Gość: Dominik Chyba na kulture szkoda czasu! IP: *.2-0.pl 12.01.12, 20:15 Jest dla mnie niezrozumiałe jak w takim mieście europejskim jak Kraków, mieście o takim potencjale, mieście historii, kultury nie dba sie o to by właśnie tak było postrzegane w świecie? Tnie sie dotacje na kulturę, zamyka szkoły (które i tak ledwo ciągną bo Urząd Marszałkowski nie przelewa im dotacji albo robi to czesto z duzym opoźnieniem) a remontuje stadiony dla wandali i huliganów, sprzedaje działki dla hipermarketów itd. Jesli nie dostęp do edukacji i kultury w tym mięscie to jaki los czeka teraz mlodych a potem przyszłych mieszkańców Krakowa? A swoją droga czy ktoś widział "skromny" bankiet świąteczny Urzedu Marszałkowskiego? Czy ktoś słyszał o premiach finansowych dla wszystkich pracowników Urzędu Miasta? Kryzys? O co wogóle chodzi? Czy PO chce tak bardzo udowodnic bezradnośc Prezydenta Krakowa nie licząc sie z dobrem miasta czy tym miastem zarządzają idioci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bwv913 Wiceprezydent Sroka: na przepychanki szkoda czasu IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 20:30 Ja również chciałabym sprzeciwić się likwidacji Festiwalu. Uważam, że jeśli chce się promować miasto to przede wszystkim takimi wydarzeniami, które są w skali krajowej i światowej wyjątkowe a takim właśnie wydarzeniem jest FMF. Zrezygnowanie z niego teraz, kiedy udało się wyrobić markę pozwalającą na przyciągnięcie znanych osobistości to wyrzucanie lekką ręką za okno czegoś więcej niż tylko pieniądze zainwestowane do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzyk Wiceprezydent Sroka: na przepychanki szkoda czasu IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.12, 20:50 Festiwal Muzyki Filmowej , reprezentował sobą najwyższy poziom sztuki. Był szansą na wykazanie się ZAWODOWYCH muzyków . A jednocześnie pomostem między kultura wyższą a powszechną, gdyż film dociera do wszystkich. Z takim myśleniem może będziemy w Krakowie organizowac tylko festiwale disco-polo ?! Już nie mówiąc o tym że JAKO JEDYNY jest reprezentowany w większości przez krakowskich muzyków !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neimoidian Nie rezygnować z FMF-u!!! IP: *.sm-rozstaje.pl 12.01.12, 21:34 Rewelacyjny festiwal, swoim poziomem nie ustępujący największym w Europie, z roku na rok zyskiwał coraz większy prestiż na arenie międzynarodowej, przyciągając nie tylko wyjątkowy garnitur artystów, ale też publiczność z wielu krajów, czyniąc z Krakowa ważny punkt na mapie kulturalnej kontynentu. Ciekawe jak "oszczędności" związane z jego brakiem (a takze ewentualnym odwołaniem innych ważnych imprez) przełożą się na reputację miasta oraz zyski tych jego mieszkańców, którzy żyją z turystyki (też tej kulturalnej) - a, sądzę, spora część budżetu Krakowa zależy właśnie od tego. "Brawo" dla radnych za podcięcie gałęzi, na której siedzą nie tylko oni, ale i całe miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziabong Wiceprezydent Sroka: na przepychanki szkoda czasu IP: 62.233.160.* 12.01.12, 21:55 Jakoś na tych innych "ważnych festiwalach" jakoś nigdy nie byłem a na tym jestem co roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Wiceprezydent Sroka: na przepychanki szkoda c IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.12, 09:27 Na filmie z 4 FMF pani z KBF chwali się, że to jedyny festwial na ktory sprzedała bilety "na pniu". Teraz w pierwszej kolejności rezygnuje właśnie z tego festiwalu. O co chodzi ? Może o to, że nie odbiorca i pieniadz jest tu najważniejszy tylko to, że pozostałe festwale to projekty osób lub firm, których "strach się bać " i lepiej z nimi nie zadzierać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kultura Wiceprezydent Sroka: na przepychanki szkoda czasu IP: *.vrak.pl 12.01.12, 22:54 Myślę, że Pani wiceprezydent nie ma pojęcia o selekcjonowaniu najważniejszych wydarzeń kulturalnych Krakowie! Nie zwraca uwagi na rangę i znaczenie Krakowa w świecie. Usunięcie FMF jest największą głupotą na świecie. Ludzie zabijali się co roku o bilety, Hala wypełniona była po brzegi, międzynarodowy rozgłos dla Polski, dla Krakowa i krakowskich zespołów. Kraków mógł gościć sławy z całego świata, a dzięki nim prezentować swoje krakowskie zespoły. NIE ZGADZAM SIĘ ABSOLUTNIE Z TĄ DECYZJĄ!! Kultura jest po raz kolejny spychana na sam koniec, co jest niedopuszczalne i czego już widzimy skutki w postaci spadającej liczby osób interesujących się kulturą oraz ubytkami, jakie niesie ze sobą brak obcowania z nią!!! SKANDAL!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wisienka Wiceprezydent Sroka: na przepychanki szkoda czasu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.12, 11:25 Protestuję przeciwko likwidacji FMF! Kultowa impreza, która jako jedyna z krakowskich festiwali przyciągała mnie i moich znajomych co roku do Krakowa!Niech radni rusza głową, a na pewno coś wykombinują!Może z ciut mniejszym rozmachem? Może niewykorzystaną kasę z odśnieżania miasta przeznaczyć na FMF? Rozhulanie, a potem zarżnięcie jedną decyzją takiej imprezy uważam za szczyt głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Facebook Pokażmy wsparcie dla FMF IP: *.multimo.pl 13.01.12, 12:13 Na facebooku jest profil "Mówimy nie odwołaniu tegorocznej edycji FMF" !!!! Przyłączcie się i pokażmy ilu nas jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soldano Wiceprezydent Sroka: na przepychanki szkoda czasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 12:49 ZOSTAWCIE FESTIWAL MUZYKI FILMOWEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodia Wiceprezydent Sroka: na przepychanki szkoda czasu IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.12, 15:10 Rezygnacja z tego Festiwalu to coś więcej niż głupota - to błąd. W ciągu ostatnich czterech lat nie widziałem na polskiej mapie festiwalowej ŻADNEGO innego wydarzenia, które rozrosłoby się z niszowej imprezy dla ultra-fanów w mega event na skalę Europy, na który goście ściągają z całego świata i o którym pisze się w Variety. Wskażcie mi jakikolwiek inny polski akcent, o którym pisze się w Variety ;] Byłem na każdej edycji Festiwalu włącznie z koncertem Ennio Morricone w 2007 r., który nie był jeszcze wliczony w sam Festiwal i na każdą z tych wizyt zawsze czekałem jak dziecko na Gwiazdkę i z każdej wyniosłem bardzo ciepłe i miłe wspomnienia. Nigdy wcześniej ani potem nie miałem szansy spotkać czy porozmawiać z ludźmi, których tam spotkałem i z którymi tam rozmawiałem (gdyby parę lat temu ktoś mi powiedział, że będę rozmawiać z Arnie Rothem albo siedzieć przy jednym stoliku z Howardem Shorem to bym zaśmiał mu się w twarz), nawiązałem tam wiele znajomości i pokochałem Kraków jeszcze bardziej niż wcześniej. Nie zdejmujcie tego festiwalu, no ja jebię. Pomijam już totalny wstyd, na który się narazicie w światowym środowisku filmowym, który zaskutkuje tą żenującą decyzją, ale jestem pewien, że nawet samemu miastu to nie wyjdzie na dobre. Przecież widziałem ile ludzi przyjeżdża co roku na ten event, widziałem pękającą w szwach ocynownię ArcellorMittal, więc proszę niech mi nikt tu nie gada bzdur, że to mało dochodowe wydarzenie. Dlaczego wszystko co jest dobre w tym kraju musi być niszczone, dlaczego zawsze, ale to zawsze, gdy natrafi nam się szansa na osiągnięcie czegoś to musimy ją marnować i potem zaczynać wszystko od nowa? Jeśli to coś pomoże to sam mogę dać trochę kasy i wspomóc FMF, tylko niech go nie usuwają :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilfirin Wszystko tylko nie FMF!!! IP: *.net.autocom.pl 15.01.12, 09:43 Przecież to jedna z najbardziej prestiżowych imprez kulturalnych w Krakowie. Organizowana z klasą, elegancją, w mistycznym wręcz nastroju postindustrialnej hali ocynowni. Dlaczego coś tak wysoko promującego kulturę i ambitną, piękną muzykę ma zostać zdjęte na korzysć innych, popowych, skomercjalizowanych imprez??? Ten festiwal to jedna z tych rzeczy, na które czekam ze zniecierpliwieniem przez cały rok. Wychodząc z koncertu już dyskutuję o tym, co będzie nas czekało za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joszee Wiceprezydent Sroka: na przepychanki szkoda czasu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.12, 22:23 Jestem w 100 procentach przeciwny rozwiązaniu FMF. Kto był ten wie, jaką się cieszył popularnością zarówno pośród Krakowian, jak i turystów. Świetna muzyka, w doskonałym wykonaniu były reklamą Krakowa na całym świecie! Nie pozwólmy odebrać nam tak doskonałego festiwalu!!! Odpowiedz Link Zgłoś