Gość: DOSEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 00:58 ODLOTY - WYMIOTY !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oldtime Klub Fabryka 12.02.12, 02:35 Czy to nie ten, nad zamknięciem którego płakał Wityński z Żakowskim? Ten konkurs świadczy albo o miernocie kultury w KRK, albo o nieznajomości tematu przez jury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulturalny knajpowe odloty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 02:45 wystarczy troche piwa złopac z kolesiami dziennikarzami i masz odloty pewne..taki mierny konkurs kolesiow knapowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: knajpowe odloty IP: 77.236.16.* 12.02.12, 08:21 nagroda przyznawana przez dziennikarzy działu kultury krakowskiego oddziału "Gazety" i to by było na tyle.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mienroyta Re: knajpowe odloty IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 08:33 w dodatku marnych dziennikarzy, ktorzy nawet nie znaja sie na tej kulturze, bo nie uczestnicz a w wiekszosci wydarzen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Kozik Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 09:15 Uwielbiam takie merytoryczne komentarze, pozbawione żółci i zawiści, na dodatek wypowiedziane z klasą, no i oczywiście podpisane, żeby nikt nie mógł zarzucić, że autor skrywa się za wymyślonym ad hoc nickiem i odreagowuje frustrację. Dobrego samopoczucia życzę szanownym polemistom w tej mroźny dzień! Ryszard Kozik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Kozik Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 09:16 ten zamiast tej powinno być, za szybko posłałem ale rozumiem, że to tylko kolejny dowód na to, jak kiepscy jesteśmy:) Ryszard Kozik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.cityconnect.pl 12.02.12, 10:44 oj kiepscy zaraz, ja mam was tylko w tej samej grupie linków co stronę "faktu", ale cóż to znaczy, ot zwykły czytelnik jakich wielu buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 11:03 Wpisywanie się pod nickami jest naturalne dla sieci, tak samo jak dla Pana Kozika analfabetyzm kulturowy na przykład. Chociaż sam p. Kozik oraz wielu jego kolegów-cyngli od lat robi wszystko, by wpisując się na forum - oprócz imienia i nazwiska - trzeba było podać datę urodzenia, numer PESEL oraz przysłowiowy numer buta, efektem działań tego typu może być co najwyżej niepoważne traktowanie jego i jego gazety. Pardon - GAZETY. Mogę sobie śledzić anonimowo wybory jury i anonimowo skomentować je, że są połączeniem koniunkturalizmu z ignorancją. Wtedy rozmawiamy o argumentach, nie o nickach. Ale dla p. Kozika, który - biorąc pod uwagę jego mniemane zasługi dla kultury - powinien oszczędniej szafować swoim nazwiskiem (choćby dlatego, że biorąc p. Kozika o rozwój kultury długoletnie starania, mógłby się nazywać Siekiera We Mgle), jest to po prostu niepojęte. Zresztą: jak mnóstwo rzeczy świata tego, w jego przypadku: także elementarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.cityconnect.pl 12.02.12, 11:10 racja, święta racja, specjalnie dla pana K. podaje: noszę rozmiar 41 buta, mam nadzieję, że to wystarczy innych rozmiarów nie podam i proszę nie nalegać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Kozik Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.agora.pl 12.02.12, 11:32 hehe, bo cynglem jeszcze nie byłem:) o zwyczajną odwagę cywilną chodzi gdy komuś coś zarzucam, np. nieuczciwośc, to powinienem się pod tym podpisać i wziąć za to odpowiedzialność - tak jak robimy to w gazecie ale wy wolicie obrzucać błotem i odpowiedzialności nie ponosić, co jest zwykłym draństwem i tchórzostem a zasłaniacie się wolnością słowa, której akurat w żaden sposb ograniczać nie chcę a przy okazji: wysoka nagroda do wzięcia, jeśli ktoś widział mnie z którymkolwiek z nagrodzonych albo nominowanych na piwie, co tu m.in. insynuowano - tylko z dowodem, np. fotą poproszę (dodam. że nie warto się trudzić, bo od ładnych paru lat piwo piwam bardzo rzadko, a i to w domu, z żoną ewentualnie) Ryszard Kozik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 12:17 "Cyngiel" to jest potoczne określenie Pana i Panu podobnych, to czy się Pan do niego przyznaje, czy nie, jest rzeczą drugorzędną. Ślepoty trzeba, by przegapić, że obecnie wielu ludzi przestało traktować GW poważnie. Stąd apele o podpisywanie się, podnoszone przez jej dziennikarzy, brzmią śmiesznie. Równie śmiesznie i niepoważnie brzmią w ustach dziennikarzy GW słowa typu: "nieuczciwość", "odpowiedzialność" itp - może Pan wierzyć lub nie, ale ludzie rozsądni, którzy kiedyś traktowali GW poważnie - dziś, niewątpliwie powodowani sympatią do Pana, Pana kolegów oraz przekonani waszą długoletnią działalnością dziennikarską - przerzucili dyskusję o wspomnianych pojęciach w odmienne miejsca. Co do piwa: nie wspominałem, bym widział Pana z piwem przy piwie itp. Jak dla mnie możesz Pan pić piwo z kimkolwiek i gdziekolwiek, zresztą: gdybym był na Pańskim miejscu i miał do wyboru pisanie artykułów albo piwo, wobec tak atrakcyjnej alternatywy nie wahałbym się ani chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.cityconnect.pl 12.02.12, 12:39 Nooo muszę dodać, że nie zwróciłem uwagi ale oprócz linka do "faktu" w tej samej lini co GW mam link do "pudelka" co potwierdzałoby słowa przedmówcy, ale co może wiedziec taki przeciętny czytelnik jak ja. Tu przecież z OPINIOTfÓRCĄ GW dyskusja się toczy, czytelnik tutaj to najmniejsze zmartwienie już od lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Kozik Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.agora.pl 12.02.12, 15:23 cóż, niewiele - jak widzę - macie panowie do powiedzenia z wyrazami Ryszard Kozik Odpowiedz Link Zgłoś
a-thomek Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó 12.02.12, 18:09 Nie da się ukryć, że ma Pan rację, Panie Kozik. "Ja" racji nie ma. Jeśli się komuś coś zarzuca, kulturalnie by było robić to pod imieniem i nazwiskiem. "Ja" po prostu nie ma odwagi cywilnej i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 19:06 Dlaczego więc, Mistrzu Odwagi Cywilnej, nie założyłeś sobie nicka z własnym imieniem i nazwiskiem? Jeśli nawet był już zajęty, można było dodać sobie numerek, na pewno by się znalazł: dla "odważnych cywilnie" nic trudnego. Tymczasem "a-thomek" brzmi tak samo jak "ja" albo jak "Myszka Miki", a "odwaga cywilna" Pana Kozika (skądinąd: kolejne słowo, od którego dziennikarze GW powinni stronić, żeby go nie brukać) przejawia się w kasowaniu nieszkodliwych postów na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 19:08 Aha: oczywiście numerek PESEL - ten na pewno nie był zajęty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Kozik Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.agora.pl 12.02.12, 21:24 nie kasuję żadnych postów nie zdarzyło mi się też zgłosić nigdy takiego zapotrzebowania zawsze miło mi się dyskutuje w sieci z Państwem administrator forum, jeśli dobrze pamiętam, jest zewnętrzny i to jeden z dawnych forumowiczów Ryszard Kozik Odpowiedz Link Zgłoś
bm Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó 13.02.12, 18:58 A czy ja przypuszczam na kogoś atak? Gość portalu: ja napisał(a): > Dlaczego więc, Mistrzu Odwagi Cywilnej, nie założyłeś sobie nicka z własnym imi > eniem i nazwiskiem? Jeśli nawet był już zajęty, można było dodać sobie numerek, > na pewno > by się znalazł: dla "odważnych cywilnie" nic trudnego. > Tymczasem "a-thomek" brzmi tak samo jak "ja" albo jak "Myszka Miki", > a "odwaga cywilna" Pana Kozika (skądinąd: kolejne słowo, od którego dziennikarz > e > GW powinni stronić, żeby go nie brukać) przejawia się w kasowaniu nieszkodliwyc > h > postów na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
bm Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó 13.02.12, 19:13 gdyby gość stworzył sobie nick tomek kowalski, niewiele by to zmieniło. internet jest anonimowy. Gość portalu: ja napisał(a): > Dlaczego więc, Mistrzu Odwagi Cywilnej, nie założyłeś sobie nicka z własnym imi > eniem i nazwiskiem? Jeśli nawet był już zajęty, można było dodać sobie numerek, > na pewno > by się znalazł: dla "odważnych cywilnie" nic trudnego. > Tymczasem "a-thomek" brzmi tak samo jak "ja" albo jak "Myszka Miki", > a "odwaga cywilna" Pana Kozika (skądinąd: kolejne słowo, od którego dziennikarz > e > GW powinni stronić, żeby go nie brukać) przejawia się w kasowaniu nieszkodliwyc > h > postów na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
a-thomek Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó 12.02.12, 18:12 Cóż - czyli czyta Pan fakt. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.cityconnect.pl 12.02.12, 21:44 TAK! Czytam Fakt, pudelka i GW, ten sam poziom i ta sama rozrywka co rano! Trzeba być na bierząco, a później dopiero poważna prasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i. Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.12, 11:30 chyba na bieżąco....hehe Odpowiedz Link Zgłoś