Gość: gość portalu IP: 192.166.203.* 01.03.12, 09:31 Brawo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomixy Od dziś drożej za przejazd autostradą A4 IP: 213.150.233.* 01.03.12, 09:37 Nie 60km a 51km, co daje nam po przeliczeniu ponad 35gr za 1 kilometr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Od kilku lat jeżdżę przez Olkusz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.03.12, 10:17 i tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Od dziś drożej za przejazd autostradą A4 IP: *.inig.pl 01.03.12, 09:37 Nareszcie drożej, już nie mogliśmy się doczekać. Tylko po co tak cedzić, nie lepiej od razu 20 zł za te setki kilometrów między Krakowem a Katowicami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balusz Od dziś drożej za przejazd autostradą A4 IP: *.ists.pl 01.03.12, 09:50 Komu nalezy dać łapówkę, aby mieć taki lukratywny kontrakt jak stalexport i dymać resztę społeczeństwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Prezes pan Wąsacz - poczytaj trochę. IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.03.12, 10:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Floryda Re: Od dziś drożej za przejazd autostradą A4 IP: *.hsd1.il.comcast.net 01.03.12, 09:54 18 złotych?, czy ja dobrze czytam?, to około 6 dolarów, za taki kawałeczek?. Za 6 dolarów, to ja cala Amerykę przejadę. Odległość z Hiszpanii do Moskwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Od dziś drożej za przejazd autostradą A4 IP: *.noc.fibertech.net.pl 01.03.12, 13:04 moze nawet za mniej niz $6..autostrady w stanach sa w zasadzie bezplatne poza niektorymi odcinkami na obrzezach wielkich aglomeracji...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: out nie wiem czy to mozliwe IP: *.ghnet.pl 01.03.12, 09:57 ale w zwiazku z ta radosna okolicznoscia bede jeszcze mnie jezdzil tym wytworem chorej wyobrazni politykow i zlodziejskiej szajki, a jezdzilem moze pare razy w roku jak juz nie bylo opcji btw urocze sa te bloczki, kupujemy ich za ponad 4stowy (koszt rocznej winiety w kazdym kraju ktory je ma, a w niektorych nawet 2) i dostajesz AZ 5% rabatu, 5%! no szokujaca okazja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Poszerzenie do 3 pasów ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 09:59 Podnoście cenę za przejazd co pół roku, to poszerzenie do 3 pasów ruchu MOŻE UDA SIĘ NIE ZROBIĆ... Im niej aut jedzie, tym lepiej dla STALEXPORTU. Bojkoty mamy w d*pie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee ilość aut nie ma znaczenia-Skarb Państwa zapłaci IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.12, 12:01 Ponieważ zgodnie z utajnioną umową spółce Stalexport jeśli nie zarobi za utrzymanie odcinka odpowiedniej kwoty , skarb państwa ma wypłacić różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Re: Poszerzenie do 3 pasów ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 12:16 Ilość aut na dobę - ma znaczenie. Powyżej pewnego progu, trzeba poszerzać drogę do 3 pasów. Dlatego podwyżki ciągle będą, aby nam się odechciało jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekonomista Re: Poszerzenie do 3 pasów ruchu IP: *.cable.net-inotel.pl 01.03.12, 12:38 Dokładnie, żeby części z nas się odechciało jeździć. Część musi pozostać, aby określony dochód był. Tak jak w sklepie będzie. Nie masz ochoty idziesz do innego. To jest właśnie wolny rynek. Wolny Rynek po naszemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boba fet Zwykłe sku...syństwo!!! IP: *.ip.netia.com.pl 01.03.12, 10:43 Zwykłe skyrwysyństwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekonomista Re: Zwykłe sku...syństwo!!! IP: *.cable.net-inotel.pl 01.03.12, 11:05 A ja powiadam Wam : Wolny Rynek ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieti Re: Zwykłe sku...syństwo!!! IP: 57.66.195.* 01.03.12, 11:39 To by był wolny rynek, gdyby sami sobie tą drogę zbudowali. Ale zbudowaliśmy my wszyscy z naszych podatków, a potem jeden z naszych reprezentantów podpisał w naszym imieniu umowę ze Stalexport, wraz z tajnym aneksem ala "ribbentrop-mołotow", o którym była mowa kilkukrotnie w prasie, działając tym samym na szkodę nas wszystkich. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirrrt Re: Zwykłe sku...syństwo!!! IP: *.centertel.pl 01.03.12, 11:47 Co więcej, ten reprezentant to E. Wąsacz, który obecnie piastuje funkcję prezesa w Stalexport Autostrada.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinio W mafijnym państwie jakim jest Polska IP: 109.197.42.* 01.03.12, 11:07 Grupy trzymające władzę są poza całkowitą kontrolą. Ciekawe jak się załatwia w sądzie utajnienie publicznej umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Od dziś drożej za przejazd autostradą A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 13:32 Za dwa razy tyle można przez 10 dni jeździć po całej Austrii. ZŁODZIEJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek Re: Od dziś drożej za przejazd autostradą A4 IP: *.bph.pl 01.03.12, 14:51 Dodajmy do tego celowe blokowanie pełnego otwarcia węzła Jeleń (który od lat jest wybudowany, ale zjazdy sa pozagradzane, żeby ktoś nie wpadł na podstępny pomysł ominięcia bramek) oraz celowo wstrzymywaną rozbudowę jednokierunkowego węzła Rudno (żeby przypadkiem ktoś z okolic Alwerni lub Krzeszowic nie wpadł na szatański plan jazdy autostradą do Chrzanowa, Trzebini czy Jaworzna za darmo) i mamy pełny obraz sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Od dziś drożej za przejazd autostradą A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 15:46 a liczac inaczej...przejazd do Katowic i spowrotem kosztuje tyle ile po całej Austrii setkami kilometrów przez 10dni...ja pier...skandal!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: decyzje Od dziś drożej za przejazd autostradą A4 IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 21:27 Opłaty są zbyt wysokie a bramki na polskich autostradach zdecydowanie za często. Poza tym wiele autostrad nie łączy ! miasta z miastami ,np. Gdańska z Warszawą (żeby dotrzeć do autostrady trzeba jechać 70 km w bok) , nie ma autostrady łączącej Kraków z Warszawą, Wrocław z Warszawą, Lublin z Warszawą czy nawet wciąż A2 z Warszawy do Białej Podlaskiej. Nie ma dwupasmowych dróg łączących te miasta! Nie wiem kto to planuje. Odnosi się wrażenie, że decydentami w Polsce w rozmaitych dziedzinach (politycy, dyrektorzy instytucji) są dosyć często ludzie nie do końca kompetentni albo CI, którzy prą po szczeblach dzięki jedynie tupetowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Od dziś drożej za przejazd autostradą A4 IP: *.ghnet.pl 03.03.12, 22:07 Aleś ty chłopie odkrywczy, no ja nie mogę! Odpowiedz Link Zgłoś