Dodaj do ulubionych

Napoje energetyczne. Black z pazurem, obrażony ...

• Gość: vicek Napoje energetyczne i smak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 22:16
      [...]większa część z nich kieruje się smakiem, a nie nazwą.

smakiem?smakiem czego?wody, słodzików i konserwantów?jaja sobie robią z gimnazjalistów..:)))
    • Gość: piękno Ale wspaniały cud ! Prawie jak Tuskowe cuda IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.08.11, 22:43
      +

JESTEM ZACHWYCONY

+
    • Gość: Tay Żenada IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.11, 23:14
      Nie chodzi już o samą "etyczność" takich działań, to po prostu tania zagrywka rodem "przedsiębiorcy" ze stadionu handlującego podróbkami. Widać taka mentalność właściciela firmy.
    • Gość: Dżordż Napoje energetyczne. Black z pazurem, obrażony ... IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 23:17
      Po kolei:
      1) Przecież to oczywiste, że w reklamie wykorzystali logo Tigera. Nałożyli na niego te dwa drapnięcia symulujące rozdarcie powierzchni :P
      2) Black = Tiger. To ten sam napój, tyle, że z nową nazwą. Jeżeli ktoś pił Tigera, to chyba zostanie przy Blacku.
      3) Nic dziwnego, że Tiger pobił Red Bulla, skoro jest od niego tańszy
      • Gość: _Hideki_ Re: Napoje energetyczne. Black z pazurem, obrażon IP: *.smevpn.tpnet.pl 31.08.11, 11:54
        Tiger i Black to dwa różne napoje i zupełnie innym smaku. Jeśli ktoś pił starego Tigera, to zgodzi się ze mną, że po zmianie nazwy produktu na Tiger Black zmieniła się nie tylko puszka, ale i smak. Jako osoba do niedawna często udająca się w wielogodzinną nocną podróż samochodem mogę dodać, że Tiger Black nie jest też tak skutecznym energetykiem, jakim był Tiger. Tiger Michalczewskiego z Maspexu to powrót do pierwotnego składu, smaku i skuteczności.
    • Gość: NIE-energetykom Napoje energetyczne. Black z pazurem, obrażony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 23:24
      I ty powiedz NIE takim napojom!
      www.facebook.com/directory/pages/M-3511218-3511320#!/pages/M%C3%B3wi%C4%99-NIE-napojom-energetyzuj%C4%85cym/169725796407891?sk=wall
    • Gość: gosc portalu Napoje energetyczne. Black z pazurem, obrażony ... IP: *.gdynia.mm.pl 29.08.11, 23:24
      jak dla mnie reklama jest prosta i jednak jesli nie lamie to naciaga prawo...

Zgodnie z art. 16 ust. 3 ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 1993 roku, Nr 47, poz. 211 z późn.zm.) reklama porównawcza jest reklamą umożliwiającą bezpośrednio lub pośrednio rozpoznanie konkurenta albo towarów lub usług oferowanych przez konkurenta.

Reklama porównawcza stanowi czyn nieuczciwej konkurencji, co wiążę się z odpowiedzialnością cywilną i karną, jeżeli jest sprzeczna z dobrymi obyczajami. Reklama porównawcza nie jest sprzeczna z dobrymi obyczajami, wtedy gdy spełnia łącznie następujące przesłanki:

(...)

# nie wykorzystuje w nieuczciwy sposób renomy znaku towarowego, oznaczenia przedsiębiorstwa lub innego oznaczenia odróżniającego konkurenta ani też jego geograficznego oznaczenia regionalnego produktów konkurencyjnych,

(...)
      pewnie daloby sie podpiac pod jeszcze kilka punktow...

reklamowe majstersztyki (porownawcze) to np to:
      tricity.wordpress.com/2007/11/19/wojna-na-reklamy/
      a gdy mowa po prostu o majstersztyku to mysle o tej reklamie:
      tricity.wordpress.com/2010/04/04/niesamowita-akcja-marketingowa-heinekena/
      ;)
    • Gość: zal.pl Pracownicy GW są żałośni IP: *.1and1.pl 29.08.11, 23:26
      Żałosne jest to jak pracownicy GW promują działania nieetyczne i nie moralne.

A jakby wyglądała sytuacja gdyby dajmy na to Gazeta Polska w taki sposób posługując się marką Gazeta Wyborcza promowała swoje przedsięwzięcie?

Przecież wartościowanie takich zachowań - czyli zarabianie na czyjejś marce jest nieetyczne i wszelkie usprawiedliwianie tego to podłość - a promowanie to już zwyczajny brak kręgosłupa moralnego.

Jakże to typowe dla pracowników GW.
    • gsb FoodCare vs Maspex 4:2 30.08.11, 00:13
      te wpisy to faktycznie jest wojna działów PR obydwu firm :) ale czy to kogoś obchodzi? Black ma takie samo opakowanie jak Tiger, taki sam smak i skład. Ma lepszą cenę i dużo lepszą dystrybucję. Z 4P marketing mixu w 2 ma dużą przewagę (price, place) w 2 pozostałych jest na równi z Tigerem (product, promotion). To jest fajny case, bo pokazuje jak przesadną wagę przywiązuje się do marek, a nawet produktów, podczas gdy klucz do sukcesu marketingowego często leży w wydajnej współpracy ze sprzedażą (czyli zadbaniem o dobrą cenę i dobrą dystrybucję).
      • Gość: kulam Re: FoodCare vs Maspex 4:2 IP: *.xdsl.centertel.pl 30.08.11, 06:37
        a mi wszystko jednako po czym caruje, czy to tiger czy black, case jest mi wtedy kiedy jest fun
      • Gość: _Hideki_ Re: FoodCare vs Maspex 4:2 IP: *.smevpn.tpnet.pl 30.08.11, 13:36
        Albo w życiu nie próbowałeś tych napojów, albo też masz zwiędnięty język. Black (dawniej Tiger Black) zupełnie inaczej smakuje, niż Tiger Michalczewski, który ma smak dawnego Tigera. Tiger ze srebrno-granatowych puszek ma dużo lepszy smak, niż proponowany przez FoodCare Black. Do tego nie zgodzę się z tym, że Black jest tańszy. W większości sklepów, w których robię zakupy, cena jest podobna - czasem o 10-20 gr jest tańszy Black, innym razem Tiger.
        • Gość: jean Re: FoodCare vs Maspex 4:2 IP: 89.73.140.* 31.08.11, 10:27
          Popieram, spróbowałam Blacka raz kiedy zaczęła się ta wojna i stare Tigery zniknęły na chwilę ze sklepów i oddałam prawie pełna puszkę mojemu facetowi. To zdecydowanie nie jest to samo. I jak dla mnie Black jest po prostu niesmaczny. Co do cen - u mnie też Tigery i Blacki są w podobnych cenach, z tym, że to Tigery są tańsze nawet do 50 groszy. Ale ludzie chyba mają rzeczywiście problemy z rozróżnianiem smaku skoro twierdzą, że Black i Tiger są takie same. Zresztą podobna dyskusja jest o różnice w smaku Pepsi i Coli czy Mirindy i Fanty albo Sprite i 7Up'a - którą ja jestem z łatwością w stanie rozpoznać, a część ludzi twierdzi, że różnicy nie ma.
    • konichiwabitches Osobiscie myslalem, ze autor fotki chcial 30.08.11, 01:38
      dokopac klienta tramwajow miejskich ,,Smak w nowej puszce.....''
    • icc217 Michalczewskiemu chlupie w mozgu 30.08.11, 02:19
      kompletna antyreklama.
      • bumcykcyk76 Re: Michalczewskiemu chlupie w mozgu 31.08.11, 20:10
        Niestety spór między FoodCare a Maspexem przyniósł Michalczewskiemu złą sławę.
        Wybacz Darek, ale rozmieniłeś się na drobne.
    • Gość: prosiak Po co te napoje są wogóle? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.08.11, 07:08
      Może raz w życiu piłem RB z ciekawości.

W niczym mi nie pomógł, nie dodał skrzydeł, nie pobudził,
      nawet smak taki sobie średni, ale smak to kwestia gustu.

Więc nie wiem po co to dzieciaki (bo w większości to one) piją?
      Żeby mieć zawał?

• bratstrach Napoje energetyczne. Black z pazurem, obrażony ... 30.08.11, 07:50
      A gdyby ktoś wyciął z mojego nazwiska kilka samogłosek i dodał napis że jest przestepcą to co wszytko byłoby dobrze?
    • 33qq Napoje energetyczne. Black z pazurem, obrażony ... 30.08.11, 08:01
      A czemu akurat tą firmę reklamujecie?
      • bumcykcyk76 Re: Napoje energetyczne. Black z pazurem, obrażon 31.08.11, 20:11
        Bo FoodCare zapłacił GW za to?! :)
    • Gość: _Hideki_ Black nie ma receptury i smaku starego Tigera! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.11, 08:20
      To ciekawe, że autor artykułu nie zadał sobie trudu zapoznania się z meritum sprawy, a wystarczyło przeczytać chociażby poprzednie artykuły na temat sporu Dariusz Michalczewskiego z FoodCare, by nie pisać takich bzdur. Tiger Black (obecnie Black) nie ma składu i receptury starego Tigera. O to między innymi był spór. Receptura starego Tigera jest obecnie w napoju Tiger Michalczewski. Ktokolwiek pamięta smak starego Tigera (tego w srebrno-granatowej puszce), ten po spróbowaniu obu nowych produktów przyzna mi rację. Tiger Black nigdy nie miał pierwotnego smaku dawnego napoju Tiger, dlatego też część ludzi przerzuciła się na inne energetyki.
    • Gość: presss czemu kasujecie komentarze ?? IP: *.unused.atman.pl 30.08.11, 09:45
      no i znowu wykasowany komentarz mowiacy o stronniczosci GW - pamietam watek o Frugo sprzed kilku tygodni, tez mocno promowane przez food care i podbijany przez GW - tez kasowaliscie to, co dla was niekorzystne, ale tym razem przeginacie!
    • Gość: KWar Prezes może i nienajlepszy, ale speca od reklamy IP: *.play-internet.pl 30.08.11, 11:58
      to ma pierwsza klasa!
    • Gość: eee Re: Napoje energetyczne. Black z pazurem, obrażon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 21:19
      najlepszy jest napój energetyczny z Biedronki
    • Gość: solel Black smak taniej orenżady z SPOŁEM IP: *.home.aster.pl 31.08.11, 09:00
      To jest sama chemia, Black to dno
      • nitanka70 Re: Black smak taniej orenżady z SPOŁEM 31.08.11, 11:29
        Dokładnie w tym napoju jest sama chemia. Jeśli wybieramy jakiś napój tym bardziej izotoniczny to patrzmy na ich skład! Polecam jak już dużo lepsze w smaku i zdrowsze izotoniki Inkospor.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka