Dodaj do ulubionych

List. Naprawcie szkody wynikające z budowy rond...

IP: *.home.aster.pl 26.10.11, 14:16
Doliczmy do tego Głowackiego, dziury na Armii Krajowej... i ciekawe co z wjazdem na Radzikowskiego przez BP, same dziury - czyja jest to własność? Tamtędy jedzie jedna z linii MPK.
Obserwuj wątek
    • il_pino List. Naprawcie szkody wynikające z budowy rond... 26.10.11, 14:17
      jeszcze są szkody psychiczne wynikające z długoterminowego stresu osób mieszkających w tej okolicy i próbujących każdego dnia na czas dojechać do pracy, szkoły i z powrotem o sensownej godzinie ...... a tak poważnie to w końcu będzie duża ulga i mam nadzieję ze straszeni iż korki przeniosą się w inne miejsca pozostanie tylko straszeniem
    • Gość: czytelnik A ja się nadziwić... IP: *.zax.pl 26.10.11, 14:25
      A ja się nadziwić nie mogę czytając te bzdury. Ulice Armii Krajowej, Łokietka, czy Conrada były zniszczone jeszcze zanim zaczęli budowę na rondzie Ofiar Katynia.

Ehhh, niektórzy to mają niepohamowane parcie na szkło...
      • Gość: Stefan Re: A ja się nadziwić... IP: *.aster.pl 26.10.11, 16:04
        I dlatego, że były zniszczone wcześniej, tro nie należy ich remontować? Brawo! Gratuluję logiki!

Gość portalu: czytelnik napisał(a):

> A ja się nadziwić nie mogę czytając te bzdury. Ulice Armii Krajowej, Łokietka,
        > czy Conrada były zniszczone jeszcze zanim zaczęli budowę na rondzie Ofiar Katyn
        > ia.
        • Gość: Paul Re: A ja się nadziwić... IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.11, 17:10
          Remontować trzeba, ale nie wypisać brednie!
    • Gość: Bronowiczanin Oscienne drogi w opłakanym stanie IP: *.nsystem.pl 26.10.11, 14:31
      A czy ktoś sprawdził ościenne drogi m.in
      ul. Tetmajera rondka na górze do "żródełka" oraz dalej do ul.Pod Strzechą, przez która to część drogi przedostawali się BUSiarze, i samochody osobowe oraz małe ciężarówki aby ominąć równoległy korek na Radzikowskiego??
      Jezdnia wygląda jak po wojnie!!

ul Zielony Most - kótra jest zamknięta z wyłączeniem mieszkańców, MPK, TAXi etc - jest w opłakanym stanie przez przejazdy dużych autobusów MPK oraz znacznie zwiększonego ruchu somochodowego - bo przecież mozna złamać zakaz i pojechać nie przez rondo w korku, tylko przez zamkniętą drogę..

ul. Katowicka - w sumie najmniej oberwała od ruchu samochodowego, ale na na tej ulicy jest więcej łat na asfalcie niż samego asfaltu!!!!
    • Gość: FoXtom List. Naprawcie szkody wynikające z budowy rond... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 14:36
      Do tego trzeba było by dodać ulicę Katowicką, Zielony Most i Tetmajera gdzie nawierzchnia została totalnie zniszczona przez objazdy, o tym ktoś pomyślał... to myślenie Krakowskich urzędników.... nic nie umiom porządnie rozplanować:/ a potem znowu wybierzecie Majchrowskiego który jest przekleństwem tego miasta i inwestycji, żadna inwestycja za jego kadencji nie szła normalnym trybem:.... łgarz szedł na PSY!
    • Gość: MARIAN List. Naprawcie szkody wynikające z budowy rond... IP: *.kpn.net 26.10.11, 14:38
      conrada od ikei w strone opolskiej i wiadukt to faktycznie tykajaca bomba. Tylko patrzec na wypadajace z drogi samochody na ogromnych koleinach.
      A straty psychiczne to równiez bardzo sluszna uwaga. Wszyscy bedziemy zyli kilka tygodni krócej przez te korki...
      • Gość: Bronowice Re: List. Naprawcie szkody wynikające z budowy ro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 14:49
        Dorzucę jeszcze ul. Rydla...
    • Gość: fucktheduck Troche nie na temat, ale... IP: *.137.0.109.rev.sfr.net 26.10.11, 14:49
      Take sobie mysle, ze to swiadectwo wybitnej aberracji, by nadawac tak patetyczne nazwy kompletnie banalnym i prozaicznym obiektom. Czy ktokolwiek posluguje sie nazwa "Rondo Ofiar Katynia" ? Malo to bedzie pamietal o istnieniu campingu Krak, a w uzyciu bedzie i tak zwyczajowa nazwa Rondo k. "Kraka", ew . Makro. Podobnie jak z Rondem Babka w W-wie. Gdyby nazwac ten wezel Rondem Bronowickim chociazby, byloby znacznie praktyczniej, ale wtedy patriotyczni radni nie mieliby czym sie wykazac. Zbyt wielu ludzi z klasa zalicza sie niestety do grupy ofiar Katynia i innych zbrodni, wiec mamy to, co mamy.
      • Gość: Paul Re: Troche nie na temat, ale... IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.11, 17:12
        Dla mnie nazwa "ofiar Katynia" jest zupełnie naturalna. Może masz fobię?
        • Gość: fucktheduck Re: Troche nie na temat, ale... IP: *.137.0.109.rev.sfr.net 26.10.11, 23:53
          Kto wie... moze i mam. Jesli nazwa "Ofiar Katynia" jest Pana/i zdaniem bardziej naturalna od nazwy typu "Rondo Bronowickie", to chyba sie nie dogadamy. Wolalbym, zeby o ofiarach Katynia wspominano mniej w kontekscie dziur w asfalcie, za to z nieco glebsza refleksja. Ale chyba zbyt wiele oczekuje od tej ludowej ojczyzny.
    • stasieczek5 List. Naprawcie szkody wynikające z budowy rond... 26.10.11, 14:54
      Drodzy Forumowicze (niektórzy),
      wiem, że stan dróg jest lichy (kiepski, tragiczny, zły itp itd) ale miejcie umiar Panowie.
      Nie żądajcie aby naprawiać drogi "podpinając" się pod temat "Rondo k. Kraka".
      Tamte, wspomniane przez Was, drogi były, można powiedziec, zawsze w złym stanie.
      Wiem, że przebudowywane rondo to "nośny temat" ale bez przesady...
      • Gość: r_xxx Re: List. Naprawcie szkody wynikające z budowy ro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 16:27
        Chrzanisz. Katowicka, Zielony Most, Ojcowska, nawet i ten odcinek Łokietka to były drogi gdzie ruch był mały, lokalny.
        Nie wyglądały jak autostrady, ale trzeba by z 10 lat normalnej eksploatacji żeby doprowadzić je do obecnego stanu.
        Większość kierowców nigdy z nich już nie skorzysta, a my całe wieki nie doprosimy się remontu.
    • jakubdiduch List. Naprawcie szkody wynikające z budowy rond... 26.10.11, 18:32
      I u mię w Gorlicach garaż mój naprawcie! Bom Rondem jechał i błoto się przylepiło. I w garażu gorlickiem odpadło...
    • hrubygazda List. Naprawcie szkody wynikające z budowy rond... 26.10.11, 19:03
      Cała Głowackiego, Rydla od Bronowickiej do Radzikowskiego no i Radzikowskiego do Ronda . Może w tragicznym Stanie jeszcze nie są ale jednak w dużo gorszym niż prze przebudową Ronda
    • Gość: te też Tetmajera jest tragiczna na 50% długości IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.11, 20:27
      Wielkie wyrwy i dziury w asfalcie na poboczach.

Conrada też do remontu, stan tragiczny. Koleiny.
    • Gość: Lagoona List. Naprawcie szkody wynikające z budowy rond... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 21:11
      Tych ulic jest znacznie więcej! Ucierpiały nie tylko te największe typu Conrada i Armii Krajowej. Rozjeżdżone są też inne wspomniane w komentarzach - Zielony Most, Katowicka, Tetmajera jak i również mniejsze drogi w Bronowicach Wielkich - najbardziej Ojcowska ale i też Smętna na której około 7 rano ustawiały się kolejki samochodów przy wjeździe na Radzikowskiego, a na dodatek od dłuższego czasu budowane są tam jakieś apartamentowce.... droga po prostu DO NICZEGO się nie nadaje! Jeżdżenie po niej grozi uszkodzeniem zawieszenia. Kto za to zapłaci?! Podczas budowy urządzono sobie również parking na drodze i chodnikach. Również z ulicy Sosnowieckiej zrobiła się autostrada. Komuś kto przejeżdża tamtędy raz na tydzień zapewne nie zrobi to różnicy, ale tam mieszka i dojeżdża codziennie do pracy/uczelni/szkoły MNÓSTWO osób.
      Jadąc ulicą Conrada można sobie zapewnic wizytę i mechanika.
      Czy nie da się NIC z tym zrobić? nie wiem, jakaś petycja, jakiś pozew...
      • Gość: kibic Re: List. Naprawcie szkody wynikające z budowy ro IP: *.187.239.53.ip.abpl.pl 26.10.11, 21:58
        Biedna gazetka walczy z Majchrowskim metodą "na listy czytelników".
        Nie trawią tego gościa,bo nie zamieszcza ogłoszeń w gazetce?Gotowi mu przypisać nawet powódź w Indonezji.
        Takich małostkowych kmieci nie ma nawet w Sejmie.
    • Gość: ali List. Naprawcie szkody wynikające z budowy rond... IP: *.radioalfa.pl 26.10.11, 22:13
      Odpowiedź na pytanie postawione na końcu listu jest, moim zdaniem, jedna:

N I G D Y
    • Gość: kierowca List. Naprawcie szkody wynikające z budowy rond... IP: *.nsystem.pl 26.10.11, 22:29
      Drodzy forumowicze wszystkie wspomniane przez Was drogi nadają się do kapitalnego remontu. Niestety jest jeden problem: nie ma kasy w budżecie miasta to raz, a dwa, że i tak większość z tych dróg była w stanie agonalnym przed remontem. Tylko nie mówicie, że nie, bo znam bardzo dobrze te rejony i nikt mi nie wmówi, że było inaczej. Oczywiście gdyby to ode mnie zależało wszystkie drogi w Krakowie byłyby równe jak stół, ale czy znalazł się ktoś mądry jak to zrobić ? Przecież w każdej dzielnicy są dziury, 90% dróg miejskich jest do remontu. Taka Czarnowiejska na przykład to katastrofa, nie da się jechać szybciej niż 40 km/h nie uszkadzając zawieszenia. A takich Czarnowiejskich jest tysiące ...

Jedyne pocieszenie jest takie, że ponoć będzie remont Conrada/Opolskiej od Ikea do wiaduktu na Azorach ... czyli kolejne stanie w korkach nas czeka ...
    • Gość: Omijałem.Remont List. Naprawcie szkody wynikające z budowy rond... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 18:24
      Podpinając się pod ten temat w koło inwestycji oraz remontu prosi się dopisać co do poprawy stanu nawierzchni takich ulic jak Łupaszki.Majora , Tetmajera Włodzimierza oraz Ulica Katowicka dodał bym jeszcze stan ulicy Balickiej - który też pozostaje wiele do życzenia.
      Aaa i oczywiście ulica Gaik od Jasnogórskiej do Łokietka.
      A tak po za tym. To Tiry na tory . Rowerzyści na ścieżki rowerowe .
      Tiry omijają autostradę i tworzą się korki na Conrada Opolskiej . A rowerzyści zagrażają bezpieczeństwu ruchu drogowego. Codziennie mijam "odpowiedzialnych" rowerzystów którzy nie posiadają jakiegokolwiek elementu odblaskowego - nie mówię już o posiadaniu na głowie kasku .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka