Dodaj do ulubionych

B jak buspas na moście Nowohuckim

IP: *.147.43.13.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.11.11, 11:20
Co to za bzdura kompletna? Na moście są 2 pasy w jedną stronę i 2 w drugą w czasie remontu 2 z nich są wyłączone i ruch odbywa się po jednym pasie w każdą ze stron, jak niby miałby zostać tam zrealizowany buspas ? Wydłużenie remontu dwukrotnie czy światła mijankowe dla samochodów.

Zanim coś napiszesz o miejscu o którym nie masz pojęcia wylej sobie wiadro zimnej wody na głowę, może przy okazji zalejesz klawiaturę i nie będziemy musieli czytać tych bredni.
Obserwuj wątek
    • Gość: maria Re: B jak buspas na moście Nowohuckim IP: *.ghnet.pl 03.11.11, 11:30
      Chodzi o to, aby przed mostem jeden pas wyznaczyć dla Samochodów, a drugi dla Autobusów, które przed samym mostem włączałyby się na pas który jest przejezdny przez most i tym samym sprawiłoby to, że autobusy jechałyby wolniej tylko przez samo wąskie gardło.
      • Gość: vdj Re: B jak buspas na moście Nowohuckim IP: *.147.43.13.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.11.11, 11:57
        a pomyślałaś jak długi byłby korek na jednym pasie pozostawionym dla samochodów ?
        • Gość: Haters Gonna Hate Re: B jak buspas na moście Nowohuckim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.11, 16:24
          a pomyślałeś że w takim jednym autobusie jedzie tyle samo osób co w połowie tego całego korku? To jest chyba dostateczny powód żeby komunikacja miejska miała priorytet. W Krakowie tylko około 35% ludzi dojeżdża do pracy samochodem wiec czemu świat musi się kręcić tylko i wyłącznie wokołe tej mniejszości?
          • Gość: noone Re: B jak buspas na moście Nowohuckim IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.11, 21:21

Haters Gonna Hate:

wyobraź sobie, że ja OSOBIŚCIE wolę postać w korku, zapłacić więcej -
            i NIE KORZYSTAĆ z rzekomo 'wspaniałej' krakowskiej komunikacji.

Wyleczyłem się na początku października jak przyjechali studenci, a ZIKiT poobcinał kursy - w efekcie kilka razy zwyczajnie NIE ZMIEŚCIŁEM się do autobusu - więc przesiadłem się do samochodu.

Przynajmniej wiem kiedy dojadę do pracy, a w mojej pracy NIE MA możliwości spóźniania się.
            Jeżdżąc MPK kilkakrotnie się spóźniłem - więcej nie będę próbować.

• Gość: Haters Gonna Hate Re: B jak buspas na moście Nowohuckim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.11, 23:32
              Nie twierdzę że komunikacja miejska w Krk jest wspaniała bo to byłby chyba żart ale na tle Polski to i tak jest ok.
              A czemu tak się dzieje że ludzie wolą jechać samochodem? Bo nieporównywalnie większe pieniądze są pakowane w inwestycje dla uprzywilejowanej grupy jaką są kierowcy niż w inwestycje transportu zbiorowego który to jest znacznie bardziej opłacalny i wydajniejszy. A przypominam że kierowcy są MNIEJSZOŚCIĄ w stosunku do pasażerów komunikacji miejskiej jeśli chodzi o dojazd do pracy. I gdzie tu jest tzw "transport zrównoważony"? W Krakowie tylko na papierze
    • Gość: mieszkaniec sami jeździjcie sobie komunikacją miejską IP: *.multi-play.net.pl 03.11.11, 11:34
      nie chce dostać nożem w brzuch. Ja się wyleczyłem z komunikacji miejskiej na zawsze.
    • Gość: mieszkaniec B jak buspas na moście Nowohuckim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.11, 12:48
      Wprowadzenie priorytetów dla komunikacji miejskiej w takich przypadkach jak remont układu drogowego to nie jest dobra wola drogowców i osób odpowiedzialnych system transportu miejskiego lecz ich obowiązek wynikający chociażby z przyjętej przez Radę Miasta Krakowa polityki transportowej. Niezależnie od zapisów prawa miejscowego takie postępowanie wymusza zdrowy rozsądek ale przede wszystkim świadomość jaką rolę pełni komunikacja miejska w całym systemie transportowym miejskiego. Proponuję aby ZIKiT zaczął w końcu postępować systemowo i wykazał się profesjonalizmem. Jeżeli pracownicy tej instytucji z Panią J. Niedziałkowską na czele nie wiedzą jak to się robi to może warto wysłać ich na szkolenie do Stolicy.
      • Gość: waclaw 13 Re: B jak buspas na moście Nowohuckim IP: *.multi-play.net.pl 03.11.11, 14:08
        Polityka miasta to zrównoważony transport, a nie priorytety. Korzystam z komunikacji miejskiej bo to duża wygoda i mały koszt, ale nie wyobrażam sobie sytuacji gdy wszyscy korzystający z samochodów przesiedli by się na nią. Jeżeli jakaś linia autobusowa wykonuje cztery kursy na godzinę i są to pełne autobusy, to ilość przewożonych pasażerów jest porównywalna z ilością jadących "ciągle" samochodami. Samochodziarze nie bądźcie głupi, nie zabierajcie miejsc w autobusach i tramwajach.
        • Gość: Mieszkaniec Re: B jak buspas na moście Nowohuckim IP: *.artus.net.pl 03.11.11, 21:30
          Widzę, że nie rozumiesz pojęcia zrównoważonego transportu nie mówiąc już o znajomości Polityki Transportowej Miasta przyjętą uchwałą Rady Miasta. Ciekawy dokument proponuję przeczytać. Dobrze byłoby również zorientować się ile linii autobusowych przejeżdza ul. Nowohucką oraz z jaką częstotliwością.
          • Gość: gość portalu Re: B jak buspas na moście Nowohuckim IP: *.biprotech.com 04.11.11, 08:04
            Potrafisz krytykować i się wymądrzać. Po prostu weź wstań zza swego biurka i się przejedź autobusem (czy tramwajem) po Krakowie. Do tramwajów często nie da się wsiąść bo są tak zapchane. Pierwsze sprawdź a potem pisz takie brednie !!
    • Gość: waclaw 13 Planowanie remontów IP: *.multi-play.net.pl 03.11.11, 12:56
      Jeżeli w jednym punkcie trasy jest jakieś ograniczenie ruchu to wpływa ono na przejezdność praktycznie całej trasy. Dlaczego remonty planuje się oddzielnie dla wybranych punktów a nie jednocześnie. Przecież niedawno budowano estakadę w rejonie Klimeckiego i były kolosalne utrudnienia. To samo z Zakopianką - Długi remont całej trasy a teraz znowu w wybranych punktach przeróbki i ograniczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka