pierrelimier Re: 78 osób czekających na przystanku. Policzyłam 23.10.12, 09:31 Ejże.. ale na Ludwinowską nie ma bezpośredniego autobusu z Ruczaju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BMW 78 osób czekających na przystanku. Policzyłam [... IP: *.89.98.101.static.cdpnetia.pl 23.10.12, 09:36 Droga studentko kup sobie lepiej cinquecento w lpg i olej zikit z mpkiem. A jeżeli chodzi o twoje zdrowie - radzę wykonać rtg płuc bo to być może już gruźlica. Od deszczu się nie choruje tylko od zarazków a tych w takich warunkach w komunikacji publicznej będzie masa. Tym bardziej że jeżdżą tym ludzie biedni. Jeżeli jesteś ładna to mogę cię podrzucać moją wypasioną furą :D BTW. nigdy nie przypuszczałem że takich czasów doczekam :) a kiedyś komunikacją publiczna w Krakowie jeździło się wygodniej niż własnym autem. SZOK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan 78 osób czekających na przystanku. Policzyłam [... IP: *.multi-play.net.pl 23.10.12, 14:58 STUDENCI WON Z KRAKOWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: 78 osób czekających na przystanku. Policzyłam IP: *.187.239.53.ip.abpl.pl 23.10.12, 20:12 Ale się kobiecina zesromała.&8 osób na przystanku,to żaden cymes,to taki wsad na jeden autobus. Włościanie myślą,że w mieście jeden autobus przypada na jednego mieszkańca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymonek213 Re: 78 osób czekających na przystanku. Policzyłam IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 21:24 I do tego w podstawówce uważała na lekcji, bo do 78 potrafi policzyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Sardynki... IP: *.play-internet.pl 23.10.12, 16:02 Jazda przez Ruczaj transportem publicznym to droga przez mekę. Ruczaj to nie tylko trasa do Kampusu - gdzie dojeżdżają 114, 194 i 714. Ruczaj to też cała długość Kobierzyńskiej aż do Zawiłej. Ze skrzyżowania z Grota Roweckiego nie ma się z tramwaju żadnych korzyści - nie ma torów, nie ma 114, nie ma 194... jest za to wiecznie spóźniona 116 [zawsze 7 minut, nierzadko 15 minut]!!! Jedzie się na schodach, albo zostaje na przystanku. Alternatywy nie ma - jest to jedyne połączenie do centrum [czytaj: tylko do Ronda Grunwaldzkiego, szumnie nazywanym przystankiem przesiadkowym]. Mieszkańcy dalej położonych bloków osiedla Ruczaj [Szuwarowa, Torfowa] to mogą sobie pomarzyć o komuniakcji częstszej niz co 20 minut. W weekendy co 40 minut. Planowanie podróży mija się z celem, ponieważ autobusy zarówno 114, 194 i 116 rozmijają się znacznie z rozkładem jazdy. W sumie szkoda papieru na te rozkłady. Dziewczyna ma rację - 114-ek i 194-ek jest na tej trasie za mało. Jeżdżą sobie co 20 minut! A do obsługi trasy jest powiększająca się rzesza ludzi, nie tylko studentów, ale też mieszkańców bloków, które rosną dookoła kampusu. I kurde, czemu 124 nie może wrócić na starą trasę? Teraz linia właściwie nie zarabia na siebie. Przesiadka na Grunwaldzkim? Z tymi pieciominutowymi czerwonymi światłami na wylocie z Monte Cassino i drugimi na torowisku? Chciałabym dostać adres decydenta, ilekroć tam stoję i patrzę jak mi 116 na stary Ruczaj odjeżdża, to mam niewyobrażalną ochotę skuć mu twarz. I ochota ta nie mija mi przez nastepne 25 minut, aż raczy się zjawic następny autobus. Oczywiście mocno spóźniony i nie pełny, ale przepełniony. Sardynki w puszce maja więcej luzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Zadajesz pytanie, na które wcześniej odpowiadasz: IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.12, 17:45 > I kurde, czemu 124 nie może wrócić na starą trasę? No właśnie dlatego: > jest za to wiecznie spóźniona 116 [zawsze 7 minut, nierzadko 15 minut]!!! Właśnie dlatego, dlaczego "jest wiecznie spóźniona 116" nie ma sensu pchać w korki na Kapelance kolejnych linii. I jeszcze jedno: > Mieszkańcy dalej położonych bloków osiedla Ruczaj [Szuwarowa, Torfowa] > to mogą sobie pomarzyć o komuniakcji częstszej niz co 20 minut. > W weekendy co 40 minut. Napiszę krótko: nie kłam. Bo samo 106 jeździ co 30 minut z weekendami włącznie, ze wzmocnieniem w godzinach szczytu do 4 kursów na godzinę. Do tego masz 116 i 166 (które to 166 choć rzadko jeżdżące, to jednak ten jeden dodatkowy kurs na godzinę przez Kobierzyńską robi). Nie twierdzę, że nie mogłoby/powinno być lepiej - ale też i nie kłam, że co 20 minut a w weekendy co 40. I wiem o czym pisze, bo jakiś czas temu mieszkałem na Torfowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Zadajesz pytanie, na które wcześniej odpowiad IP: *.play-internet.pl 23.10.12, 19:38 106 i 166 jeżdżą z Łagiewnik. Mnie zależy na dojeździe z Monte Cassino w stronę Ruczaju. A właściwie już Kobierzyna i osiedli na Klinach. Mówimy o dojeździe do jako-takiego centrum. Łagiewniki są mało interesujące jako przesiadka. Nie docierają w rejony do których zmierzam. Przesiadka z tramwaju w autobus na Borsuczej niby ma sens... taaak... ostatnio sobie postałam na tym przystanku 30 minut w dzień roboczy. Mogłam zrobic slalom i przejść na Grota Roweckiego i postac sobie w bardziej komfortowych warunkach. 106 i 166 mają bowiem brzydki zwyczaj jeździć razem. Rozstrzał pomiędzy kursami jest spory. 116 w godzinach od 10 do 14 jeździ co 28-35 minut. Inne autobusy niby jeżdżą co 15-20 minut. W rzeczywistości - co 20-25. Siedzę na przystanku i włączam stoper - spóźnienia 7-minutowe są normą. Dziennie pokonuje tę trasę 4-6 razy. W weekendy jeżdżę często - autobus jest co 40 minut, chyba, że piszesz o kursach do-poranno-kościółkowych. Zobacz sobie kurs 116 po 21 w sobotę. Następny jest za 1,5 godziny. Wcześniejsze "lepiej" - co godzinę. W niedzielę - zerknij na rozkład to też się pośmiejesz. Na Grota Roweckiego nieźle można sie nastać czekając na 114 i 194. Spóźniają się notorycznie. Sorry, ale niby na tej Kapelance jest bus-pas. Co nim jeździ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Zadajesz pytanie, na które wcześniej odpowiad IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.12, 19:48 Jeżeli cała reszta Twojej wypowiedzi jest tak samo prawdziwa, jak próba wmawiania nam że > na tej Kapelance jest bus-pas to naprawdę nie ma z czym dyskutować. Ale tak na marginesie: jak piszesz o późno-wieczornych godzinach w sobotę to nie używaj określenia "w weekend". Równie dobrze mogłabyś napisać, że 116 kursuje co 9 godzin - bo jak Ci ucieknie ten o 22:12 w sobotę, to następny masz dopiero o 7:22 w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol 78 osób czekających na przystanku. Policzyłam [... IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.12, 23:22 a kto ruszy temat autobusu 222 oraz 202 w godzinach szczytu tam ludzie sie nie mieszcza i musza czekac na nastepny bo kutasy nie dadza przegubu ani nie doloza jeszcze jednego autobusu ale kasiorke za bilety to chetnie biora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: 78 osób czekających na przystanku. Policzyłam IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.12, 00:32 > a kto ruszy temat autobusu 222 oraz 202 w godzinach szczytu tam ludzie sie nie > mieszcza i musza czekac na nastepny bo kutasy nie dadza przegubu ani nie doloz > a jeszcze jednego autobusu ale kasiorke za bilety to chetnie biora 222/202 - to może trzeba się do swojej gminy o pomoc zgłosić? Niech dopłaci do przegubu, to będziesz miał przegub. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Winnicki Re: 78 osób czekających na przystanku. Policzyłam IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.12, 08:08 Kutasy czyli kto? Twoja gmina? ZIKiT? Bo jedni zamawiają a drudzy za zamówienie dostają kasę. Druga rzecz to jak się mieszka na wsi to się ma komunikację wiejską a nie miejską. Z mniejszą częstotliwością. Dużo mniejszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia 78 osób czekających na przystanku. Policzyłam [... IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.12, 17:30 Przepraszam, to że Pani nie jeździ do Łagiewnik, nie oznacza, że nikt tam nie jeździ. Jak można się wypowiedzieć za kogoś, twierdząc "nie chcemy" polączenia z Łagiewnikami. To szczyt egoizmu i arogancji. Połaczenie z Łagiewnikami zawsze było spychane na dalszy plan. Przedtem kursował tylko jeden autobus linii 178 z częstotliowścią co 20 minut (nie obsługuje tej linii MPK). Po uruchomieniu tramwajów też żadnego kursu nie połączono z Łagiewnikami, za to w stronę mostu jeździly 2 autobusy i 2 tramwaje. Łagiewniki to również spory węzeł komunikacyjny, życie nie koncentruje się tylko przy Alejach Trzech Wieszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolley Po co pisze się te listy? IP: *.ists.pl 25.10.12, 19:37 Tylko pogłębiają naszą frustrację obecnym stanem rzeczy, nikt kto może to zmienić tego nie czyta przecież... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus A choćby po to IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.12, 20:07 żeby nikt nie mógł później powiedzieć, że przecież nikt się nie skarżył... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruczajowiec 78 osób czekających na przystanku. Policzyłam [... IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.12, 19:53 Jeszcze było kiedyś 424. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek2 78 osób czekających na przystanku. Policzyłam [... IP: *.mpk.krakow.pl 26.10.12, 07:31 Wszystko pięknie tylko dlaczego pretensje do MPK?? Stare przyzwyczajenia? Mozna również miec pretensje do Mobilisa - tylko co to da??? Za tyłek trzeba brać ZIKIT!!! Odpowiedz Link Zgłoś