Dodaj do ulubionych

TBS-wiarygodne?

27.05.04, 13:00
Witam, jestem zainteresowany zakupem mieszkania w TBS-ie. Czy możecie napisać
o swoich doświadczeniach z takimi firmami, gdzie są możliwe nowe inwestycje?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: basia Re: TBS-wiarygodne? IP: 195.150.130.* 27.05.04, 13:59
      witam! co do wiarygośnosci tbs-ów to powiem tak: w czerwcu odbieram klucze do
      mojego mieszkanaka z tbs złocień blok jest super, wykonczenia wysoki poziom z
      tego co widzieliśmy,mój blok to druga realizacja złocien, nastepna w planie,
      ale z terminami...poślizgowo.Tylko problem poslizgów niestety dotyczy doslownie
      wszystkich tbs.my mamy opóźnienia ponad rok!! moge tez polecic krak_sysytem i
      tbs.kliny zacisze(oni buduja więcej i szybciej, ale to sa bloki budowane w
      jakiejs innej technologii niz tradycyjna??).Teraz sporo ludzi sie ogłasza o
      sprzedazy tbs-ów takze to tez rozwiazanie i to duzo szybsze
      • Gość: Anna Re: TBS-wiarygodne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 15:04
        wejdz na stronę www.dominium.pl i tam jest lista tbs, zadzwoń do tych tbsów i
        zapytaj się czy coś zamierzają budować. Ja mam zarezerwowane mieszkanie w
        tbsbudostal 3 z lokalizacją na Padniewskiego. To jest za nckiem. Dalej są
        zapisy na mieszkania u nich.
      • Gość: Czas_pokaże Re: TBS-wiarygodne. hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 15:30
        Znam np. stowarzyszenie poszkodowanych przez TBS Krak-system. Zainteresownym
        mogę dać namiar. Ten TBS jest kontrolowany przez Chemobudowę, której kondycj
        ajest na granicy. Budostal-3 jest w po układzie, czy przeżyje ? Czas pokaże,
        lub pokarze.
        • Gość: Pan Janek Re: TBS-wiarygodne. hahaha IP: w3cache.* / 81.219.246.* 27.05.04, 22:13
          ,,Czas pokaże,, podaj mi namiar na te Stowarzyszenie ...
          robert_krakow1@wp.pl
          Z góry dzięki.
          • Gość: Anna do czas pokaże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 09:42
            Ni za bardzo zrozumiałam twój wątek. O który tbs Ci chodzi, który źle działa
            krak- ystem czy tbs budostal 3.Ponadto chyba trochę przesadzasz bo krak- system
            jest jednym z najlepszych tbs- wybudowali już bardzo dużo budynków.
            • Gość: czas_pokaże Re: do czas pokaże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 10:44
              Ovszem, ale nie za wszystko zapłacił.
              Adres mailowy przkazałem do stowarzyszenia. Myślę, że się odezwą.
    • piter2004 OGÓLNOPOLSKIE FORUM TBS !!! 29.05.04, 00:39
      Forum partycypantów i najemców TBS !!! ZAPRASZAM

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16657
    • Gość: osa Re: TBS-wiarygodne? IP: *.ozarow.net / *.ozarow.net 02.10.04, 23:16
      Z tego co sie zorientowałam obecnie niemal wszystkie TBS /poza chyba jeszcze
      TBS Południe i TBS Budrem /nie będą budowac w tym systemie.Wielka szkoda ,bo
      nie wszystkich stać na mieszkanie własnościowe.Ale polskie prawo zamiast
      popierać takie inwestycje dąży do tego,aby sie to po prostu nikomu nie
      opłaciło.Prawdopodobnie 3 lata naprzód TBS-y muszą się starać o tego typu
      pozwolenie i dlatego rezygnują.Ostatnio czytałam,że znowelizowano ustawę o
      TBS,z której zrozumiałam,że w momencie rezygnacji z mieszkania będzie wypłacany
      poniesiony wcześniej wkład.Niestety w Krakowie inwestorów jak na lekarstwo,a w
      dodatku lokalizacja pozostawia wiele do życzenia.TBS Złocień już wypadł z
      gry ,inni tez i nic nie zamierzają budować.Z tego co wiem TBS-y sa
      wiarygodne,lecz nie każdy moze sprostać ich wymogom.Ktos może mieć za niskie
      lub za wysokie dochody i nie będzie mógł sie ubiegać o tego typu
      mieszkanie.Problem stanowi dziś praca,jeśli ktoś nie ma na jej na stałe czy
      będzie za nie płacił,/ za stancję musi i nikogo to nie obchodzi/.Podobne są
      zasady by się załapac na tego typu M jak w S.M.Snieżka-jedyna która buduje
      jeszcze mieszkania lokatorskie.Terminy i usterki zdarzaja sie wszedzie,od umowy
      i wykonawcy zależy ,by je usuwać w miarę sprawnie i nie psuć sobie
      marki.Uważam,że problem w ogóle tkwi w polskim budownictwie,jest po prostu za
      mało u nas budowanych mieszkań.poza tym u nas nadal trwa moda na własnościowe,
      gdy w innych krajach tylko sie wynajmuje.Póki w tym kierunku nie pójda politycy
      to nic się u nas jeszcze długo nie zmieni.Jeśli jeszcze nie kupiłeś dzwoń do
      w/w TBS-ów,lecz dzielnica to Huta,więc nie wiem czy Ci odpowiada-może będą coś
      mieć.Pozostali obecnie nic nie mają i nie będą mieli-obdzwoniłam wszystkie.Ja
      chciałam coś wynająć w okolicy kampusu UJ lub w poblizu Śródmieścia lecz jak
      dotąd nie udało mi niestety nic znależć i jestem niepocieszona,bo szanse mam
      znikome z uwagi na brak inwestorów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka