Gość: York IP: *.ip.netia.com.pl 15.02.13, 08:29 Ale brzydal :( Nie pasuje do otoczenia, zero detalu i smaku w elewacji. Ale nie ma się co dziwić, w końcu projektuje to "Kontrapunkt V-projekt" - zdumpingowali przetarg i jak zwykle robią byle jak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtekka12 Przy ul. Warszawskiej powstanie laboratorium Po... 15.02.13, 08:35 Hmm, na wizualizacji ta Warszawska wygląda zupełnie jak Szlak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakers Re: Przy ul. Warszawskiej powstanie laboratorium IP: 212.160.172.* 15.02.13, 09:06 Dokładnie - budynek będzie należał do Politechniki, która swoją główną siedzibę ma przy ul. Warszawskiej ale jakby nie spojrzeć to ten nowy obiekt ma stanąć przy ul. Szlak - niedaleko skrzyżowania z ul. Pędzichów. A zatem tytuł a do poprawki bo przy ul. Warszawskiej żadne laboratorium nie powstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Przy ul. Warszawskiej powstanie laboratorium IP: *.mt.pl 15.02.13, 10:43 żadnego błędu nie ma. Kampus Politechniki znajduje się przy ulicy Warszawskiej 22 i nowy budynek będzie miał taki sam adres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Przy ul. Warszawskiej powstanie laboratorium Po... IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 08:44 A czy ten budynek będzie energooszczędny, no wypadałoby.... Odpowiedz Link Zgłoś
1234qwerty Przy ul. Warszawskiej powstanie laboratorium Po... 15.02.13, 09:19 Nadzieja Małopolski na co???? Stworzenie kolejnych synekurek w temacie przrobionym z lewa na prawo i z dołu do góry. Nie róbcie z ludzi idiotów drodzy żurnaliści z GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hildebrant @York IP: *.play-internet.pl 15.02.13, 09:55 A co, brakuje imitacji stiuków z castoramy, łuków, wieżyczek i zielonej blachodachówki? No tak, tak, straszny brzydal, drogi miłośniku gargameli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świętywalenty Re: @York IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 21:32 Gdzie ta energooszczędność ja ksame przeszklenia na wizualizacji widać ??? Poza tym rzeczywiście to straszny bohomaz...Gorzej już się tego zaprojektowac chyba nie dało. Pewnie studenci na zaliczenie robili projekt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A_C Re: @York IP: *.xdsl.centertel.pl 16.02.13, 12:42 W Genewie jest dom bez ogrzewania, cały przeszklony. Ciepło (także w alpejską zimę) czerpie z insolacji słonecznej. więc nie w przeszkleniu rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Przy ul. Warszawskiej powstanie laboratorium IP: *.ip.netia.com.pl 15.02.13, 10:07 Oj, nie przesadzaj. Zamiast detalu jest ciekawa bryła. :) A elementy ceglane dobrze wpisują się w okolicę (zwłaszcza inne budynki Politechniki). Tylko nie wiem, czy to nie jest zbyt wysokie, trochę chyba przytłacza (zwłaszcza od strony ulicy). Poza tym super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugen Szumakowicz Nowe laboratorium Politechniki - nadzieja Małop... IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 10:32 Znakomicie. Laboratorium wpisuje się w ogólną formułę OPTYMALIZACJI BUDOWNICTWA. Z czasem, w tejże formule, powstanie, mam nadzieję, Laboratorium Akustyki Budowli ! Tymczasem pierwszoplanowa jest energooszczędność. I praktycznie = ekonomicznie (ok. 40% oszczędność paliw energetycznych), i teoretycznie: otwierają się możliwości naukowo-badawcze - przed ambitnymi inżynierami i technologami ! Zatem czekamy niecierpliwie na zakończenie budowy, doceniając ludzi koordynujących całość przedsięwzięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin T. Re: Nowe laboratorium Politechniki IP: *.play-internet.pl 15.11.14, 19:22 Jestem inżynierem budownictwa lądowego. Mam pomysł na Narodowy Instytut Akustyki. Współpracuję w tej dziedzinie z dr inż. akustykiem Aleksandrem Hajdukiewiczem, jestem w kontakcie z ludźmi zaangażowanymi w Lidze Walki z Hałasem. Pan dr akustyk rozmawia z bhp-owcami na konferencjach. Są ludzie chętni do rozmowy na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Nowe laboratorium Politechniki - nadzieja Małop... IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.13, 11:56 Ależ gó...any projekt. Wstyd dla miasta i chyba dla Politechniki bo architektów mamy beznadziejnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Nowe laboratorium Politechniki - nadzieja Mał IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 07:42 Aj waj. Tylko jakiś super-słoik może mieć odwagę - po obejrzeniu ilustrującego zdjęcia - napisać "przy Warszawskiej".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Nowe laboratorium Politechniki - nadzieja Mał IP: *.xdsl.centertel.pl 16.02.13, 15:21 słoik...? pan z warszawy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Nowe laboratorium Politechniki - nadzieja Mał IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 19:34 Dlaczego pan ma być z Warszawy? Krakowianin jak najbardziej może używać niektóre (podkreślam niektóre) celne określenia z prywiślańskiego kraju... Nie dotyczy to oczywiście Starówki, chodzenia pieszo, wychodzenia na dwór itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Nowe laboratorium Politechniki - nadzieja Małop... IP: *.ghnet.pl 16.02.13, 15:40 Całe ze szkła - będzie w ch*j energooszczędne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Murowany kandydat na kolejną Archi-Szopę IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.13, 17:49 Ma wszystko w skali mikro i makro aby zostać wyróżnionym. Przy tej bryle Informatyka AGH wygląda genialnie, a opinie ma całkiem inne. Odpowiedz Link Zgłoś