Gość: warszawiak Re: Czy jest piękniejsze miejsce niż Kraków ??? IP: *.olkusz.pl / *.olkusz.pl 19.07.04, 10:22 kazde tylko nie kraków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Czy jest piękniejsze miejsce niż Kraków ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 12:03 hej ?! jaki z Ciebie warszawiak z Olkusza ???? Kraków RuLEZZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olkusznik Re: Czy jest piękniejsze miejsce niż Kraków ??? IP: 195.143.166.* 19.07.04, 14:01 Kazde miasto nadmorskie jest piekniejsze od Krakowa i kazdego innego miasta ladowego a do tego jeszcze panorama morska , statki, jachty itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: PRAGA ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 17:44 nie wiem dokładnie czy piękniejsza ale bardziej zadbana?? a może piękniejsza?? Odpowiedz Link Zgłoś
msz1 Re: PRAGA ??? 20.07.04, 08:05 Podpisuję się pod tym obiema rękoma, Hradczany są nieporuwnywalnie ładniejsze od Wawelu, a takiego miejsca jak Wyszechrad to nie chyba rzadne inne miasto. Oczywiście nie twierdzę, że Kraków nie jest ładny. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: PRAGA ??? 20.07.04, 08:49 w "rzadnym" wypadku sie z tobą nie zgadzam, choć rzeczywiście hradczany mogą być "nieporuwnywalnie" ładniejsze od wawelu, ale już porównania nie wytrzymują... Odpowiedz Link Zgłoś
msz1 Re: PRAGA ??? 20.07.04, 10:57 peteen napisał: > w "rzadnym" wypadku sie z tobą nie zgadzam, choć rzeczywiście hradczany mogą > być "nieporuwnywalnie" ładniejsze od wawelu, ale już porównania nie > wytrzymują... Moje błędy ortograficzne nie zmienią jednak faktu, że twoje post-austriackie, zakompleksione miasteczko blado wypada w porównaniu z Pragą. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: PRAGA ??? 20.07.04, 11:03 a czym się różni, "znawco", moje post-autsriackie miasteczko od postkomunistycznej zabudowy poznańskiego rynku ? zakompleksiony peteen Odpowiedz Link Zgłoś
xk Re: PRAGA ??? 20.07.04, 20:23 no to ty Znawco powiedz mi, czym różni się twoje post-austriackie miasto od mojej post-rosyjskiej Łodzi o uroku konkretnego miejsca nie wspomnę, bo to kwestia prywatnego gustu Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: PRAGA ??? 21.07.04, 08:50 tam, jeśli dobrze spojrzysz, było o znawstwie ortografii (a raczej konsekwencji w stosowaniu) a nic na temat znawstwa architektury skądinąd bardzo trafnie zauważyłeś, że gust jest sprawą prywatną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apollo Re: PRAGA ??? IP: *.kim.pl 22.07.04, 07:25 w tym jednym, czyli w sprawach gustu - całkowicie się z Tobą zgadzam :) niesamowite że coś nas jednak łączy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Ano własnie. 24.07.04, 21:20 xk napisał: > no to ty Znawco powiedz mi, czym różni się twoje post-austriackie miasto od > mojej post-rosyjskiej Łodzi > o uroku konkretnego miejsca nie wspomnę, bo to kwestia prywatnego gustu ...w przeciwieństwie do oficjanych gustów państwowych. Czyż nie? (c: Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Tym sposobem ... 24.07.04, 21:18 mamy na pysmie akt nadania Krakowa Peteenowi. Szykuje się małe święto. msz1 napisał: > peteen napisał: > > > w "rzadnym" wypadku sie z tobą nie zgadzam, choć rzeczywiście hradczany m > ogą > > być "nieporuwnywalnie" ładniejsze od wawelu, ale już porównania nie > > wytrzymują... > > Moje błędy ortograficzne nie zmienią jednak faktu, że twoje post-austriackie, > zakompleksione miasteczko blado wypada w porównaniu z Pragą. A do autora postu refleksja z tych krótszych: jak widzisz nie trzeba było czekać długo na Twoje prawdziwe intencje. Życie w Krakowie upływa nam uroczo na oglądaniu gości podobnych Tobie: wpadną, napyskują - i znikną. Cudo. Odpowiedz Link Zgłoś
arcus_sk Re: Czy jest piękniejsze miejsce niż Kraków ??? 19.07.04, 17:56 Jest wiele piękniejszych miejsc od Krakowa: Praga Wiedeń Bratysława Budapeszt Stranberg (w Północnych Morawach) Cesky Krumlov Levoca Kiezmark Gdansk Wrocław ************* Ale co z tego, że są piękniejsze - jak dusza i tak zmierza do tego miejsca... Kiedyś tu wrócę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: set Re: Czy jest piękniejsze miejsce niż Kraków ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 08:52 Co wy gadacie. Najpiękniejszy jest Poznań. Ma stary browar i inne fajne zabytki ... Odpowiedz Link Zgłoś
msz1 Re: Czy jest piękniejsze miejsce niż Kraków ??? 20.07.04, 10:46 Gość portalu: set napisał(a): > Co wy gadacie. Najpiękniejszy jest Poznań. Ma stary browar i inne fajne > zabytki ... Poznań ma paskudną postkomunistyczną budowlę na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Czy jest piękniejsze miejsce niż Poznań ??? 20.07.04, 23:43 Ciekawe ile to się daje napiwku w Poznaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trousersnake Re: Czy jest piękniejsze miejsce niż Kraków ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 17:06 Odstosunkuj się Pan łaskawie od poznańskiego sklepu meblowego pod Ratuszem. W końcu trza gdzieś sofy i leżanki nabywać, hę? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeciarz Skład mebli ? IP: 213.199.225.* 23.07.04, 20:33 a powiedz o tym cosik wiecej bom nigdy nie slyszal Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Czy jest piękniejsze miejsce niż Kraków ??? 24.07.04, 21:27 Gość portalu: set napisał(a): > Co wy gadacie. Najpiękniejszy jest Poznań. Ma stary browar i inne fajne > zabytki ... Poznań jest suuuper. Ma nawet Elektromisssssss i Pana Świtalskiego, i finanse pana Kulczyka, które są prawdziwym zabytkiem i nalezy je chronić. I ma parki miejskie kupowane za grosze. I Bank Posnania, i Nawet Czasopismo ART&BUSINESS, własnośc owego Pana Świtalskiego, w którym Pani Branicka, znaaaa-ko-mi-ta znawczyni wszystkiego poucza nas jak powinien wyglądać Kraków, co się powinno w nim dziać - a co nie. Boki zrywać. Poznań strasznie fajny. Ale np sztukę współczesną ma znacznie lepszą od Krakowa, i to nie od dziś. I Maltę, i mnóstwo fajnych rzeczy. Np był stolicą, zanim Kraków nią został. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lah Re: Czy jest piękniejsze miejsce niż Kraków ??? IP: 195.143.166.* 20.07.04, 15:34 gdyby na swiecie nie bylo innych miast tylko Krakow to bylby najpiekniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Czy jest piękniejsze miejsce niż Kraków ??? 20.07.04, 15:36 ale nieziemsko śmieszne .. no, boki zrywać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Czy jest piękniejsze miejsce niż Kraków ??? IP: *.queens.ox.ac.uk 20.07.04, 20:11 jest i jest takich miejsc wiele choc raczej nie w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sem ja każde inne miejsce jest piękniejsze niż Kraków IP: 62.233.163.* 22.07.04, 17:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja jesm ales ty durny ! i pewnie jeszcze brzydki ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 18:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 08:47 Mamy tu dyskutować, a nie obrzucać się błotem. Moim zdaniem dla człowieka który przyjedzie z Hiszpanii czy Francji, albo Angli lub Stanów - Kraków może wydać się naprawdę piękny, tak jak na mnie porażające wrażenie zrobił Nowy Jork. I myslę że tak jest na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
aristocik Re: dyskusja 23.07.04, 12:57 Piszac o Krakowie nie zapominajmy o wieliczce, która predzej czy pozniej tez czescia krakowa sie stanie ! Gość portalu: black napisał(a): > Mamy tu dyskutować, a nie obrzucać się błotem. Moim zdaniem dla człowieka który > przyjedzie z Hiszpanii czy Francji, albo Angli lub Stanów - Kraków może wydać > się naprawdę piękny, tak jak na mnie porażające wrażenie zrobił Nowy Jork. I > myslę że tak jest na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: dyskusja konstruktywna 23.07.04, 20:35 A Zielonki. Byliście kiedyś w city? Jest AH bank i spółdzielczy, a nawet minisupermarket. Ale mimo wszystko nie wchłonie go Kraków. Prędzej odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greta Re: dyskusja konstruktywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 20:51 aha..zielono mi.. do widzenia do jutra.. Odpowiedz Link Zgłoś
facio_macio dyskusja o zabarwieniu zielonkawym 23.07.04, 21:09 A czy w tych zielonkach cuś, albo ktuś się zieleni? Pytanie merryteoretyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: dyskusja o zabarwieniu romantycznym 23.07.04, 21:10 Można by poematy pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
facio_macio dyskusja o półtematach 23.07.04, 21:35 Coś mi tu niebezpiecznie wiosną pachnie w środku lata!!! Z niecierpliwością czekamy na inwazję zielonych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greta Re: dyskusja o półtematach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 21:37 moze sie doczekasz..zielonki to ile od krakowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
cb24 Re: Kraków - Koszyce na Słowacji cudowne 23.07.04, 22:06 Koszyce na Słowacji - cudowne - zadbane - najlepsze lody na świecie w kawiarni Aida - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
facio_macio Na Słowacji to ogólnie jest cudownie słodko... 23.07.04, 22:20 O tak słodkości aż nie-bo w gębie! Tak smakuje Galicja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mississauga Re: Na Słowacji to ogólnie jest cudownie słodko.. IP: *.osk.enformatic.pl 31.12.04, 18:25 jak tam jest fajnie? chciałbym się przeprowadzić do Bratysławy........... Odpowiedz Link Zgłoś
facio_macio No takprawda! Hej! 24.07.04, 00:56 Słowackie (może nawet bardziej wiedeńsko-węgierskie) klimaty dosięgneły i to miasto... i kilka innych sąsiednich mieścin. Odpowiedz Link Zgłoś
portwel Krosno rulezz 24.07.04, 11:20 Lody to najlepsze są w pewnym tradycyjnym miejscu w Krośnie, nie muszę pisać bo i tak znają je wszyscy. Lody jagodowe tam to o...... dla podniebienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greta Re: Krosno rulezz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 12:57 ..a czy ktos jadl lody smerfowe? ja jadlam..:)ale gdzie to bylo..gdansk? nie ..niepamietam.. Odpowiedz Link Zgłoś
facio_macio Re: Krosno rulezz 24.07.04, 16:00 Ja jadłem takie lody! To było w Sopocie na Mociaku - może w tej samej cukierni co ty? Były tam też kokosowe... Ale lepsze są w Pińczowie - czekoladowe po włosku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greta Re: Krosno rulezz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 16:08 ..moze..,kokosowe tez tam byly..ja tak czy siak;) lubie waniliowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo4u Re: Czy jest piękniejsze miejsce niż Kraków ??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.07.04, 22:28 niestety czasami się nad tym zastanawiam. jestem z krakowa ale tam teraz nie mieszkam i chce powrócić ale się wacham. Krakow jest miejscem strasznie zacofanym i niestety wasnie i jakieś durne ambicje i zawiści nie pozwalaja rozwinąc się temu miastu. Ostatni przykład to taki ze jutro jest Rodzinne Święto Latawca i kto o tym wie?!!! Na stronach prasy lokalnej żadnej wzmianki!!! Krtoś coś zrobił i co inni zawistni zamiast to rozpropagowac to byc moze czekaja aż sie im za to zapłaci albo nie wiem co? Niestety to smutne ale wiele w Krakowie się gada a mało działa, poznan tymczasem zdołał wybudować przepiękne centrum handlowe Stary Browar, urządza wspamniałe koncerty, w Zielonej górze powstała nowa filharmonia o fantastycznej akustyce a w Krakowie? Napiszcie moze ja jestem slepy ale taka wielka szkoda ze się tak mało dzieje w Krakowie i mozę jest to miast piękne ale cuchnie starzyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
antekraptus Re: Czy jest piękniejsze miejsce niż Kraków ??? 25.07.04, 00:11 Gość portalu: lo4u napisał(a): > niestety czasami się nad tym zastanawiam. jestem z krakowa ale tam teraz nie > mieszkam i chce powrócić ale się wacham. Krakow jest miejscem strasznie > zacofanym i niestety wasnie i jakieś durne ambicje i zawiści nie pozwalaja > rozwinąc się temu miastu. Ostatni przykład to taki ze jutro jest Rodzinne > Święto Latawca i kto o tym wie?!!! Na stronach prasy lokalnej żadnej > wzmianki!!! Krtoś coś zrobił i co inni zawistni zamiast to rozpropagowac to byc > > moze czekaja aż sie im za to zapłaci albo nie wiem co? > Niestety to smutne ale wiele w Krakowie się gada a mało działa, poznan > tymczasem zdołał wybudować przepiękne centrum handlowe Stary Browar, urządza > wspamniałe koncerty, w Zielonej górze powstała nowa filharmonia o fantastycznej > > akustyce a w Krakowie? > Napiszcie moze ja jestem slepy ale taka wielka szkoda ze się tak mało dzieje w > Krakowie i mozę jest to miast piękne ale cuchnie starzyzną. Po tym co piszesz, to lepiej zostań gdzies jest. Krakowianie raczej nie potrzebuja ...ile w tobie samokytyki! ślepych i do tego mądrych nieco inaczej. Demokracja demokracją ale porzadek ma być krakowski antoni raptus vel porywczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: najpiękniejszy oczywiście jest Szczecin IP: *.comnet.krakow.pl 25.07.04, 11:12 miasto zieleni,czystego powietrza, budowanego na wzór Paryża. Jest też zamek i wspaniałe Wały Chrobrego, Brama Portowa i Hołdu Pruskiego, piękna katedra, ciekawe rozwiązania komunikacyjne. Polecam specjał szczeciński jakim są paszteciki z miesem i czerwonym barszczykiem. Paprykarz nie jest produkowany w Szczecinie od chyba dwudziestu lat,a to co sprzedaja w sklepach to wstrętna podróba nie do zjedzenia. Wokół miasta lasy jeziora. Szczecin ma świetne połączenie drogowe z Berlinem /wkrótce ma powstać expresowe połączenie kolejowe z tym miastem/.Jest tylko jeden problem w tym mieście, mianowicie jego prezydent Jurczyk który pogrąża miasto w niebyt gospodarczy. Mam nadzieję ,że wkrótce Szczecin ozdobi i rozsławi jeszcze jedna piękna rzecz,jaką jest Sedina. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen każda pliszka swój ogonek chwali... 25.07.04, 11:18 no jak, heniu, kiedy nas opuścisz i powrócisz do piastowskiego szczecina ? musisz strasznie cierpiec w mieście na "k"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: każda pliszka swój ogonek chwali... IP: *.comnet.krakow.pl 25.07.04, 15:08 Peteenie nigdy nie napisałem,że jest mi bardzo żle w Krakowie jak też ,że jestem ze Szczecina. Prawie połowę życia spedziłem w Krakowie ale pochować napewno tu się nie dam. Masz rację co do pliszki, tęsknię za swoimi rodzinnymi stronami do tego stopnia ,że jak podają w telewizji pogodę to najpierw na mapie patrzę na Pomorze. Wydaje mi się ,że to wcale nie grzech, być regionalnym patriotą. Zawsze najpiękniejszym miejscem na ziemi będzie to, gdzie spedziliśmy najmilsze chwile swojego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen niby tak, ale... 25.07.04, 18:37 przeczytaj w jakim wątku się wypowiadasz... a tak przy okazji to ci powiem, że miejsce mojego pochówku jest mi totalnie obojetne, dzieci to pewnie jeszcze czasem zaglądną, wnuki juz tylko raz do roku, a prawnuki nigdy, bo też co im powie jakis stary pryk z innej epoki ? Odpowiedz Link Zgłoś
mlaskot11 Re: niby tak, ale... 26.07.04, 07:12 wiesz, zawsze jest nadzieja, że jak bardzo zasłużysz się dla Kazimierza i postawią Ci pomnik na Wolnicy (na przyklad zamiast ufoludków) to dzieci z podstawówki w ramach wycieczek szkolnych, będą Ci goździki przynosić i pamięć o Tobie będzie trwać i trwać... Odpowiedz Link Zgłoś
peteen nic z tego... 26.07.04, 10:02 nie chciałbym, żeby gołebie obsrały peteena... ps. pomnik trwalszy niźli ze spiżu - to moje marzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piszczel spizowy Re: nic z tego... IP: *.gdynia.mm.pl 26.07.04, 10:32 ....twardszy od spizu, to z korundu...daj akcept jezeli ta kompozyszyn ci pasi . a i golebie ominą, bo parterowy.... www.welthintermspiegel.de/images2/Ehemannmoderin2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mlaskot11 Re: nic z tego... 26.07.04, 14:10 wiesz... gołębie to jeszcze pół biedy, gorzej jakieś obce (a właściwie ichne) elementy z placu wolnica... po kilku piwach to mieliby niezły zasięg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze nie kubizm Re: Czy jest piękniejsze miejsce niż Kraków ??? IP: *.gdynia.mm.pl 25.07.04, 12:51 ...jak juz musisz doooope krakom obmalowac to kliknij se, a potem trzymajac lewy klawisz wybierz kolor i maluj.....pamietaj, ze byl malarz ktory malowal dniami nocami az wymalowal ch..z jajami.... www.backenfreiheit.de/1024x768/bemalen/mitsakkoundmuster003/bemalenmitsakkoundmuster003.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Czy jest piękniejszy kraj niz Polska ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 17:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byt fiction Re: SOLARIS JEST PIEKNIEJSZĄ PLANETĄ OD ZIEMI IP: *.gdynia.mm.pl 27.07.04, 10:24 ...co prawda jest ona planet fiction, ależ czyż Ziemia jest real planet ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obroty ciał (?) Re: a znasz piękniejszy od naszego wszechświat ? IP: *.gdynia.mm.pl 27.07.04, 12:01 ..peteen ! nie drażnij słońca, bo ziemia przestanie się kręcić... Odpowiedz Link Zgłoś
malykrakusek A mi przeszkadza Podgórze... 27.07.04, 12:05 A mi przeszkadza Podgórze... Gdy patrze na Podgórze z Wawelu, to zapominam ze jestem w Krakowie. Paskudne są te Dębniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saski Re: A mi przeszkadza Podgórze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 01:10 A ja jestem zainteresowany nabyciem parceli obok parku lub mieszkania w rynku Podgórza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drażniący pitena:P Re: a znasz piękniejszy od naszego wszechświat ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 15:43 znam, wszechświat krakowski, BEZ kazimierza :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiBi OCZYWIŚCIE! PIĘKNIEJSZA JEST WARSZAWA!!! IP: *.pl / *.pl 27.07.04, 17:59 OCZYWIŚCIE! PIĘKNIEJSZA JEST WARSZAWA!!! Kraków jest brzydki. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen tak jest ! na szmulkach zwłaszcza ! 27.07.04, 18:12 okolice brzeskiej są cudne, tarchomin, białołęka, sam miód... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: tak jest ! na szmulkach zwłaszcza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 09:04 Zamek w Niedzicy też jest bajkowo piękny od czasu utworzenia zbiornika :) zresztą przed 1994 też był piękny Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: tak jest ! na szmulkach zwłaszcza ! 29.07.04, 09:11 a ma to coś wspólnego ze szmulkami ? ;c) ps. zamki na południu niemal wszystkie są piękne, ten w niedzicy takoż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nono Re: tak jest ! na szmulkach zwłaszcza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 12:05 'Coż za odkrywczy post' no comment :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktak Re: tak jest ! na szmulkach zwłaszcza ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 12:16 Twój też nienajgorszy, bardzo ożywił dyskusję ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzwonnik Re: OCZYWIŚCIE! PIĘKNIEJSZA JEST WARSZAWA!!! IP: *.gdynia.mm.pl 27.07.04, 18:34 Gość portalu: ZiBi napisał(a): > OCZYWIŚCIE! PIĘKNIEJSZA JEST WARSZAWA!!! Kraków jest brzydki. ---------------------------------------------------------- ...uroda warszawy ma sie tak do urody krakowa , jak quasimodo do katedry notre dame... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Ciebie Re: OCZYWIŚCIE! PIĘKNIEJSZA JEST WARSZAWA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 13:11 Warszawa jest najbrzydszą stolicą Europy, a na pewno jedną z najbrzydszych stolic Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Pieski Kraków 28.07.04, 00:19 "Zwierzęta Krakowa, prawdziwe i nieprawdziwe", która zostanie otwarta w Galerii Polskiego Ośrodka Społeczno-Kulturalnego w Londynie w niedzielę, 1 sierpnia, o godzinie 17.00 i potrwa do 13 sierpnia 2004 roku. Wystawa jest prezentacją Krakowa jako miasta pełnego zwierząt, tych prawdziwych i tych zastygłych w kamieniu. Jest więc lew strzegący wieży ratuszowej i wejścia do magistratu, pies z grobu królowej Jadwigi w Katedrze Wawelskiej, jest zdjęcie z parady jamników i parady smoków, jest pomnik Dżoka i smoka wawelskiego. Wszystkie zdjęcia pokazują Kraków nie tylko jako miasto wielkich zabytków, ale przede wszystkim, jako miasto wielu intrygujących "perełek" czekających na odkrycie. Więcej na : www.kubisztal.com Odpowiedz Link Zgłoś
juniper Boski Boski Kraków 01.08.04, 21:49 Fotografie na tej stronie są przecudowne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Ziemia Świętokrzyska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 22:46 Kraków to piękne miasto. No właśnie- miasto. Piękniejsze od Kielc, choć i one mają swoje piękne zakątki. A co z okolicą? Osobiście uważam, że Góry Świętokrzyskie (okolice Kielc) są dużo bardziej piękniejsze od okolic Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianin Re: Ziemia jak ziemia. Trza orać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 09:06 Zgadzam się z 'zielonkiem' i uważam, że okolice Krakowa są wyjątkowo urokliwe, sam nie wiem jak jest w otoczeniu Kielc, bo nie byłem. Ale mam porówanie z innymi miastami i wiem że mamy piękne tereny wokół miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Ziemia Świętokrzyska IP: *.chello.pl 27.12.04, 01:08 Okolice Kielc rzeczywiście są atrakcyjne, dużo zieleni i pagórków,ale na zachód od Krakowa jest kilka dolinek jurajskich, no i w Karpaty parę kroków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julita Re: Czy jest piękniejsze miejsce niż Kraków ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 11:51 Jasne że jest OLSZTYN ZAPRASZAM!!!!!!!:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Wrocław oczywiście! IP: *.provider.pl / *.provider.pl 27.12.04, 14:09 No Wrocław NAJpiękniejszy, no i bardziej zadbany. I milsi ludzie tu są. Ale Kraków też piękny ( i Gdańsk i Toruń:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: Wrocław oczywiście! IP: *.provider.pl / *.provider.pl 27.12.04, 14:17 No i zapomniałam o Kazimierzu nad Wisłą, Kudowie Zdrój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rira Re: Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 01:07 dziekuję Krakowowi za Sylwester w pr II TV - był fantastyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al_ Wiele miejsc piękniejszych od Krakowa, np.Będzin IP: *.toya.net.pl 02.01.05, 14:20 Oprócz tego KOLUSZKI, Trzebiatów, Złotoryja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Czy jest piękniejsze miejsce niż Kraków ??? IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 02.01.05, 15:09 Krakow jest ladny, ale mam nadzieje ze niedlugo sie stad wyprowadze, klimat miasta jednak mi nie odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś