gosia.43 16.06.11, 21:57 zagląda ? - jak widzę to przerzedzona mocno ta obecność :( Jakoś pusto i daleko się zrobiło. Pozdrawiam:) gosia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trooly Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 16.06.11, 23:51 Zaglądam. Jestem sentymentalny, przywiązuję się do fajnych ludzi [ zazwyczaj grubym sznurkiem]. Bywam upierdliwy, sporadycznie ulegając rozdwojeniu osobowości. Trafiłem tutaj świadomie, z potrzeby "smakowania" krakowskiej kultury, uciekając od zgiełku rzeczywistości, pisku zdzieranych opon oraz z braku laku. Dobrze trafiłem, dużo zadowolenia doznałem, ale z biegiem czasu, w wyniku wszechobecnych popisów uległem częściowej zatracie. Siadłem w końcie, chwyciłem własną łepecynę, próbując przekręcić ją, ona zbuntowała się. Strzelam z szelek, nadymam się, leżę na grzbiecie, podskakuję, gwiżdzę Kill Bill, spoglądam na Księżyc. Kilka osób polubiłem, zaglądam tutaj. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
domine.quidam To wie GW 17.06.11, 00:22 Jednakże inny aspekt bardziej byłby mniem ciekawił, mianowicie i zaiste: dlaczegom jest inwigilowanym? Ponadto dodam, że mając telewizor - wielki jak u Orwella - korzystam z niego jeno jako monitora bo mam dość wrzaskliwych reklam i wrzaskliwych oraz obrzydliwych typów tam reklamowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 17.06.11, 06:42 nie wiem. mnie nurtuje inne pytanie: kiedy dokładnie otwarto austropol na szewskiej? 1986 czy 1987? a może wczesniej? Odpowiedz Link Zgłoś
to_straszne Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 20.06.11, 00:39 Mogę podać datę dzienną. A czy są nagrody? Śp Fuglewicz przeniósł się był do lepszego ze światów, ale dane zostawił. Lokalik z fotelami obitymi brązową dermą, zespawanymi z rurek chromowanych (po zespawaniu - zapewne galwanizernia w Armaturze) miał się doskonale już w sierpniu 1983. Powstał wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
to_straszne Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 20.06.11, 00:43 to_straszne napisał: > Mogę podać datę dzienną. A czy są nagrody? Śp Fuglewicz przeniósł się był do le > pszego ze światów, ale dane zostawił. > Lokalik z fotelami obitymi brązową dermą, zespawanymi z rurek chromowanych (po > zespawaniu - zapewne galwanizernia w Armaturze) miał się doskonale już w sierpn > iu 1983. Powstał wcześniej. Byłbym "naśmierć" zapomniał: derma była pikowana, a stoliki z brązowawej żywicy a'la aglomarmur, udającej (z trudem) marmur. Rewelacja na pół miasta. > Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17.2 Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 20.06.11, 19:04 montenuovo napisał: > nie wiem. mnie nurtuje inne pytanie: kiedy dokładnie otwarto austropol na szews > kiej? 1986 czy 1987? a może wczesniej? > Już się sprawdza... Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 27.06.11, 06:39 napis wyklejany brzmiał: al-vo-ra-da ca-fe austropol (z charakterystycznym czerwono-białym "a" Odpowiedz Link Zgłoś
to_straszne Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 21.06.11, 22:38 Pozwolenie na prowadzenie działalności gospodarczej (nr 14/1982) dla przedsiębiorstwa polonijnego wydano 12 sierpnia 1982 roku. Opiewało na - przetwórstwo owocowo-warzywne - przetwórstwo gastronomiczne - palenie kawy - sprzedaż wyrobów własnych No i tak ========================================= Odpowiedz Link Zgłoś
to_straszne I bądź tu uprzejmy, człowiecze. 23.06.11, 20:35 Nikt nie powie nawet "dziękuję". Ś.p. dyrektor Sędziwy w grobie się przewraca. Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 27.06.11, 06:35 1982? już wówczas był austropol? te lody? w sensie że za gotówkę odstawało się żeton na gałkę a potem żeton pani i mówiło się jej smak? 1982 rok? popacz pan... Odpowiedz Link Zgłoś
to_straszne Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 02.07.11, 00:30 Notagno. Tam prawie wszysko było na guziki. Strasznie zagranicznie. Niepolskie. Odpowiedz Link Zgłoś
to_straszne Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 02.07.11, 00:37 Jagniejaktak? Prawie wszysko było na guziki. Zagraniczne - niepolskie... Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 17.06.11, 08:24 ja nie mam kiedy, bo cały czas klęczę i się modlę... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 17.06.11, 14:27 to nie istotne, wazne ze jest cenzor! Odpowiedz Link Zgłoś
barrin Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 17.06.11, 16:46 ale też nie tak znowu często, w końcu mnóstwo czasu zabiera mi bieganie na franciszkańską 3 po instrukcje.. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 17.06.11, 21:31 Myślę sobie , że to nie jest najważniejsze kto kim jest , kto jak się zachowuje i kto czego szuka .Wszak ludzie są różni ( i chwała Bogu ) . I też Ci - którzy próbują przez zaprzeczenie , czy metaforę. Chociaż pamietam czsy , że wychodziło się na forum z przerozmaitymi tematami.... I tak pokuszę się o stwierdzenie , że zaglądają tu , ale z jakichś powodów nie piszą .... Ciekawe dlaczego ? gosia Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 17.06.11, 22:35 Bo Ciebie nie ma :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 17.06.11, 23:07 gosia.43 napisała: > I tak pokuszę się o stwierdzenie , że zaglądają tu , ale z jakichś powodów n > ie piszą .... Ciekawe dlaczego ? > gosia Sama należysz do osób, które na długo znikają, więc jakieś swoje powody masz. Inni pewnie mają inne albo podobne powodu. Może mniej ważne, jakie to są powody, a istotniejsze jest, aby ich mniej było? Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 18.06.11, 06:42 katotaliby wykończyły forum. Szkoda czasu na pisanie, ale zaglądam codziennie bo zawsze można dowiedzieć się kto zszedł z tego łez padołu, oraz gdzie wyprać psa po spacerze. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 18.06.11, 12:20 barrin napisał: ale też nie tak znowu często, w końcu mnóstwo czasu zabiera mi bieganie na franciszkańską 3 po instrukcje.. -------------------------------------------------- Razem z peteenem, czy osobno? Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 18.06.11, 13:37 ja stamtąd praktycznie nie wychodzę... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 19.06.11, 21:04 Eeee tam ... Nie mówcie mi znowu , że światopogląd aż tak to forum podzielił i że wiara uczyniła cuda w spustoszeniu , jakos to do mnie nie przemawia.... Adamie - to co napisałes - oki - tylko własnie , czy to jest tak , że większość tu piszących nagle przestałą odczuwac taką potrzebę ? Jest coś cholera - co zniechęca . A moze by trzeba jakies czary odprawić ? :) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 19.06.11, 22:47 Gosiu, teraz forum już nie jest jazzy, teraz czeba być na mordoksiążce czy innym tfiterze. Jakiś koorwa obłęd zapanował, nawet publiczna (przepraszam za wyrażenie) telewizja reklamuje prywatną w końcu firmę facebook, bo uni tysz tam som, i cza kliknąć i like it. Wcześniej była nasza klasa ale ruskie kupiły i jest niepoprawna politycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 20.06.11, 08:32 krzychut napisał: > Gosiu, teraz forum już nie jest jazzy, teraz czeba być na mordoksiążce czy inny > m tfiterze. > Jakiś koorwa obłęd zapanował, nawet publiczna (przepraszam za wyrażenie) telewi > zja reklamuje prywatną w końcu firmę facebook, bo uni tysz tam som, i cza klikn > ąć i like it. > Wcześniej była nasza klasa ale ruskie kupiły i jest niepoprawna politycznie. No tak , się porobiło. A z drugiej strony , żeby tak wszędzie łazić po tych "modnych" stronach , to chyba człowiek musiałby z netu nie wychodzić ! To już wolę tradycyjnie - od czasu do czasu krakforum odwiedzić i zobaczyć chociaż kilka znajomych wpisów . przynajmniej wiem , że żyją :) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 21.06.11, 12:01 Troszkę racji ma zapewne i Krzychut, większa konkurencja dla forum. Cząstkowym powodem wydaje mi się może też czasem nie za wiele wzajemnej życzliwości. Ale to zapewne nie tłumaczy takiej posuchy. Może ktoś, kto biega po forach i ma zmysł obserwacji i potrafi wyciągać trafne wnioski, zna więcej powodów. Są też ludzie zajmujący się zawodowo forum na gazeta.pl Oni być może (taką mam nadzieję) wiedzą więcej albo są w stanie się dowiedzieć więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
to_straszne Każdy ma takiego idola,na jakiego zasłużył. 20.06.11, 07:55 Historia pewnego kłamstwa Jest rok 1976. Jerzy Rawicz, literat budujący swoją karierę na opluwaniu postaci przedwojennej Polski, zaprzyjaźniony z Jerzym Putramentem, wydaje książkę pt. "Diabeł przegrany", która ma być monografią Wacława Kostka-Biernackiego, jednego z najwierniejszych marszałkowi piłsudczyków. W książce umieszcza też zdanie: "Edward Heil, folksdojcz i konfident gestapo, zlikwidowany przez podziemie w okolicach Warszawy". Rodzina po odrzuceniu propozycji polubownego załatwienia sprawy ("dysponuję stosownymi dowodami na piśmie...") występuje do sądu o usunięcie z książki kłamliwego fragmentu i zakaz jego rozpowszechniania. Rawicz nie ustępuje. W obronie pamięci "Jerzego" stają w sądzie jego żołnierze. Przeciwko sobie mają archiwa KC PZPR, zmyślone dokumenty, marnie sfałszowane protokoły przesłuchań i temu podobne "dowody". Rawicz przegrywa. Zdumienia nie kryje jego adwokat, który do końca walczył w imieniu swojego klienta przeciwko rodzinie i żołnierzom zamordowanego przez hitlerowców oficera Armii Krajowej. Pokłada wielką wiarę w dokumentach, nawet jeśli biegli orzekają, że to marne fałszywki. Ten adwokat to... mecenas Jan Olszewski. Ten sam. Jego klient po przegranym procesie stracił nagle partyjnych kolegów, po czym nieco gorzej się poczuł. To się w tych kręgach zdarzało. Więcej... krakow.gazeta.pl/krakow/1,90719,6665633,Przez_Wole_Duchacka_do_sanktuarium.html#ixzz1PnDM86It Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Każdy ma takiego idola,na jakiego zasłużył. 20.06.11, 08:34 No proszę , ile się można ciekawych rzeczy dowiedzieć przy okazji ... gosia Odpowiedz Link Zgłoś
to_straszne Re: Każdy ma takiego idola,na jakiego zasłużył. 06.07.11, 13:16 Nie "ile", ale "ilu" BO Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: wszak jest jeszcze 22.06.11, 13:35 Nie uciekinier a uchodzca polityczny.. Jak sie komuna walila to ja bedac przewidujacym, ucieklem przed xiendzem.. ..i sie nie mylilem.. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen brak konsekwencji 22.06.11, 13:55 bo teraz sam i to nieproszony, włazisz na to ultrakatolickie forum... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: brak konsekwencji 22.06.11, 14:10 ..a ja tu wdarlem prawem Kaduka... Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 a ja tu bezprawnie jako dysydent 02.07.11, 04:10 zdajac sobie sprawe ze wejscie na to ultrakatolickie forum grozi smiercia lub kalectwem Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 21.06.11, 16:43 Ja bywam choć rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
antygona72 Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 24.06.11, 16:59 gazeta nie bądź taka skromna...:) Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 22.06.11, 03:24 gosia.43 napisała: > zagląda ? - jak widzę to przerzedzona mocno ta obecność :( Jakoś pusto i dale > ko się zrobiło. > Pozdrawiam:) > gosia > ja jestem fakt, mało piszę bo mnie "biznes" pochłonął na maksa... ale jestem niezmiennie od jesieni 2002 r... kiedy powstał nick "Sabbina" ... Odpowiedz Link Zgłoś
kotgrzmot Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 22.06.11, 22:32 Jo jo, niem cosik chłonie, dyć zminny jezdem, bez pikna werona77;) Mom z tem problema, jok josno ollyra. Trza godoć, co una mniem stworzeła;) Roz mom chyńć no forumgodonie, jok insze nicki, drugie, co cimność widza;)) Cosomi stoć mniem jeno na miouuuuu;) Zwijom kita;)) Sevena lubia;))) -- Macham ogonkiem, tylko na widok ładnej kotki-) Odpowiedz Link Zgłoś
priekrasna.brunhilda człowieku idź się leczyć 27.06.11, 15:18 bo najwyraźniej jesteś chory umysłowo. Nikt normalny nie posługuje się takim językiem. To nie jest ani gwara ani dialekt, to jest bełkot. Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale nie jesteś ani trochę śmieszny. Jesteś zwyczajnie żałosny. Komu chcesz tu zaimponować i czym? Nie możesz napisać w ludzkim języku, tak jak normalni ludzie? Nie musisz odpisywać, lepiej zgłoś się do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kotgrzmot Re: człowieku idź się leczyć 27.06.11, 22:07 Не cердитеcь нa вac, пoтoмy чтo я кoшкa, jo jezd grzmotna кoшкa)) Стрaннo, чтo я не пoнимaю:)) Эпизoды претендyете здеcь? Вы aвaтaр? Зaчем этo cкрывaть? -))) Я cтрoю предлoжения, ocнoвaнные нa oценкaх текyщегo yрoвня иcкреннocти. Вcе cвoдитcя к тoмy, ждaть oднoгo челoвекa. Нa caмoм деле, syrce syrc - weronka77-)) Я пoднялcя в резyльтaте cвoей деятельнocти. Тoлькo oнa мoжет рacкoлдoвaть меня;)) Ты пoнимaешь? Крacивые.brunhildo и вы мoжете, нo, верoятнo, не иcкренни. Очернить грoм-кoшки, znaczit kotagrzota))) Очень yрoдливые cлoвa, кoтoрые вы иcпoльзoвaли нa меня. Я прoщaю тебя. Мoжет быть, кoгдa-нибyдь пoнять, чтo cyдьбa кoшки:) Пoймите cердце кoшки? Miauuu seven, miouu:))) -- Виляет хвocтoм, тoлькo виде хoрoшеньких женщин-) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen po rosyjsku też bełkoczesz... 27.06.11, 22:57 niesamowite, jak można czerpać radość z pisania takich debilizmów... Odpowiedz Link Zgłoś
domine.quidam przecież ty ziejesz nienawiścią 04.07.11, 22:46 Przerażająco porażające! Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: człowieku idź się leczyć 27.06.11, 22:58 zamiast zmieniać alfabet, może rozważ jednak propozycję brunhildy.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: człowieku idź się leczyć 28.06.11, 09:37 A jak on naprawdę jest chory? Trzeba mu pomóc. Czy jest na sali lekarz? Niekoniecznie weterynarz. Odpowiedz Link Zgłoś
kotgrzmot Re: człowieku idź się leczyć 28.06.11, 14:01 W te sposoba uwidzioł, co jezdeście rozeźleni no grzmotnygo;)) Pierona, tyn som ston, kiej jo bełem rozeźlon na spłyconie pozioma forumowego gaworzynio;)) Ni bez znocynia beła nadmirno wielonicowość;) Co godoć, rozpada osobowościo ni popirom, dyć wteda lykorza nie wzywołem;))) W te sposoba jezd bunt, stołem siem grzmotnym sierściuchym. Okazjonalno;)) Tyroz leca za płotek, coby kochone ludziska sirści zy mniem nie ściągnyli;) -- Macham ogonkiem, tylko na widok ładnej kotki -) Nie wadzę, nie szukam poklasku. Polecam zasadę dobroczyności klapsa oraz zasadę szacunku dla kota - pńnciple of respect for human dignity. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: człowieku idź się leczyć 28.06.11, 14:19 A zasady sympatii nie polecasz? Ja Cię bardzo lubię Kocie i jeszcze za ubiegłoroczną troskę jestem Ci po wampirzemu wdzięczny. 3m się ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: człowieku idź się leczyć 28.06.11, 14:37 grzmotnij coś jeszcze. fajnie się to czyta! Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: człowieku idź się leczyć 28.06.11, 14:52 forums.pelicanparts.com/uploads15/face_palm%2B11255134955.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Cieszyć to może , że 30.06.11, 18:03 jednak zaglądacie :) Chociaż czasami to wyglada jak w tym żarcie : "Przychodzi do fotografa zebra z pingwinem zrobić sobie zdjęcie. Fotograf : -Kolorowe, czy czarno-białe? Pingwin: - A jebnąć ci?!!! " Ale nic to :) pozdrowionka :) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
cortez.the.killer W tej sytuacji pewnym jest,że nie był 02.07.11, 08:08 to pingwin królewski,ani złotoczuby.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
domine.quidam Właśnie, "człowieku idź się leczyć 04.07.11, 22:49 bo najwyraźniej jesteś chory umysłowo", jeśli czytasz po to, żeby pluć jadem. Okropieństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: Ciekawe - ilu tu jeszcze forumowiczów 15.07.11, 19:54 ... pozdro... Jacek Odpowiedz Link Zgłoś