Dodaj do ulubionych

Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarcie?

IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 09:09
po co tam ten dworzec ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Mroov Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarcie? IP: 64.103.25.* 06.07.11, 09:15
      Szkoda tylko, ze zadaszenie jest wykonane bez pomyślunku. Jezeli tylko na pierwszym stanowisku od budynku poczekalni stanie jakis dluzszy pojazd i tak trzeba bedzie wyjsc spod dachu by dojsc do kolejnych peronow......
    • Gość: garfild Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarcie? IP: *.play-internet.pl 06.07.11, 09:23
      Co to paździerz, masakra, poczucie estetyki górą, co za wiocha!!!!!!!!!!!!DRAMAT, to ma być, że niby Kraków, hahhahahahahahahhahaha
    • Gość: pablo Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarcie? IP: 194.11.254.* 06.07.11, 09:26
      jeszcze tylko lacznica kolejowa krzemionki - zablocie i wtedy w 5 min na dworcu glownym
    • anteas Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarcie? 06.07.11, 09:34
      Punktu handlowego nie mogło oczywiście zabraknąć. Teraz zbudować cokolwiek bez punktu handlowego to by była obraza majestatu i świętokractwo jednocześnie.
      • Gość: jimmy Re: Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 12:21
        A gdyby nie było punktu handlowego i nie mógłbyś kupić bułki na podróż to pierwszy byś narzekał, że dworzec wybudowali a nawet bułki nie ma gdzie kupić.
        • Gość: dddd Re: Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarci IP: *.ericpol.com 07.07.11, 13:33
          No wlasnie. Zwlaszcza jak czekasz na autobus podmiejski ktory jezdzi raz na godzine.
          • Gość: ada Re: Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarci IP: 77.236.26.* 10.07.11, 10:14
            po co tam dworzec to nie wiem, ale mam nadzieję, że będzie tam jakiś spożywczak. codziennie chodzę tamtędy do pracy i brakuje mi po drodze sklepu gdzie mogę zrobić zakupy na śniadania. okolice to na razie straszne zadupie, a chcąc iść do Biedronki w nowej galerii przy tandecie i potem przejść na drugą stronę ulicy-muszę robić wieeelką pętlę bo przejścia dla pieszych są daleko.
    • Gość: piotrr Super :) IP: 89.174.106.* 06.07.11, 09:49
      Miasto mnie pozytywnie zaskoczyło :)
      • Gość: Buku Re: Super :) IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 10:08
        Miałem nadzieję, że busy jednak zostaną wyrzucone na ten dworzec. A na marginesie, w końcu mamy dworzec z zadaszeniem! W Krakowie! Nie sądziłem, że tego dożyję. I proszę nie narzekać, że dach niefunkcjonalny i niepraktyczny, zrobiony bez pomyślunku, bo zaraz przy budowie następnej pętli powiedzą w ZKIKiT, że "pasażerowie narzekali na zadaszenie, więc go już nie zbudujemy" :D
        • Gość: BiBi Re: Super :) IP: *.fdk.abpl.pl 07.07.11, 03:04
          Dworzec autobusowy z istnieje od dawna w mistrzejowicach

static.panoramio.com/photos/original/1637680.jpg
        • Gość: aaa Re: Super :) IP: *.ericpol.com 07.07.11, 13:55
          Znaczy wolisz doplacac ekstra kase za bilety dla MPK i czekac na przesiadke zamiast jazdy busem bezposrednio do centrum za jedna nizsza oplate ? A moze nie jezdzisz busami i myslisz sobie: "a niech wiesniacy sie przesiadaja i wiecej placa co mi sie beda ich zapyziale busy zatrzymywaly przed nosem".
    • Gość: a Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarcie? IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 10:19
      ja myslalam, ze to stacja benzynowa powstaje...a tu taka niespodzianka;))
    • Gość: MJ a druga nitka wiaduktu kiedy powstanie ?!! IP: *.multi-play.net.pl 06.07.11, 10:50
      .
      • Gość: Whatever druga nitka? IP: *.home.aster.pl 06.07.11, 13:22
        jaka druga nitka?
        nie miało nigdy być drugiej nitki
        jest to takie rozwiązanie bo innego się nie dało w tych warunkach wykminić.
    • panienkazochrony Dworzec- gmach publiczny? 06.07.11, 10:55
      Gmach- ze słownika PWN przestarzale: o placyku wybrukowanym kostka brukowea z blacha falista na metalowych szynach jako zadaszeniu (terminali jego peronów) i doczepionym do wytworzonych z tego wiat obszerna pakamera z ytongow lub(i) pustaków z zawansowanymi technicznie rozwiazaniami- kablami luźno wiszącymi z pod zadaszenia- czysto technicznie, bez zbednej...

wg mnie wielicka jest najbardziej ohydną*^% i przygnębiającą##%!! ulica w Krakowie o każdej porze roku.
      biorąc pod uwagę jej rozpiętość i kolejną "Nową" zabudowę zostanie nią do końca naszych dni. jedynym chyba jej plusem jest tor przeszkód po prawej (w kierunku ctrm) przez niektórych pieszczotliwie zwanym scieżką rowerowa.
    • Gość: PUNKracy Dworzec przy Wielickiej gotowy,ale dla kogo? IP: *.ghnet.pl 06.07.11, 13:35
      No i kolejny,po dworcu w Czyżynach bubel.Oczywiście za miejskie pieniądze...I w jednym i drugim nie ma tego co zakładano.Czyli końcówka linii strefowych z danej części miasta i odjazdów busów,a w konsekwencji mniejsza ilość pojazdów do centrum...W Czyżynach kończą jedynie 129,nieistotne 136 i 222.Od wrześnie ma być jeszcze linia z Niepołomic.Reszta?Al.Przyjaźni i Pleszów...Logiczne...?KIlka busów i linii prywatnych autobusowych.Przy Wielickiej szykuje się podobnie.Linie z Pl.Boh.Getta,plus może 108,może163/która zapewne w takiej formie szybko zniknie/.Skoro na dziś prywatni się nie garną,to tak pewnie też będzie na stałe.Pomysł na takie dworce jest dobry.Ale powinny być w pobliżu pętli tramwajowych w celu dalszej jazdy do centrum tramwajem.Plus,oczywiście parkingi park and ride... Gdzieś dzwonili,ale za bardzo nie wiadomo w którym kościele
      • Gość: Whatever gorzej IP: *.home.aster.pl 06.07.11, 19:48
        nawet gorzej - linia 136 jest ZLIKWIDOWANA
        • Gość: PUNKracy Re: gorzej IP: *.ghnet.pl 07.07.11, 16:58
          Nie,narazie na czas wakacji 136 jest zawieszona.To tak,żeby była jasność.Co wcale nie znaczy,że patrząc na finanse "sprawdzonego prezydenta" - wróci od września...pozdrawiam
    • Gość: MAX Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarcie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 14:43
      Miał byc duży PArk & Ride a jest kartonowy mini dworzec ...
      Jak to Majchrowsku...
    • Gość: ABC co za malkontenci IP: *.204.90.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.07.11, 23:34
      Idzcie sie leczyć wszyscy pisarze którzy nigdy nic nie wybudowali a pozjadali rozumy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka