Dodaj do ulubionych

Sfałszowane faktury pracownicy sekretariatu UJ

IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.12, 06:20
Jakie to dziwne - uniwersytet traktuje pracowników naukowych jak potencjalnych złodziei, a tu okazuje się po raz kolejny, że kradnie administracja.
Ja myślę, że oni kradną z nudów - za dużo ich, a pracy wciąż za mało.
Obserwuj wątek
    • Gość: agh Re: Sfałszowane faktury pracownicy sekretariatu U IP: *.gemini.net.pl 31.01.12, 08:19
      Nie wiem jak uj ale na agh to dopiero przekrety. Falszywe delegacje, wyciaganie pieniedzy publicznych sa nagminne. I to przez pracownikow naukowych. No ale zlodziej zawsze znajdzie uzasadnienie: "funkcjonowanie sekretariatu", "bo nie mozna inaczej zamowic materialow do badan". Tylko czemu 90% wypranych srodkow trafia do wlasnej kieszeni? Paliwo za drogie? Nie ma problemu. Delegacyjka i siup, juz budzecik domowy podreperowany.
    • 91kasienka Cyrki na UJ 31.01.12, 08:26
      a jakbyście popatrzyli na inib na ujocie tamto się ciekawe rzeczy dzieją
      • lucciola Re: Cyrki na UJ 31.01.12, 11:38
        a co sie dzieje na inibie?
    • Gość: x Sfałszowane faktury pracownicy sekretariatu UJ IP: *.malopolska.uw.gov.pl 31.01.12, 08:40
      szkoda tylko, że jak kanclerze uczelni wyższych jeżdża sobie na zagranicze wakacje (z całymi rodzinami) finansowane z kasy uczelni, to nikt na to nie reaguje. ciekawe co wtedy wpisuja w rozliczenie - delegacja służbowa?
      • Gość: mama Re: Sfałszowane faktury pracownicy sekretariatu U IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.12, 08:58
        jak studiowałam na UJ TO czułam się swietnie a jak tu pracuję i widzę te różne przekrętyto mnie szlak trafia
        • agrest.agrest Re: Sfałszowane faktury pracownicy sekretariatu U 31.01.12, 09:33
          Czerwony, czarny, czy może papieski?
          SZLAG!
      • Gość: josef Re: Sfałszowane faktury pracownicy sekretariatu U IP: 77.236.26.* 01.02.12, 01:22
        Małopolski Urząd Wojewódzki w Krakowie. Ciekawe. Komentarze w przerwie na kawę, czy w ramach stosunku pracy?
    • Gość: e Sfałszowane faktury pracownicy sekretariatu UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 08:52

Nie dziwi mnie to, skoro na UJ pracują całe klany rodzinne - dziedziczny i rodzinny jest nie tylko zawód pracownika naukowego, ale i pracownika administracyjnego. Ja z kolei polecam przyjrzeć się sposobowi doboru kadr na Wydziale Zarządzania i Komunikacji Społecznej. Polecam porównanie nazwisk w wyszukiwarce pracowników UJ - można obserwować klanowość jak na dłoni i "powiązania krzyżowe" "ja zatrudnię twoją córką ty mojego syna". Ciekawe jest śledzenie powiązań na www.ktokogo.pl - ten serwis wyjaśni, dlaczego ktoś pracuje mimo że nie jest "z rodziny".
      W "rodzinnej atmosferze" łatwo o przekręty.
      • Gość: MB Łatwo o fałszywe wnioski IP: 149.156.173.* 31.01.12, 09:05
        Na UJ pracuje 7 osób z takim samym nazwiskiem jak moje. Ale oprócz nazwiska, nic mnie z nimi nie łączy. Oceniając skalę zjawiska w oparciu o nazwisko, łatwo o fałszywe wnioski.
        • Gość: e Re: Łatwo o fałszywe wnioski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 09:10
          Oczywiście, nie piszę o nazwiskach "Kowalski" czy "Nowak", a o takich, gdzie o zbieżność nazwisk naprawdę trudno.....
          A ponadto nie wyciągam wniosków na podstawie wyników z wyszukiwarki, tylko z autopsji...
          • Gość: l Re: Łatwo o fałszywe wnioski IP: *.gemini.net.pl 31.01.12, 09:14
            Z tego, co napisałeś nie wynikało to jasno.
    • Gość: gość Re: Sfałszowane faktury pracownicy sekretariatu U IP: 149.156.167.* 31.01.12, 09:43
      To zależy. Sama pracuję na uczelni, również w administracji. Są takie dni, że z trudem znajduje czas żeby wyjść do wc, o zjedzeniu czegokolwiek nie wspominając. Faktury, rachunki, umowy, zaświadczenia, wypisy z akt, telefon za telefonem i drzwi nie zamykające się za petentami.
      Chociaż nie neguję patologicznych sytuacji i pań pracujących od 9 - 13 z przerwą na zakupy i fryzjera :-) bo i tak się zdarza.
    • Gość: gość Re: Sfałszowane faktury pracownicy sekretariatu U IP: *.ghnet.pl 31.01.12, 10:00
      "uniwersytet traktuje pracowników naukowych jak potencjalnych złodziei"
      święte słowa
      • Gość: l Re: Sfałszowane faktury pracownicy sekretariatu U IP: *.gemini.net.pl 31.01.12, 10:26
        Gdybyż to tylko uniwersytet tak traktował...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka