Dodaj do ulubionych

Nowa galeria handlowa w Bronowicach. I gdzie je...

IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 08:27
Na Błoniach jeszcze zbudujcie kolejny moloch.
Obserwuj wątek
    • Gość: taktak Nowa galeria handlowa w Bronowicach. I gdzie je... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.12, 09:20
      A co z Serenadą, która miała być ulokowana obok Multikina?
      Prowadzili prace ziemne przez jakiś czas, a teraz jest tam pusto.
    • Gość: bronowianka Re: Nowa galeria handlowa w Bronowicach. I gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.12, 09:26
      JA jako mieszkanka Bronowic jestem jak najbardziej za! Zamiast tracić czas (średnio +- 2 godz.) na dojazdy do np. M1 - tu dojdę sobie na piechotę i jeszcze spacerku zażyję!
    • Gość: PIOR brawo brawo IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 09:53
      No al 29 Listopada jest idealnym miejscem do wybudowania centrum handlowego. Najlepiej pomiędzy sygnalizacją świetlną na skrzyżowaniu z Kuźnicy Kołłątajowskiej :D. Myślę, że ZIKiT powinien postawić tam jeszcze jedne światła!:] i będzie git jeśli chodzi o wjazd i wyjazd z miasta.
      • Gość: pp Re: brawo brawo IP: *.80.radiotel.com.pl 25.08.12, 21:50
        :)
        • Gość: barchanowa_dolina Polska "Galeriami" i chińskim badziewiem stoi ... IP: *.centertel.pl 26.08.12, 14:22
          • Gość: simple_mind Nie da się mieć ciastka i zjeść ciastka Panie IP: *.centertel.pl 26.08.12, 19:10
            Stawowy. Mówienie o tym, że "Miasto powinno jednak zadbać, by nie stanowiły one zagrożenia dla drobnego handlu" to puste słowa. Galerie - czytaj: Centra Handlowe na każdym większym skrzyżowaniu i kolorowe bezpieczne ulice pełne sklepów, sklepików i restauracji to dwa światy, które się wzajemnie wykluczają. Jedyne co miasto w ramach pomocy może zrobić, to udostępnić nieodpłatnie nieheblowane deski, którymi lokalni przedsiębiorcy będą mogli zabijać witryny swoich likwidowanych firm.

• Gość: s Re: Polska "Galeriami" i chińskim badziewiem stoi IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.12, 22:06
            a twoje badziewie to chyba zwisa !
    • Gość: deusz Radośc Pani KOterby IP: *.centertel.pl 25.08.12, 10:00
      No pewnie, że Pani Koterba się cieszy w końcu projekt nowej galerii molocha załatwiła dla swojego biura BRK ! Cóż za obłuda.... w związku z tym, na bank możemy miec kolejną archiszopę,
    • Gość: CBA Pani Koterba chwali, spółka jej syna projektuje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.12, 10:09
      Był by przecież konflikt interesów gdyby Pani wiceprezydent ds. rozwoju miasta Krakowa krytykowała projekt autorstwa firmy swojego syna.
    • Gość: x Nowa galeria handlowa w Bronowicach. I gdzie je... IP: *.home.aster.pl 25.08.12, 10:17
      Więcej galerii nie potrzeba. Ta w Bronowicach również potrzebna jak rybie ręcznik - tam brakowało marketu, nie galerii. Do galerii nie ma potrzeby jeździć tak często, więc nie ma problemów, by pojechać w inną część miasta.
    • Gość: www Nowa galeria handlowa w Bronowicach. I gdzie je... IP: *.home.aster.pl 25.08.12, 10:37
      Moim zdaniem galerii jest już za dużo.
      A co do Bonarki, to jak mam potrzebę zakupów w galerii to jadę właśnie tam. Mało ludzi, zero ścisku, miejsce na parkingu bez problemu. Jak dla mnie jest tam ok.
      p.s. zakupy robię w tygodniu a nie w weekendy
    • Gość: bromborek83 Nowa galeria handlowa w Bronowicach. I gdzie je... IP: *.ghnet.pl 25.08.12, 10:43
      ...na galerianki będzie bliżej ...hhhahhaahahha
    • Gość: Krzysztof K. Nowa galeria handlowa w Bronowicach. I gdzie je... IP: *.fema.krakow.pl 25.08.12, 11:41
      Bardzo dobrze, że powstaje ta galeria. A malkontenci - odczepcie się - nie musicie tam jeździć!
    • Gość: kflynn Re: Nowa galeria handlowa w Bronowicach. I gdzie IP: *.ists.pl 25.08.12, 11:47
      O tym jak wielkim było to "błędem" który widzi tak wielu poczekajmy jak już wybudują i zobaczy się jak z północnego-zachodu odkorkuje się dojazd do centrum gdzie wszyscy chcący udać się nie tylko na zakupy ale i np. do Kina jadą z Bronowic "na miasto".

A że budują... Budują pomiędzy blokami - źle, budują w szczerym polu bez bloków wokół żeby mieszkańcy nie narzekali - też źle. W tym kraju nikomu się nie dogodzi. Oczywiście niedługo pewnie jakiś deweloper wybuduje tam osiedle, którego meiszkancy z czasem będą domagać się zamknięcia Galerii bo przeszkadza im w "godnym życiu"... jakby kupując tam mieszkanie nie wiedzieli w jakim sąsiedztwie, ale to też takie typowo polskie.

I nie, mnie na Bronowicach nie brakuje marketu (czytaj Biedronki), brakuje takiej galerii gdzie nie tylko zrobię zakupy żywności po dyskontowych cenach.
    • brykant Nowa galeria handlowa w Bronowicach. I gdzie je... 25.08.12, 12:03
      "Ta część miasta jest dobrze skomunikowana(...)". Pani Koterba próbowała dostać się w tamte okolice autobusem? Moim zdaniem jest świetny "ciąg komunikacyjny" pomiędzy Jasnogórską i Armii Krajowej. I to byłoby tyle.
      • Gość: x Re: Nowa galeria handlowa w Bronowicach. I gdzie IP: *.home.aster.pl 25.08.12, 12:42
        Zapchane autobusy co 20 minut to źle? Dopóki pasażerowie się mieszczą, wg. lokalnych norm, jest dobrze.
    • Gość: iksinski Nowa galeria handlowa w Bronowicach. I gdzie je... IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 15:24
      Będzie drugi Auchan przy wyjeździe z Krakowa ;) Wiem to, jako pracownik Auchana w Bonarce. Ja tam się cieszę, bo dzięki temu awansuję na managera...
    • Gość: krakow Nowa galeria handlowa w Bronowicach. I gdzie je... IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 15:30
      Pokopalo już do reszty.... nie maja na co pieniędzy wydawać!!! i kolejna galeria nie wiadomo po co!!!!
      • Gość: Luk Re: Nowa galeria handlowa w Bronowicach. I gdzie IP: *.aster.pl 25.08.12, 20:13
        Ich pieniądze nie twój biznes :P
    • Gość: kloda Ale co Was to obchodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.12, 15:41
      Jeżeli jesteście przeciwni temu żeby powstała kolejna galeria handlowa to po prostu do niej nie przychodźcie. Ludzie głosują nogami, jeżeli w Krakowie będzie za dużo galerii handlowych, to te zaczną upadać. Mamy wolny rynek i żyjemy w wolnym kraju. Jeżeli tylko ktoś posiada odpowiednio dużą działkę, to niech buduje na niej co mu się żywnie podoba (oczywiście pod warunkiem że nie przeszkadza i nie zakłóca to funkcjonowania danej części miasta). Przecież to jest sprawa inwestorów a nie wasza!

Zupełnie też nie rozumiem wypowiedzi radnego Stawowego, cóż to znaczy że Galeria Krakowska i Kazimierz są najgorsze? Przecież skoro są tak oblegane to znaczy że są dobrze położone - wygodnie dla mieszkańców. Gdyby mieszkańcom przeszkadzały korki na dojazdach do nich, chodziliby do innych.

• Gość: gość Re: Ale co Was to obchodzi? IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 17:00
        mnie przeszkadzają korki a do hipermarketu nie chodzę. Do nowego tez nie będą ale wiem że przez niego beda kork w tym rejonie.
        • Gość: kflynn Re: Ale co Was to obchodzi? IP: *.ists.pl 25.08.12, 17:47
          No tak, Opolska się zatka, a Armii Krajowej z tunelem to już w ogóle... Nie wspominając nawet o wszystkich osiedlowych uliczkach prowadzących do galerii.
          • Gość: x Re: Ale co Was to obchodzi? IP: *.home.aster.pl 25.08.12, 17:49
            Opolska zatyka się i bez tego. W końcu to jedyna "obwodnica" na północy Krakowa.
            • Gość: kflynn Re: Ale co Was to obchodzi? IP: *.ists.pl 25.08.12, 18:09
              Więc właśnie co to zmieni. Drogi rpzy Galerii Krakowskiej czy Kazimierz korkują się, bo wybudowano je w miejscu które nic więcej ruchu nie mogło przyjąć bo projektowany układ dróg był w zupełnie innym celu. Tutaj mamy rondo po remoncie i szeroką arterię Armii krajowej z budowanym nowym wiaduktem. To co, 8-pasmową autostradę należy do Galerii wybudować?

Bo ze na raz cały Kraków na zakupy do Bronowic przyjedzie? Otóż nie. Ruch podzieli się po połowie. Cały Płn-zach. Krkowa podzieli się na pół tych co nadal bliżej będą mieli do galerii w centrum i tych którzy odciążą miasto i pojadą na Bronowice. Poza tym przyjezdni ze stron Modlniczki czy Zabierzowa jakim cudem maja zakorkować Bronowice, skoro nawet w Bronowice nie wjadą żeby je zakorkować żeby uprzykrzyć życie mieszkańcom...
    • Gość: goga dosyc!!!! czy kraje inne niz my wpuszczaja obcych IP: 2.198.81.* 25.08.12, 15:59
      basta dla galerii!!!! chyba ze dla polakow,polskich marek,rodzimej produkcji.
      sprobujcie cos otworzyc w innym kraju!!!!!!!
      nie ma szans.
      nawet drobnej wlasnej firmy jest trudno.
      mieszkam za granica od lat.
      bieda bierze sie z tlamszenia rodzimych sklepikow!!!
    • Gość: . niech budują, ale czemu tylko sklepy a nie zakłady IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 18:49
      pracy?
      • Gość: x Re: niech budują, ale czemu tylko sklepy a nie za IP: *.home.aster.pl 25.08.12, 18:53
        To kup działkę i zbuduj zakład pracy. Kto Ci broni?
      • Gość: kflynn Re: niech budują, ale czemu tylko sklepy a nie za IP: *.ists.pl 25.08.12, 19:10
        Jakby nie patrzeć taka galeria to zakład pracy. Ktoś w końcu w nowo powstałych sklepach musi pracować na kasach, w sklepach, dbać o czystość i utrzymanie galerii...
        • Gość: kflynn Re: niech budują, ale czemu tylko sklepy a nie za IP: *.ists.pl 25.08.12, 19:19
          Miejsc pracy w takiej galerii wbrew pozorom jest sporo - setki, jak nie przeszło tysiąc w sumie. A że praca w Galerii handlowej... No cóż, jednym nie odpowiada praca i warunki w Galerii, innym nie odpowiada w zakładzie pracy. Nie dogodzi się wszystkim.
          • Gość: MisiaszM Re: niech budują, ale czemu tylko sklepy a nie za IP: *.rwd.prospect.pl 25.08.12, 20:24
            Mały sklep zatrudniający 6 ludzi + właściciel generuje ok 2mln obrotu hipermarket generuje 200mln. Żeby wygenerować 200mln w małych sklepach trzeba ich 100 zatrudniając 700 ludzi. Hipermarket zatrudnia 100-150 ludzi wiec generuje 550-600 bezrobotnych. Tyle w temacie
            • Gość: gość portalu Re: niech budują, ale czemu tylko sklepy a nie za IP: *.ghnet.pl 26.08.12, 09:28
              i to się właśnie nazywa wydajność :) dzięki temu kupujesz taniej
              • Gość: MisiaszM Re: niech budują, ale czemu tylko sklepy a nie za IP: *.rwd.prospect.pl 26.08.12, 14:13
                Jak zbankrutuje firma w której pracujesz bo kilkaset tysięcy osób w skali kraju zostanie bezrobotnymi i nie kupi produktów które wytwarzasz to nie kupisz taniej tylko będziesz musiał ukraść
                • Gość: x Re: niech budują, ale czemu tylko sklepy a nie za IP: *.home.aster.pl 26.08.12, 14:18
                  Zupełnie tak, jakby gospodarka miała się opierać wyłącznie na niewykwalifikowanych pracownikach. Skoro ktoś może zostać zastąpiony chociażby przez kasę samoobsługową, to świadczy tylko o tym, że nie jest przydatny i musi zdobyć inne kwalifikacje.
            • Gość: Janek Re: niech budują, ale czemu tylko sklepy a nie za IP: *.c200.msk.pl 26.08.12, 11:02
              Tylko 3/4 sklepów zatrudni studentów, bo nie trzeba płacić składek lub zatrudni na umowę o dzieło. Bo właściciel musi opłacić czynsz za lokal który często przekracza zdrowy rozsądek. Wiec tak czy inaczej będzie oszczędzać na pracownikach, a z urzędu pracy tak czy inaczej bezrobocie nie zmaleje, bo zatrudni przyjezdnych studentów, którzy nie mogą się rejestrować w GUP. Jedynie kto może coś zyskać to lokalni przedsiębiorcy świadczący usługi przy sprzątaniu, bieżących naprawach i ochronie.
    • portobello_belle Nowa galeria handlowa w Bronowicach. I gdzie je... 26.08.12, 09:07
      A ja się cieszę na myśl o galerii w Bronowicach! Obecnie brakuje mi tutaj dużego marketu - pod nosem mam tylko Almę w której nierzadko brakuje 'zwykłych' rzeczy po 'zwykłych' cenach, a ja nie codziennie popijam pieczone oliwki Bordeaux. ;)
      Z drugiej strony mam do dyspozycji tylko niewiele tańsze osiedlowe sklepiki z ubogim asortymentem (w żadnym nie kupię np. mięsa). Na większe zakupy jeżdżę póki co do Reala w Krokusie albo M1, ale wolałabym nie tracić na to czasu.
    • Gość: Janek Redakcjo!! Złe pytanie zadajecie. IP: *.c200.msk.pl 26.08.12, 10:54
      Droga redakcjo zadajecie złe pytanie, nie gdzie jeszcze mają powstać galerie ale po co mają powstać?? Niektóre z obecnych maja problem z utrzymaniem się, a jeszcze nadchodzi kryzys, gdzie ludzie będą szukać za coraz najtańszymi rzeczami. Wszystkie galerie w tygodniu świecą pustkami, w okolicach weekendów odrabiają straty.
      Nie powinniśmy czerpać z przykładu Warszawy gdzie na dzielnice przypada co najmniej jedna galeria handlowa lub hipermarket wielkopowierzchniowy, bo Krakowskie dzielnice są zwyczajnie mniejsze. A tereny zamiast pod galerie powinny być przeznaczone do innych celów, sportowych lub innej działalności.
      Szybciej powinno się postawić pytanie, po co komu kolejna galeria handlowa i kto na to pozwolił.
      • Gość: Co z Serenadą Re: Redakcjo!! Złe pytanie zadajecie. IP: *.igloonet.pl 26.08.12, 11:16
        A co z Serenadą prze Parku Wodnym przy Bora Komorowskego ? Wisi tam tablica ,że ma być, a nic tam nie robią. A to świetny teren pod galerię
        • Gość: młody z PO Jeszcze ta stara rudera na wzgórzu nad Wisła, IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.12, 13:03
          po co to komu? Zburzyć i zrobić galerię. A pod spodem w jaskini zrobić burdelik dla władz miasta.
          • Gość: gugcia0 jestem za,sporo ludzi z pobliskich wsi bedzie miec IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.08.12, 13:30
            blisko na zakupy,a te rejony,tak do 15 km na polnoc od granic miasta sa teraz mocno zasiedlone przez przybyszow z miasta.Sam mam tam dom w okolicach Korzkwi i jak bede go chcial kiedys wynajac to bedzie plus,duze zakupy mozliwe w krotkim czasie bez koniecznosci wjazdu do miasta.W tych rejonach mieszka teraz sporo zamoznych ludzi wiec kasy na zakupy nie zabraknie.Nie wiem jak wygladac tam bedzie dojazd dla ludzi jadacych od Olkusza do miasta,dobrze byloby aby nie musieli zawracac az na rondzie Ofiar Katynia,mysle,ze bedzie jakis bezkolizyjny zjazd do tej nowej galerii z tego kierunku.Moja rada dla wlascicieli tego centrum handlowego:dobrze byloby aby bylo tam duze centrum ogrodnicze,z narzedziami,nasionami,srodkami ochrony roslin,farbami,prostymi rzeczami do gospodarstwa,sznurami,wiadrami,piecami,itd.Na takie artykuly bylby w tym miejscu duzy popyt i takie centrum gospodarsko-ogrodnicze sciagaloby sporo ludzi z okolic.Ja, na przyklad,chetnie kupilbym takie rzeczy do ogrodu i napraw w jednym miejscu,gdzie zakupilbym tez zywnosc,proszki,itd.Dobry bylby tez bank i kantor,poczta,artykuly do aut,dobra,prosta oddziez do pracy i ogrodu.Na tym centrum mialoby duze obroty i mase klientow,ktorzy nie jechaliby nigdzie do miasta dalej.Wielu ludzi z tego rejonu nie ma czasu i ochoty jezdzic stale do centrum,jest to dla nich raczej kara niz przyjemnosc.
    • Gość: fachura Nowa galeria handlowa w Bronowicach. I gdzie je... IP: *.securenet-server.net 26.08.12, 22:53
      Plaza straciła klientów, bo dookoła mieszka biedota w tych starych blokach, po drugie otwarto M1 w pobliżu, po trzecie jest do doopy dojscie od tramwaju. Plaza odżyje, gdy zbudują już wszystkie nowe bloki dookoła i na Mogliskiej..

Bonarka leży do doopy na totalnym uboczu i ma beznadziejny parking podziemny z benzadziejnym dojściem z parkingu na górę. Jest źle zaprojektowana - bezmyslnie.

Ogromny ruch jest w Zakopiance, chociaz sklepów tam nie ma super dużo i sa rozsiane w kilku budybkach, ale dojeżdza wieś z okolic.

Nowa galeria w Bronowicach - będą mieć powodzenie.

• Gość: AAAA Nowa galeria handlowa w Bronowicach. I gdzie je... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 18:50
      Dębniki to dopiero wiocha! Nic tu nie ma, jak nie masz samochodu to musisz sie męczyc z dojazdem do centrum.Do najblizeszgo marketu 5km. Debniki są spore wiec mam na mysli takie rejony jak skotniki, kostrze, tyniec...
      • Gość: x Re: Nowa galeria handlowa w Bronowicach. I gdzie IP: *.home.aster.pl 28.08.12, 23:02
        Bez przesady, ile wielkich osiedli tam macie w Kostrze? Żaden inwestor nie byłby na tyle głupi, by stawiać tam market, gdy najbliższe duże osiedla są dobrze skomunikowane chociażby z Kapelanką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka