Dodaj do ulubionych

Robaczywe cukierki. Sanepid sprawdzi firmę Wawel

IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.12, 14:39
Już były kiedyś, jakieś 5 lat temu, robaki w orzechowych cukierkach z Wawelu.Byle upchnąć, byle sprzedać i zarobić to jest dewiza firmy.Jakość nie ma znaczenia!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: Robaczywe cukierki. Sanepid sprawdzi firmę Wa IP: *.multi-play.net.pl 08.10.12, 15:16
      Niedawno robaki byly u innego producenta. To nie jest problem jednej firmy.
      • Gość: steffka Re: Robaczywe cukierki. Sanepid sprawdzi firmę Wa IP: 192.166.203.* 08.10.12, 15:22
        Może problem bierze się z kupowania podłej jakości dodatków do cukierków.
        • Gość: Makary Re: Robaczywe cukierki. Sanepid sprawdzi firmę Wa IP: 213.134.163.* 08.10.12, 19:26
          Z tym problemem zmagano się już 40 lat temu...
          www.youtube.com/watch?v=SVDQ33KiXtk
      • Gość: munio Re: Robaczywe cukierki. Sanepid sprawdzi firmę Wa IP: *.183.148.195.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.10.12, 15:28
        W cukierkach innych firm żaden robal nie zalęgnie bo za dużo konserwantów oraz chemicznych substytutów.
        Staram się żyć zdrowo. Mam ochotę na słodycze - popatrzę na skład i mi się odechciewa.
        Niestety tak samo jest z wędlinami .
    • Gość: marek Robaczywe cukierki. Sanepid sprawdzi firmę Wawel IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 15:40
      Może to były cukierki z żelkami ?
      • Gość: agape Re: Robaczywe cukierki. Sanepid sprawdzi firmę Wa IP: *.compower.pl 08.10.12, 16:02
        fistaszki już tak mają
        kontakt24.tvn.pl/artykul,robaki-fistaszki-wawel,487644.html
    • Gość: miecio Robaczywe cukierki. Sanepid sprawdzi firmę Wawel IP: *.krakowskiinternet.pl 08.10.12, 16:51
      Bo to była promocja, dwa w jednym albo dwadzieścia jeden w jednym
      • maximus_t2 Re: Robaczywe cukierki. Sanepid sprawdzi firmę Wa 08.10.12, 16:58
        a prezio Dariusz O., znany fenol z czasow studenckich kosi kolejne dziesiatki tysiecy miesiecznej pensyjki...
        • tymon99 Re: Robaczywe cukierki. Sanepid sprawdzi firmę Wa 08.10.12, 21:03
          jedni znani fenole koszą pensyjkę, a innym znanym fenolom mamusia opłaca internet, żeby na forum mogli wylać frustrację.
    • Gość: avd niedawno kupilem czekoladki Wawelu - wszyttkie IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 17:13
      pokryte bialym nalotem.
      • Gość: aloszka Re: niedawno kupilem czekoladki Wawelu - wszyttki IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.12, 20:26
        Biały nalot jest wynikiem starości czekolady, także raczej wina sklepu niż samego producenta
        • Gość: wika Re: niedawno kupilem czekoladki Wawelu - wszyttki IP: *.142.citypartner.pl 08.10.12, 23:59
          albo... nieodpowiedniego przechowywania :)
    • Gość: wika Goplana IP: *.142.citypartner.pl 08.10.12, 17:32
      Ładnych kilka lat temu kupiłam czekoladę z orzechami firmy Goplana. Nie spodziewałam się, że oprócz orzechów znajdę tam inny "wsad"... po zjedzeniu ok 1/3 czekolady natrafiłam na białego robaczka (taki co to żeruje w orzechach laskowych). ŻYWY !!! Zastanawiałam się, jak skubaniec przeżył całą produkcje , transport itd.
      Od tej pory nie kupuję Żadnych wyrobów Goplany.
      • Gość: feniks Re: Goplana IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.12, 20:07
        dostał się tam później... :-)
    • tergukjbvcfsyrt8y9joikl Robaczywe cukierki. Sanepid sprawdzi firmę Wawel 08.10.12, 18:54
      A ja w Michałkach/Michaszkach tej firmy też znalazłem żywego robaka. Nigdy więcej...
      • Gość: ślązak Re: Robaczywe cukierki. Sanepid sprawdzi firmę Wa IP: *.centertel.pl 09.10.12, 01:55
        zdążyłem wypluć
        ale potem przez godzinę płukałem usta
    • Gość: fd to larwy mola, albo mklika IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.12, 20:04
      nie jest to wina producenta. Dostają się się w transporcie, albo w sklepie do cukierków.
      • Gość: marek Re: to larwy mola, albo mklika IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 20:30
        niektóre , co cwańsze czają się tuż za brama fabryki i czekają na transport , podobno dostają od kogoś cynk........
    • Gość: Polak Robaczywe cukierki. Sanepid sprawdzi firmę Wawel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.10.12, 20:26
      Robaki wychodza z orzechow arachidowych/.WAWEL sobie robi kpiny zklientwo.
      Prezes Orlowski bedzie robil wszystko zeby stolka nie starcic nawet kosztem zdrowia.
      • chn506 Re: Robaczywe cukierki. Sanepid sprawdzi firmę Wa 08.10.12, 20:47
        Prosze wlozyc orzechy laskowe do sloika zostawic w szafce w cieplym i ciemnym miejscu
        a na wiosne prosze powrocic do tematu!
        poprostu cukierki byly nieswierze dlugo przetrzymywane w sklepie,albo w domu przez konsumenta.
    • Gość: olgierd Jak zwykle to nie my tylko Oni... IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 20:46
      Za każdym razem gdy w wyrobach Wawelu coś się wylęga - Wawel twierdzi, że to wina sklepu... To jest żenujące i już nudne.
    • saliko Robaczywe cukierki. Sanepid sprawdzi firmę Wawel 08.10.12, 21:39
      Parę ładnych lat temu kupiłam batoniki Wawelu i też były białe robaczki.Żerowały w samym środku batonika więc żadną miarą nie dostały się tam w sklepie.Musiały być w czasie produkcji larwy i wyrosły później, już w batoniku.Polewa była nie naruszona, więc na pewno robak nie wszedł z zewnątrz.
      Kilka lat omijałam "Wawel" ale potem nie było problemów.
      Wyroby mają smaczne więc mam nadzieje, że jakoś ten problem rozwiążą.
    • Gość: dsa Robak żre znaczy się zdrowe IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 22:18
      i bez chemii.
      • Gość: kamil Re: Robak żre znaczy się zdrowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 23:26
        też tak sądzę. Robak nie chwyciłby się chemii
        • jeriomina Re: Robak żre znaczy się zdrowe 09.10.12, 01:06
          Dokładnie :D
    • Gość: maja no jak robaczek je to znaczy że dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 23:25
      lepsze jabłko z robaczkiem niż lśniące jabłko, którego robak by się nawet nie chwycił
    • Gość: nzn cukierki z gratisem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 23:28
      ...
    • Gość: gość Robaczywe cukierki. Sanepid sprawdzi firmę Wawel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.12, 07:02
      Przypadek z Nowego Targu jest tylko jednym z wielu w ostatnich dniach!!! A przedstawiciele firmy Wawel umieją tylko szukać winy u sklepikarzy i zastraszać ich wycofaniem wyrobów ze sklepu. Przecież nikt tego już nie kupi. Prawda jest taka, że wyroby PRZETERMINOWANE, które wracają do producenta są przez niego PRZEPAKOWYWANE i trafiają ponownie do sklepów w opakowaniach z nową datą przydatności do spożycia!!!
    • Gość: skk Robaczywe cukierki. Sanepid sprawdzi firmę Wawel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.12, 07:44
      a moze tak przestać kupowac przez jakis czas wyroby Wawelu, firma zreflektuje sie albo padnie; ja przestaje, choc stale kupowałam czekolade gorzką
    • Gość: normalnie_potwór Robaczywe cukierki. Sanepid sprawdzi firmę Wawel IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.12, 09:09
      " Wawelu" zrób coś z tymi robalami , bo lubię wasze wyroby ale bez robali. Tak. Może i zdrowe są , nie naładowane chemią ale wizja cukierków z wkładką mięsną bardzo zniechęca do jedzenia. ;)
    • Gość: Xav Białe robaki widziałem kiedyś w Michałkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.12, 09:13
      Było to kilka lat temu.
      • Gość: ja Re: Białe robaki widziałem kiedyś w Michałkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.12, 17:46
        MIESZKO;)
        www.alert24.pl/alert24/1,84880,11472857,Zywe_robaki_w_cukierkach__Rzecznik___To_bardzo_popularne.html
    • teczowa-szmata Już było kiedyś 10.10.12, 21:58
      o robakach w wyrobach Wawelu. Wedel ich nie podrzuca czasami?
    • Gość: Żona Robaczywe kukułki WAWEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.13, 19:38
      Jest 20.01.2013 r. -Przez dzisiejsze całe popołudnie mój mąż zajadał sobie smacznie kukułki firmy WAWEL, do czasu.... 10 min. temu (przy około 5 cukierku) po włożeniu jednego z nich do ust poczuł coś nietypowego. Wypluł go i zobaczył ze w ustach miał białą, grubiutką larwę długości około 1cm!!!!!!!! do tej pory mam odruch wymiotny, a co dopiero ma powiedzieć mój mąż? jak dobrze, że nie lubię kukułek!!! NIGDY WIĘCEJ NIE KUPIE PRODUKTÓW WAWEL!!!! Nie rozumiem tylko jak to się stało, że po tylu przypadkach wystąpienia robaków w szczelnie zamkniętych cukierkach (patrz kukułki) nie ma żadnej reakcji. cukierki nadal są w sprzedaży i nadal z wkładką!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka