Gość: Dwayne Hoover Chinczyk na Kadeckiej IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.12, 09:56 Zdecydowanie w zestawieniu brakuje baru orientalnego przy ul. Kadeckiej (koło ul. Królewskiej i Podchorążych, niedaleko główny budynek UP). Cała porcja ok. 13-18 złotych w zależności od dania, ale można brać po pół porcji, co spokojnie wystarczy za cały obiad! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shanka gdzie jest ten Pomodoro? IP: *.ksi-system.net 27.09.12, 14:49 pierwsze słyszę o nim... A do listy dodałabym koniecznie(!) Bar Krakus na Limanowskiego! Polecam pyyycha i mega tanio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Studencki obiad w Krakowie - zobacz, gdzie i za... IP: *.studby.ntnu.no 28.09.12, 10:00 Makarun - nigdy w życiu. Zatrułam się tam - chociaż nie wiem czym bo ilości mięsa są śladowe a sosy są ze słoików (chyba marki łowicz). Lepiej już zjeść w barze mlecznym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bs Studencki obiad w Krakowie - zobacz, gdzie i za... IP: *.187.233.16.ip.abpl.pl 29.09.12, 19:10 A "Nawojka"? 2-3 lata temu można tam było zjeść naprawdę dobry obiad za 6zł. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Studencki obiad w Krakowie - zobacz, gdzie i 29.09.12, 21:18 Czemu nigdzie nie ma nic o Flisaku (ul. Kościuszki, naprzeciw Jubilatu) - pyszne, tanie, zróżnicowane jedzenie, styl trochę jak w barze mlecznym. Pierogi ruskie chyba za 3.60 tam były. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4ne Studencki obiad w Krakowie - zobacz, gdzie i za... IP: *.ghnet.pl 01.10.12, 21:51 Polecam Coco na Gołębiej, za 14 zł zjecie dużą smaczna porcję, można wziąć tez mniejsza porcję za 9,50, która na mniejszy głód równiez daje radę, każdego dnia porcja jest świeża i smaczna, zupa z podgrzybków to absolutny hit!!! Trochę więcej zapłacicie w Polakowskim (Plac wszystkich Świętych, Miodowa, Mogilska) ale zupy są tam naprawdę pyszne i syte. Zdecydowanie polecam również Bar Smak na Karamelickiej 10, schabowy tam jest zawsze pyszny, a rosołek podadzą Wam praktycznie od razu (zestaw 16 zł, ale naprawdę warto)!!! Mocny punkt to Smakołyki na Straszewskiego 28, smaczne domowe obiady, vis a vis Colegium Novum. Odradzam Bar Samkosz na Mogilskiej 58 = totalna porażka, jedzenie bardzo przeciętne, filet z krczka ledwo co dopieczony i frytki jak frytki, zapieczona kapustka też mi nie podeszła. Ogólnie brud, syf, kiła i mogiła, to nie jest bar mleczny a typowa stołówka dla żuli, którzy są tam głównymi gośćmi. Byłem tam dziś i cerata na której jadłem nie była wycierana od dawna, lepiła się strasznie, plastikowe sztućce. Zapłaciłem 13 zł, więc za te pieniądze można zjeść o wiele lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia5754 Re: Studencki obiad w Krakowie - zobacz, gdzie i 02.10.12, 05:29 Nastepbym razem,musze sprawdzic te "SMAKOLYKI"---bo reszia sie zgadza___zwlaszcza BAR SMAK---tez polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Studencki obiad w Krakowie - zobacz, gdzie i za... IP: *.ip.netia.com.pl 02.10.12, 12:31 Romaria przy Grzegórzeckiej - nie, nie i jeszcze raz nie! Jeszcze nigdy nie jadłam tak okropnego obiadu w barze (ani w Krakowie, ani nigdzie indziej). Byłam strasznie głodna - a wtedy naprawdę wszystko smakuje. Zamówiłam rybę - zimną i ociekającą tłuszczem, frytki - też ledwo ciepłe, niedopieczone i tłuste, oraz sałatkę z selera - była smaczna, ale samym selerem przecież się nie najem. Po zjedzeniu tego miałam wrażenie, że równie dobrze mogłam zjeść papier (z sałatką). W R. byłam po raz pierwszy i ostatni. Choć teraz nie chodzę do barów szybkiej obsługi - lata studenckie minęły, to można w Kr. zjeść dużo lepiej: gospoda koko, Temida przy Grodzkiej, bar TU w okolicach UEK - choć drożej, U Stasi, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fitgirl Re: Studencki obiad w Krakowie - zobacz, gdzie i IP: *.play-internet.pl 23.05.13, 18:00 niestety studenci łatwo nie mają i jeszcze krąży stereotyp, że jak student to musi chodzić głodny, ale widać po tym wątku, że jest sporo miejsc, gdzie można zjeść i tanio i smacznie, jak ktoś z was będzie miał ochotę na pizzę albo dobrą sałatkę to może się wybrać do Dominium, bo tam mają fajne zniżki studenckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarekkk_323 Re: Studencki obiad w Krakowie - zobacz, gdzie i IP: *.158.217.3.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.03.15, 17:07 a ja musze polecic bar pod kopytkiem na pl. sikorskiego - mega duze porcje i ceny baaardzo przyzwoite Odpowiedz Link Zgłoś