Gość: kik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 14:50 Na smutek twój./I na mój wdzięk./ Wystartowałem tutaj./ Pęk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: belfer oj niedobrze, koledzy, niedobrze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 16:19 Zwalczmy dziś chuć, inny cel nam ojczyzna wytycza Musimy knuć, jak się pozbyć Tu Haydukiewicza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieszcz z księgi XIV... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 19:33 Natenczas Lepper ściągnął u szyi przypięty Krawat biało-czerwony, paskowaty, zmięty Wzdął policzki jak bania, w oczach krwią zabłysnął Rutowicza oburącz do piersi przycisnął I wrzasnął, wręczając mu go - do zobaczenia w Szarsburku! Jeśli nie wiesz pan gdzie to, to mam mapę w biurku! Oj, Leopoldzie, gdybyś spokojnie na uczelni siedział Nigdy Lepper o tobie by się nie dowiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch Szeli Re: z księgi XIV... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 13:43 Mości Rutowicz, waść tu pierdoły opowiadasz, a ja gore! A może na to jakowąś masz waść maść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubazazdrosny Bednarczyk song IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:05 Już zapisani byliśmy w urzędzie, ślubne krawatki na sznurze schły Nie wiedziałam, co ze mną będzie, gdy Beger Renatę, pod rękę ujrzałam z nim. Małogośka – mówią mi – on nie jest wart jednaj łzy Małgośka – wróżą z kart – on nie jest grosza wart A weź go czart, weź go czart! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: Bednarczyk song IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 13:26 Pamiętam dzień, było popołudnie, szłam umyć się pod studnię Tyś ze swej lancii wysiadł warz Coś zakręciło się w mojej głowie, mam takie słabe zdrowie - Co pani jest? - spytałeś mnie. O mój wymarzony O mój wytęskniony Nie wiesz nawet o tym ty Że w pewnym miasteczku Za tobą ktoś Wypłakał z oczu łzy. Że pewna rebeka w zamyśleniu czeka Aż przyjedziesz po nią sam I powiedziesz ją, jako gwiazdę swą Hen, do Brukseli bram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer finał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 13:38 Jędruś, ran twoich całować niegodnam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Jaki tam finał! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 13:46 Ojciec, prać?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cet2 Pęk blues IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:59 Siedzę sobie Na plakacie I taką mam ściągniętą twarz Bracie, czy jak ty ściągniesz gacie Też takie stany czasem masz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Pęk blues IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 12:59 Widziałem, też stanąłem jak wryty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Pęk blues IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 19:41 Ja też widziałem, z tą kudłatą, nabzdyczoną gębą i z tą tarczą z tyłu wygląda jak ten, no... Hendehochenzolerrn z obrazka Matejajki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Pęk blues IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 19:52 Tym samym, co się za nim radni wojewódzcy kotłowali? Podobno na pamiątkę tego historycznego wydarzenia, raz w miesiącu będzie się w Sukiennicach eksponować rewers obrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Pęk blues IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 19:56 Pierdyknęli se tam autografy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Pęk blues IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 20:32 O rany, tego trzeba dobrze pilnować, bo wdzięczny naród gotów rozdrapać obraz na sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poldek Re: Pęk blues IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 13:49 To tam z tyłu jest jakaś kanciapa? Jutro z Gośką idziemy to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Zagadka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 12:56 Co to jest - sami rasiści i jeden Murzyn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Zagadka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 13:30 Obszczyjmury od Stachury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer uściślijmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 14:00 ...ubrane w garnitury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubapowiatowy Re: uściślijmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 14:07 Bardzo przepraszam kolego, czy od Armaniego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundek Re: uściślijmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 14:31 O matko, a ja się do nich nie zapisałem! Ależ gapa ze mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubaniedzisiejszy a może inaczej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 15:49 Dzisiaj też jest - nomen omen - trzynasty. Czy ta niedziela będzie dla nas pechowa? Miejmy nadzieję, że nie. Wszystkim forumowiczom, a zwłaszcza tym, których „wiosną z krajem więź rozczula”, chciałbym zadedykować piosenkę „Nad Prosną” Jeremiego Przybory, którą śpiewał w niezapomnianym duecie („kolokwialnym”) z Jerzym Wasowskim. - W cieniu drzew liściastych ptasząt śpiew pierzastych. - Dzisiaj jest... - Trzynasty. - Czy to rdest? - Nie narcyz. - A ten ptak? - Co leci? Chyba szpak. Do dzieci! - No a rak? - Skorupiak. - Ta natura jest niegłupia. - Miałem sen nad ranem. - Jaki? Ten z baranem? No to znam. - Nie, nie znasz Patrz no tam – na pejzaż: Rzeka, las, nad lasem chmura - Oj przemądra natura, natura jest. Jak dobrze jest wiosną podumać na Prosną lub snuć myśli w kółko nad inną rzeczółką. Nad jakąkolwiek rzeczółką. - Kocha chłop swe pole. - Będzie snop w stodole - A i Piast był kmieciem. - Mniejszych miast dwie trzecie. - No to co? - Co „no to”? - Po co to z tą kwotą? - Że tych miast dwie trzecie? Bardzo dobrze jest, gdy wie się. - Piękny dzień mój Boże! - A żeń-szeń? - To korzeń. - Tak jak chrzan? - Podobnie. - Patrz, ten pan zdjął spodnie – w strumień wlazł i chodzi po dnie. - Oj swobodnie, swobodnie nasz żyje lud. Jak dobrze jest wiosną podumać na Prosną lub snuć myśli w kółko nad inną rzeczółką. Nad jakąkolwiek rzeczółką. - Wiesz, mam myśl. - To pysznie. - Chciałbyś dziś.... - Nie, dziś nie. Patrzę na gołębie. Niebo ma tę głębię. - Zając – kic – -przez zboże! - Życia nic nie zmoże. - Wyka? – Nie, lucerna. - Ta natura jest niezmierna. Co to tak zza krzaków? - Niech ich szlag Krzyżaków. - Pszczółka huczy w ulu. - Długosz uczył królów. - Wiosną z krajem więź rozczula - oj, matula, matula z ojczyzny jest! Jak dobrze jest wiosną podumać na Prosną lub snuć myśli w kółko nad inną rzeczółką, nad jakąkolwiek rzeczółką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: a może inaczej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 16:41 A co to jest rzeczółka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tc2 Re: a może inaczej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 16:45 Kolokwializm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: a może inaczej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 16:56 Znaczy się, taka rzecz, co ma czółka? Odpowiedz Link Zgłoś