Gość: leśny dzban IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 09:09 po co tam ten dworzec ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mroov Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarcie? IP: 64.103.25.* 06.07.11, 09:15 Szkoda tylko, ze zadaszenie jest wykonane bez pomyślunku. Jezeli tylko na pierwszym stanowisku od budynku poczekalni stanie jakis dluzszy pojazd i tak trzeba bedzie wyjsc spod dachu by dojsc do kolejnych peronow...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garfild Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarcie? IP: *.play-internet.pl 06.07.11, 09:23 Co to paździerz, masakra, poczucie estetyki górą, co za wiocha!!!!!!!!!!!!DRAMAT, to ma być, że niby Kraków, hahhahahahahahahhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarcie? IP: 194.11.254.* 06.07.11, 09:26 jeszcze tylko lacznica kolejowa krzemionki - zablocie i wtedy w 5 min na dworcu glownym Odpowiedz Link Zgłoś
anteas Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarcie? 06.07.11, 09:34 Punktu handlowego nie mogło oczywiście zabraknąć. Teraz zbudować cokolwiek bez punktu handlowego to by była obraza majestatu i świętokractwo jednocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimmy Re: Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 12:21 A gdyby nie było punktu handlowego i nie mógłbyś kupić bułki na podróż to pierwszy byś narzekał, że dworzec wybudowali a nawet bułki nie ma gdzie kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Re: Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarci IP: *.ericpol.com 07.07.11, 13:33 No wlasnie. Zwlaszcza jak czekasz na autobus podmiejski ktory jezdzi raz na godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarci IP: 77.236.26.* 10.07.11, 10:14 po co tam dworzec to nie wiem, ale mam nadzieję, że będzie tam jakiś spożywczak. codziennie chodzę tamtędy do pracy i brakuje mi po drodze sklepu gdzie mogę zrobić zakupy na śniadania. okolice to na razie straszne zadupie, a chcąc iść do Biedronki w nowej galerii przy tandecie i potem przejść na drugą stronę ulicy-muszę robić wieeelką pętlę bo przejścia dla pieszych są daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrr Super :) IP: 89.174.106.* 06.07.11, 09:49 Miasto mnie pozytywnie zaskoczyło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buku Re: Super :) IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 10:08 Miałem nadzieję, że busy jednak zostaną wyrzucone na ten dworzec. A na marginesie, w końcu mamy dworzec z zadaszeniem! W Krakowie! Nie sądziłem, że tego dożyję. I proszę nie narzekać, że dach niefunkcjonalny i niepraktyczny, zrobiony bez pomyślunku, bo zaraz przy budowie następnej pętli powiedzą w ZKIKiT, że "pasażerowie narzekali na zadaszenie, więc go już nie zbudujemy" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiBi Re: Super :) IP: *.fdk.abpl.pl 07.07.11, 03:04 Dworzec autobusowy z istnieje od dawna w mistrzejowicach static.panoramio.com/photos/original/1637680.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Super :) IP: *.ericpol.com 07.07.11, 13:55 Znaczy wolisz doplacac ekstra kase za bilety dla MPK i czekac na przesiadke zamiast jazdy busem bezposrednio do centrum za jedna nizsza oplate ? A moze nie jezdzisz busami i myslisz sobie: "a niech wiesniacy sie przesiadaja i wiecej placa co mi sie beda ich zapyziale busy zatrzymywaly przed nosem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarcie? IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 10:19 ja myslalam, ze to stacja benzynowa powstaje...a tu taka niespodzianka;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ a druga nitka wiaduktu kiedy powstanie ?!! IP: *.multi-play.net.pl 06.07.11, 10:50 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Whatever druga nitka? IP: *.home.aster.pl 06.07.11, 13:22 jaka druga nitka? nie miało nigdy być drugiej nitki jest to takie rozwiązanie bo innego się nie dało w tych warunkach wykminić. Odpowiedz Link Zgłoś
panienkazochrony Dworzec- gmach publiczny? 06.07.11, 10:55 Gmach- ze słownika PWN przestarzale: o placyku wybrukowanym kostka brukowea z blacha falista na metalowych szynach jako zadaszeniu (terminali jego peronów) i doczepionym do wytworzonych z tego wiat obszerna pakamera z ytongow lub(i) pustaków z zawansowanymi technicznie rozwiazaniami- kablami luźno wiszącymi z pod zadaszenia- czysto technicznie, bez zbednej... wg mnie wielicka jest najbardziej ohydną*^% i przygnębiającą##%!! ulica w Krakowie o każdej porze roku. biorąc pod uwagę jej rozpiętość i kolejną "Nową" zabudowę zostanie nią do końca naszych dni. jedynym chyba jej plusem jest tor przeszkód po prawej (w kierunku ctrm) przez niektórych pieszczotliwie zwanym scieżką rowerowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PUNKracy Dworzec przy Wielickiej gotowy,ale dla kogo? IP: *.ghnet.pl 06.07.11, 13:35 No i kolejny,po dworcu w Czyżynach bubel.Oczywiście za miejskie pieniądze...I w jednym i drugim nie ma tego co zakładano.Czyli końcówka linii strefowych z danej części miasta i odjazdów busów,a w konsekwencji mniejsza ilość pojazdów do centrum...W Czyżynach kończą jedynie 129,nieistotne 136 i 222.Od wrześnie ma być jeszcze linia z Niepołomic.Reszta?Al.Przyjaźni i Pleszów...Logiczne...?KIlka busów i linii prywatnych autobusowych.Przy Wielickiej szykuje się podobnie.Linie z Pl.Boh.Getta,plus może 108,może163/która zapewne w takiej formie szybko zniknie/.Skoro na dziś prywatni się nie garną,to tak pewnie też będzie na stałe.Pomysł na takie dworce jest dobry.Ale powinny być w pobliżu pętli tramwajowych w celu dalszej jazdy do centrum tramwajem.Plus,oczywiście parkingi park and ride... Gdzieś dzwonili,ale za bardzo nie wiadomo w którym kościele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Whatever gorzej IP: *.home.aster.pl 06.07.11, 19:48 nawet gorzej - linia 136 jest ZLIKWIDOWANA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PUNKracy Re: gorzej IP: *.ghnet.pl 07.07.11, 16:58 Nie,narazie na czas wakacji 136 jest zawieszona.To tak,żeby była jasność.Co wcale nie znaczy,że patrząc na finanse "sprawdzonego prezydenta" - wróci od września...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Dworzec przy Wielickiej gotowy, kiedy otwarcie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 14:43 Miał byc duży PArk & Ride a jest kartonowy mini dworzec ... Jak to Majchrowsku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC co za malkontenci IP: *.204.90.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.07.11, 23:34 Idzcie sie leczyć wszyscy pisarze którzy nigdy nic nie wybudowali a pozjadali rozumy... Odpowiedz Link Zgłoś