podoba, bo choć nie wiedziałem skąd się wzięła, to brzmi swojsko, chwytliwie i na swój sposób uroczo.
    • Gość: ? MOCAK - co i jak dalej? IP: 77.236.16.* 30.06.11, 18:18
      Jak to się nie da zrozumieć???

użytkownik zgnoił niedawno wyremontowany obiekt
      /wyremontowany wedle pewnego projektu/
      zastawiając go ściankami, budkami, zalepiając okna reklamami itd

bardzo standardowe działanie :-)

np byłem niedawno w Galerii Krakowskiej /tak gdzieś po roku/
      i co mnie zaskoczyło - została ona w piękny polski sposób "zabudkowana"
      na ciągach komunikacyjnych budami całkiem w stylu jaki panował w okolicach Dworca
      przed zmianami....
    • Gość: TereNowa Re: MOCAK - co i jak dalej? IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 07:27
      a tam jest w ogole co zobaczyc ? czy tylko puste sciany strasza ?
    • Gość: tdoi MOCAK KRAKÓW IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.09.11, 23:58
      wydano kupe moich pieniędzy na tzw.sztukę współczesną,i co mamy?Jeśli masz zbędne 10zł,to lepiej je przepij,niż miałbyś je wydać na tzw.sztukę współczesną.Ci tzw.krytycy,obrońcy sztuki(współczesnej)umieją zadbać o własne kieszenie(i torebki)Najpierw wydali nasze 70mln zł na budynek,który już wymaga remontu,a teraz za oglądanie pustych sal i dziecinady żądają 10 zł-od każdego naiwnego.Reklamacji nie uwzględnia się.Zapłaciłeś frajerze i sp...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka