Gość: olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 16:44 niech mu zwroci Narodowy Fundusz Zdrowia za te leki, i zapłaci kaucję. albo Zygmunt Wrzodak! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miś Re: Półtora roku za aborcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 17:26 Dlaczego tak mało za zabicie człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Półtora roku za aborcję IP: 213.241.113.* 19.05.04, 17:29 życze ci tylko żebyś ty miał taki problem,ciekawe co wtedy napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Dawid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 18:21 Miał problem? Ciąża wg Dawida to opryszczka ewentualnie niezawiniony katar sienny! Chłopie, ty nie wiesz skad się biorą dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Dawid IP: 213.241.113.* 19.05.04, 18:32 Czasem jest to po prostu problem,ale skoro jestes taki chętny do wychowywania dzieci to załóz dom dziecka,niektórych na to nie stać,niestety świat opiera się na pieniądzach jak byś nie zauważył,wszyscy są mądrzy teraz a potem do pomocy nie ma nikogo, a może urodzić i wysłać na ulice, prostytutka albo złodziej to całkiem niezłe zawody,nikt nie mówi że to jedzenie lodów, ale decyzja na całe życie,i powinna bycmożliwość wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Dawid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 18:40 Piękna demagogia! Dziecko to PROBLEM!!!! Jest możliwość wyboru, zawsze!!!! Nie KŁAM. Pójść do łóżka, kiedy pójść i z kim pójść – to jest WYBÓR. Później są tylko konsekwecje tego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Dawid IP: 213.241.113.* 19.05.04, 18:51 Jak mówisz zawsze jest wybór i o jest jedna z dróg i nie unoś się,chyba że tylko potrafisz wyzywać ludzi od kłamców:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Dawid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 19:07 Aborcja jest jedną z dróg? Zabicie człowieka ma być drogą wyjścia? Dawid nie obraź się ale Ty u początku masz fatalne założenie: Dziecko jest problemem!!! Przy takim podejściu człowiekowi przychodza do glowy różne pomysły. niekiedy tak tragiczne jak zabicie nienarodzonego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Dawid IP: 213.241.113.* 19.05.04, 19:25 No niestety nie jest to pomysł chwalebny, ale czasami wydaje się byc jedynym wyjściem przy spojżeniu na nasz socjal krajowy, chyba się zgodzisz że nie maja nic do zaoferowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Dawid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 19:35 Przeraża mnie myśl że o czyimś życiu decyduje socjal!!! Pracujmy więc na lepszy socjal! A co gdy dziecko usówa kobieta bogata? A kto ma decydować co to znaczy trudne warunki? Tak naprawde ta dyskusja jest niepotrzebna, ponieważ nikt nie może decydowac o zyciu drugiego, nawet jak ma 2 cm wzrostu! Myśle że zgodzisz się ze mną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Dawid IP: 213.241.113.* 19.05.04, 19:45 Fakt trudno zdefiniować co to są trudne warunki życia,ale decyzje powinno się zostawić sumieniu i woli kobiety,pozatym jak ciężko można pracowac i co to da jak do rządzenia krajem biorą się przygłupy, ja sam mam wolne kilka dni od długiego czasu,gdyby nie to że muszą mi dać zajeżdzili by mnie na śmierć i myślisz że to że ciężko pracuje na swoją miskę ryżu coś daje oprócz tej właśnie miski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Dawid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 19:57 Dawid o zyciu człowieka ma decydować drugi człowiek? Życie człowieka jest nienaruszalne, święte, to jest podstawowe prawo! Kobieta może decydowac o sobie a nie o życiu dziecka! Widze że masz problem aby to zrozumieć. Kobieta może decydowac z kim, kiedy i gdzie pójdzie do łóżka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Dawid IP: 213.241.113.* 19.05.04, 20:10 To w takim razie dziecko ma decydować same o sobie, jak to sobie wyobrażasz, bo ja nie moge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Dawid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 20:44 Nie gniewaj się ale zapytam: ile masz lat i jaką szkołe skończyłeś? Matka ma obowiązek urodzić poczete w jej łonie dziecko!!! Odpowiedzialność za swoje czyny!!!Czy roczne niemowle decyduje o sobie? Matka ma obowiązek je wychować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Dawid IP: 213.241.113.* 19.05.04, 21:13 skąd ten obowiązek, to rzeczywiście jesteśmy z innych szkół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Dawid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 23:15 Dawid skad obowiązek urodzenia i wychowania dziecka? Szokujesz mnie! Matka która nosi w swoim łonie dziecko nie moze go zabić! Po urodzeniu może je oddać do adopcji, zostawić w szpitalu( w sumie to samo) ale nie zabić! To jest obowiązek nie zabijania człowieka, tym bardziej bezbronnego dziecka! Twoim zdaniem zabicie człowieka jest dopuszczalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolfgang Re: Dawid IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.05.04, 01:17 czasem cos peknie :) i bynajmniej nie serce....:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le_lutki Re: Dawid IP: *.net.external.hp.com 21.05.04, 08:43 Czlowieku, nie wszystko sie odbywa zawsze wg tych Twoich schematow. Oczywiscie ze nie nalezy aborcji traktowac jak srodka antykoncepcyjnego, ale nieraz jest to jedyne wyjscie i NIEKONIECZNIE z winy beztroski kobiety. Nic nie jest albo czarne albo biale. A Ty najwyrazniej nie obawiasz sie, ze kiedykolwiek staniesz przed takim problemem *tak - problemem!) i dlatego tak latwo Ci potepiac innych i mowic im, co maja robic a czego nie. Powinienes najpierw zrozumiec czym jest ciaza (i jej konsekwencje) w zyciu kobiety. WSZYSTKIE konsekwencje, nie tylko piastowanie rozowiutkiego noworodka w pieknie umeblowanym i wyposazonym szpitalu (jesli to w ogole w Polsce wystepuje). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Półtora roku za aborcję IP: 213.241.113.* 19.05.04, 17:27 jestem tylko ciekawy co robi taki sędzia albo sędzina kiedy ich córka zajdzie w ciąże której nie chcą-pewnie wychowują,zgodnie z prawem i przykazaniami:)). pozatym karane powinno być donoszenie,ludzie sami sąsobie winni,polska piep... zawiść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelinella 25 Re: Półtora roku za aborcję IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 17:34 Niech oni sie odczepią aborcja powinna być legalna , jezeli ktoś zechce urodzic to i tak urodzi a jak nie chce i tak sie podda aborcji . Jestem po stronie lekarza że dokonał aborcji bo i tak ta kobieta by to zrobiła w innym gabinecie a po drugie nikt jej nie zmuszał do tego jej wybór w jakim my kraju żyjemy chyba w demokratycznym i każdy niech robi tak jak uważa a ja jestem za aborcją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolennik aborcji Re: Półtora roku za aborcję IP: *.olsztyn.mm.pl 19.05.04, 17:57 Jak tych pierdzieli stać na dziecko to niech wychowują. Stare osły nie pozwalają dokonać kobiecie wyboru. Proponuję kazać im wypić hektolitry piwa i zabronic zlać się do klopa, niech szczają sobie go gardła !! DEMOKRACJA KOMUNY!!! Juz wkrótce komuchy zdechną a władzę obejmą ludzie, którzy coś potrafią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Witam postępowych oszołomów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 18:11 Znowu kłamiemy i piszemy bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Popaprańcom popierajacym aborcję proponuję IP: *.acn.waw.pl 19.05.04, 21:31 iść dalej i zalegalizować każde morderstwo. Wyrżnąłbym was w mocy prawa i byłoby po kłopocie. Mam swoje powody. Jesteście dla mnie jak niechciana ciąża. Z ulgą bym was usunął, więc walczcie o prawo do zabijania z całych sił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Re: Popaprańcom popierajacym aborcję proponuję IP: *.net.external.hp.com 21.05.04, 08:47 Oj biedny ty jestes, czlowieku, biedny. Obys nigdy nie musial stanac przed trudnym wyborem, bo po twojej psychice juz widacm ze bys sobie nie poradzil. Nic nie jest albo czarne, albo biale. Zastanow sie, zanim zaczniesz rzucac kamieniami na oslep. I jak ta twoja chec do wyrzniecia nas wszystkich ma sie do twojej niecheci do aborcji? Jakos nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Popaprańcom popierajacym aborcję proponuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 15:24 Niechęć do aborcji jest niechęcią do zabijania niewinnych dzieci!!! przez własne matki(straszne). A twoje poglady przypominają mi postawe tzw. matek smierci! W imię wielkiego zatroskania, miłosierdzia, rozwiązania "problemu" kobiecie, zabijemy dziecko! przemyśl czy jest coś co moze usprawiedliwić zabicie całkowicie bezbronnego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3gr LEPSZY GINEKOLOG NIZ WIESZAK IP: *.rasserver.net 20.05.04, 08:49 Bigoteria katolickich oszolomow, biskupow onanistow i policyjna inwigilacja doprowadzi do smierci kobiet, ktore zamiast usuwac niechciane ciaze u ginekologow, beda to robily za pomoca chloru, innych srodkow chemicznych, wieszakow, drutow itp. Lepsza wczesna aborcja niz zakopywanie noworodkow, topienie ich w studniach, wyrzucanie do sssypow czy tez maltretowanie czy wegetacja w wielodzietnych gettach. Ten skazany ginekolog jest BOHATEREM NARODOWYM WSZYSTKICH MYSLACYCH POLAKOW!!! Za 50 lat jeszcze postawia mu pomnik jako ofiary polowania na czarownice. Precz z katolicka inkwizycja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: LEPSZY GINEKOLOG NIZ WIESZAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 10:12 Nie gniewaj się ale jesteś prymityw i demagog! Przynajmniej tak wynika z twojej wypowiedzi. Jedno pytanie: Co to jest "niechciana ciąża" jakis wirus, grzybica? tego moge nie chcieć jak się przypląta ale ciąża? Zawsze myślałem że ludzie wiedza co robią jak idą do łóżka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le_lutki Re: LEPSZY GINEKOLOG NIZ WIESZAK IP: *.net.external.hp.com 21.05.04, 08:50 Otoz przyjmij do wiadomosci, ze niektorzy NIE wiedza, bo im w tym dziwnym kraju wielu rzeczy nie uswiadomia ani w domu ani w szkole a trudno liczyc na dzialanie oswiecajace Ducha Swietego w tej materii. Poza tym nie kazda niechciana ciaza jest wynikiem beztroski, zrozum to nareszcie! Jak ty latwo wszystkich dzielisz na tych dobrych i tych zlych (oczywiscie kryteria podzialu ustalajac wg wlasnego widzimisie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re:le lutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 15:16 "Otoz przyjmij do wiadomosci, ze niektorzy NIE wiedza, bo im w tym dziwnym kraju > wielu rzeczy nie uswiadomia ani w domu ani w szkole a trudno liczyc na dzialanie oswiecajace Ducha Swietego w tej materii." Nie rób z ludzi idiotów! "Poza tym nie kazda niechciana ciaza jest wynikiem beztroski, zrozum to nareszcie!" Kobieta która idzie z facetem do łóżka wie że moze zajść w ciąże!!! A czy ona jej chce czy nie to inna sprawa! Musi to jednak brać pod uwagę a przede wszystkim odpowiedzialność za soje czyny!! "Jak ty latwo wszystkich dzielisz na tych dobrych i tych zlych (oczywiscie kryteria podzialu ustalajac wg wlasnego widzimisie)". Po pierwsze nie dziele, nie oceniam ludzi! Jedynie ich czyny ewentualnie zdanie jakie mają np na temat aborcji! Po drugie ja mam jasne kryteria oceny i one nie są moje! Tym kryterium jest Dekalog! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda Za zabicie dziecka w łonie przez rozszarpanie!!!! IP: 157.25.138.* 20.05.04, 21:58 25 lat więzienia to minimum!!! Odpowiedz Link Zgłoś