Dodaj do ulubionych

Śledztwo w sprawie wypadu chłopca w sklepie

IP: *.centertel.pl 19.03.12, 18:51
Dlatego małe dzieci powinno prowadzić się na smyczy. Jak psa.
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelnik Kolejne niechlujstwo dziennikarskie IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 18:55
      "wypadu", czy "wypadku" szanowny, jaśnie oświecony panie redaktorze/pani redaktorko?
      Czy obecny kwiat dziennikarstwa czyta czasem swoje dzieło przed zamieszczeniem go na forum lub przed oddaniem do druku? N I E D B A L S T W O i N I E C H L U J S T W O! Po prostu Ż E N A D A!
    • gieekaa Re: Śledztwo w sprawie wypadu chłopca w sklepie 19.03.12, 19:48
      W Stanach chłopiec lub rodzicie nie musieliby pracować do końca życia a właściciel sklepu zabezpieczyłby wszystkie takie tarasy w swoich sklepach w całym kraju. Sam zaoferowałby pomoc rodzinie by media nie robiły mu czarnego PR. U nas skończy się pewnie na jednorazowym odszkodowaniu w wysokości kilku tysięcy złotych, wysądzonym po miesiącach walki. Może uda się zdobyć jakąś rencinę dla dzieciaka, oczywiście z kasy państwowej. A właściciel sklepu zostawi wszystko tak jak było, no może kogoś zwolni.
      • Gość: a w stanach Re: Śledztwo w sprawie wypadu chłopca w sklepie IP: *.krdc.pl 19.03.12, 20:25
        to durnym rodzicom odbierają dzieci
        • Gość: mapb Re: Śledztwo w sprawie wypadu chłopca w sklepie IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 21:06
          A w Sosnowcu Rutkowski pomaga ..... daje nowe życie, mieszkanie , Państwo będzie ich jeszcze chronić........ A w tej sprawie sprawdzą czy rodzice nie zawinili, zapewne okaże sie ze tak i cofną prawa rodzicielskie........ PO PROSTU POLSKA
          • misself Re: Śledztwo w sprawie wypadu chłopca w sklepie 20.03.12, 07:03
            Gość portalu: mapb napisał(a):

> A w tej sprawie sprawdzą czy rodzice nie zawinili
            > , zapewne okaże sie ze tak i cofną prawa rodzicielskie........

A kto zawinił? Może architekt, który zaprojektował ten taras na wysokości 4,5 metra? Albo miasto, że zrobiło taki twardy chodnik? Nie bądź śmieszny - masz dziecko, to go pilnujesz, przy kilkulatku trzeba mieć oczy dookoła głowy (i dlatego wymyślono wózki dziecięce oraz siedzenia dla dzieci w wózkach sklepowych).
      • Gość: Do gieeka Re: Śledztwo w sprawie wypadu chłopca w sklepie IP: *.aster.pl 19.03.12, 22:55
        Czytam i oczom nie wierze. Ty cytujesz jakiś podręcznik marksizmuleninizmu? Na rodzicu spoczywa jeden z najważniejszych obowiązków. Zapewnić bezpieczeństwo dziecku. Pewnie nosisz koszulkę z podobizną che?
    • teczowa-szmata Następni 19.03.12, 20:14
      nieodpowiedzialni rodzice którzy będą mieli pretensje do całego świata lecz nie do siebie. Kazdy normalny dorosły wie że małe dzieci trzeba mieć zawsze na wyciągnięcie ręki.
      • Gość: kk Re: Następni IP: 195.206.126.* 20.03.12, 11:41
        każdemu łatwo oceniać dopóki nie dotknie go takie nieszczęście a wystarczy chwila nieuwagi. W dzisiejszych wielkich sklepach panuje straszny hałas, muzyka, reklama przekrzykująca wszystkich, ruch klientów, światła i t d. Mnie osobiście kiedyś też zapodział się syn a tylko poszedł za róg regału i po chwili nigdzie go nie było. Biegaliśmy krzyczeliśmy ale przez wielki hałas ani my go nie słyszeliśmy ani on nas, dopiero po 3 prośbach o przyciszenie muzyki mogliśmy znaleźć dziecko, które podeszło do bramki wyjściowej i nawet ochrona nie zdziwiła się, że 3 latek wyszedł ze sklepu z koszykiem w ręku i drobnymi zakupami.
        • Gość: nina Re: Następni IP: *.multi-play.net.pl 20.03.12, 18:59
          a ja się zastanawiam po co zabierać takie małe dzieci do hipermarketu? W największe mrozy widziałam przechadzające się mamusie z tatusiami z kilkumiesięcznymi dziećmi. Po co to?
        • teczowa-szmata Oceniam 20.03.12, 19:10
          gdyż nigdy nie chadzałem na wycieczki po hipermarketach z dziećmi. Jeśli już musiałem odwiedzić ten przybytek, jedno z rodziców(ja lub zona) zajmowało sie dzieckiem.
    • Gość: guernsey Re: Śledztwo w sprawie wypadu chłopca w sklepie IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 20:53
      Ciebie tak prowadzali?? czy trzymali w klatce jak papugę a może w chlewiku jak świnkę :)
      • Gość: pytam się Re: Śledztwo w sprawie wypadu chłopca w sklepie IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.12, 08:45
        jesteś idiotą, czy tylko na niego pozujesz?

dziecko to nie tylko chwila uniesienia i ileś tam śmiesznych ruchów posuwisto-zwrotnych!
        ale czego wymagać od dzisiejszych rodziców wychowanych na komputerowych grach, w których bohaterowie mają po kilka żyć... potem nie odróżniają wirtualu od realu...
    • Gość: ika Śledztwo w sprawie wypadku chłopca w sklepie IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 21:03
      Nie wyobrażam sobie jak można póścić dwulatka,aby sam chodził po sklepie? ja swojego w tym wieku wsadzałam do wózka lub trzymałam zawsze za rączkę- to najgorszy wiek.
      Nawet idąc po chodniku trzeba dziecko trzymać. Mozna wypuscić we własnym bezpiecznym ogródku czy na palcu zabaw,ale nei szpuszczać z oczu-dosłownie- Ja tu winy sklepu nie widzę,
      współczuje tragedii lae,,,
      • misself Re: Śledztwo w sprawie wypadku chłopca w sklepie 20.03.12, 07:06
        Gość portalu: ika napisał(a):

> Ja tu winy sklepu nie widzę, współczuje tragedii ale,,,

Ale to dobór naturalny - durny rodzic traci dziecko przez własną głupotę, dzięki czemu kolejne pokolenie ma szansę być mniej durne. W tej sytuacji przykre jest tylko to, że przez durnotę dorosłych cierpi niewinne dziecko, ale... z pożytkiem dla całego gatunku...
    • Gość: macierewicz Śledztwo w sprawie wypadku chłopca w sklepie IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 21:53
      No to rodzice do dzieła - będzie okazja wyciągnąć od sklepu niezłe odszkodowanie no bo przecież sklep mógł się zabezpieczyć
    • Gość: ... Dwulatek spadł w hipermarkecie z wysokości 4,5 m IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.12, 09:11
      Ale to oczywiste, że zawinili rodzice. Jak można nie zauważyć, że dziecko wychodzi przez drzwi na taras? Ale patrząc co Ci dzisiejsi rodzice robią, jak wożą dzieci na dole wózka itp, to co tu się dziwić?
      • olek_01 Re: Dwulatek spadł w hipermarkecie z wysokości 4, 20.03.12, 11:47
        Gość portalu: ... napisał(a):

> Ale to oczywiste, że zawinili rodzice. Jak można nie zauważyć, że dziecko wycho
        > dzi przez drzwi na taras? Ale patrząc co Ci dzisiejsi rodzice robią, jak wożą d
        > zieci na dole wózka itp, to co tu się dziwić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka