Dodaj do ulubionych

Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych miast?

IP: *.30.112.76.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.03.13, 08:16
Och, jakie to PO jest super...w następnych wyborach to docenię.
Tyle tylko, że teraz od domu (2 x kubeł 120l+ 2-3 żółte worki/mies) płacę 41 zł. Nie było takiej sytuacji żeby w pełni to wykorzystać.
Raz w miesiącu zbierałem nawet okoliczne porozrzucane reklamówki, nikomu niczego nie podrzucam, co wg. "blokersów" robią "domkarze"
Ma być 64zł, ktoś będzie niezłe lody kręcił..
Obserwuj wątek
    • Gość: zawiedziony Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych miast? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.13, 08:31
      jak zwykle dyskryminuje sie mieszkańców domków jednorodzinnych traktując ich jako szansę podreperowania budżetu. Nie jesteśmy obywatelami drugiej kategorii !!! Tyle mówiło się o ekologii, o walce o czysty Kraków - a cel jest zawsze ten sam - narzucenie niczym nie usprawiedliwionych podwyżek. Czekam tylko na wybory!!!
      • Gość: marianna Re: Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych m IP: 166.87.160.* 12.03.13, 09:08
        W moim domu zameldowane są cztery osoby - pomieszkuję sama. Synowie studiują za granicą, mąż za granicą pracuje, są na to papiery. Czy będę płacić tylko za siebie, czy za nieobecnych też?

Od wielu lat segreguję śmieci, nie kupuję produktów wielokrotnie opakowanych, wodę mam w wielorazowych opakowanich, które wymienia firma. Kubeł oddaje w połowie pusty, albo zupełnie pusty - jeżeli przez większą część roku mnie nie ma. Jeżelii te absurdalne zasady przejdą - będę miała więcej miejsca w domu, bo dam sobie spokój z segregacją odpadów. Wszystko pójdzie do śmieci.

Czy o to w tej reformie chodzi?
        • Gość: ptf Re: Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych m IP: *.tktelekom.pl 12.03.13, 10:01
          Zameldowanie zgodnie z przepisami ma odzwierciedlać aktualny pobyt, więc nieobecni domownicy powinni się wymeldować i tyle. Uprzedzając komentarze niedoinformowanych: nie, meldunek nie ma niczego wspólnego z prawem do lokalu, własnością itp. Wiąże się z miejscem pobytu.
          • Gość: p Re: Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych m IP: *.183.244.57.dsl.dynamic.t-mobile.pl 12.03.13, 10:40
            meldunek jest stały i czasowy. Który będzie brany pod uwagę? Znając krakoffek penie jeden i drugi.
          • Gość: marianna Re: Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych m IP: 166.87.160.* 12.03.13, 13:22
            >>>nieobecni domownicy powinni się wymeldować i tyle.

To nie takie proste, z zameldowaniem na pobyt stały wiążą się róznego rodzaju sprawy, które bez takiego meldunku robią się trudniejsze - chociażby dowód osobisty i głosowanie w wyborach lokalnych, korespondencja i jej odbiór. Dlaczego z powodu nieodpowiedzialnej polityki władz miasta mam im ograniczać prawa obywatelskie. Oni nie wyemigrowali, wyjechali jedynie na studia i do pracy i mają zamiar wrócić. Nie mam ochoty latać po urzędach i na zmianę wymeldowywać lub meldować. Dodam, że wszyscy trzej mają dokumenty potwierdzające ich pobyt za granicą, opłacone studia, akademik, umowę o pracę i zaświadczenie o rezydencji. Tam nie ma czegoś takiego jak meldunek. Nie ma ich tutaj, więc nie śmiecą. Jeżeli ma to być podatek śmieciowy, to niech wszyscy płacą równo. I ci z bloków i z domów.

Będę płacić za cztery osoby, stać mnie, wezmę duży kosz i nawet go zapełnię.
            1. Przede wszystkim zrezygnuje z dostaw wody - taniej kupię ją w supermarkecie. Butelki do kosza na śmieci.
            2. Zrezygnuje z segregowania, od razu zyskując miejsce, które do tej pory zajmował kosz na recycling. Nie będę musiała pamiętać o terminach wywozu i przestanę przechowywać śmieci przez miesiąc, nie będę musiała myć pojemników. Odpadnie mi cała zabawa z segregacją.
            3. Zlikwiduję kosz na kompost. Mam mały ogród, nie uprawiam warzyw - więc zamiast kompostować, do kosza.

Czy o to władzom chodziło?

• Gość: p Re: Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych m IP: 91.225.187.* 12.03.13, 17:02
            No nie wiem czy 32 zł za gospodarstwo jednoosobowe w Krakowie za posegregowane śmieci to najtaniej w Polsce ??? (jak twierdzi gw) - w Łodzi za to samo zapłaci się 12,69 - ciekawy jestem co uchwalą nasi krakowscy radni ( w Łodzi zrobiono to już w grudniu a u nas ciągle się dyskutuje.)
            a tu link z cenami w Łodzi:
            www.dzienniklodzki.pl/artykul/713717,ustalono-ceny-za-wywoz-smieci-w-lodzi-radni-przyjeli-nowe,id,t.html
      • Gość: dość tego Idiotyczna kłamstwa radnych i gazety IP: 89.174.214.* 12.03.13, 10:43
        Dom jednorodzinny, 4 osoby, sortowane śmieci, obecnie płacę 38zł (MIKI), pojemnik 120l co 2 tyg.
        Nowa propozycja to 62,5zł, czyli 65% podwyżki.
        • Gość: p Re: Idiotyczna kłamstwa radnych i gazety IP: 91.225.187.* 12.03.13, 17:43
          UWAGA !
          w projektach uchwał jest tylko podział na budynki wyłącznie mieszkalne - tu będą stawki liczone od osoby wg gospoarstw domowych , lub budynki częściowo mieszkalne tzn z lokalami uzytkowymi - tu bedzie stawka od pojemników
          NIE MA ŻADNEGO PODZIAŁU NA DOMKI JEDNO RODZINNE I WIELORODZINNE, NIE MA TEŻ DEFINICJI OSIEDLA ITP
    • Gość: GroblinNH Wywóz śmieci w Krakowie po dziadowsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 09:32
      Podam prosty przykład . W kamienicy mieszka 11 osób, za kosze dwa duży i mały admin płaci grosze, ale nalicza nam metraż od osoby i płacimy 600 zł. Absurd? Służbom MPO służymy rachunkami.
    • Gość: mieszkaniec domku Re: Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych m IP: *.ibd.gtsenergis.pl 12.03.13, 09:33
      dokladnie tak samo 4 osoby 2x120 i 41 zl miesiecznie a teraz +50% na dzień dobry!! Dośc tego PO. Zapamietamy przy wyborach!!!
      • Gość: politykier Re: Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych m IP: *.5.ftth.classcom.pl 12.03.13, 09:38
        Masz dość PO? Ja też, ale chyba bardziej obawiam się fanatyków z PiSu
    • Gość: Wojciech Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych miast? IP: *.xdsl.centertel.pl 12.03.13, 10:10
      Kolejne oszustwo. W moim przypadku wzrost o 25 procent. Ceny abonamentu do filharmonii wzrosły od razu o 300 procent. Wszystko drożeje. Co zabiorą ludziom to mają. Na tym polegają rządy darmozjadów i banków.
    • Gość: domator Potanieje, czyli będziemy płacić więcej. IP: *.free.aero2.net.pl 12.03.13, 10:10
      No tak przynajmniej wynika z artykułu:
      Potaniałoby za to opróżnianie pojemników o pojemności do 240 litrów - od 3 do 6 zł, zależnie od pojemności.
      Obecnie płacę 19 zł za wywóz jednego pojemnika 120 litrów (przy czym 9,50 zł płacę za wywóz śmieci i 9,50 za wywóz powietrza) - cykl co dwa tygodnie, co uśredniając na 12 miesięcy roku daje 41zł miesięcznie.

Po zmianie wywóz pojemnika będzie o 3-6 złotych tańszy, więc będziemy płacić 21 złotych więcej?
    • Gość: jml13060 Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych miast? IP: *.ip.netia.com.pl 12.03.13, 10:20
      Nie doczytałem się w publikacji jasnej informacji, czy podane ceny są za śmieci segregowane, czy bez segregacji ? To moim zdaniem istotny czynnik.

Od MPO mam teraz jeden pojemnik 240 l i na początku po podpisaniu umowy dostałem ekstra (raz jeden) żółty worek na odpady segregowane. Czy MPO zapewni przed moim domkiem osobne kolorowe pojemniki na każdy sort śmieci ?, czy dostarczy worki do segregacji ? Bardzo bym chciał segregować swoje śmieci, tylko że oczekuję MPO (lub innej firmy, która wygra przetarg) współpracy.
    • Gość: niewolnik skąd tak duża podwyżka dla domów jednorodzinnych IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.13, 10:38
      skoro to tylko kilkanaście procent wszystkich odbiorców to czemu takie ważne aby im tyle dorzucić ? Chyba znowu zawiść: masz dom to płać za wszystko i dużo. Niedawno spora podwyżka podatku od nieruchomości i co ciekawe szczególnie dla terenów zazielenionych. No i oczywiście jeszcze obowiązek odśnieżania, w czynie społecznym, chodników.
    • Gość: brodkins Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych miast? IP: *.tktelekom.pl 12.03.13, 10:38
      zaraz zaraz
      1 osoba zapłaci 32,50 zł ; 2 osoby 44,50 zł ; 3 osoby 54,50 zł ; 4 osoby 62,50 zł ; 5 osób 69,50 zł; 6 osób 76,50 zł ; 7 osób i więcej 80,50 zł.
      to znaczy że za tą samą pojemność (bo jakoś nie widzę rozróżnienia w opisie) 7 osobowa rodzina musi zmieścić się w tej samej pojemności co samotna i zapłacić za to 2 razy więcej?

• Gość: mumio a za opróżnienie pojemnika 1 mln. litrów to 15 tys IP: 89.174.214.* 12.03.13, 10:47
      czyli dalej wywóz śmieci z domu jednorodzinnego to tylko promil procenta tego co jest w innych miastach

Powiem krótko upadek radnych PO jest już całkowity, ci kolesie chcą nas zwyczajnie okraść.
      Ludzie czas zaprotestować.
    • Gość: akuku Za jaką pojemność te ceny w jednorodzinnych? IP: *.tktelekom.pl 12.03.13, 11:02
      zaraz zaraz
      1 osoba zapłaci 32,50 zł ; 2 osoby 44,50 zł ; 3 osoby 54,50 zł ; 4 osoby 62,50 zł ; 5 osób 69,50 zł; 6 osób 76,50 zł ; 7 osób i więcej 80,50 zł.
      to znaczy że za tą samą pojemność (bo jakoś nie widzę rozróżnienia w opisie) 7 osobowa rodzina musi zmieścić się w tej samej pojemności co samotna i zapłacić za to 2 razy więcej?
    • Gość: gość piece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 11:38
      Proponuję żeby radni przy okazji opłaty śmieciowej wprowadzili ulgę dla osób nie opalających piecami węglowymi. Zmieniłem w zeszłym roku ogrzewanie na gazowe i już nie muszę wyrzucać popiołu. Dla takich osób jak ja mogłaby to być jakaś mała ulga, taka niewielka zachęta do wymiany pieca.
      • Gość: gość podatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 12:37
        Jeśli nowy system gospodarki śmieciowej ma się sam finansować, to oznacza że nie trzeba będzie do niego dopłacać z budżetu miasta. W takim razie proponuję obniżenie innych opłat miejskich, np. podatku od nieruchomości.
    • Gość: kk Przymusowo klientów MPO przybedzie IP: *.matinf.uj.edu.pl 12.03.13, 11:44
      to zgodnie z zasada rynkowa wywóz powinie potaniec. a on drozej i to od kilkunastu do kilkudziesieciu procent. Do koga trafia pieniadze oto jest pytanie za 10 punktów
    • Gość: gosc Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych miast? IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.13, 11:45
      Osiedla i domki jednorodzinne, a co kamienicami, gdzie mieszka spory odsetek mieszkańców? Przecież nie można ich traktować jak jednorodzinne domki i liczyć takie stawki!!!!
      • Gość: jk Re: Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.13, 14:51
        Kamienice traktowane są, jak bloki spółdzielcze. To chyba logiczne?
        • Gość: p Uwaga manipulacja !!!! IP: 91.225.187.* 12.03.13, 17:41
          Nic podobnego - mieszkania w Kamienicach traktowane są jak domki jednorodzinne. zresztą z tymi blokami spółdzielczymi też różnie może być
          UWAGA !
          w projektach uchwał jest tylko podział na budynki wyłącznie mieszkalne - tu będą stawki liczone od osoby wg gospoarstw domowych , lub budynki częściowo mieszkalne tzn z lokalami uzytkowymi - tu bedzie stawka od pojemników
          NIE MA ŻADNEGO PODZIAŁU NA DOMKI JEDNO RODZINNE I WIELORODZINNE, NIE MA TEŻ DEFINICJI OSIEDLA ITP
    • Gość: Kefas Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych miast? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 13:12
      dzisiaj i wczoraj - niby dwa różne artykuły a informacja jest ta sama: blokersi wożą się na plerach domkowiczów.
      jak to jest, że teraz firma bierze śmieci za 43 złote i jej się opłaca, ba, zabiega o klienta. i wszystko dobrze działa. a teraz przyjdzie płacić o tyle więcej. ja się pytam - why?
    • Gość: ŚMIEĆ Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych miast? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.13, 13:16
      Dwie uwagi do nowych propozycji:
      Obecnie mam tylko jedn kubeł za który płacę określoną stawkę i daję sobie radę z takim pojemnikiem, dlaczego mam acić za to że mamzonę i dzieci? To jest zwykłe oszustwo!
      Powiedzmy szczerze MPO powinno wyliczyć opłatę za kosz a nie za liczbę mieszkańców. Czy 2 starsze skromne osoby zużywają tyle samo śmieci co dwie osoby w średnim wieku?
      Co z rodzinami wielodzietnymi? Czy ktoś im pomoże? Załóżmy, że mam 6-cio osobową rodzinę, przecież to absurd płacić tyle za wywóz śmieci. W tego co proponuje nam nowa uchwała opłaty za wywóz śmieci wzrosną drastycznie! ZWYKŁY SKANDAL I OSZUSTWO - NIENAWIDZĘ SWOJEGO KRAJU !!!!!!!!!
      • Gość: jk Re: Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.13, 14:54
        Ja zaś mam kotka oraz pieska i teraz?
    • atosatos1 Cena wywozu śmieci nieustalona , ale wiadomo 12.03.13, 13:29
      już, że tylko MPO bedzie je odbierać . Czy nie ma innych firm w Krakowie?
    • Gość: MIKI Skandal z przetargiem!! IP: *.naszasiec.net 12.03.13, 13:54
      Skąd wiadomo, że wygra MPO, które teraz jest najdroższą firmą?:
      >Cena za wywóz i przetworzenie odpadów może jednak skoczyć w górę o kilka procent, bo za jednorazowe opróżnienie kosza Miejskie Przedsiębiorstwo Oczyszczania będzie liczyć więcej.
      Dlaczego mieszkańcy nie mogą mieć tańszego operatora wywożącego śmieci?
    • Gość: samotna Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych miast? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 14:21
      Samotna osoba zapłaci w domku 32,50, dwie osoby 44,50 tzn na osobę 22,25 a rodzina siedmioosobowa 80 tz. 11 zł na osobę . Gdzie tu logika. Śmieci produkują ludzie . Osiem osób wypija więcej mleka, soków wody mineralnej niż rodzina dwuosobowa. A zatem szanowni radni po myślcie trochę To tak niewiele kosztuje.
      • Gość: Ta saama samotna Re: Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 14:23
        Oczywiście miało być pomyślcie a nie po myślcie.
        • Gość: Samson Re: Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 14:25
          a może radni PO, myślcie? to chyba jest pies pogrzebany. i nie obwijajmy kota w bawełnę. budżet się sypie, niedługo parkowanie w weekend będzie płatne
        • Gość: xyz Re: Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.13, 14:47
          Oczywiście miało być PO myślcie, a nie po myślcie.
    • Gość: balusz Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych miast? IP: *.ists.pl 12.03.13, 14:32
      Nie obchodzi mnie fanatyczne gadanie PISu, mogą sobie gadac. Fakt jest taki że za ich rządów zostawało mi w kieszeni więcej.
      Jak policzyli ekonomiści za rządów PO mamy największy wzrost podatków.
      W zyciu po raz kolejny na oszustów z PO nie zagłosuję
    • Gość: krak DROGO w Krakowie w porównaniu do innych miast! IP: *.naszasiec.net 12.03.13, 16:47
      Czy Wyborcza manipuluje informacjami? Oceńcie.
      Wrocław:
      www.tvn24.pl/wiadomosci-wroclaw,44/prezydent-wroclawia-zaplaci-za-smieci-mniej-niz-mieszkancy,299159.html
      Łódź:
      lodz.naszemiasto.pl/artykul/1643495,ile-mieszkancy-lodzi-zaplaca-za-wywoz-smieci-radni-przyjeli,id,t.html
      Olsztyn:
      wiadomosci.onet.pl/regionalne/olsztyn/olsztyn-beda-zmiany-w-oplatach-za-wywoz-smieci,1,5382318,wiadomosc.html
      Katowice:
      myslowice.net/aktualnosci/wydarzenia/znamy-juz-ceny-za-wywoz-smieci-w-2013-roku
      a może Lublin ma wyższe stawki?
      www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130228/LUBLIN/130229390
    • Gość: A+ Re: Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 16:50
      SORTOWANIE = SUROWCE WTORNE!!! = WARTOSC!!!!
    • Gość: kochanka księdza Oszukać biednych dać bogatym IP: *.play-internet.pl 12.03.13, 17:15
      To jest propozycja najbardziej korzystna dla domkarzy, czy dla bogatszych i najwięcej zaśmiecających, spośród których wielu do tej pory podrzucało śmieci gdzie się da. Propozycja jest oczywiście niesprawiedliwa, napisana przez radnych z myślą o sobie (już zdążyli się z blokowisk przenieść dzięki podatnikowi i innym możliwościom jakie daje bycie w sitwie, czyli "polityce"), ale dla wielu domkarzy nadal nie do przyjęcia, bo porównują ją ze stanem obecnym - a chyba każde dziecko wie, że lepiej nic nie płacić niż płacić mało. Jawna niesprawiedliwość tej propozycji polega na tym, że jest opłata jest regresywna - niby od osoby, ale z dużą premią obniżkową od każdej następnej. To nie ma nic wspólnego ani z logiką, ani ze sprawiedliwością. Jeżeli jedna osoba ma płacić 32, to 2 osoby 64 itd. Niby co, ta druga osoba produkuje połowę śmieci tej pierwszej? Mam znajomych z trójką dzieci - tam wywala się tony śmieci, bo te bachory potrafią wyżlopać hektolitry mleka i wstrętnych słodzonych wód, zeżreć tony jogurcików a wcześniej nawalić goowna w tysiące pampersów. Znajomy przywodzi całe palety kartonów mleka, podczas gdy normalny człowiek kupuje może litr raz na kilka dni, amoże nawet rzadziej. W ten sposób właściciele paskudnych nowobogackich ruder zwanych willami nie dość, że szpecą krajobraz, zatruwają powietrze i środowisko to jeszcze dzięki radnym przejadą się na plecach osób mieszkających ekologiczniej - w kamienicach, blokach i czworakach zawanych apartamentowcami. Ale czego innego można się było spodziewać po partii oligarchów - okraść biednych, dać bogatym. To Janosiki na odwrót.
      • Gość: mirek Re: Oszukać biednych dać bogatym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 20:59
        Korzystna dla domkarzy??? Weź się ogarnij czlowieku! Jak ja za 4 osobową rodzinę , pojemnik 120 l, opróżniany dwa razy w miesiącu ,czasem nie zapełniony do końca -płaciłem niecałe 400 zł a teraz mam zapłacić prawie 780 zł -to jest dla mnie korzystne?? Jakoś innej firmie niż MPO to się opłacało i nie narzekała- a MPO patrzy jak tylko kabzę sobie nabić.To że mieszkam w domku -nie oznacza że mam dużo kasy!Spłacam kredyt , w zimie oszczędzam jak się da na ogrzewaniu ( kto w bloku ma temp.w mieszkaniu 17,5 stopni??) Dlaczego mam płacić więcej niż inni? . NAJBARDZIEJ SPRAWIEDLIWA DLA DOMÓW JEDNORODZINNYCH JEST OPŁATA OD POJEMNIKA I TYLE W TYM TEMACIE. W blokach -gdzie nie wiadomo ile kto wrzuca do wspólnego pojemnika-ustalić rozsądną opłatę od osoby.
      • Gość: sail Re: Oszukać biednych dać bogatym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 22:50
        Co ty bredzisz?
        Obecnie mam pojemnik 120l opróżniany co 2 tygodnie + darmowe torby na segregację , płacę ca 120zł na kwartał, to jak taka propozycja ma być korzystna. Za 4 osoby zapłacę 50% więcej.
        W blokach to dzieci srają w pieluchy tetrowe wielokrotnego użytku lub od razu do kibla, a piją tylko wodę i to z kranu.
        • Gość: krakus Re: Oszukać biednych dać bogatym IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.13, 23:13
          To tylko sfrustrowana kochanka księdza - widzi znajomych z trójką dzieci i po prostu zazdrość ją zżera, że mają normalną rodzinę. A żeby zagłuszyć tę zazdrość wymyśla sobie hektolitry mleka (nie wiem, czy jest świadoma ile to jest) kupowane na palety (buhahaha!!!) i tysiące pieluch (bo nie mając praktyki nie wie, jak często się te pieluchy zmienia).
    • manilka_80 Wywóz śmieci w Krakowie. Najtaniej z dużych miast? 15.07.13, 12:11
      krew nagła mnie zalewa!!!!!!!! jest 15 lipca.Nadeszło to NOWE rzekomo lepsze, dotychczas
      miałam umowe z małą firmą, 1 kubeł 120 i 4 worki przy kazdym wywozie za segregacje. wszystko funkcjonowało super za 30 zł miesiecznie!!!! ale ktos 'na górze" postanowił ze będzie "lepiej". Teraz MPO jeszcze sie nie pozbierało, nie dało nowego pojemnika a juz mamy połowe lipca. O dodzwonieniu sie mowy nie ma / 2,5 godz wszystkie tel. ze strony MPO nawet te o zgłoszeniu braku pojemnika/ zajęte !!!! Natomiast MPO nie omieszkało mi przysłac zawiadomienia o obowiązku płacenia co miesiąc za 2 osoby za 1 poj z segregacją 44,50 zł do 14 kazdego meisiąca. Dlaczego az tyle??? Bo jestem współwłascicielka domku wielorodzinnego i chce miec osobny kubeł czyli dokłądnie tak jak miałam dotychczas za 360 zł rocznie !!! Teraz to samo -o ile sie doczekam na kubeł i worki do segregacji bo ponoc brakuje w MPO, chcieli mi dac dzwony do 2m2 śmietnika !!!!- za bagatela - 534 zł !!!!! Nie wiem dlaczego tyle, bo powinnam płacic za 2 osoby z segr 32zł/ mies, ale sie nie dowiem bo na 6 maili MPO nie raczyło odpowiedziec , a 5 tel w MPO zajete- mija własnie 2h52 min jak do nich wybieram te numery
      DZień świstaka normalnie, Orwell miałby materiał na powiesc !!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka