Dodaj do ulubionych

Bliżej. Mocniej. Więcej. Chcą obudzić religijny...

IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 22:20
Wystarczy że budzą dzwonami.......
Obserwuj wątek
    • Gość: zkrainyoz Bliżej. Mocniej. Więcej. Chcą obudzić religijny... IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 22:38
      Nierzetelny materiał fotograficzny! Reporter nie pokwapił się zeby robić zdjecia od 17 kiedy to rozpoczeło się spotkanie na Stadionie i było mnóstwo ludzi. Pewnie, lepiej przyjsc jak stadion byl prawie pusty i potem wkleic foty do artykułu przedstawiając że stadion swiecił pustkami. Dziennikarski bełkot! Jak już coś piszecie to bądźcie chociaż rzetelni!
      • zomozadwa Re: Bliżej. Mocniej. Więcej. Chcą obudzić religij 20.10.12, 00:44
        polecam film "Kabaret".
        zaczyna się od słodkich śpiewów...
        ciekawe, kiedy zapłoną stosy.
        • white13gw Re: Bliżej. Mocniej. Więcej. Chcą obudzić religij 20.10.12, 10:39
          widocznie te z tytułowego zdjęcia jeszcze nie doznały ani bliżej ani mocniej ani więcej
        • cichwoda Re: Bliżej. Mocniej. Więcej. Chcą obudzić religij 21.10.12, 06:48
          zomozadwa napisał: ciekawe, kiedy zapłoną stosy

oby jak najszybciej, puki nie bedzie za pozno
    • Gość: Berek z USA. Ciemność W Polsce IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.10.12, 02:24
      Jest porażająca. To są chyba największe inwestycje w polskim business!!!
      • Gość: Poznaniak Re: Ciemność W Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 15:04
        Przyjacielu, tyś chyba USA widział na slajdach. Tam jest większa tollerancja do religii niż w Europi. NIkt nikogo nie prześladuje z tego powodu i nie kpii.
    • Gość: vvv Sie masz Gienia, świat się zmienia ... IP: *.ists.pl 20.10.12, 07:35
      ... a młodym mury kościołów stały się za ciasne.
      • Gość: Krakowiak Re: Sie masz Gienia, świat się zmienia ... IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.12, 14:59
        To źle, że Kościół chce wyjść z cienia do ludzi? Przede wszystkim młodych?
    • Gość: ask Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na st... IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 08:03
      Polecam zdjęcia tutaj
      krakow.naszemiasto.pl/galeria/opis/1582215,blizej-mocniej-wiecej-pochod-na-rynek-zdjecia,galeria,id,t,tm.html
      krakow.naszemiasto.pl/galeria/opis/1582067,ewangelizacja-na-stadionie-cracovii-zdjecia,galeria,id,t,tm.html#fb51c1bb037fda86,1,3,5
    • Gość: metrox Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na st... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 08:27
      świetnie, kiedy wyremontowano stadion Cracovii zostało nam, mieszkańcom Krakowa jasno powiedziane, że będzie on służył tylko i wyłącznie rozgrywaniu meczy piłki nożnej i, że możemy zapomnieć o wszelkich koncertach, czy imprezach o innym charakterze, niż sportowy. A tu, proszę! Jak widać są równi i równiejsi i wystarczy zrobić spęd religijny, a już nietykalny stadion jest w pełni udostępniony
      • Gość: dsa Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 19:41
        Co z bzdura. Nigdy nic takiego nie było mówione. Zresztą choćby w zeszłym roku był tu kongres Świadków Jehowy. Stadion jest do wynajęcia, ale koszt zabezpieczenia płyty odstrasza potencjalnych wynajmujących na koncerty. Zresztą koncerty na stadionach stają się coraz mniej modne.
      • Gość: knrd Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.naszasiec.net 21.10.12, 11:44
        wiekszej bzdury nie udało sie wymyśleć ?
    • Gość: krakus Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na st... IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 08:36
      martwicie się o katolików ? to dobrze ale tez martwcie się o siebie czy macie dobre serca czy potraficie kochać innych ludzi i kiedy przyjdzie godzina śmierci powiecie przeżyłem dobrze życie .Pan Jezus dla nas jest Zbawicielem pokazuje jak mamy żyć ,każdy człowiek sam musi walczyć z egoizmem ,zawiścią ,kłamstwem i potrzebuje łaski Bożej by się zmienić
      • Gość: mel Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 08:54
        Dobre :D
      • Gość: przegość Jezus? IP: *.skawsoft.com.pl 20.10.12, 10:56
        yyy Jezus? - nie znam.... Karol Wojtyła, Nasz Papież, Jan Paweł Drugi, JP2 - no to są postacie! ale Jezus? - pierwsze słyszę!
      • polish.shadow Re: żyd zbawicielem? 20.10.12, 12:23
        a to ciekawe
      • Gość: ... Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 17:37
        To żenujące, że coś (bajka zwana biblią) Ci musi pokazać jak żyć, żeby być dobrym człowiekiem, a bez biblii i przykazań... Rozumiem, że bez tego byś chodził, kopał dzieci, zabijał bezdomnych i okradał kogo się da...
        • Gość: posesjant Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.205.7.28.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.10.12, 07:34
          Zastanów się kiedy tę bajkę skrojon0.
          Pytanie czy czytałeś kiedykolwiek jakąkolwiek książkę?
        • Gość: Krakowiak Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.12, 15:01
          Nie, ale to wszystko ma uporządkować życie i wyznaczyć normy. Tak to widzisz, jeden człowiek może zabijać i mu z tym dobrze i się nie przejmuje. Jak ktoś napisał, już lepiej zaufać, że Bóg istnieje niż chulać przez całe życie i zmarnować je, jeśliby Bóg naprawdę istniał, bo po śmierci wtedy wszystko stracisz..
    • Gość: pablo Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na st... IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 09:11
      Uczestniczyłem w tym spotkaniu. Było super. Bardzo mi się podobało radosne podejście do przeżywania swojej wiary. Ludzie klaskali, tańczyli jednym słowem radowali się z tego, że są chrześcijaninami. Bo chrześcijaństwo to radosna religia. Niektórym może się wydawać że chrześcijanin to człowiek smutny, wszędzie te krzyże itp. Nic bardziej mylnego. Przez śmierć Jezusa Chrystusa staliśmy się dziećmi bożymi i możemy mówić do swojego Boga - Ojcze. Jeślibyście mieli tak potężnego Ojca, który stworzył świat i kocha każdego z nas indywidualnie tak jakby był jego jedynym synem, córką to nie bylibyście szczęśliwi? Wszyscy którzy tak bardzo krytykujecie kościół, wyśmiewacie wiarę czy nie czujecie jednak, że czegoś wam jednak w życiu brakuje, że coś was w życiu ogranicza? Jezus kocha wszystkich tak samo, zarówno największych świętych jak i grzeszników i czeka na każdego aby dać mu nowe życie. I to nie nowe życie gdzieś tam po śmierci (może wyobrażacie sobie że tam będziemy tylko śpiewać i grać na harfach latając na jakiś chmurkach - jeśli by tak było to bym się poważnie zastanowił zanim bym tam poszedł - pewnie umarł bym z nudów :-) ) ale już teraz w tym życiu. On chce uleczyć nasze serca, wyzwolić nas abyśmy stali się sobą, żyć życiem jakie on dla nas przeznaczył, abyśmy przestali dbać o opinię innych, iść za modą jaką narzucają nam inni bo Bóg do duch wolności. I też nie myślcie że Bóg jest jakimś słabeuszem, że jest tylko miłosierdziem. Owszem Bóg jest miłosierny ale również jest sprawiedliwy. Jest wojownikem i poetą - tak jest napisane w Piśmie Świętym. Jest Barankiem i Lwem. Nie wiem jak wy, ale ja jestem dumny że mam takiego Ojca. I jeszcze jedno. Bóg cały czas działa w kościele. Poszperajcie sobie trochę na necie a poczytacie o licznych cudach, uzdrowieniach jakie on dokonuje na całym świecie. (możecie wklepać w przeglądarce hasła James Manjackal, Enrice Porcu). Potraficie wyjaśnić to racjonalnie? Żeby znaleźć Boga trzeba go szukać całym sercem i całą dusza. Miłego dnia :)
      • Gość: ja Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.ghnet.pl 20.10.12, 10:24
        "..bo chrześcijaństwo to radosna religia.." powiedz to tym, którzy płonęli na stosach
        • Gość: zachmurzona mgła Poczytaj trochę, oświeceńcu, IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 10:42
          ilu chrześcijan wyrżnięto przy okazji samej tylko Rewolucji Francuskiej - i to z hasłami o wolności, równości i braterstwie na ustach, a okaże się, że te płonące stosy chrześcijan to była niewinna zabawa, w porównaniu do wiekopomnych dokonań wszelkiej maści lewactwa na przestrzeni raptem dwóch wieków (średniowiecze to 10 wieków, przypominam).
          • Gość: ax Re: Poczytaj trochę, oświeceńcu, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 11:40
            Jeżeli ci "chrześcijanie" wcześniej znęcali się nad niewinnymi ludźmi, wspierając zdegenerowaną arystokrację, to sami są sobie winni.
          • Gość: agrado Re: Poczytaj trochę, oświeceńcu, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 11:47
            Rozumiem, że w ten sposób można rozgrzeszyć wszystkie zbrodnie katolicyzmu? A jeśli nie to po co ten argument?
            • Gość: Krakowiak Re: Poczytaj trochę, oświeceńcu, IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.12, 15:07
              Jeśli ktoś daje zgorszenie i jest świętoszkiem to nie jest chrześcijaninem. Podobnie chrześcijanie nie są wszyscy super, bo każdy popełnia błędy. Nie rozumiem po co wracać do rzeczy z sprzed kilkuset lat. Kościół nie jest zły, przynajmniej w Polsce cały czas pokazywał, ze jest po stronie dobra, dopiero od niedawna media nagłaśniają jednostkowe błędy i obarczają cały Kościół. Ja im ufam, bo to są dobrzy ludzie, od nich jest wsparcie, na które nie można liczyć np. od władz państwa.
    • Gość: Fundup Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na st... IP: *.ists.pl 20.10.12, 09:16
      A były tam jakieś fajne dupy?;-)
      • Gość: alf Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.gigainternet.pl 20.10.12, 09:40
        no, biskup;)
      • Gość: doso Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 13:36
        Tak w czarnych sukienkach z pianką na kolanach.
    • mrawicz Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na 20.10.12, 10:37
      U Ciebie miłością przepełniona niewątpliwie jest również pogarda, jaką nosisz "w rowku między pośladkami". Tak, tak, to powszechne. "Miłość" dla takich, jak ja, dla innych – rów!
      • Gość: mel Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 11:18
        Czytanie ze zrozumieniem - trudna rzecz :) w rowku to ja kochany mam to, w co ty wierzysz, z kim sypiasz, do kogo się modlisz i jakie wartości w życiu wyznajesz, rób sobie co chcesz, wy zaś chcecie narzucać swoje zdanie innym, robicie wielkie akcje "ewangelizacji", chcecie wyplenić homoseksualistów bo nie pasują do waszego wzorca rodziny, chcecie zabronić kobietom aborcji w sytuacjach, które mogą stanowić dla nich zagrożenie, podajecie się za władców moralności ludzkiej - ot, nastawienie iście przepełnione miłością :) Ja, na szczęście jestem od tego wszystkiego wolna, ty jesteś więźniem przykazań i nakazów, które wpaja ci banda hipokrytów w czarnych sukienkach. Czy ja tobą gardzę, tak jak próbujesz mi wmówić? Nie, lepszym słowem byłoby może współczucie, ale tak naprawdę, mam właśnie w tym rowku fakt kim jesteś i co robisz - to nie jest pogarda, to jest po prostu zwykła obojętność :) Pozdrawiam!
        • Gość: stud_wroc Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 20.10.12, 13:06
          Całe szczęście nikt nie jest związany przykazaniami i idzie za nimi w swojej wolności, bo tak chce. Całe szczęście prawdziwa religijność nie powoduje uzależnień ani nienawiści między ludźmi, jak to właśnie powyżej można przeczytać.
          Katolickie grupy wcale nie mają gdzieś homoseksualistów - w wielu miastach są grupy organizujące terapię, która pomaga im wyjść ze swoich niechcianych pragnień homoseksualnych. Pomagają rozwiązać problem, a nie legalizować - czyli jeszcze bardziej pogłębiać ten stan.
          Całe szczęście liczne zakony nie są obojętne na niechciane dzieci lub takie, którymi rodzice nie są w stanie się zaopiekować ("okna życia"), na szczęście istnieje ogrom księży, którzy co roku jeżdżą z dzieciakami na kolonie (nad morze, w góry), którzy pracują codziennie ze studentami i ich wspomagają...
          Akcja ewangelizacji to dzielenie się radością - tak jak granie ekipy na rynku, albo dawanie koncertu - tylko za darmo i dobrowolnie :D

Nie przeczę, że świeckie instytucje też to robią. Ja tylko chcę zauważyć, że nikt nie dostrzega tych dobrych akcji w Kościele - a to wszystko przez media, które nagłaśniają tylko sprawy bardziej szokujące, intrygujące, podczas gdy o dobrych - całkowicie zapominają.

Widzicie niestety tylko tą gorszą stronę medalu, bo to jest nagłaśniane przez m.in. GW. Grzech jednego księdza przeważa swą siłą wieloletnie wysiłki innych duchownych, którzy np. właśnie jeżdżą z dziećmi na kolonie.
          Przez jedną osobę skreślacie wszystko. Ja w życiu spotkałem wiele osób, które nienawidzą Kościoła, ale nigdy ich nie skreślałem, zawsze wysłuchałem i do dziś mam z nimi dobry kontakt. W drugą stronę zdarza się to bardzo rzadko.
          • Gość: mel Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 13:27
            "w wielu miastach są grupy organizujące terapię, która pomaga im wyjść ze swoich niechcianych pragnień homoseksualnych. Pomagają rozwiązać problem, a nie legalizować - czyli jeszcze bardziej pogłębiać ten stan."

Pogrążyłeś się kompletnie tą wypowiedzią... mało tego, przeraziłeś mnie nie na żarty. Próbujecie terapeutyzować ludzi, którzy mają odmienną orientację seksualną i nawracać ich poprzez swoją "terapię" na heteroseksualizm? toż to szarlataneria na najwyższym poziomie. Dla twojej informacji nie ma czegoś takiego, jak terapia zmieniająca orientację seksualną, każdy kto próbuje tak zrobić to oszust. Mało tego, wmawiasz ludziom, że homoseksualista cierpi i nie chce być homoseksualistą, że "można go naprawić" i, że homoseksualizm jest nielegalny... człowieku, zauważ ile jadu, poczucia wyższości i braku zrozumienia przez ciebie przemawia. Kochaj bliźniego, tak podobno naucza wasza religia, a nie mów mu, jaki ma być i nie naprawiaj na siłę, tylko dlatego, że nie pasuje on do twoich, wpojonych przez księży, wzorców. I na tym właśnie polega różnica między nami - ja akceptuję człowieka takim, jakim jest, pod warunkiem, że nie krzywdzi innych ludzi, ty zaś chcesz go zmieniać na siłę bo wierzysz, że lepiej od niego wiesz, jak ma żyć. Zajmij się sobą człowieku, a nie pomagaj innym, bo razem ze swoimi kompanami więcej szkody możecie wyrządzić, niż pożytku.
            • Gość: stud_wroc Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 20.10.12, 13:44
              Ja tylko napisałem, że ta terapia jest dla osób, które tego chcą. Nic na siłę. Jak zacytuję moją wypowiedź:
              "pomaga im wyjść ze swoich niechcianych pragnień homoseksualnych"
              Miłość bez wolności to nie miłość. Z wielu relacji ludzi, ze świadectw usłyszałem, że homoseksualizm jest złem (to wypowiedzi np. byłych homoseksualistów), dlatego jeśli ktoś chce to zmienić - zawsze pomogę, przynajmniej przekazać pod opiekę komuś, kto może pomóc lepiej niż ja. Nie korzystam tutaj ze swoich opinii, tylko potwierdzonych badań i wypowiedzi osób, które są autorytetami.
              Holandia - niewielu o tym wie - ma zanotowanych najwięcej wyleczeń z homoseksualizmu. Nie mówi się o tym, bo to znowu niewygodne dla mediów... Jak widać - wyjście z tego stanu homoseksualizmu jest możliwe.

Ciągnąc temat miłości Boga - kocham ludzi i chcę dla nich jak najlepiej. Jeśli ktoś nie będzie chciał mojej pomocy, to dlaczego mam jej udzielać? Przez pół roku mieszkałem z homoseksualistą. Nigdy nie chciał o tym rozmawiać, ani prosić o żadną pomoc - dlatego żyjemy ciągle w zgodzie i ja nie mieszam się do jego spraw.
              • Gość: mel Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 13:57
                taaaa, jakieś autorytety, jakieś badania :) ja się kieruję medycyną i oficjalną, uznawaną na całym świecie klasyfikacją ICD -10, według której homoseksualizm nie jest żadną patologią i nazywanie go "złem" bo rzekomo jacyś "byli homoseksualiści" tak ci powiedzieli, jest lekko nie na miejscu. Wiesz czemu tak ci powiedzieli? Bo tacy jak ty traktują homoseksualizm jak zło.
                Przerażasz mnie, mimo całej tej miłości, jaką deklarujesz, i którą rzekomo chcesz obdarzać innych, tak naprawdę oceniasz ludzi i dążysz do zmieniania ich, na tych "lepszych". Usiłujesz mi wmówić, jaki jesteś miłosierny i tolerancyjny, bo nie kłóciłeś się ze współlokatorem homoseksualistą - wyczyn iście godny podziwu... bardzo cię proszę, trzymaj się razem ze swoimi innymi przepełnionymi fałszywą miłością do bliźniego kolegami z dala ode mnie. Ja kocham swoich bliskich a nie wciskam kitu, że kocham wszystkich ludzi, trąci to hipokryzją na kilometr, niestety...
                Pozdrawiam już po raz ostatni, bo czas zmykać do ludzi i robić swoje :)
                • Gość: stud_wroc Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 20.10.12, 14:58
                  Pozwolisz, że odpowiem na 2 w jednym :D
                  A, i przepraszam za formę, myślałem, że gadam z facetem...

Jeśli uważasz, że stanowisko profesora holenderskiego to niewystarczający autorytet, to nic tu po mnie. Pozostawiam temat do przemyślenia i poszukania w internecie :D

"dążysz do zmieniania ich"
                  - tak jak wynikało z mojej poprzedniej wypowiedzi, tylko pomagam ludziom, żeby to oni sami się zmienili, jeśli tego chcą. (i znowu zacytuję to, co pisałem :"niechcianych pragnień homoseksualnych") Ja przecież nie mogę i nie mam prawa nikogo zmieniać. Nie robię nic bez zgody drugiej osoby, więc nawet nie mam możliwości, żeby robić im szkodę.

"taaaa, jakieś autorytety, jakieś badania :) ja się kieruję medycyną..."
                  - a ja się kieruję moimi przekonaniami, bo w końcu dzisiejszy świat (podobno) jest tolerancyjny i każdy może myśleć to, co chce i robić, co chce, jeśli nie szkodzi innym. Jeden się kieruje WHO, jeden jakąś klasyfikacją, a ja się kieruję głównie moimi przemyśleniami opartymi na wiedzy Kościoła, WHO, profesorów i świadectwach ludzi, którzy to przeżyli. Nie wiem, czy są one w 100% zgodne z opinią Kościoła, więc nie powołuję się na Kościół. Ty widać swoje zdanie masz nie do końca ugruntowane i dlatego musisz się "podpierać" argumentacją nie-swoją, ale pochodzącą od WHO, ICD...
                  Wiele na ten temat czytałem, w końcu chciałem choć trochę zrozumieć, kim jest mój współlokator. I wiem, że na początku homoseksualizm został uznany za chorobę. Potem zadziałały wpływy polityczne gejów i już nie jest. Wniosek jest dla mnie jednoznaczny.

"coś w tym temacie zrobiłAm" brzmi - nie i nie zamierzam :)"
                  a szkoda, bo warto się interesować sprawami innych ludzi. Nie dlatego, żeby być wścibskim, ale dlatego, żeby ich zrozumieć. To tak w ogóle wstęp do innego tematu-rzeki - obojętności ludzi na siebie w naszych czasach... I potwierdzasz to słowami:
                  "bo guzik ich to powinno obchodzić :)"
                  Mój kolega nigdy nie powiedział, że za bardzo wpraszam się do jego życia... Ufa mi i mnie lubi, bo wie, że nie zrobię nic złego :D

Szkoda, że nie masz więcej czasu na takie poważne dyskusje... Było ciekawie, bywaj :D
            • Gość: stud_wroc Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 20.10.12, 13:48
              Tak się rozpisałem a zapomniałem zapytać o jedną ważną rzecz - Ty tyle piszesz o homoseksualizmie, jakbyś siedział w temacie od wielu lat i znał się świetnie na rzeczy...

To napisz proszę, jakie książki przeczytałeś, co w tym temacie zrobiłeś - ilu znasz homoseksualistów i czy żyjecie ze sobą w zgodzie tak jak ja z moim dobrym znajomym?
              Śmiem spodziewać się, że o temacie wiesz tyle, ile zobaczyłeś na bilboardach i plakatach albo na pierwszych stronach gazet.
              Jeśli się mylę, popraw mnie.
              • Gość: mel Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 14:20
                no dobra, jeszcze odpiszę, ale potem zmykam :)
                Widzisz, dla mnie nie ma znaczenia, czy ktoś jest homo, czy heteroseksualny, mam mnóstwo bliższych, bądź dalszych znajomych o różnym orientacjach płciowych, także biseksualistów - o orientacji części z nich wiem, o innych pewnie nie, bo jeszcze boją się ujawnić ze względu na wrogość ultrakatolickich środowisk, i co z tego? :) wszyscy oni są tacy sami - szczęśliwi, jedni zakochani, inni samotni, ale nikt nie wydaje opinii o życiu seksualnym pozostałych a wiesz czemu? bo guzik ich to powinno obchodzić :) więc odpowiedź na twoje pytanie, czy "coś w tym temacie zrobiłAm" brzmi - nie i nie zamierzam :) zostaw ludzi takimi, jacy są bo są szczęśliwi i nie uda ci się im wmówić, że tak nie jest :) poza tym z zawodowego punktu widzenia też coś niecoś o temacie wiem, a coś niecoś oznacza, że homoseksualizm według klasyfikacji WHO nie jest żadną patologią i nie leczy się z niego ludzi "bo kościół tak chce". Zrozum to wreszcie a życie będzie łatwiejsze :) pa!
        • Gość: misio Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 20:54
          Oczywiście kręci cie zero wartości zero obowiązków tylko prawa a przykazania uzyskujesz w klubowej toalecie i na Ibizie bo tam łatwo szybko i przyjemnie byle jak i byle zkim ale wolna jesteś
          • Gość: mel Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.12, 11:20
            z przepełnioną chrześcijańską miłością chamem nie dyskutuję.
    • Gość: joka Ale w czym Wam to przeszkadza? IP: *.187.225.81.ip.abpl.pl 20.10.12, 11:05
      Widać że jakiegoś wielkiego szału nie ma. Ale wszyscy są uśmiechnięci, jest pozytywna atmosfera. Przykro czytać niektóre komentarze. W czym Wam to przeszkadza że się spotykają ze sobą żeby spędzić miło czas zgodnie ze swoimi przekonaniami... Takie uprzedzenia są straszne, to jest jak faszyzm...
    • Gość: Darmen987 Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na st... IP: *.ists.pl 20.10.12, 11:44
      Promocja całkowitej bezrefleksyjności.
      Można promować głupotę, to inni będą promować homoseksualizm.
    • Gość: Kuba Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na st... IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 12:28
      Trochę nie mój klimat, śpiewanie 20 raz tego samego refrenu robiło się nudne, a kobieta z chóru krzycząca w przerwach była niesamowicie irytująca. Nie wytrzymałem do końca. A szkoda, pomysłbył dobry...
      • Gość: Daniel Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.aster.pl 21.10.12, 12:03
        mam podobne odczucia. Pomysł bardzo dobry, wykonanie co najwyżej średnie.
        Na pewno to spotkanie nie było dla ludzi, którzy szukają sobie miejsca w kościela, a dla ludzi już głęboko wierzących.
        Dla mnie ciągłe powtarzanie Bóg jest miłością, Bóg cię kocha itd. to za mało
    • Gość: muzzyczny Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na st... IP: *.adsl.online.nl 20.10.12, 12:57
      Igrzyska to pogaństwo wywodzące się z Rzymu. Tak jak sam Katolicyzm . Ani jedno ani drugie nie ma nic z Bogiem wspólnego chyba, że z tym rogatym.
      Prawdziwi chrześcijanie nie biorą udziału w tego typu rytuałach.
    • Gość: ewelina Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na st... IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 13:19
      Byłam, jestem pod wrażeniem, czuje sie mocniejsza,silniejsza tym że jest wiele osób, któe nie wstydza się, że są wierzące. Słowa Ewangelii komentowane przez przedstawicieli trzech Kościołów, sprowadzaja sie do jednego: 'jeslie nie ma wiary w Twoim życiu wszystko staje się puste i pozbawione sensu".
      To prawda, że poczatkowo było mało osób ok. 16, jednak po 18-tej prawie wszystkie sektory były pełne, zresztą czy ma to większe znaczenie?
      Oby więcej takich przedsięwzięć, zapraszam wszystkich dzisiaj od 17 -tej.
    • Gość: stud_wroc kilka nielogiczności IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 20.10.12, 13:23
      Jak na studenta matematyki przystało chciałbym zwrócić uwagę na kilka niekonsekwencji i nielogiczności w tekście... Przepraszam za wstawki typowe dla dowodów... zboczenie zawodowe :D

"Msza, modlitwa, błogosławieństwo mają wymiar intymny."
      Właśnie jest odwrotnie - wiara "tylko dla mnie" byłaby pusta, bez świadectwa. Po to zostało zorganizowane to BMW, o którym jest cały artykuł :D
      Jak to by było? Wychodzę z Kościoła i zapominam o tym?
      A porównajmy to założenie np. z pracą? Wychodzę o 15:00 z biura i zapominam o tym, że jestem wykształconym projektantem budowlanym? Nie mogę się z nikim podzielić tym, że moja praca mnie pasjonuje, że daje dużo wspaniałych efektów? Tak samo i jest z wiarą.

"Takich akcji i wydarzeń religijnych ostatnio w Polsce nie ma"
      chyba autor jest nieco niedoinformowany, podam przykłady:
      www.jednegoserca.pl/ (ta akcja trwa już bardzo długo, co roku, cyklicznie)
      www.wolczyn.kapucyni.pl/ (trwa to już 29 lat!!!)
      Dużo można znaleźć po prostu na googlu, jeśli się tylko chce.... :D:D

Chciałbym, żebyście - właśnie wy, czytający ten post - zwrócili uwagę na nierzetelność informacji w artykułach GW... Jeśli w takich drobnych sprawach ktoś będzie nierzetelny, to skąd wiecie, czy w poważniejszych nie będzie próbował jeszcze bardziej zmanipulować czytelników? Sprawdzajcie wszystko, macie tak powszechnie dostępne i bardzo wygodne narzędzie jak internet w zasięgu ręki, więc nie dajcie się robić w balona!
      • Gość: Kika0kra Re: kilka nielogiczności IP: *.ghnet.pl 21.10.12, 14:18
        Chłopie, jak na kogoś tak logicznego, powinieneś poćwiczyć umiejetność czytania ze zrozumieniem. Przecież jest napisane, że chodzi o Kraków. Poza tym widać, że masz wykształcenie techniczne (z szacunkiem dla ciebie, ja jestem humanistką) - nie umieszcz czytać kontekstu, nie widzisz drugiego dna. Czytasz tylko to, co slowa mówią na pierwszy rzyt oka. Zupełny brak finezji.
        • Gość: stud_wroc Re: kilka nielogiczności IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 22.10.12, 08:48
          Pozwolisz, że przytoczę jeszcze raz:
          "Takich akcji i wydarzeń religijnych ostatnio w Polsce nie ma"
          czy wyrażenie w Polsce oznacza, że chodzi tylko o Kraków?
          No ja nie jestem humanistą, ale słowa mówią same za siebie...

A jeśli chodzi o jakieś drugie dno - to bardzo chętnie poczytam na ten temat. Nie jestem mistrzem świata w rozgryzaniu tekstów, wiem o tym, i potrafię się do tego przyznać. Także czekam na wyjaśnienie, o jakie drugie dno chodziło.
    • Gość: cdc3e Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na st... IP: 213.134.177.* 20.10.12, 13:41
      co za poje...by - trzeba się z tym pogodzić, że potem 25% społeczeństwa głosuje na czarnucha rydzyka i jego polityczną bojówkę w parlamencie. Żenada, wstyd i europejskie zadupie ....
    • dzaga41 Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na st... 20.10.12, 14:22
      Pełna indoktrynacja młodzieży.
      • Gość: Krakowiak Re: Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.12, 15:13

ogarnij się człowieku. Jakbyś tak powiedział o muzułmanach to już byś nie żył, a po Chrześcijanach to można jechać? Cała kultura, szkolnictwo itp opiera się na Kościele i nikt tego nie przekreśli. Nikt nie przekreśli ponad 1000 lat chrześcijańskiej Europy i Polski.
    • Gość: bu Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na st... IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 16:50
      ło matko... popłakalam sie czytajac niusa. to jak sen wariata, w ktorym absurd goni za absurdem. najlepszy kabaret by tego nie wymyslil
    • Gość: arahat BMW kojarzy sie z dresami, komóra i lancuchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 19:56
      zlotym plus sznyty i dziary..
    • odzim22 Re: Bliżej. Mocniej. Więcej. Chcą obudzić religij 20.10.12, 22:01
      Pochody z transparentami jak na 1 maja, imprezy przypominające kopie spartakiady z czasów realnego socjalizmu. Co by ci katolicy zrobili bez komuchów, których tak nienawidzą...
    • Gość: pablo Religijne BMW odpaliło. Modlitwa i radość na st... IP: *.zax.pl 21.10.12, 15:05
      Tylu kulturalnych ludzi jednocześnie Carrefour Stadium jeszcze nie widział i pewnie nigdy nie zobaczy ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka