Gość: _gosc IP: 94.42.88.* 17.02.12, 10:10 bierzemy telefon i nagrywamy delikwenta a potem na youtube'a. Jak zobaczy nagle ze pol autobusu go sobie kreci to moze mu zaswita w glowie, ze cos jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaro Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę! IP: *.ghnet.pl 17.02.12, 10:14 Jestem za! Ale zanim to nastąpi, czyli zanim wprowadzi się taki zakaz, należy po prostu kulturalnie zwracać uwagę takim głośno mówiącym osobom. Tylko tyle i aż tyle każdy z nas może zrobić. Oczywiście już słyszę argumenty, że to jego/jej komórka i że to on/ona za nią płaci etc. Niech płaci, ale niech tą swoją komórką nie uprzykrza życia innym. Dodać też trzeba, że podobnych opowieści można się nasłuchać, gdy rozmawiają ze sobą w tramwaju, autobusie dwie, trzy osoby. To samo... Piętnować wiochę, jedyne rozwiązanie. Oczywiście jeśli to dresiarz, karczycho, to należy się zastanowić dwa razy... Nie mówmy o troglodytach, oni są nie do uratowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę! IP: *.comarch.com 17.02.12, 10:15 żeby takie skargi zgłaszać to już lekka przesada... nie ma poważniejszych tematów do dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę IP: *.ghnet.pl 17.02.12, 10:18 To jest poważny temat: kultury współżycia między ludźmi. 20 minut prawdziwej udręki, za którą się w dodatku zapłaciło kupując bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę IP: *.182.168.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.02.12, 10:47 oczywiście masz rację, chodzi mi bardziej o zasadność takich uwag w sytuacji gdy nic się z tym nie da zrobić; mnie też przeszkadza to, że np. w lecie pod blokiem na ławce co wieczór słyszę wulgarny język i krzyki podchmielonych jegomościów no ale czy sposobem na rozwiązanie tego jest ciągłe wzywanie służb z powodu zakłócania ładu publicznego? to jak walka z wiatrakami; wg mnie w kwestii głośnych rozmów można np mieć przy sobie zawsze słuchawki i jak się trafi na "krzykacza" posłuchać radia czy też muzyki - przynajmniej to w tej kwestii da się zrobić dla własnego komfortu Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę 20.02.12, 14:16 Jak dojeżdżałbyś codziennie z koleżanką z pracy lub studiów albo sąsiadką tym samym autobusem też byś nic się do niej nie odzywał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę IP: *.ghnet.pl 17.02.12, 10:16 "a wy nie macie co publikow?" - mam wrażenie, że to po polsku jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 10:08 Po polskiemu! :) Mnie też szlag trafia, kiedy ktoś mi głośno tłucze za uchem pierdoły (ludzie jakoś specjalnie podnoszą głos rozmawiając przez telefon - no bo rozmówca jest na drugiej ulicy, to trzeba wrzeszczeć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incogniotto Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę IP: *.ghnet.pl 17.02.12, 10:20 popieram pomysl z nagrywaniem takiego delikwenta. tyle, ze sa nikle szanse na to, ze ow czlek trafi na strone z filmem "o nim" - bo tylko wtedy bylby sklonny odstapic od takowych zachowan gdyby zobaczyl odpowiednie komenty pod takim filmikiem. ogolnie - coraz starsze osoby popadaja w nowomodny wir zachowan zarezerwowanych raczej dla mlodziezy - glosnej i energicznej... taka osoba po prostu czuje sie niedowartosciowana i chce na siebie zwrocic uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endywia Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę IP: 149.156.70.* 17.02.12, 10:31 Popieram, popieram, popieram... Ja mam kłopoty podobne z młodymi ludźmi, którzy nagminnie wymieniają swe spostrzeżenia na balkonie. Akustyka osiedla jest świetna, więc jakiś czas temu dowiedziałam się, że ...Ona już się wyszykowała, zrobiła oko, kupiła nowe rajtki, a on nie przyjechał. Wprawdzie tłumaczył się że nie miał paliwq, ale ona i tak uważa że jest świnią i chyba pojedzie do Darka... Najpierw uważałam to za zabawę i socjologiczne obserwacje, ale po czasie mi przeszło bo ileż można słuchać takich bredni. Na szczęście mrozy przepędziły delikwentów z balkonu. Niech żyje wiec zima i zakaz ględzenia przez komórki... :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuber1979 Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę! 17.02.12, 10:35 co tam zakazywac, pojdzmy dalej: wyrywajmy jezyki tym co rozmawiaja przez komorke w autobusach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xi Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.12, 11:00 "Rozmowa" przez komórkę a darcie japy do telefonu - to są dwie różne sprawy. Podobnie jak słuchanie muzyki przez słuchawki, albo "puszczanie" melodyjki na cały regulator, bo koleś chce sobie posłuchać ulubionego umpa-umpa. Fajnie, tylko że istnieje coś takiego jak "przestrzeń publiczna", w której przebywanie do czegoś zobowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kate_00 Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę 17.02.12, 11:35 O to to. Oczywiście, że trzeba rozróżnić rozmowę od darcia japy do telefonu, tylko ignoranci bądź forumowe trolle tego nie dostrzegają. Odpowiedz Link Zgłoś
zuber1979 Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę 17.02.12, 13:12 czy powolacie specjalnego urzednika, ktory zdefiniuje roznice miedzy "rozmowa" i "darciem japy"? i czy bedzie specjalna jednostka policji, ktora bedzie ten przepis egzekwowac? oczywiscie jeden oficer na jeden autobus. a moze wystarczy dobre wychowanie i zwrocenie uwagi dracemu jape? nikt nie ma odwagi cywilnej zwrocic uwage, ale za to tchorze chcieliby, zeby przepisy to za nich zalawily. sa przepisy, ze trzeba sprzatac po srajacych psach i co? i gowno :) Odpowiedz Link Zgłoś
kate_00 Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę 25.02.12, 11:52 Zgadzam się, regulowanie tego przepisami to paranoja. Wymagać kultury....jak sie da.... Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę 17.02.12, 10:47 A co za różnica czy ktoś w autobusie głośno rozmawia przez komórkę czy z pasażerem obok? Jeżeli już to komórka już lepsza, przynajmniej nie słyszymy gaworzenia drugiej strony. Najlepiej założyć słuchawki i mieć spokój od wszystkich pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
cassiel Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę 17.02.12, 13:54 też tak myślę. ale chyba zależy to też od poziomu głośności owej rozmowy, niezależnie od tego, z kim jest prowadzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebra Przesada IP: 31.175.141.* 17.02.12, 10:53 Mnie się wydaje, że to jednak lekka przesada. Kultura swoją drogą, ale mamy po ulicach chodzić sztywni, w tramwajach / autobusach stać na baczność (jeśli siedzieć, to tylko prosto!)? Jesteśmy naprawdę fajnym narodem, więc apeluję: więcej luzu! Uśmiechajmy się do siebie, rozmawiajmy ze sobą! Ja osobiście wolę Panią opowiadającą historię swojego życia przez komórkę, niż stado 'zombi' ze słuchawkami na uszach. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę 17.02.12, 10:53 Taki urok zycia w miescie. Brud, smród i halas. Ale czy to jest powód zeby drukowac listy od kazdego psychopaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paskudny Stary Ron Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę! IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.12, 11:03 Mam wrażenie że wszyscy jesteście tak strasznie starzy i stetryczali, że przeszkadza wam niepomiernie taka bzdura. Do tego do tego stopnia leniwi i ubezwłasnowolnieni, że zamiast zwrócić uwagę głośnej osobie wolicie na nią ponadawać do gazety. Jesteście typem który ja nazywam "bezwartościowym obywatelem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż kardynałowej Bolanda oazą chamstwa IP: *.play-internet.pl 17.02.12, 11:19 Niestety wskutek długotrwałego braku państwowości z prawdziwego zdarzenia Polacy nie wykształcili cywilizownych norm współżycia społecznego. Lekarstwem jest wysyłanie ich na długo na zachód - niestety nie jest ono już skuteczne. Po pierwsze to już inny zachód; po drugie, zamiast brać przykład z wyżej stojących na drabinie cywilizacji Polacy naśmiewają się z wyższych standardów. Np. Rutkowski buszując po Szwecji pokazał reakcje polskiego buraka kiedy widział, że komisariat policji to miejsce, w którym traktuje się ludzi z godnością, gdzie pracują uprzejmi ludzie gotowi nieść pomoc a przecież policjant jest od darcia mordy "gleba" i rzucania ludźmi o ziemię. Tolerancja dla chamstwa jest - jak widać z powyższych wpisów - bardzo duża, bo większość z nas to takie same chamy i chamstwo innych nas nie oburza skoro sami zachowujemy się tak samo: strażnik miejski nie interweniuje gdy widzi jak młody, "wykształcony" oddaje mocz na ulicy, bo gdy zrzuci po pracy mundurek sam robi to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef kardynała Re: Bolanda oazą chamstwa IP: *.nsystem.pl 17.02.12, 11:56 piszesz bzdury,nie jesteś obiektywny.Być może w Szwecji tak jest,że policja działa jak działa,ale tam ludzie mają inną mentalność. Tutaj z pewnymi typami muszą porozmawiać w "ich języku" i postąpować stanowczo,bo inaczej nic by nie wskórali,a gnoje weszliby im na głowę Co do straży miejskiej,to akurat jeśli zdążyłeś zauważyć,raczej obojętnie nie przechodzą koło sprawców wykroczeń,tylko "czeszą"wszystko co trafią,a ty wymyślasz jakieś farmazony o sikaniu,gdzie 20 innych osób jednocześnie obrzuca ich błotem,za to że wypisali mandat właśnie za to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carry45 Re: Bolanda oazą chamstwa IP: 204.45.133.* 17.02.12, 13:59 To, ze Polska jest oaza chamstwa to sie zgodze. Ale sluzby mundurowe dzialaja jakby lepiej. Jakis czas temu gdy wchodzilem przez brame na swoje osiedle na Kurdwanowie, do srodka chcieli wejsc straznicy. Nie pchali sie tylko kulturalnie zapytali czy moga skorzystac z uprzejmosci, bo dostali zgloszenie ze sie za blokiem zamelinowali jacys pijacy. Inaczej rozmawia sie z normalnym czlowiekiem a inaczej z dresiarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Bolanda oazą chamstwa IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.12, 10:09 jaja sobie chyba robisz? Słyszałeś kiedyś np. hiszpanów w MPK? No.. to sobie kiedyś posłuchaj. Bardzo dobrze że ludzie rozmawiają przez komórkę przynajmniej podróż nie jest nudna i czasem można polać. Odpowiedz Link Zgłoś
turpin de gustibus... 17.02.12, 11:32 Ja akurat lubię podsłuchiwać to co inni mówią przez komórkę w tramwaju, w sklepie spożywczym lubię patrzeć do koszyków, co też sobie kupili do zjedzenia, a robiąc sekcje zwłok, lubię oglądać, co mieli w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist O tak! 17.02.12, 14:24 Jak mawial pewien profesor anatomii: ''zeby czlowieka dobrze poznac, trzeba go wpierw pokroic''. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takashi Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę! IP: *.ericpol.com 17.02.12, 11:32 W Japonii taki zakaz obowiązuje i nikt nie protestuje. Ale kudy Polakom do kultury Japończyków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dragonite Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę! IP: *.uek.krakow.pl 17.02.12, 11:33 Czy gazeta zrobiła się książką skarg i zażaleń ? . Jeśli tak to zgłaszam skargę na to że pewna Pani w tramwaju nr. 4 trzymała na swoich kolanach psa który szczekał podczas jazdy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę! IP: *.net.autocom.pl 17.02.12, 11:50 A ja kiedyś wysłuchawszy w tramwaju cała historie studenta o przebiegu i zdaniu egzaminu powiedziałem tak samo głośno Gratuluje w imieniu jadących tramwajem i swoich własnym.A szczególności tych co to byli słuchaczami rozmowy.Zrozumiał ironie czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę! IP: *.net.autocom.pl 17.02.12, 11:50 A ja kiedyś wysłuchawszy w tramwaju cała historie studenta o przebiegu i zdaniu egzaminu powiedziałem tak samo głośno Gratuluje w imieniu jadących tramwajem i swoim własnym.A szczególności tych co to byli słuchaczami rozmowy.Zrozumiał ironie czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kultureprofessoren Bo to zla kobieta byla ;) 17.02.12, 12:19 Jak to zwykle bywa, najlatwiej napisac list do "swiatowych" mediow, o tym jak to mi bylo zle i ile musialem wycierpiec sluchajac godzinnej glosnej opowiesci telefonicznej, niz uzyc najprostszej z mozliwych metod, czyli po prostu zwrocic komus osobiscie uwage ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa A co z tym zębem? IP: 194.246.16.* 17.02.12, 12:21 Moze autorka zdradzic nam co bylo nie tak z tym zębem? Jak sie potoczylo spotkanie u dentysty? No i co jest nie tak z tesciowa? Kurcze, strasznie jestem ciekaw co bylo potem.... Odpowiedz Link Zgłoś
ps66ps Re: A co z tym zębem? 17.02.12, 13:03 koniecznie proszę napisać jeszcze jeden list- właśnie sprawa teściowej nie daje mi spokoju... o cóż tam mogło chodzić? A tak poważniej- autorce listu polecam pisanie bloga zamiast listów do redakcji. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
bewulf Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę! 17.02.12, 13:28 Metod na takiego delikwenta jest kilka: 1) Można zacząć w niego czymś rzucać, np. kawałkami precla, gumą do rzucia czy co tam mamy pod ręką 2) Można puścić mu koło ucha głośną muzykę, np. też z komórki 3) Można napełnić powietrzem pustką papierową torbę i zrobić mały booom nad uchem itp Trzeba być kreatywnym ... p.s. Powyższe rady traktujcie z przymrużeniem oka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekły gość Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę! IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.12, 13:43 taaaaaaaak najlepiej zabrońmy wszystkiego, wprowadźmy jeszcze podatek dla rozmawiających przez telefon i wyrzućmy ich poza społeczeństwo. Wynieśmy ich na krakowskich taczkach z krakowskim łajnem! WON ROZMAWIAJĄCY PRZEZ KOMÓRKI Z NASZEGO KRAKOWA!!! my tu korzystamy przecież z alfabetu morsa. Drogi autorze tego faszystowskiego listu. Zastanów się, ile razy w miejscu publicznym użyłeś tego szatańskiego medium jakim jest telefon komórkowy? Nigdy w galerii handlowej, nigdy na ulicy, nigdy w autobusie, ani tramwaju....nigdy! Powinniśmy przecież wiedzieć że jesteś święty i komunikujesz się za pomocą telepatii. Możliwe też, że jesteś po prostu zacofany i nie korzystasz z nowych technologii. Poruszam się komunikacją miejską, za każdym razem, kiedy z niej korzystam, trafiam na masę ludzi rozmawiających przez telefon. Głośno, lub nie. Czy przeszyło mi przez myśl żeby komukolwiek czegokolwiek ZAKAZAĆ? Panie autorze idąc Twoim tokiem myślenia, po prostu jesteś pan zwykłym faszystą. LUDZIE! Skończcie z tymi faszystowskimi zagrywkami! Jak wam nie pasi, zmieńcie tramwaj, kupcie sobie ipoda, albo inne gó... z muzyczką, wgrajcie sobie krakowskie ludowe muzyczki i wio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lajkonik Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.12, 21:01 W odpowiedzi "wściekłemu gościowi" jak można głośno rozmawiać to ja w takim razie będę w komunikacji siusiał na pasażerów - mam problem z pęcherzem a przecież mamy demokracje to wszystko wolno. Ciekawi mnie co powiesz "gościu..." jak Cię obsikam ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekły gość Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.12, 14:40 Jeżeli nie docierają do Ciebie argumenty, które opisują działanie wolnego kraju, demokracji i konstytucji, a w odpowiedzi masz naszykowane szczanie na innych, to Twój nick wcale mnie nie dziwi. Zabronione jest przeklinanie oraz palenie w miejscu publicznym. Mówić chyba nawet sam bóg by nie zabronił, bo to myślenie tępaków, złych na świat ludzi, którzy korzystając z miejskiej komunikacji tak jak 80% społeczności oczekują, że ktoś rozłoży im w tramwaju czerwony dywan, przygotuje miejsce, powachluje i jeszcze uciszy resztę autobusu. Ograniczanie każdego rodzaju wolności w takiej konwencji to po prostu faszyzm, a widzę że sir Lajkonik herbu krakowski gnojownik nienawidzi świata i po pierwsze jest faszystą, po drugie idiotą, bo chce szcz... na ludzi. Gratulacje sir Lajkoniku. Wracaj do zagrody i szczaj na swoje świnie, choć bardzo im tego współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lajkonik Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.12, 08:00 Niczego nie zrozumiałeś - oburza Cię szczanie - a lekceważenie współpasażerów to prawo do demokracji ?. Aby zrozumieć dlaczego nie powinno się rozmawiać głośno w przestrzeni publicznej nie wystarczy jako argumentów używać obelg. Do demokracji Trzeba dorosnąć szanowny Panie i nie mieszaj do tego Boga. Krakowski gnojownik wie co to kindersztuba. Do mieszkania w dużym mieście trzeba dorosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekły gość Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę IP: *.radom.vectranet.pl 22.02.12, 12:46 Widać że Ty tym bardziej nic nie zrozumiałeś. Jeśli nadal chcesz kontrolować głośne rozmowy w przestrzeni publicznej, pamiętaj żeby samemu się nigdy nie odzywać, nigdy nie krzyknąć, nigdy nie odebrać broń boże telefonu na ulicy. I postuluj o wprowadzenie zakazu rozmów, bo to takie cudownie faszystowskie. To nie obelgi, jeśli tak to odczuwasz, to oznacza jedynie Twój zerowy dystans do siebie, trudno. Nie można zabronić ludziom żyć normalnie. Zawsze można takiej osobie zwrócić uwagę, ale bez przesady. Załóż słuchawki na uczy i nie wsłuchuj się w to. A jeśli bardzo chcesz zabraniać, to powiedz to osobie, która rozmawia przez telefon, a nie wypowiadasz się tylko na forum, a pewnie kiedy dzwoni kumpel, to jesteś pierwszy, żeby odebrać telefon, nie ważne gdzie. Zastanawiam się jednak, czy jeżeli głośna rozmowa jest lekceważeniem współpasażerów, to także jest ona lekceważeniem współtowarzyszy na targu, na ulicy, a także w kolejce do kasy. Zastanów się człowieku, który tak dorosłeś do mieszkania w jak to zabawnie napisałeś "dużym mieście" - czy w Hongkongu ktokolwiek pomyślałby o zakazywaniu rozmów w komunikacji miejskiej? To po prostu przegięcie. Rozumiem zwrócić uwagę, ale ZAKAZYWAĆ? zakazywano. w prlu i w auschwitz, więc widzę że niektórzy krakowianie dążą do takich ideałów... Odpowiedz Link Zgłoś
misself Listy. Droga Gazeto, jak żyć..? 17.02.12, 14:00 Wyobrażam sobie autora tego listu, jak z cierpiętniczą miną siedzi w autobusie, nadstawiając ucha, żeby dobrze zrelacjonować całą sytuację w liście do Gazety. Bo to by go już przerosło, żeby sam rozwiązał sytuację. Ale, ale, ja mam też kilka spraw, poza tym, że autobusy są brudne, a pasażerowie mnie męczą, to: - dlaczego kierowcy mają czasem wąsy, skoro to już niemodne? - dlaczego reklamuje się prasę wyborczą, mimo że wybory już za nami? - dlaczego z okazji śmierci noblistki na pojazdach były flagi maryjne z kirem, mimo że rzeczona noblistka wiodła życie świeckie? - dlaczego pojazdy MPK są niebieskie, a nie zielone w różowe kwiatki, od razu byłoby weselej? Proszę pisać na poste restante, bowiem w proteście zamieszkałam w klubie Piękny Pies i już stamtąd nie wyjdę. Z poważaniem, Karakuliambra Odpowiedz Link Zgłoś
kultureprofessoren Re: Listy. Droga Gazeto, jak żyć..? 17.02.12, 15:23 A propos wasow, ostatnio widzialem kierowce, ktory nie dosc ze mial wonsy;), do tego jeszcze vansy na nogach. To dopiero szczyt bezguscia i bezczelnosci wzgledem offowych pasazerow! -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraqs Re: Listy. Droga Gazeto, jak żyć..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 10:20 1.Flagi nie były kościelne, tylko w barwach miejskich; drogi przybyszu spod Pcimia. 2. Karakuliambro - a nie Karakuliambra. Jeśli się chce być takim wykształconym i oryginalnym trzeba wiedzieć kogo się cytuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibnalqq Re: Listy. Droga Gazeto, jak żyć..? IP: *.tktelekom.pl 19.02.12, 20:46 To przybyszka. Pewnie rzeczywiście spod Pcimia, skoro zasiedla Ruczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
misself A wystarczyłoby... 17.02.12, 14:24 ...interweniować bezpośrednio u pani zakłócającej spokój, lub u kierowcy. Uchwała nr XLIV/544/08 Rady Miasta Krakowa z dnia 28 maja 2008 r. w sprawie przepisów porządkowych dotyczących przewozu osób i bagażu pojazdami Komunikacji miejskiej w Krakowie, § 4, punkt 7. Zabrania się pasażerom: grania na instrumentach muzycznych, korzystania z radioodbiorników lub zakłócania w inny sposób spokoju w pojeździe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lise-Lotte Re: A wystarczyłoby... IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.12, 13:18 taaaaa, już widzę jak ta tłusta wuwuzela rzuca qrwy w stronę tego, co odważy się jej zamknąć dziób. Odpowiedz Link Zgłoś
starszydziadek Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę! 17.02.12, 15:26 Skuteczną metodą jest włączenie się do rozmowy(mikrofon w kom jest b. czuły) najlepiej z innym pasażerem.Skutkuje ku wesołej aprobacie pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Re: Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę IP: 212.160.172.* 20.02.12, 08:19 Właśnie to robię! Rewelacyjnie działa w każdej sytuacji :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frantz Listy. Mam dość głośnych rozmów przez komórkę! IP: *.xdsl.centertel.pl 19.02.12, 10:22 Bardziej przeszkadzają mi niedomyci pasażerowie Odpowiedz Link Zgłoś