Gość: H56 IP: *.comnet.krakow.pl 02.06.04, 15:01 Moja kandydaturą do Archi-Szopy jest Kaufland przy ul.Pielęgniarek. Ten który wydał zezwolenie na jego budowę powinien trafić do więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ::::OBIEKTYWNY:::: POWARIOWALI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 15:54 LUDZIE, NAJLEPIEJ NOMINUJMY WSZYSTKIE BUDYNKI, KTORE OSTATNIO POWSTALY. NIE MOZNA ROBIC TAK, ZE WSZYSTO, CO NOWE JEST BRZYDKIE. I TAK UMYKAJĄ BUDYNKI SKANDALICZNIE SZPETNE, JAK WSPOMNIANY /W OPINII, OCZYWIŚCIE NIE W GAZECIE/ KAUFLAND PRZY UL. PIELĘGNIAREK. ZASTANÓWCIE SIĘ CZTERY RAZY ZANIM NOMINUJECIE. DAJĘ SOBIE GLOWE UCIĄC, ZE ZA ROK ARCHI SZOPĄ BEDZIE GALERIA KAZIMIERZ, A ZA DWA - NOWE MIASTO. ŚMIESZNE JEST, ŻE GAZET NIE ZJECHAŁY PLAZY, TAKIEJ TANDETY JUŻ DAWNO NIE ODSTRZELILI. PEWNIE GAZETA NIE MOZE O NIEJ PISAĆ, BO CI ARCHITEKCI SĄ PRZYJACIÓŁMI SZEFA ''WYBORCZEJ''. NIE MOGĘ INACZEJ TEGO WYTŁUMACZYĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: POWARIOWALI??? IP: *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 02.06.04, 16:37 jest jednak pewna roznica miedzy budynkiem budowany "w polu" a budynkiem wstawionym na jednej z najbardziej prestizowych dzilek w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man jaki skromny ten nick: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 16:56 obiektywny.... ale do ad remu: galeria tfu! kazimierz pięknie sie nie zapowiada galeria krakowska (a nie zadne Nowe Miasto - MIASTO to coś więcej niż sklepy) takoż jesli bedą takie jak na wizualizacjach to co najmniej nominacja dziwić nie będzie ta nominowana do nagrody Bogdanowskiego plomba przy Kościuszki to o który budynek chodzi?? o to szare paskudztwo pośrodku czy o dom na przystani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nev Oj, bardzo. IP: *.net.autocom.pl 02.06.04, 18:41 Jak to robisz, że jesteś taki obiektywny? Tzw. nowe miasto robią ci sami architekci co Plażę, więc możesz być spokojny. A tak poza tym, nowe miasto, tak samo jak galeria Kazimierz, na początku miało zawierać nie tylko multikino i supermarket, ale też place, obiekty kulturalne, biura, mieszkania itd. A zrobiło się jak zwykle - ciasno, bez przedpola, bez przestrzeni, ale za to z ogromna hala handlową i "galerią butików". ***głosuję na Pana Konserwatora Profesora Andrzeja K. i jego Podwawelską Stodołę!*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pe Całkiem subiektywnie IP: *.crowley.pl 02.06.04, 20:43 Odróćmy kwestię: jak to się dzieje, że większość (nie - wszyskie) inwestycji ostatnich lat, realizowanych w centrum, budzi takie kontrowersje? Czy mamy jakieś spaczone gusta, czy też środowisko miejscowych architektów potrafi wprawdzie dyskutować nt. ławek wokół Adasia, ale nie potrafi stworzyć nowoczesnej dobrej architektury w zabytkowym otoczeniu? Stać nas, Krakusów na niezłą, nowoczesną odważną architekturę! Nie jest nią na pewno taniocha i bylejakość, którą od biedy można zapychać rogatki Kłaja, ale na pewno nie śródmieście miasta chcącego uchodzić za centrum kultury. Sprzeciw budzi bylejakość, niedopracowanie, brak odwagi, zaściankowość. Berlin, Praga, Warszawa - wszędzie tam można znależć ciekawe, nowoczesne realizacje; a Kraków? Jubilat, Cracovia, AR przy Alejach, Sheraton - oto od lat powstające szkaradne budowle tych samych mizernych architektów miejscowego chowu. Jak widać, profesorski tytuł nie wystarczy, by być Twórcą, co najwyżej - wykształconym rzemieślnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Cracovia?? IP: *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 04.06.04, 12:19 Nie wiem co takiego zlego widzisz w Cracovii (hotelu ;) ). Razem z Kinem Kijow (niepotrzebnie pomalowanym na modny ostatnio piaskowcowo zolty) tworza calkiem udany kompleks. Tylko troche brudny. Az strach co bedie kiedy Orbis zacznie go remontowac. Znajac krakowskie realia obloza wsciekle niebieskim szklem. porownanie z Sheratonem jest jednak nie na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pe Małomiasteczkowy banał IP: *.crowley.pl 06.06.04, 10:42 Z hotelem Cracovia jest trochę podobnie jak z Adasiem na Rynku: przywykliśmy i już nie budzi emocji. Szpetota tego budynku kłuła przez długi czas w oczy (faktycznie: Kijów nieco złagodził te oceny). Spójrzy jednak nieuprzedzonym okiem na ów banalny budynek, nieposiadający wyrazu, W pięknym otoczeniu Błoń, niezłej architektury Piłsudskiego i Alei, stanowi zgrzyt. I choć nie jest to szpetota wołająca o pomstę do nieba, drażni bylejakość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigant Re: KAUFLAND bezapelacyjnie !!! IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 04:19 czemu go tam jeszcze nie ma ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Man Re: KAUFLAND bezapelacyjnie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 14:41 moze Kaufland sponsoruje obrady :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy czytac IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.04, 15:34 bo trzeba go kochany zglosic, a nie tylko pluc sie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja z Zielonek Re: ZROBIŁEM TO !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 20:46 zgłosiłem dziada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy cierpliwosci, jednakowoz... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.04, 23:38 bardzo mnie rozbawila ta czesc notatki w gazecie: Spośród zgłoszonych oraz innych budynków powstałych w Krakowie w zeszłym roku jury konkursu wskaże nominacje do nagród. koniec cytatu. tych INNYCH, to brzmi ciekawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sand Re: cierpliwosci, jednakowoz... IP: 195.124.18.* 04.06.04, 11:03 > tych INNYCH, to brzmi ciekawie... ktos sie narazil.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bill Re: KAUFLAND bezapelacyjnie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 11:57 Jak najbardziej. Mam tylko resztki nadziei, że inwestor (PCI) może jednak kiedyś zrealizują pierwotne zamiary i postawił takie badziewie z myślą o przebudowie - w innym razie to prawdziwy skandal - tu apartamentowiec a tu pudło jak gdzieś na Rybitwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatuś Re: KAUFLAND bezapelacyjnie !!! IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 23:39 Pudło do tego naokoło szczelnie wybetonowane. Zero zieleni! Nawet sztucznego drzewka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biuro@anwa.com.pl kandydat do nadrody im. Janusza Bogdanowskiego IP: *.anwa.com.pl / 217.153.199.* 07.06.04, 13:30 Prosze o zaliczenie obiektu salon samochodowy TOYOTA należący do firmy ANWA przy Al. Pokoju 57 w Krakowie, jako kandydat do nagrody im. Janusza Bogdanowskiego Odpowiedz Link Zgłoś