Gość: degustator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 12:20 Najlepsze pączki i tak u Michałka! Ludzie cała noc je zawijają a i tak brakuje, brawo! Gratuluje jakości utrzymywanej od lat na tym samym niezmienionym wysokim poziomie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niemalekko Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedronki IP: 91.212.223.* 16.02.12, 12:26 A te z Lidla?? Jadł ktoś ?? Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedron 16.02.12, 12:59 Gość portalu: niemalekko napisał(a): > A te z Lidla?? Jadł ktoś ?? Plastikowa buła. Nie żeby niedobre, ale z pączkiem to ma niewiele wspólnego :-) Ja i tak najbardziej lubię domowe. W żadnej cukierni takich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynik Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedronki IP: 193.24.68.* 16.02.12, 12:38 Cukiernia Śliwy nie startowała w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedronki IP: *.nsystem.pl 16.02.12, 12:52 Przyznam się bez bicia - nie znam się na gotowaniu i pieczeniu... Krakowskie pączki jadam od dziecka, a w Krakowie się urodziłem... Może i nie ma idealnych pączków, panu Gesslerowi proponuje otworzyć własną cukiernię, żeby pokazał jak się robi i jak smakują prawdziwe pączki... a jeśli ma cukiernie to jakoś mało znaną... Może i w Krakowie nazwisko Gessler jest znane, ale jakoś tylko z telewizji... jeszcze 3 lata temu pewnie tylko wąska grupa zamożniejszej części kraju wiedziała gdzie Pan i Pani gotują... Co do rankingu... Większości cukierni nie znam, kilka wiadomo jest bardzo znanych... Ale miejsce 9? Tu bywam często z racji bliskiego miejsca pracy... I jako laik z wami się nie zgodzę... ale jak już pisałem na początku... nie znam się na tym... A na koniec jedna dobra rada - róbcie konkurs tydzień przed tłustym czwartkiem, dzień przed kiedy cukiernie robią ich tysiące zawsze musi skutkować odrobinę gorszą jakością... nie da się w jeden dzień każdemu sprzedać pączka prosto z "garnka"... Pzdr Krakus Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedron 16.02.12, 14:13 " Zamożniejsza " publika, owszem znała, ale tego Pana !!! Pani Gesler... A kto to ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aalch Re: Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedron IP: *.ksi-system.net 16.02.12, 14:13 Jeśli chodzi o to, że ranking jest robiony tuż przed tłustym czwartkiem - o to właśnie chodzi, bo te opinie mają służyć ludziom, którzy będą chcieli wybrać tę najlepszą, tłustoczwartkową masówkę :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Czy Adam Gessler płaci czynsz? 16.02.12, 12:53 Bo w Warszawie nie płacił. A kiedy udało się go eksmitować okazało się, że nazbierało się ponad 20 mln zł. To są nasi celebryci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Czy Adam Gessler płaci czynsz? IP: 194.246.16.* 16.02.12, 13:11 A ja sie dziwie ze komus chce sie stac godzine w kolejce po pączyne...wolalbym juz wszczymac sie jeden dzien i kupic dzien przed lub po Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiete oburzenie Re: Czy Adam Gessler płaci czynsz? IP: 213.71.28.* 16.02.12, 15:21 lepiej sie wSZCZymaj z dodawaniem komentarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Czy Adam Gessler płaci czynsz? IP: *.2-0.pl 22.03.13, 22:06 w krakowie też za nic nie płaci Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedron 16.02.12, 12:58 Gość portalu: degustator napisał(a): > Najlepsze pączki i tak u Michałka! Ludzie cała noc je zawijają a i tak brakuje, > brawo! Gratuluje jakości utrzymywanej od lat na tym samym niezmienionym wysoki > m poziomie:) Ta, zawijają ręcznie 10 tys. pączków całą noc i napełniają je domowymi płatkami róż... Bo tak naprawdę Michałek to przedsiębiorstwo 20-osobowe i przy okazji plantacja róż... Jak widać, w tym roku róż zabrakło, skoro nadzienie kiepskie :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedronki IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 13:00 Smakosze takich samych lotów jak ich komentarze. Musieli się od Gesslera uczyć wielkości dziurek. A te wyrafinowane porównania; biust Dody czy innej Pameli. Żałość, Panie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiete oburzenie Re: Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedron IP: 213.71.28.* 16.02.12, 15:23 skoro ocenia Adam Grzanka to nie ma sie czemu dziwic ;) gdzie jest Robert Makłowicz??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedronki IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.12, 13:03 kiedyś pracowałem w pewnej cukierni która jest na 9 miejscu i prawda jest taka iz tam jest wiecznie kolejka po paczki i ludziom smakują proszę przejść sie ok 17 i juz nie będzie nic do kupienia a tutaj jakiś błazen pisze iz sa bez smaku za dużo wódki wiec sie traci smak pajace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daz Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedronki IP: 193.106.244.* 16.02.12, 13:04 Kupiłem dzisiaj rano (ok. 7.00) pączki w Awiteksie (punkt ul. Długa, Nowy Kleparz). TRAGEDIA!!! Myślałem (o ja głupi), że przynajmniej w Tłusty Czwartek będą świeże. Smakowały jak 3-dniowa kajzerka polana lukrem, obsmażana w smalcu. Sam się dziwię, że to mówię ale te z Biedronki były lepsze (próbowałem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lessa Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedronki IP: *.state.gov 16.02.12, 13:35 Litosci! Ktory "smakosz" dal paczkom od Bliklego wiecej niz 1 puknkt? Moze konsystencja i wygladem przypominaja paczki, ale ze wzgledu na nasycenie olejkami powinny byc raczej sprzedawane w Sephorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Ot cały krakówek- wszystko do duupy IP: *.fdk.abpl.pl 16.02.12, 13:37 Ot cały krakówek- wszystko do duupy. Nawet zabawa polega na tym żeby zjechać od góry na dół wszystko... Taki ranking byłby fajny gdyby podali trzy, pięć najlepszych pączków i je wychwalili, Ale nie u nas! Tu nawet zwycięzca nie jest dobry... bo krytyka najważniejsza, trzeba pokazać jakim to się nie jest ekspertem.. I oczywiście wszyscy zadowoleni z siebie... Mam dość tego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakówek Re: Ot cały krakówek- wszystko do duupy IP: *.61.citypartner.pl 16.02.12, 13:50 to spadaj i nie zawracaj gitary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Gaweł Re: Ot cały krakówek- wszystko do duupy IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 20:33 Wymyślna uszczypliwość. Na to potrzeba inteligencji i ciekawych metafor. Tylko czy nie szkoda ich na negatywne opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
lofixxx polecam cichowskich ze starowiślnej 16.02.12, 13:40 właśnie zjadłem sobie jednego pączka z cukierni cichowskich ze starowiślnej. mniam. i panie zawsze są tam bardzo miłe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedronki IP: *.free.aero2.net.pl 16.02.12, 13:56 a ja jem właśnie pączka z biedronki, cena 59 gr, warstwę "smalcu" trochę zgarnąłem i w sumie nie jest zły, najwyżej będę świecił wieczorem ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam mniam Sarga - Starowiślna IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 13:56 Najlepsze są od Sargi na Starowiślnej (tam gdzie lody w lecie). Kolejka ustawia się już o 3 rano. Niestety wyborcza woli obżerać się bułkami z biedronki i innych marnych cukierni. Odpowiedz Link Zgłoś
fear Re: Sarga - Starowiślna 16.02.12, 14:13 mówisz poważnie z 3 rano? :D oj berety berety :) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Sarga - Starowiślna 16.02.12, 15:49 O 4.15 byly juz 3 osoby - tez mi sie to w glowie nie miesci, ale.... lepszych paczkow (i lodow) nie ma! PS od razu informuje, ze o 4.15 bylam w objeciach Morfeusza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiora Re: Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedron IP: *.cityconnect.pl 16.02.12, 14:06 Wreszcie napisaliście o pączkach bez porównań z kosmosu (no, z jednym biustowym wyjątkiem) i odniesień do polskiej historii:) I fajnie, bo pączek to pączek i nie ma sensu pisać wokół niego nowego Potopu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedron IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.02.12, 14:16 a pączki z Lidla? Chyba najlepsza relacja jakości do ceny! Jakość nawet lepsza niż cena. I to nie tylko moja opinia. Cena 0,99 a nawet 0,69 w promocji a u Michałka aż 2 PLN a różnicy w smaku zadnej lub z korzyścia dla Lidla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonnie21 Re: Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedron IP: *.noc.fibertech.net.pl 16.02.12, 14:34 Najlepsze są w KAMIE na szewskiej!!! mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: id Re: Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedron IP: *.home.aster.pl 16.02.12, 23:28 miedzy michalkiem i lidlem prawie nie ma roznicy? chyba za duzo z lidla z jadles i ci metale ciezkie osiadly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakózka Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedronki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 14:33 Mogą się wymądrzać jak chcą, a ludzie i tak głosują nogami: zobaczcie co się dzieje pod Michałkiem...! (Ja sobie chyba zrobię Tłusty Czwartek w poście ;-D) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedronki IP: *.shuklos.pl 16.02.12, 14:50 Ja i tak najbardziej ze wszystkich polecam pączki z Cukierni Kalinka !!!! Najlepsze na świecie!!!! Zawsze świeże i o żadnym tłuszczu nie ma mowy!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd A gdzie Awiteks IP: *.2.20.195.pp.com.pl 16.02.12, 15:07 Czyżby nie przewidziano skali ujemnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedronki 16.02.12, 15:15 Pączki Bliklego są beznadziejne, paskudne w smaku. Niech warszawiaczki się nimi trują, niepotrzebnie Blikle przyszedł do Krakowa, ble... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steff Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedronki IP: 192.166.203.* 16.02.12, 15:17 Ok. godz. 13.oo przed cukiernią, która wygrała, żadnej kolejki, kilka osób w środku. Przed tą na 9 miejscu kolejka na 1/2 może więcej godz. itd,itd....Coś ze smakiem jurorów chyba nie tak. Ludzie i tak wiedzą lepiej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedronki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.12, 15:26 Cukiernia Cyranów na 9 miejscu... bez żartów... jadłem dzisiaj i smakują dokładnie jak rok temu a wtedy byli jeśli dobrze pamiętam na miejscu 2... co komisja robiła dzień wcześniej wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedronki IP: *.nsystem.pl 16.02.12, 22:16 No i proszę bardzo... kilka godzin później pokazuje się na tej samej stronie artykuł o cukierni Pana Gesslera... Droga gazeto.. albo bawimy w ocenianie pączków ... zbieramy komisje i oceniamy pozytywnie cukiernie o negatywnych generalnie nie mówimy.. czyli szukamy pozytywnych stron... Albo nie odzywamy się, zwłaszcza kiedy w komisji siedzi czynny cukiernik i ocenia konkurencje... Pamiętajcie, że wtedy to już nie jest zabawa bo w grę wchodzą prawdziwe pieniądze i ludzie, którzy ciężko pracują aby nam Kraków osłodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: id Re: Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedron IP: *.home.aster.pl 16.02.12, 23:32 no wlasnie, to w zasadzie byl prawie artykul sponsorowany na czesc gesslera, w fotoreportazu polowa zdjec z epokowego wydarzenia jakim bylo otwarcie jego cukierni a poza tym krakowek - sponsor, pozal sie boze "artysta kabaretowy" i jego oblesne zarty, dziennikarz, obowiazkowy ksiadz, brakowalo jeszcze jakiegos literata mdli od tego jak od paczka z lidla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tester Re: Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedron IP: 195.116.208.* 16.02.12, 23:43 jednak prawda jest tak, że pączki od p. Gesslera wyróżniają się na tle wszystkich wymienionych w rankingu - nie są tak "idealne" wizualnie, ale smakiem przywołują wspomnienia dzieciństwa i najlepsze pączki mojej babci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedronki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 11:25 Najlepsze pączki u p. Gesslera na ul. Pijarskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKI Ranking pączków. Spod Arkad po jakość Biedronki IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.12, 19:31 Cukiernia Starowicza (ul. Stradom 7) - to był wirtualny pączek, bo nie ma ulicy "Stradom" :-) Jest za to ulica Stradomska :-) Odpowiedz Link Zgłoś