0byczy
12.06.12, 14:02
NetSystem został przejęty przez Inetię (netia) w maju 2012. W związku z tym od początku kwietnia DRASTYCZNIE pogorszyła się jakość usług. Absoluty brak kontaktu zwrotnego z serwisu. Albo umowny transfer jest dużo poniżej parametrów, albo urządzenia dostępowe w budynku siadają (straty pakietów rzędu 70-80%) albo kombinują z ustawieniami na routerach. I takie problemy są w kółko. Od początku kwietnia do końca maja zgłosiłem kilkanaście awarii - odpowiedź otrzymałem na jedno zgłoszenie. Po zgłoszonej reklamacji umożono mi 1/3 abonamentu za maj - ŻENADA. Nie polecam - teraz na tym samym terenie będzie nowy operator - Tmont. Może u nich będzie lepiej. Nie ma sensu decydować się na inetię, bo wciąż lokalnie obsługiwana jest przez Netsystem. Dodam, że jestem abonentem od 2008 roku i przez cały okres do maja 2012 zgłaszałem może z 6 awarii.
Ktoś może już miał u siebie TMont? Jak jest z jakością łącza internetowego i z kablówką? Jak serwis reaguje na zgłoszenia - wg. regulaminu mają 3 robocze dni - a wliczając długie weekendy to może okazać się długą przerwą?