Gość: magda IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 23:47 Witam. Czy może ktoś z was kupował w tym roku nowe mieszkanie? Interesuje mnie to ile w tej chwili można urwać z ceny podanej przez dewelopera tzn wynegocjować jakiś upust. Jakie to są pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc_x Re: ceny mieszkań w krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 23:52 Nie da się powiedzieć tak łatwo. Zależy od dewelopera, mieszkania (czy chodliwe czy nie), wielkości mieszkania (im większe tym łatwiej o rabat), szybkości podjęcia decyzji, momentu podjęcia decyzji (zaawansowanie prac budowlanych), determinacji kupującego etc. Generalnie najłatwiej się negocjuje gdy deweloper ma problem z upłynnieniem mieszkań, więc głównie droższe mieszkania o większych powierzchniach w mniej popularnych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc_x Re: ceny mieszkań w krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 23:56 Dodam, że ja kupiłem dwa mieszkania i na jednym wytargowałem 300 złotych na metrze a na drugim 200 złotych (mieszkania do 40m2). Z tym, że w jednym przypadku deweloper celowo zawyżył cenę, żeby mieć z czego spuszczać (moim zdaniem słuszne posunięcie marketingowe) więc nie trzeba było walczyć a w drugim przypadku deweloper był twardym zawodnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: ceny mieszkań w krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 11:48 Dobre i 400 zł na metrze. W planach mamy zakup 55 metrowego mieszkania w Dom-Bud na Dobrego Pasterz. Cena jest dość wysoka 6,800 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: ceny mieszkań w krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 14:27 6800 na Dobrego Pasterza? w tych czasach ... bardzo dużo. Więcej niż 6ooo zł bym nie dał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: ceny mieszkań w krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 14:51 Też tak myślę że bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: ceny mieszkań w krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 14:52 Też tak myślę że bardzo dużo. Ma to być zamknięte osiedle o wysokim standardzie ale cena wysoka Odpowiedz Link Zgłoś
totti0806 Re: ceny mieszkań w krakowie 03.12.11, 17:52 Jeżeli o dom-bud chodzi to nie podzielam opinii solarta. Niedawno kupiłem na Dobrego Pasterza mieszkanie podobnie jak dwoje moich znajomych, którzy nawiasem mówiąc polecili mi tego dewelopera. Sporo udało się nam zbić z ceny ale to zależy od wielkości mieszkania im większe tym większy upust. Jeśli chodzi o samą firmę to cieszy się ona pozytywną opinią, wystarczy pójść do banku i zapytać o kredyt na mieszkanie w dom-budzie, banki najlepiej orientują się w sprawach wiarygodności dewelopera, a co do terminu oddania to mieszkania już są gotowe do zamieszkania, jeszcze tylko na akt notarialny czekam. Nie ma co ukrywać inwestycja jest dobrze zlokalizowana no a cena może nie jest zbyt niska ale myślę że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc_x Re: ceny mieszkań w krakowie IP: 81.21.196.* 23.11.11, 14:54 W sumie racja. Za mniejszą cenę możesz mieć mieszkanie w dużo lepszej lokalizacji, w podwyższonym standardzie i to nawet gotowe (nie pytaj gdzie, nie mam zamiaru podpowiadać i być posądzany o kryptoreklamę). Ta inwestycja Dom-Budu jest dopiero w budowie prawda? W dodatku deweloper ma nienajlepsza reputacje (wątki na tym forum i opinie krążące po sieci). Choćby ze względu na to ostatnie ja bym w to nie wchodził. Odpowiedz Link Zgłoś
solart Re: ceny mieszkań w krakowie 29.11.11, 18:56 W Krakowie można kupić nawet po 4 587 (Rodzina na Swoim), w cenach 5 200 - 5 800 jest duży wybór (np. Ogród Płaszów, Nowe Kliny), a 6 200 - 6 400/m2 to aktualnie ceny apartamentów (np. przy ul. Wieniawskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv tragiczne projekty IP: *.ists.pl 29.11.11, 22:05 solart napisał: > ... 6 200 - 6 400/m2 to aktual > nie ceny apartamentów (np. przy ul. Wieniawskiego). Nawet w 70 metrowym mieszkaniu brak osobnej kuchni i WC vis a vis salonu, co za geniusz to wymyślił? Odpowiedz Link Zgłoś