Dodaj do ulubionych

Biuro podróży zbankrutowało, gimnazjaliści wrac...

IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.12, 17:50
..ciekaw czy biuro było ubezpieczoe?
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysio Obraczka nie dziwota... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 17:56
      Nic dziwnego jak partnerem w dzialalnosci artystycznej byl Hotel Rubinstein.. teraz niech dzieciaki maja gratisowy pobyt przez tydzien w apartamentach hotelowych..
      • ubiquitousghost88 Ukarani za skromność. Z Tajlandii zrezygnowali... 20.05.12, 18:09
        Gość portalu: Krzysio Obraczka napisał(a):

> Nic dziwnego jak partnerem w dzialalnosci artystycznej byl Hotel Rubinstein.. t
        > eraz niech dzieciaki maja gratisowy pobyt przez tydzien w apartamentach hotelo
        > wych..
        • Gość: Gabriela Olszowska To nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 21:00
          - bardzo wiele dzieci na takie wycieczki musi zapracować lub odłożyć z kieszonkowego.
          • Gość: Jan Re: To nie tak IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.12, 21:19
            Ja też chcę takie kieszonkowe!!!
            • Gość: Ktosia Re: To nie tak IP: 94.42.252.* 20.05.12, 21:25
              Mogły odkładać juz bardzo długo (albo zapłacić ze stypendium). Moja szkoła miała jechać na wycieczkę do Włoch i dowiedzieliśmy się dzień wcześniej, że wycieczki nie ma, przy czym nawet nie wiadomo czy odzyskamy pieniądze. Do tego mogło to być zaplanowane przez biuro, bo jeszcze w minionym tygodniu były do końca zbierane pieniądze, a przedstawiciel biura zapewniał, że wszystko jest ok.
              • Gość: ulanude Re: To nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 22:14
                Tylko naiwni wierzyli Siudakowi. Od Excalibura od 10 lat trzymałem się z daleka. Zawsze były u nich różne kanały na wyjazdach. Kto jest w branży turystycznej lub narciarskiej, ten wie.
    • Gość: globus Biuro podróży zbankrutowało, gimnazjaliści wrac... IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.12, 22:15
      a do wieliczki nie łaska na wycieczke jechac?? skonczyc juz z tymi wyjazdami ze szkoly ! szkola ma uczyc a nie byc instytucją turystyczną! Poza tym niektorych rodziców nie stac na takie imprezy dla swojego dziecka musza pozyczac pieniadze bo wyjazd nosi miano wyjazdu naukowego czyli obowiazkowego!!!
      • Gość: Ktosia Re: Biuro podróży zbankrutowało, gimnazjaliści wr IP: 94.42.252.* 20.05.12, 22:39
        Nie wiem jak tu, ale wycieczka z mojej szkoły nie była obowiązkowa, a do tego przecież zwiedzając świat można sie czegoś nauczyć.
      • Gość: koziołek matołek Re: Biuro podróży zbankrutowało, gimnazjaliści wr IP: *.multi-play.net.pl 20.05.12, 23:28
        oj Globus ciężko myślisz, znasz powiedzenie "podróże kształcą"?
        • Gość: Kowalski Re: Biuro podróży zbankrutowało, gimnazjaliści wr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 05:49
          Niestety nie wybiorę się do Wieliczki, bo ile razy można.

Chciałem zobaczyć Luwr lub Prado, czy Tate Gallery - ale niestety nie przeniosą ich pod Kraków. Wyjazdy szkolne są praktycznie jedyną bezpieczną formą zobaczenia czegokolwiek inteligentniejszego. Nie ma wyjazdów wakacyjnych, a obozy letnie to zbieraniny młodzieży, różnej z różnych środowisk.

Wielkie świństwo zrobione dzieciakom i ich rodzicom

• Gość: ghj Re: Biuro podróży zbankrutowało, gimnazjaliści wr IP: *.ghnet.pl 21.05.12, 09:33
            Jak ci ta "zbieranina" tak bardzo przeszkadza, to jaki problem zebrać całą klasę /wg ciebie młodzież wyselekcjonowanwa/ i pojechać właśnie w wakacje?
    • Gość: Imre Biuro podróży zbankrutowało, gimnazjaliści wrac... IP: 195.150.70.* 21.05.12, 08:50
      Ale to szczyt bezczelności ze strony Biura. Wysłac grupę za granicę wiedząc że nie mają załatwionych noclegów i reszty programu. Ciekaw jestem jak czuje się pilot grupy wynajęty przez Biuro??? Może napisze coś. Dzieciaki przeszły szybka naukę polskiego kapitalizmu.
      Szefowie biura i osoba prowadząca ten wyjaz powinni odpowiedzieć z powództwa cywilnego za narażenie ..... . No cóż właściciele to palanty, kłopoty finansowe nie spadają na biuro w ciągu jednego dnia, kumulują się a jak oni tego nie zauważyli?? Zgroza. Ale u nas w Polsce wszystko jest dopuszczalne.
      Szkoda tylko dzieciaków i ich opiekunów. Sam przez kilka lat organizowałem i prowadziłem wycieczki szkolne. Te wyjazdy organizuje sie ze szczególną starannością bo odbiorcami usługi sa dzieci!!! Fakt, że zleceniodawcy żyłują cenę w dół żądając ekstra usług , ale to specyfika tej niszy w turystyce. Z tego powodu już nie jestem organizatorem.
      • Gość: reme Re: Biuro podróży zbankrutowało, gimnazjaliści wr IP: *.aster.pl 21.05.12, 09:17
        Wie ktos które to gimnazjum???
        • Gość: k Re: Biuro podróży zbankrutowało, gimnazjaliści wr IP: *.um.krakow.pl 21.05.12, 09:30
          Gimnazjum 32 z ul. Żabiej
      • Gość: Benedek Re: Biuro podróży zbankrutowało, gimnazjaliści wr IP: *.ghnet.pl 21.05.12, 09:42
        Podpisałeś się Imre - czy byłes z młodzieżą w Satoraljaujhely?
        • Gość: Kowalski Re: Biuro podróży zbankrutowało, gimnazjaliści wr IP: *.gazeta.pl 21.05.12, 12:45
          6 szkół zostalo okradzionych
    • Gość: tania Biuro podróży zbankrutowało, gimnazjaliści wrac... IP: *.183.222.200.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.05.12, 13:42
      Jestem w szoku, jeździłam z tym biurem 10 lat i nigdy nie miałam żadnych problemów, polecałam je znajomym i młodzieży. czy ktoś wie, co się stało?
      • Gość: fgh Re: Biuro podróży zbankrutowało, gimnazjaliści wr IP: *.ghnet.pl 21.05.12, 14:31
        Przecież stoi czarno na białym, że zbankrutowali. A mówiąc wprost właściciel brał do ostatniej chwili do kieszeni zamiast regulować zobowiązania.
    • Gość: Riko Ubezpieczenie IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.12, 21:26
      Z tego co wiem (tzn. mama dowiedziała się na zebraniu po odwołaniu naszego wyjazdu) - biuro było ubezpieczone na 200 tysięcy (a tylko osoby z naszej szkoły zapłaciły w sumie ok. 150 000).
    • Gość: głupie prawo pl Biuro podróży zbankrutowało, gimnazjaliści wrac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 22:07
      Ciekawe dlaczego biura podróży bankrutują latem kiedy mają pieniądze ?
      • Gość: ? Re: Biuro podróży zbankrutowało, gimnazjaliści wr IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.12, 11:17
        Aj waj

jak tu chcesz zbankrutować kiedy nie masz pieniądze ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka