Dodaj do ulubionych

Przy ul. Warszawskiej powstanie laboratorium Po...

IP: *.ip.netia.com.pl 15.02.13, 08:29
Ale brzydal :( Nie pasuje do otoczenia, zero detalu i smaku w elewacji. Ale nie ma się co dziwić, w końcu projektuje to "Kontrapunkt V-projekt" - zdumpingowali przetarg i jak zwykle robią byle jak
Obserwuj wątek
    • wojtekka12 Przy ul. Warszawskiej powstanie laboratorium Po... 15.02.13, 08:35
      Hmm, na wizualizacji ta Warszawska wygląda zupełnie jak Szlak.
      • Gość: Krakers Re: Przy ul. Warszawskiej powstanie laboratorium IP: 212.160.172.* 15.02.13, 09:06
        Dokładnie - budynek będzie należał do Politechniki, która swoją główną siedzibę ma przy ul. Warszawskiej ale jakby nie spojrzeć to ten nowy obiekt ma stanąć przy ul. Szlak - niedaleko skrzyżowania z ul. Pędzichów.
        A zatem tytuł a do poprawki bo przy ul. Warszawskiej żadne laboratorium nie powstanie.
        • Gość: wojtek Re: Przy ul. Warszawskiej powstanie laboratorium IP: *.mt.pl 15.02.13, 10:43
          żadnego błędu nie ma. Kampus Politechniki znajduje się przy ulicy Warszawskiej 22 i nowy budynek będzie miał taki sam adres.
    • Gość: czytelnik Przy ul. Warszawskiej powstanie laboratorium Po... IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 08:44
      A czy ten budynek będzie energooszczędny, no wypadałoby....
    • 1234qwerty Przy ul. Warszawskiej powstanie laboratorium Po... 15.02.13, 09:19
      Nadzieja Małopolski na co???? Stworzenie kolejnych synekurek w temacie przrobionym z lewa na prawo i z dołu do góry. Nie róbcie z ludzi idiotów drodzy żurnaliści z GW.
    • Gość: hildebrant @York IP: *.play-internet.pl 15.02.13, 09:55
      A co, brakuje imitacji stiuków z castoramy, łuków, wieżyczek i zielonej blachodachówki? No tak, tak, straszny brzydal, drogi miłośniku gargameli.
      • Gość: świętywalenty Re: @York IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 21:32
        Gdzie ta energooszczędność ja ksame przeszklenia na wizualizacji widać ??? Poza tym rzeczywiście to straszny bohomaz...Gorzej już się tego zaprojektowac chyba nie dało. Pewnie studenci na zaliczenie robili projekt
        • Gość: A_C Re: @York IP: *.xdsl.centertel.pl 16.02.13, 12:42
          W Genewie jest dom bez ogrzewania, cały przeszklony. Ciepło (także w alpejską zimę) czerpie z insolacji słonecznej. więc nie w przeszkleniu rzecz.
    • Gość: kr Re: Przy ul. Warszawskiej powstanie laboratorium IP: *.ip.netia.com.pl 15.02.13, 10:07
      Oj, nie przesadzaj. Zamiast detalu jest ciekawa bryła. :) A elementy ceglane dobrze wpisują się w okolicę (zwłaszcza inne budynki Politechniki).
      Tylko nie wiem, czy to nie jest zbyt wysokie, trochę chyba przytłacza (zwłaszcza od strony ulicy).

Poza tym super.
    • Gość: Eugen Szumakowicz Nowe laboratorium Politechniki - nadzieja Małop... IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 10:32
      Znakomicie. Laboratorium wpisuje się w ogólną formułę OPTYMALIZACJI BUDOWNICTWA. Z czasem, w tejże formule, powstanie, mam nadzieję, Laboratorium Akustyki Budowli ! Tymczasem pierwszoplanowa jest energooszczędność. I praktycznie = ekonomicznie (ok. 40% oszczędność paliw energetycznych), i teoretycznie: otwierają się możliwości naukowo-badawcze - przed ambitnymi inżynierami i technologami ! Zatem czekamy niecierpliwie na zakończenie budowy, doceniając ludzi koordynujących całość przedsięwzięcia.
      • Gość: Marcin T. Re: Nowe laboratorium Politechniki IP: *.play-internet.pl 15.11.14, 19:22
        Jestem inżynierem budownictwa lądowego. Mam pomysł na Narodowy Instytut Akustyki. Współpracuję w tej dziedzinie z dr inż. akustykiem Aleksandrem Hajdukiewiczem, jestem w kontakcie z ludźmi zaangażowanymi w Lidze Walki z Hałasem. Pan dr akustyk rozmawia z bhp-owcami na konferencjach. Są ludzie chętni do rozmowy na ten temat?
    • c.t.k Nadzieja umiera ostatnia 15.02.13, 10:40
    • Gość: Kris Nowe laboratorium Politechniki - nadzieja Małop... IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.13, 11:56
      Ależ gó...any projekt. Wstyd dla miasta i chyba dla Politechniki bo architektów mamy beznadziejnych.
      • Gość: ? Re: Nowe laboratorium Politechniki - nadzieja Mał IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 07:42
        Aj waj. Tylko jakiś super-słoik może mieć odwagę - po obejrzeniu ilustrującego zdjęcia - napisać
        "przy Warszawskiej"....
        • Gość: :) Re: Nowe laboratorium Politechniki - nadzieja Mał IP: *.xdsl.centertel.pl 16.02.13, 15:21
          słoik...? pan z warszawy? ;)
          • Gość: ? Re: Nowe laboratorium Politechniki - nadzieja Mał IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 19:34
            Dlaczego pan ma być z Warszawy?

Krakowianin jak najbardziej może używać niektóre (podkreślam niektóre)
            celne określenia z prywiślańskiego kraju...

Nie dotyczy to oczywiście Starówki, chodzenia pieszo, wychodzenia na dwór itd...
    • Gość: dada Nowe laboratorium Politechniki - nadzieja Małop... IP: *.ghnet.pl 16.02.13, 15:40
      Całe ze szkła - będzie w ch*j energooszczędne!
    • Gość: ja Murowany kandydat na kolejną Archi-Szopę IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.13, 17:49
      Ma wszystko w skali mikro i makro aby zostać wyróżnionym. Przy tej bryle Informatyka AGH wygląda genialnie, a opinie ma całkiem inne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka