Dodaj do ulubionych

Krakowska Szkoła Wyższa

13.07.04, 01:17
Czy ktoś studiuje prawo w Krakowskiej Szkole Wyższej?
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: Krakowska Szkoła Wyższa IP: 195.150.115.* 14.07.04, 00:42
      prawo nie
    • Gość: Sephir Re: Krakowska Szkoła Wyższa IP: *.system / *.system-net.pl 14.07.04, 13:57
      ja teraz dostalem sie na Zarzadzanie
      • Gość: gabi Re: Krakowska Szkoła Wyższa IP: *.siec.sandomierz.gdc.pl / *.siec.sandomierz.gdc.pl 22.07.04, 17:04
        dostałem sie :)......buahahahahahhaha
    • mn7 Re: Krakowska Szkoła Wyższa 14.07.04, 15:27
      magne napisała:

> Czy ktoś studiuje prawo w Krakowskiej Szkole Wyższej?

Tak, kilkaset osób.

• aeneas Re: Krakowska Szkoła Wyższa 22.07.04, 14:50
      Ja studiuje
      • magne Re: Krakowska Szkoła Wyższa 27.07.04, 20:24
        wiesz,interesuje mnie jaki jest poziom i jakie są przedmioty na I-III roku,
        chcę się przenieść do KSW.. byłabym wdzięczna za info. Pozdrawiam :)
        • aeneas Re: Krakowska Szkoła Wyższa 29.07.04, 23:21
          Na pierwszym roku jest tradycyjnie logika i wstęp do prawoznastwa oraz
          mikroekonomia.Na drugiej sesji są takie przedmioty jak:makroekonomia,historia
          doktryn politycznych i prawnych,hist.prawa sądowego,prawo rzymskie,porównawcza
          hist.ustrojów państwowych,plus zaliczenia z elementów
          socjiologi,ele.psychologi,wf,informatyki,retoryki i języka obcego a także na
          koniec dołożyli jeszcze teorie demokracji i praw człowieka.Jeśli chodzi o drugi
          rok to na pierwszej sesji było prawo cywilne część ogólna oraz Ustrój organów
          ochrony państwowej.Teraz na sesji było prawo cywilne
          (pr.rzeczowe),pr.karne,pr.administracujne,pr.konstytucyjne i organizacjia
          ochrony porządku i bezpieczeństwa.Z tego co słyszałem podobno na trzecim roku
          ma być min.pr.finansowe,postępowanie administracyjne,postępowanie karne i
          kryminologia.Poziom z roku na rok jest wyższy i zależy on od
          prowadzących.Zregóły zaliczenia są dosyć łatwe ale niektóre egzaminy moga
          uprzykszać życie.Prawda jest taka że jeżeli serio potraktujesz nauke to
          większych problemów miec nie powinnaś.w tej szkole nie ma nastawienia że
          student ma ryć książki na pamięć tylko kładzie się nacisk na praktyczne
          zastosowanie nabytej wiedzy.Jeżeli masz kolejne pytania to pisz.Pozdrawiam-:-)
          • magne Re 30.07.04, 19:14
            Dziękuję Ci za pomoc. Ja jestem teraz po III roku i połowy z tych przedmiotów
            nie miałam.. Chyba nie uda mi się przenieść:( Ale spróbować muszę. A mieszkasz
            może w akademiku?wiesz, jakie są warunki? Pozdrawiam serdecznie :)
            • aeneas Re: Re 31.07.04, 01:01
              Nie,nie mieszkam w akademiku i nie mam pojęcia jakie tam są warunki(napewno
              rozrywkowe;-))ale chyba KSW ma miejsca w akademiku na Złotej jesieni(mało
              ciekawa okolica).Myśle że byłaby szansa że mogłabyś teraz wskoczyć na III rok i
              to co masz zaliczone to Ci przepiszą a reszte przedmiotów sobie pozdajesz ale o
              szczegóły musisz pytać w dziekanacie.Pozdrawiam.
              • magne Re: Re 01.08.04, 02:09
                Właśnie, muszę się wybrać do dziekanatu z indexem, wszystko się okaże.. Mam
                jeszcze jedno pytanie, bo nie wiem, czy dobrze rozumiem - z tych przedmiotów,
                które były na zaliczenie, nie było egzaminu i żadnej oceny tylko "zal" w
                indexie? Bo jeśli tak, to może nie byłoby tak źle.. :) 3maj się ciepło:)
                • aeneas Re: Re 02.08.04, 00:17
                  Tylko pamietaj że narazie dziekanatu jako takiego nie ma i bedzie on działać
                  dopiero od 1 IX już w nowym budynku szkoły.Jezeli chodzi o te zaliczenia to
                  było ono na zasadzie egzaminu i dostawało się normalna ocene do
                  indexu.Pozdrowienia-:-)
                  • magne Re: Re 12.09.04, 21:47
                    Hej,to znowu ja :) Wygląda na to,że będziemy razem na roku :) Jeszcze nie
                    dostałam decyzji o przyjęciu,ale wszystko jest na dobrej drodze. Mam jeszcze
                    pytanie - ile osób jest na Twoim roku. Aha, i jak wygląda rozpoczęcie roku na
                    KSW, czy tak jak na mojej uczelni - zajęcia już pierwszego dnia? Pozdrawiam :)
                    • aeneas Re: Re 24.09.04, 20:30
                      Przepraszam że nie odpisałem wcześniej ale byłem na wakacjach.Na roku jest ok
                      150 osób.Na inauguracje roku zregóły są... normalne zajęcia!Chociaż nie wiem
                      jak bedzie w tym roku ponieważ 1.X. wypada w piątek a w piątki dzienni nie
                      mieli zajęć.Jeszcze się nie dowiadywałem szczegułów,nawet nie mam planu
                      zajęć.Pozdrawiam;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka