magne 13.07.04, 01:17 Czy ktoś studiuje prawo w Krakowskiej Szkole Wyższej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ona Re: Krakowska Szkoła Wyższa IP: 195.150.115.* 14.07.04, 00:42 prawo nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sephir Re: Krakowska Szkoła Wyższa IP: *.system / *.system-net.pl 14.07.04, 13:57 ja teraz dostalem sie na Zarzadzanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Krakowska Szkoła Wyższa IP: *.siec.sandomierz.gdc.pl / *.siec.sandomierz.gdc.pl 22.07.04, 17:04 dostałem sie :)......buahahahahahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Krakowska Szkoła Wyższa 14.07.04, 15:27 magne napisała: > Czy ktoś studiuje prawo w Krakowskiej Szkole Wyższej? Tak, kilkaset osób. Odpowiedz Link Zgłoś
magne Re: Krakowska Szkoła Wyższa 27.07.04, 20:24 wiesz,interesuje mnie jaki jest poziom i jakie są przedmioty na I-III roku, chcę się przenieść do KSW.. byłabym wdzięczna za info. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
aeneas Re: Krakowska Szkoła Wyższa 29.07.04, 23:21 Na pierwszym roku jest tradycyjnie logika i wstęp do prawoznastwa oraz mikroekonomia.Na drugiej sesji są takie przedmioty jak:makroekonomia,historia doktryn politycznych i prawnych,hist.prawa sądowego,prawo rzymskie,porównawcza hist.ustrojów państwowych,plus zaliczenia z elementów socjiologi,ele.psychologi,wf,informatyki,retoryki i języka obcego a także na koniec dołożyli jeszcze teorie demokracji i praw człowieka.Jeśli chodzi o drugi rok to na pierwszej sesji było prawo cywilne część ogólna oraz Ustrój organów ochrony państwowej.Teraz na sesji było prawo cywilne (pr.rzeczowe),pr.karne,pr.administracujne,pr.konstytucyjne i organizacjia ochrony porządku i bezpieczeństwa.Z tego co słyszałem podobno na trzecim roku ma być min.pr.finansowe,postępowanie administracyjne,postępowanie karne i kryminologia.Poziom z roku na rok jest wyższy i zależy on od prowadzących.Zregóły zaliczenia są dosyć łatwe ale niektóre egzaminy moga uprzykszać życie.Prawda jest taka że jeżeli serio potraktujesz nauke to większych problemów miec nie powinnaś.w tej szkole nie ma nastawienia że student ma ryć książki na pamięć tylko kładzie się nacisk na praktyczne zastosowanie nabytej wiedzy.Jeżeli masz kolejne pytania to pisz.Pozdrawiam-:-) Odpowiedz Link Zgłoś
magne Re 30.07.04, 19:14 Dziękuję Ci za pomoc. Ja jestem teraz po III roku i połowy z tych przedmiotów nie miałam.. Chyba nie uda mi się przenieść:( Ale spróbować muszę. A mieszkasz może w akademiku?wiesz, jakie są warunki? Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
aeneas Re: Re 31.07.04, 01:01 Nie,nie mieszkam w akademiku i nie mam pojęcia jakie tam są warunki(napewno rozrywkowe;-))ale chyba KSW ma miejsca w akademiku na Złotej jesieni(mało ciekawa okolica).Myśle że byłaby szansa że mogłabyś teraz wskoczyć na III rok i to co masz zaliczone to Ci przepiszą a reszte przedmiotów sobie pozdajesz ale o szczegóły musisz pytać w dziekanacie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magne Re: Re 01.08.04, 02:09 Właśnie, muszę się wybrać do dziekanatu z indexem, wszystko się okaże.. Mam jeszcze jedno pytanie, bo nie wiem, czy dobrze rozumiem - z tych przedmiotów, które były na zaliczenie, nie było egzaminu i żadnej oceny tylko "zal" w indexie? Bo jeśli tak, to może nie byłoby tak źle.. :) 3maj się ciepło:) Odpowiedz Link Zgłoś
aeneas Re: Re 02.08.04, 00:17 Tylko pamietaj że narazie dziekanatu jako takiego nie ma i bedzie on działać dopiero od 1 IX już w nowym budynku szkoły.Jezeli chodzi o te zaliczenia to było ono na zasadzie egzaminu i dostawało się normalna ocene do indexu.Pozdrowienia-:-) Odpowiedz Link Zgłoś
magne Re: Re 12.09.04, 21:47 Hej,to znowu ja :) Wygląda na to,że będziemy razem na roku :) Jeszcze nie dostałam decyzji o przyjęciu,ale wszystko jest na dobrej drodze. Mam jeszcze pytanie - ile osób jest na Twoim roku. Aha, i jak wygląda rozpoczęcie roku na KSW, czy tak jak na mojej uczelni - zajęcia już pierwszego dnia? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
aeneas Re: Re 24.09.04, 20:30 Przepraszam że nie odpisałem wcześniej ale byłem na wakacjach.Na roku jest ok 150 osób.Na inauguracje roku zregóły są... normalne zajęcia!Chociaż nie wiem jak bedzie w tym roku ponieważ 1.X. wypada w piątek a w piątki dzienni nie mieli zajęć.Jeszcze się nie dowiadywałem szczegułów,nawet nie mam planu zajęć.Pozdrawiam;-) Odpowiedz Link Zgłoś