Dodaj do ulubionych

Kierowca z papierosem w karetce pogotowia na sy...

IP: *.prnet.pl 21.01.13, 14:05
Ten zasr.... nie ma nic lepszego do roboty jak donosić. Szczęśliwy człowiek nie mający większych zmartwień. A Gazetka takie bździny podaje w serwisie. Paranoja.
Obserwuj wątek
    • Gość: nie śmierdzielom Kopciuch się odezwał IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.13, 14:31
      Jak Ci będą dom okradać to też skomentuj swojego sąsiada, że nie ma nic lepszego do roboty jak donosić. Bo zamiast udawać, że nie widzi policję wezwał.
    • Gość: niepalący Kierowca z papierosem w karetce pogotowia na sy... IP: *.80.radiotel.com.pl 21.01.13, 14:32
      nie do wiary!!! co pan wtedy czuł, panie Mirosławie?
    • Gość: gość00 Kierowca z papierosem w karetce pogotowia na sy... IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.13, 14:52
      Masakra a skąd wiadomo że była to karetka pogotowia a nie jakaś inna z prywatnej firmy których w Krakowie jest dość sporo. I tą pseudo karetką nie jechał jeden z właścicieli firmy. Nie powinno być wogule prywatnych firm które mogą jezdzić karetkami tylko powinno być to specjalnie oznakowane. Karetki powinny być tylko dla Pogotowia Ratunkowego. Dobrze że nie ma jeszcze prywatnych firm jako konkurencji dla Policji albo Straży Pożarnej bo takto każdy mógłby sobie kupić taki wóz tak jak teraz jest z karetkami. Każdy może sobie kupić Ambulans.
      • helmuts Re: Kierowca z papierosem w karetce pogotowia na 21.01.13, 14:57
        jechała na sygnale a wiec raczej szybko, a ten pan zdąrzył zobaczyć, ze kierowca palił paierosa i to spokojnie
        • Gość: d Re: Kierowca z papierosem w karetce pogotowia na IP: 77.236.24.* 21.01.13, 15:14
          Długą to karetki raczej wyjątkowych prędkości nie osiągają. Myślę, że z łatwością można coś takiego zobaczyć
    • Gość: wstrząśnięty Kierowca z papierosem w karetce pogotowia na sy... IP: *.xdsl.centertel.pl 21.01.13, 15:47
      "Widok jadącej na sygnale karetki z kierowcą popalającym papierosa zszokował pana Mirosława. (...) Pan Mirosław numeru karetki jednak nie zapisał, nie wiadomo więc nawet, czy był to faktycznie pracownik KPR"
      jestem zaszokowany, nie mogę dojść do siebie...
      (poniżej poziomu "FAKTu")
      • Gość: J.J. Re: Kierowca z papierosem w karetce pogotowia na IP: *.multi-play.net.pl 21.01.13, 16:35
        Panie Mirosławie, a moze to był e-papieros?? A jak wiem nie ma jeszcze zakazu palenia ich w miejscach publicznych.
        Pan Mirosłąw moim idolem!!! :) Co w następnej odsłonie zauważy Pan Mirosław?? Czekam z niecierpliwością.
    • Gość: remik Kierowca z papierosem w karetce pogotowia na sy... IP: *.compower.pl 21.01.13, 20:13
      Lepiej zająć się czymś poważniejszym: kiedy skończy się codzienna jazda ul. Kopernika karetek markujących jazdę na sygnale? Ci rajdowcy skracają sobie dojazd jadąc pod prąd albo jadąc drogą rowerową. Czy nie jest to aby stwarzanie zagrożenia w ruchu drogowym?
    • Gość: Bogdan Wpisy są dziełem kierowców karetek-wieje od nich.. IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.13, 20:14
      bezczelnością.Jeśli Panom z pogotowia uwaga p.Mirka przeszkadza, proponuję zmienić pracę.Może sprzątanie na plantach. Tam zapewne panowie kierowcy nauczą się kultury. Wcale taka sytuacja w karetce mnie nie dziwi, ponieważ już dziwniejsze rzeczy w ich wykonaniu widziałam.Np. wlewanie do baków własnych samochodów paliwa słuzbowego. Podjeżdżają od tyłu pogotowia i taki proceder kwitnie od lat. A że część z nich jest kierowcami TAXI to wiadomo, ze tego sobie nie odmówią.
      • Gość: :) Re: Wpisy są dziełem kierowców karetek-wieje od n IP: 77.236.28.* 21.01.13, 20:26
        No Bogdan, skoro widziaŁAŚ jak kradną paliwo, to trzeba wezwać policję, a nie złodziejstwo nazywać dziwnym zachowaniem.
    • Gość: Jan Kierowca z papierosem w karetce pogotowia na sy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 21:13
      Wybiórcza kolejny raz promuje (tfu!) donosicielstwo! I to w tak błahej sprawie jak zapalenie papierosa w szoferce, która jest oddzielona od skrzyni z noszami. Wstydźcie się!
    • Gość: hose Tylko palił? IP: *.compower.pl 21.01.13, 22:20
      Myślałem, że przynajmniej sanitariuszka polerowała gałkę albo łyskacza zasysał ale tylko palił?
    • Gość: skoob To tylko ułamek nieprawidłowości KPR. IP: *.tktelekom.pl 22.01.13, 00:12
      Przykład inny: karetka wezwana przez lekarza POZ do natychmiastowego przewiezienia na SOR, a lekarzyna z pogotowia karze wystawić "zlecenie na transport"... I podobno on jest koordynatorem...
      • Gość: P. Re: To tylko ułamek nieprawidłowości KPR. IP: *.multi-play.net.pl 22.01.13, 09:26
        Kolego proponuje zobaczyć do ustawy o Państwowym Ratownictwie Medycznym a potem się udzielać. Karetki systemowe nie maja prawa byc wzywane do transportu ze szpitali, przychodni etc. do tego sa wzywane karetki transportowe z ktorymi dany oddział ma podpisana umowe i lekarz powinien juz miec wypisane zlecenie, taki ma obowiazek.
        • Gość: skoob Kolega nie zrozumiał... IP: *.tktelekom.pl 23.01.13, 00:19
          Pacjent był w stanie zagrożenia życia. Albo kolega się nie zna...
    • yabol428 Kierowca z papierosem w karetce pogotowia na sy... 22.01.13, 01:32
      Reasumując: dziadek coś tam zobaczył, nieważne że nie potrafił nawet zidentyfikować karetki, ale na wszelki wypadek złożył skargę. Oczywiście żadnych dowodów na to nie ma, więc sprawa nie ma ciągu dalszego. Totalny bzdet, po co o tym pisać artykuł? Nie macie już o czym pisać w gazetach, że wstawiacie takie zapchajdziury?
    • Gość: donociciel Kierowca z papierosem w karetce pogotowia na sy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 09:34
      Uprzejmie donoszę: Dziś rano ok godz. 8:40 Przy ulicy Głowackiego zobaczyłem karetkę wojskową. W środku siedział kierowca i pasażer. Pasażer palił cieńkiego papierosa. Okno w karetce było lekko uchylone. Jako żołnierz rezerwy stanowczo protestuję i domagam się ukarania sprawcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka