Dodaj do ulubionych

Przewóz już nie przewiezie. Teraz tylko taxi

IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.12, 07:29
.
Obserwuj wątek
    • Gość: balusz Przewóz już nie przewiezie. Teraz tylko taxi IP: *.ists.pl 06.04.12, 08:01
      Oby Icar i pozostali znalazli sposób na tą durną ustawę. Są znacznie lepsi od Taksiarzy.
    • Gość: czytelnik Przewóz już nie przewiezie. Teraz tylko taxi IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.12, 08:02
      Pierwsza i najważniejsza to wymuszenie na korporacjach obniżenia cen. Zanim pojawił się iCar, nie było taksówek oferujących 10-, 15-, a nawet 30-proc. raba. Że można jeździć za mniej niż 2 zł za kilometr?

Więcej... krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,11492835,Przewoz_juz_nie_przewiezie__Teraz_tylko_taxi.html#ixzz1rEmKj6ox

Co to jest 30 proc. raba?
    • Gość: KLIENT iCar najlepszy i najtańszy!! :) IP: *.play-internet.pl 06.04.12, 08:56
      Osobiście polecam Taxi iCar !

6 zł za wejście i ok. 2z tylko za km.

nie liczą oni za czas jak w innych taxi..
      • Gość: krakowski Re: iCar najlepszy i najtańszy!! :) IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.12, 09:10
        Tylko że Taki Barbakan, jak jeszcze był rabat 20%, jeździł za 5.60 zł wejście i 1,83 zł kilometr. Nie mówiąc o tym, że przewóz osób nie wszędzie wjedzie, przez co trasa okazywała się dłuższa!
      • Gość: lola Re: iCar najlepszy i najtańszy!! :) IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 14:30
        Tani to może był kiedyś obecnie taxi sa dużo tańsze od Ikara np. Mega 1.80,- km. Pewnie i przyjemnie co o taksówkarzach z Ikara niestety powiedzieć sie nie da opryskliwi i naciągają na kasę wożąc przez całe miasto na pseudo GPS. ODRADZAM IKARA!
      • Gość: gość Re: iCar najlepszy i najtańszy!! :) IP: 77.236.17.* 19.01.13, 15:36
        Gó... prawda że nie płaci się za czas !!! W Icar za tą samą trasę płaci się 34 zamiast 28 jak w Maxidriver !!!! przy teoretycznie tej samej stawce za kilometr.
    • zegareek bez gwarancji... 06.04.12, 09:25

komfortowo i bezpiecznie?
      a jaką mamy gwarancję, że niby - taksówkarz nie wrąbie się wraz z tobą pod tramwaj ?
      może nie ma doświadczenia?
      a może jeździ jak mój sąsiad, który nigdy nie trafia w bramę, tylko musi trzy razy cofnąć (myli się o pół metra, więc sądzę, że niedowidzi)
      czy ktoś to sprawdza?
      korporacje jakoś jednak trzymały poziom

• Gość: komuter Re: bez gwarancji... IP: *.sferanet.pl 06.04.12, 10:02
        na pewno trzymały poziom cen...
    • saqigar monopol i zlodziejstwo 06.04.12, 11:19
      jwt
      • Gość: Texas Ranger Re: monopol i zlodziejstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.12, 13:42
        dla niewtajemniczonych: jwt oznacza - "Jak wyżej, Wojtek".
        • Gość: Texas Ranger Re: monopol i zlodziejstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.12, 13:43
          A raczej "Jak wyżej, Tomek", ot taka drobna pomyłka, która i tak jest niczym przy pomyłkach autora artykułu :>
    • drakaina Przewóz już nie przewiezie. Teraz tylko taxi 06.04.12, 11:31
      Mało mnie obchodzi, jak nazywa się zawód, który wykonują kierowcy z iCara, jeżeli nadal będę mogła dojechać z centrum na lotnisko za 30 a nie 70 zł. Nawet najtańsze taksówki dyktowały dotychczas "jakieś 60", a iCarem miałam stałą kwotę 32...
      • Gość: mmar Re: Przewóz już nie przewiezie. Teraz tylko taxi IP: *.tktelekom.pl 06.04.12, 12:05
        W zupełności się zgadzam. Mieszkam pod Krakowem (Modlnica) i odkąd zacząłem używać iCar-a, wieczorny kurs z Rynku kosztuje mnie 30, a nie 80 PLN. Mam również wrażenie, że jeżdżący tam kierowcy są milsi dla klientów (pasażerów).
        • Gość: mika jak zamawiać ? IP: *.citypartner.pl 06.04.12, 12:50
          Poproszę uprzejmie o małą instrukcję, bo chciałabym spróbować z "przewozem osób" się przejechać:)
          Dzwonię do nich, odbiera pani i mówię , że zamawiam kurs . Mam podać skąd-dokąd? Czy wtedy poda mi odrazu ile zapłacę za kurs czy ustalam to dopiero z kierowcą ?
    • Gość: mk Przewóz już nie przewiezie. Teraz tylko taxi IP: *.myslenice.net.pl 06.04.12, 12:11
      Spokojnie mają już haka na tą ustawę :D teraz nie będzie się to nazywało przewóz osób tylko rehabilitacja samochodowa
    • Gość: Icarka Przewóz już nie przewiezie. Teraz tylko taxi IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.12, 15:18
      I Car, super tanio, szybko, miło. za kursy za ktore placilam 50 zl, u nich place 30 zl .Jest roznica , jest ...A i kierowcy sympatyczni.
      • Gość: klient i-car Re: Przewóz już nie przewiezie. Teraz tylko taxi IP: *.59.classcom.pl 28.05.12, 16:48
        nie dokonca sie z Toba zgodze mialem przypadek,ze zamowilem kurs i wypadlo ze akurat to byl przystanek autobusowy,pani na centrali powiedziala mi ze do 7-8 min podjedzie autko,do przystanku mialem 200m i zaczelem isc w jego kierunku,za jakas 1min podjechal i-car i doslownie stal jakies 30-45sek zanim doszedlem do niego.Kierowca przywital mnie slowami czy dluzej sie nie dalo,on juz tu czeka pare minut...po lekkiej wymianie zdan pan byl wyjatkowo opryskliwy!!!!!!od tego momentu nie jezdze z i-carem!!!!!!!!
    • Gość: h. Re: Ile błędów można wybaczyć.. IP: *.dslgb.com 06.04.12, 20:28
      niestety wypada sie tylko zgodzic. ta gazeta jest na poziomie gazetki szkolnej.
    • Gość: klient Przewóz już nie przewiezie. Teraz tylko taxi IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.12, 09:30
      Najciekawsze jest to że pewne korporacje obniżyły cenę za km nawet do 1,8zł (icar 1,98zł) ale tu tkwi mały haczyk na, który dałem się naciagnąć. Icar ma w cenniku 0zł za postój, pozostałe korporacje taxi minimum 20zł. Skutkuje to tym ze jadąc zwykłą taksówką płacimy za kazde zatrzymanie sie na swiatłach i stanie w korkach co w rezultacie daje o wiele wyższą cenę niż jazda z icarem za 1,98 gdzie płacimy tylko za km a nia za stanie. Nie dajcie się zrobic w konia. To tylko takie kolejny trik marketingowy stosowany przez zwykłych taksiarzy. 1,80/km to sciema. Dochodzą koszty ukryte.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka