Dodaj do ulubionych

VIII LO, info, please!!!!

IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 15.06.04, 20:30
Co możecie powiedzieć o VIII LO? Właśnie kończę gimnazjum, w rekrutacji będę
miała ok. 170 pkt. Myślałam o VIII, ale nie wiem czy to dobry wybór.
Moglibyście coś o niej napisać, bo na razie naczytałam się o V, I, II i IV.
Wiecie, belfrzy, atmosfera, lud :). Szczególnie mile widziani NIEDAWNI
absolwenci lub uczniowie. Za wszystkie posty z góry dzięki!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Zuzia Re: VIII LO, info, please!!!! IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 15.06.04, 20:47
      Świetna szkoła, polecam zwłaszcza klasę biol-chem
    • larum_krk Re: VIII LO, info, please!!!! 20.06.04, 22:07
      Zuziu, czyżby uczyła cię Królowa?? Nie jestem absolwentką VIII, ale uczennicą
      II, aczkolwiek zachwalam 8 zakład każdemu, gdyż mam mnóstwo znajomych, którzy
      stamtąd wyszli i są niesamowicie zadowoleni :) Natomiast II nie polecam...
    • Gość: pomocny Re: VIII LO, info, please!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 15:52
      nie idź do VIII LO okropna szkoła
      to tylko taka moja rada... szkoła zupełnie do niczego
    • ameteora ODRADZAM!!! 24.06.04, 15:20
      Niedawno skończyłam tą budę i powiem tak: jak się do niej dostałam, w pierwszej
      klasie było spoko,ale potem szkoła totalnie obniżyła poziom.Zero zajęć
      pozalekcyjnych(jedynie sksy,choć bardzo ograniczone),zero wycieczek(trzeba bylo
      uzyskiwać łaskawe pozwolenie od dyrektora),po prostu kicha.Nauczyciele-mogłabym
      wskazać tylko kilku naprawdę porządnych,lubiących swoją pracę i umiejących na
      dodatek zainteresowac uczniów przedmiotem (pozdrowienia dla pani Ani
      Wójtowicz:)).A reszta? Dno.Dyyrekcja nadaje się już chyba tylko do wymiany(z
      całym szacunkiem)-cała jest jakby z innej epoki. A jeśli chodzi o uczniów,to
      bliżej znałam co prawda trochę "starsze" roczniki,ale z tego co widzialam i
      slyszalam,to obecnie króluje przede wszystkim fura,skóra i komóra,więc
      zdecydowanie ODRADZAM!!!!! /zastanów się na IV-słyszałam same dobre opinie.

Powodzenia
      • Gość: XYZ Re: ODRADZAM!!! IP: *.eu.org 25.06.04, 11:47

Jak było tak źle, to dlaczego nie zmieniłaś szkoły na IV LO? Znam mnóstwo ludzi
        z Osemki i NIKT nie mówi źle o tej szkole. Zajęcia pozalekcyjne? A kto za nie
        zapłaci nauczycielom, skoro kasa miasta pusta? We wszystkich szkołach są
        ograniczenia zajęć. Uczeń może zapisać się do klubu, MDK itp. Szkoła ma przedze
        wszystkim UCZYĆ, a z tym w Osemce jest okej.
        • ameteora ciągle ODRADZAM,bo ZNAM tą szkołę 25.06.04, 17:05
          Nie zmieniłam szkoły,bo miałam tam fajnych znajomych.A skoro ty tak się tą budą
          zachwycasz,to czemu sam do niej nie chodzisz??? A co do nauki,to wybacz,ale
          doskonale wiem jaki tam jest poziom.Nie będę tu wymieniać nazwisk,ale wszyscy
          doskonale wiedzą,że gadka o "wysokim poziomie" to bujda na resorach.Kiedyś
          był,ale już go NIE MA.Nie chwaląc się miałam dobre oceny i nie jestem
          leniem,któremu się po prostu udawało.Ale choć cała moja klasa miała np.z gegry
          piątki,to nasza wiedza z tego przedmiotu była zerowa.Dlatego też uważam,że to
          nie jest szkoła dla ludzi,którzy naprawdę chcą sie czegoś nauczyć.Ja chciałam i
          udało mi się to tylko z niektorych przedmiotów,np.z matematyki,dzięki
          wspaniałej pani profesor.Z angielskim nigdy nie miałam problemów i dalej jest
          ok,ale profesorka,która uczyła naszą klasę zupełnie minęła sie z powołaniem(i o
          tym też wszyscy wiedzą!).Najlepsza akcja była jednak z kobitką od polskiego -
          jednak to już dłuższa historia.
          Najciekawsze jest w niej jednak to,że dyrekcja,mimo wyraźnej prośby,a właściwie
          żądania rodziców nie zrobiła nic,żeby przykrą sytuację zmienić,tylko udała,że
          nie ma problemu.A był.
          Troszkę się rozpisałam,ale wcale nie miałam zamiaru Cię atakować,a Ty miałeś/-
          aś chyba taki cel jeśli chodzi moją osobę.Nie odpowiadałabym na wątek
          rozpoczęty prze Emi,gdyby to były tylko moje subiektywne odczucia.A tak nie
          jest.Kiedy spotykam moich znajomych,praktycznie wszyscy cieszą się,że już nie
          muszą chodzić do Ósemki.Pewnie,mam do tej budy sentyment z wielu względów,ale
          miałam po prostu okazję widzieć,jak fajna szkoła zmienia się w budę pełną
          ograniczeń.A to było kiedyś takie fajne miejsce...
      • Gość: :o) Re: ODRADZAM!!! IP: *.net.autocom.pl 03.07.04, 17:06
        A kim Ty jestes? Tez skonczylam w tym roku 8-kę i Wójtowicz mnie uczyla :) Szkola ogolnie dla lubiacych nic nie robic :D
        • ameteora hejka ABSOLWENTKO ;) 03.07.04, 17:31
          Wójtowicz to fajna psorka,nie sądzisz? jedyna porządna w tej budzie :D Tylko u
          niej trzeba się było uczyć/i psychicznej górzowej(jakos nie moge pisac jej
          nazwiska z duzej litery:>)/,ale to nie byla katorga.To którą klase
          skonczyłas? :D Jak cos,to mozesz pisac na maila.pozdr :)
    • joe12 Re: VIII LO, info, please!!!! 20.07.04, 15:25
      Jestem abslowenetem VIII LO i z całym przekonaniem mogę Ci tę szkołe polecic.
      Nauka jak wszedzie, zalezy na kogo sie trafi ale w zyciu bym nie powiedzial ze
      to szkola dla tych ktorzy lubia nic nie robic. A robić trzeba i to duzo... i
      tylko od Ciebie zalezy ktorych przedmiotow chcesz sie nauczyc. Atmosfera
      ogolnie spoko, ład i porządek, żadnych burd, kocenia, jarania w WC itd.

A nauczyciele jak wszedzie zdarzaja sie dobrzy i zli albe nie bede wymienial
      nazwisk... :)
      Co do poziomu to z mojej klasy 100% osób zdalo mature i dostalo sie na studia.
      Wszystkie przedmioty wiodące w danej klasie oparte są na programach autorskich
      i są na wysokim poziomie.
      • Gość: Emi Poszłam do tej szkoły IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 23.07.04, 17:00
        Dziękuje za wszystkie komentarze. Niedługo to ja będę je wpisywać poniewaz od
        września bedę uczęszczała do VIII LO, do klasy biol-chem. Nie wiem jakie bedą -
        mam nadzieje że przychylne. Piszcie wszyscy któży się dostaliście!!!!!!!! I ci
        którzy chodzicie bądź chodziliście
        • Gość: drugoklasistka:) Re: Poszłam do tej szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 12:25
          no i dobrze zrobiłaś- gratuluje :) ja też biol-chem, ale już od roku... życze
          powodzenia w 1 klasie:) pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka