ebe4 23.10.11, 10:25 A ja bym chciała recenzji z lokalnych terenów - osiedli, obrzeży Krakowa, gdzieś za Śródmieście nieco dalej... Wszak tam turysta nie dotrze, ale zgłodniały Krakus owszem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tommek dokładnie, po za centrum istnieją jeszcze Ruczaj, IP: *.zax.pl 23.10.11, 11:17 Azory, Huta tam też żyją i jedzą ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfdsa [...] IP: *.centertel.pl 23.10.11, 11:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP Re: Smakołyki, Przy Plantach, Karmello. Dwa plus IP: *.ghnet.pl 23.10.11, 11:56 Za pieniądze czytelników?! A ile zapłaciłeś za przeczytanie w sieci tego artykułu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
gaissa Re: Smakołyki, Przy Plantach, Karmello. Dwa plus 23.10.11, 12:00 Ktoś zmusza do czytania? Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui Re: Smakołyki, Przy Plantach, Karmello. Dwa plus 23.10.11, 13:34 przesadzasz, tym razem było lepiej, jak na Nowickiego poziom baroku raczej niewielki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Savall Smakołyki, Przy Plantach, Karmello. Dwa plus jeden IP: *.rmf.pl 24.10.11, 01:43 tak,np. Mangia na Olszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banjey Karmello IP: 80.50.131.* 24.10.11, 09:40 Czekoladki, pralinki jak najbardziej są świeże bo są produkowane w Bielsku. Zdecydowanie czuć tą różnice (na plus) jeśli porówna się je z pralinami sprowadzanymi. Co do pitnej czekolady jeszcze nie próbowałem. Jak dotąd Tribeca króluje przynajmniej dla mnie. Zobaczymy. Ale, ale polecam zakup bloku jakiejś ciemnej np z Madagaskaru albo wysp św Tomasza i przyrządzenie własnej w domu. Cena 100 g (70 % kakao) to 6 zł !! Kawka 3, 50 !! - w końcu europejska cena otwarte od 6 do 23 !! Obsługa bardzo miła (pani Paulina;) i bardzo chętnie udziela informacji. Mam nadzieję, że ceny nie promocyjne, a miejsce na stałe zagości pod złotym słoniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dusha Smakołyki, Przy Plantach, Karmello. Dwa plus jeden IP: 193.17.84.* 28.10.11, 10:28 Panie Nowicki, pacze Ja i pacze na Pana "recenzyje" (zabieg w nazwie świadomie zastosowany, by umniejszyć wartośc tych wy-pocin) i stwierdzić muszę, że albo Pan jest złośliwy bez umiaru, albo Pan problem z męskością swą posiada. Pytam się Ja Konsument-ka: Jak można krytykować lokal (Smakołyki) za to, że kuchnie polską podaje? Jak pan polskiej kuchni nie lubi, to proszę iść do włoskiej wersji jadła, lub obeżrec się we francuskiej gospodzie, a nie nos wtykać do menu rodzimego.... To tak jak by Pan przyszedł do sklepu z odzieżą damską i normalnie w gniew wpadł, że krawatów w swej ofercie nie posiadają....grzecznie proszę takie opinie sobie wsadzić....głęboko do szuflady...Z poważaniem KONSUMENT-ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kardamon Smakołyki, Przy Plantach, Karmello. Dwa plus jeden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 18:56 Drogi Panie Nowicki czytam Pana artykuł i zrozumieć go nie mogę. Skoro tradycyjna polska kuchnia wywołuje u Pana niestrawności zalecam aby Pan takowych dań nie konsumował. A jeśli zmusza się Pan ze względu na swoją funkcję tzw. recenzenta kulinarnego to może nadszedł czas na porzucenie tej profesji. Nie będzie Pan się narażał na wyżej wymienione występujące w Pana przypadku skutki uboczne spożywania tego typu posiłków a przy okazji niszczył opinii restauracjom takim jak oceniane przez Pana Smakołyki. PS. U mnie w domu mama zawsze zagęszczała sos, który puszcza mięso tzw. zatrzepką na którą składają się mąka i woda. Tak a propos Pana zniesmaczenia spowodowanego zagęszczonym sosem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły student Re: Smakołyki IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.11, 11:15 Nie to, żeby się czepiał, ale to chyba dobrze, że jest tam "stołówka w stołówkowych cenach"? Znam wiele knajp, w których jest stołówka w cenach restauracyjnych, więc powyższa uwaga redaktora to raczej komplement niż zarzut, szczególnie biorąc pod uwagę "target". W Smakołykach nie byłem, ale jak jeszcze kiedyś zostanę studentem, to może pójdę, skoro Barcelony już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Armin Smakołyki, Przy Plantach, Karmello. Dwa plus jeden IP: *.ghnet.pl 30.10.11, 11:51 Maniera pana Nowickiego jest niekłamanie urocza - kamieniczny arystokrata krakowski (sic!) z wyżyn marzeń francuskich kulinariów biedzi nad swym polskim losem. Temu Panu już dziękujemy. Smakołyki z niekłamanym entuzjazmem na mapie Krakowa przyjmujemy. I naleśniki również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Smakołyki, Przy Plantach, Karmello. Dwa plus IP: *.noc.fibertech.net.pl 31.10.11, 12:04 Nie wiem, czy taki Krakowski, wszak on przyjezdnym jest w naszym mieście Odpowiedz Link Zgłoś