Dodaj do ulubionych

Sean Patrick O'Malley papieżem? Moje polskie TAK!

02.03.13, 04:31
poradził sobie w Bostonie, da rady i w Rzymie

en.wikipedia.org/wiki/Seán_Patrick_O%27Malley
pierwszy papież z brodą od ponad 200 lat? TAK!!

pierwszy papież anglosaski (a konkretnie - celtycki)? TAK!

Obserwuj wątek
    • bombullo Re: Moje polskie TAK 02.03.13, 06:32
      Wiesz,kochany,gdzie purpuraci maja twoje polskie TAK? Wlasnie tam,dobrze kombinujesz.
      Ta broda ciebie urzekla?
      • krzychut Re: Moje polskie TAK 02.03.13, 08:45
        No nie do końca. Kardynał Polendwic siedzi na konklawe czeci od ołtarza w rzendzie po prawy.
    • peteen twoje co? 02.03.13, 10:33
      a kto cię, megalomanie, o zdanie pyta?

no i na pewno nie "polskie", a australijskie
      • zgr-edo niech wybiorą jakiegoś czarnego albo z byłego ZSRR 02.03.13, 10:54
        chciałbym zobaczyć jak go nasi purpuraci będą po łapkach całować i witać w naszym kraju, znanym z tolerancji w stosunku do cudzoziemców, a szczególnie o ciemnej karnacji skóry.
        www.krytykapolityczna.pl/felietony/20130228/najkrwawsze-konklawe-od-czasow-borgiow
      • polendwic Re: twoje co? 02.03.13, 23:29
        masz rację, O'Malley trochę za staroświecki na Polskę, która z Grodzką i Biedroniem na czele podbija moralnie Europę
    • polendwic Re: Sean Patrick O'Malley papieżem? Moje polskie 03.03.13, 04:27
      Saying farewell to the Holy Father

Posted in: Main — Cardinal Seán @ 9:14 pm
      As you know, this week I departed for Rome to be present for the many important events that are taking place at this time and to prepare for the conclave at which we will choose the next Holy Father.

As I mentioned in my post last week, before I left for Rome I visited the Carmelite convent in West Roxbury, particularly to ask for their prayers during this important time for the Church and for Pope Benedict XVI. I have been thinking about them during this time, and knowing that they are praying for me is a great consolation.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka